Wikipedia:Utbildningsprogram/Anslagstavla

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Klicka här för att uppdatera denna sida
Syfte med denna sida Hur du använder sidan

Denna sida är till för generell diskussion för ämnen som berör studentuppgifter och utbildningsprogrammet. Känn dig fri att göra inlägg oavsett om du är från en klass, en potentiell klass eller om du är en vanlig användare.

Om du vill rapportera eller diskutera en student vars redigeringar kan behöva åtgärder av erfarna användare eller administratörer använd istället sidan för begäran om åtgärder.

Ämnen för denna sida kan inkludera:

Självklart förväntas gott uppförande mot alla deltagare och förutsätt goda avsikter.

Det finns andra sidor för att adressera vissa specifika ärenden:

 • Ärenden som behöver omedelbar uppmärksamhet från administratörerBegäran om åtgärder.
 • Komplicerade sidflyttar med historiksammanfogningBegäran om åtgärder.
 • Studenter som avslöjar känslig personlig informationBegäran om censur. Gör inte sådana förfrågningar här eftersom att detta ställe är publikt.
 • Klicka på "Klicka här för att göra ett nytt inlägg" nedan för att göra ett nytt inlägg.
 • Skapa nya inlägg med en nivå 2 rubrik genom att använda dubbla ärlikamed-tecken och en beskrivande titel: ==Beskrivande titel==. Om en tråd är relaterat till ett befintligt inlägg, överväg att skapa det med en nivå 3 rubrik i den befintliga diskussionen.
 • Du bör generellt sett meddela en användare som berörs av en diskussion. du kan använda {{ping}} för att göra det eller bara länka deras användarnamn när du gör ditt inlägg.
  Det är inte nödvändigt att kontakta alla studneter när deras redigeringar diskuteras i kontexten av ett klassutbrett problem.
 • Var god signera alla inlägg genom fyra tilde "~~~~".
 • Om en diskussion pågår någonstans eller om det finns en annan mer naturlig plats för diskussion, för den där och överväg att lägga en länk här pm det kan vara relevant för flera som använder utbildningsprogrammet.
Se även
 • Special:Kurser (en lista med alla kurser i Utbildningsprogramstillägget)


Rättigheter som kursinstruktör[redigera | redigera wikitext]

Hej,

Jag önskar erhålla rättigheter som kursinstruktör för att skapa en kurs: LP1048 Möten med skilda musikgenrer vid Högskolan Dalarna

Mvh Sten Sundin

StenS

Hej Sten! Du ska ha fått den användarrättigheten nu. Hör av dig om du undrar mer inför dina studenters Wikipediauppgift och lycka till! Hälsning Sara Mörtsell (WMSE) (diskussion) 18 december 2014 kl. 16.41 (CET)[svara]

Test[redigera | redigera wikitext]

Jag testar anslagstavlans frågefunktion. --Sara Mörtsell (WMSE) (diskussion) 18 juni 2015 kl. 10.01 (CEST)[svara]

Kurskoordinator[redigera | redigera wikitext]

Hej

Sedan 2007 har jag låtit mina studenter i universitetskurser i retorik skriva artiklar på wikipedia. se https://sv.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Projekt_retorik Ser nu att wikipedia har utbildningsprogram för pedagoger där man kan få ställning som kurskoordinator. https://sv.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Utbildningsprogram/Pedagoger

Jag önskar alltså få denna behörighet.

På Pedagogiska inspirationsdagar för HT Fakulteten vid Lunds universitet höll jag en presentation om Wikipedia som skrivuppgift. Jag har nu blivit ombedd att skriva en artikel för Proceedings för denna konferens. Blev glatt överraskade över UTbildningsprogram Pedagoger. Känner ni till om någon annan vid LU arbetar med Wikipedia?--Humanders (diskussion) 9 februari 2021 kl. 17.44 (CET)[svara]

Jag ser att jag även behöver hjälp att skapa en kurshemsida. Det gick inte att lägga till Ny institution i min meny.