Wikipedia:Veckans tävling/Förlovning och bröllop

Från Wikipedia
.
Veckans tävling
TävlingsledareZquid
DatumStart: 12 februari 2018 00:00:00
Slut: 18 februari 2018 23:59:59
SegrareDeryni
Priser
Vinnarpris
Övriga tävlande, minst 200 poäng
Övriga tävlande, minst 100 poäng
Samtliga deltagare
Lycka till allihop!
Tävlingslogg

Måndag:

Paracel63 kom med första bidraget, som var arbete i artikeln om brudklänningsdesignern Vera Wang. Välkommen i tävlingen, Paracel63! Allexim har letat intensivt efter artiklar som kan passa i tävlingen. Vi får se om någon snart nappar på ett eller flera av tipsen.

Tisdag:

Välkommen säger jag till Deryni som blev tävlande nummer två, och det med två bidrag. Deryni började med samma artikel som Paracel63 arbetat med dagen innan (Vera Wang), och lade in en faktaruta. Sedan blev det förbättringar av artikeln Alla hjärtans dag, vilket är välbehövligt - inte minst för att artikeln har många sidvisningar runt detta datum varje år.
Allexim fortsatte jakten på idéer till tipshörnan och har nu hittat fler artiklar som alla kan utöka, förbättra eller skapa.

Onsdag:

Det kom inga tävlingsbidrag under onsdagen. Jag passade på att lägga in några artiklar i kategorin Skapare av brudklänningar (en kategori som Paracel63 är skapare av), och fortsatte mitt arbete med att lägga in artiklar i kategorin Filmer om bröllop.

Torsdag och fredag:

Inte heller under torsdagen och fredagen kom det några bidrag, men jag vet att det skrivs åtminstone på ett håll. Kanske kommer den artikeln med i tävlingen idag? Eller kanske kommer det flera.
Jag har tittat på lite statistik och ser att Alla hjärtans dag hade en topp för sidvisningar även i år: över 22 000 den 14 februari, nästan 39 000 den senaste veckan! Artikeln Bröllop hade en högst märkbar topp den 22 januari, vilket troligtvis beror på nyheten att Prinsessan Eugenie av York gifter sig i höst. Ämnet intresserar en hel del läsare, så jag välkomnar alla att utöka, förbättra och skriva artiklar på temat! Nu finns även några nya tips i tipshörnan.

Lördag:

Under lördagen fick tävlingen en ny deltagare. Jag säger välkommen till Ma805, som skapat en artikel om boken The Rabbits' Wedding.
Nu är det inte långt kvar av tävlingsveckan. För tillfället leder Deryni, följt av Ma805 på andra plats och Paracel63 på tredje. Men mycket kan hända än! Vi får se om Reddarn känner sig färdig med sitt artikelskrivande och lägger in ett bidrag i tävlingen. Och det kan ju finnas fler som är på gång... Ni har väl inte glömt att arbete i artiklarna Alla hjärtans dag och Sankt Valentin ger dubbla poäng?

Söndag:

Ingen ny tävlande, och inga fler bidrag från deltagarna kom under söndagen. Deryni blev därmed vinnare, och jag säger grattis och tack för dina bidrag! Tack även till Ma805 och Paracel63 som kom på andra respektive tredje plats, och till Allexim som kommit med tips under veckan. Jag vill även tacka för det arbete inom temat men utom tävlan som utförts. Ämnet har många delområden, och många artiklar som kan behöva utökas, förbättras eller skapas. Det är inte helt otänkbart att denna tävling får en repris i framtiden... Ni är alla välkomna till den - eller någon annan Veckans tävling!

• Frågor eller kommentarer? Se diskussionssidan.

Nästa vecka tävlas det i ämnet Film. Välkommen att delta även där!

Välkomna till denna veckas tävling som handlar om förlovning och bröllop... och mer därtill.

Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

Förlovning, trolovning, lysning, registrerat partnerskap, bröllop. Det finns många begrepp och olika steg i ett förhållande. Men många av våra artiklar på detta område är väldigt korta och/eller behöver förbättringar. Och när passar det att ge dessa artiklar kärlek och redigeringsarbete, om inte veckan runt Alla hjärtans dag? Denna veckas tävling handlar om förlovning och bröllop men även de andra begreppen och företeelserna inom området. Så nu bjuder jag in alla – utöka, källbelägg, ge globalt & historiskt perspektiv, lägg till foto(n). Det finns mycket att skriva om, till exempel om historia, seder, kläder, musik och mycket mer.

Titta gärna efter tips i kategorierna Äktenskap och Marriage, eller liknande på andra språkversioner. Det finns dock en del artiklar som är relaterade till ämnet, men inte lagda i någon sådan kategori. Exempelvis hittade jag myrten som är förknippad med bröllop och Paracel63 tjuvstartade lite och fixade en ny kategori för växten. Artikeln kan utökas med ett avsnitt om myrten och bröllop... Artikeln utökades även med ett avsnitt om myrten och bröllop... Det finns säkert fler artiklar som har en tydlig koppling till veckans tema, men som inte ligger i sådan kategori (än). Håll gärna ett öga på tillägg bland kategorierna! Du kan hitta, eller lägga in förslag, i tipshörnan här nedan!

Efter förslag på diskussionssidan kommer jag även att inkludera alla artiklar som börjar på "Förlovning" eller "Bröllop" i tävlingen.


  • Mål: Förbättra och skapa nya artiklar om förlovning och bröllop.
  • Tid: 12 februari 2018 00:00:00 — 18 februari 2018 23:59:59
  • Tävlingsledare: Zquid.
  • Anmälan: Lägg till ditt användarnamn (i alfabetisk ordning) och de artiklar du deltar med (se exempel nedan).
  • Pris: Vinnaren får , övriga tävlande med minst 200 poäng får och tävlande med minst 100 poäng får . Samtliga deltagare får dessutom ett deltagarpris (än så länge hemligt).
  • Vinnare: Deryni

Poängberäkning[redigera | redigera wikitext]

  • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 51) utökning eller nyskrivning av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt. OBS! Nyskrivna artiklar räknas bara så länge de har minst en källhänvisning av något slag. Även stycken med ny fakta i gamla artiklar behöver en källa. [a]
  • 3 p i bonus för första bilden i en artikel som skapats före tävlingsveckan. Om artikeln endast innehåller en karta, räknas detta också som en bildlös artikel.
  • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös[a] artikel. OBS! Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan.
  • Eftersom det är väldigt många sidvisningar på artiklarna Alla hjärtans dag och Sankt Valentin inför 14 februari varje år, ingår dessa artiklar i tävlingen och det blir dessutom dubbla poäng för arbete i dem.
  1. ^ [a b] I denna tävling räknas inte en annan wikipediaartikel som källa. Hittar du en svenskspråkig wp-artikel som enbart har hänvisning till wp-artikel på annat språk, räknas den alltså som källös. Du kan översätta en wp-artikel till svenska, och även använda samma böcker etc som källa, om du själv har hittat faktauppgifterna där.

(plats för tips på artiklar som alla wikipedianer kan lägga in)

Här nedan kan man lista önskade artiklar att skapa eller utöka. Alla är välkomna att önska – både tävlingsdeltagare och "åskådare"!

För att inte sidan ska fyllas av önskningar får varje önskare lägga in max tio önskningar (listas efter ditt användarnamn). Stryk över det som har fixats. När en önskan (länka gärna till bra källa/annan Wikipedia-version om det gäller en ny artikel) blivit uppfylld kan önskaren lägga in en ny.

  1. Zquid: Utöka artikeln Förlovningsring med globalt och / eller historiskt perspektiv, och lägg till källor
  2. Zquid: Utöka artikeln Förlovning och lägg till fler källor
  3. Zquid: Utöka artikeln Bröllop med globalt och / eller historiskt perspektiv, och lägg till fler källor
  4. Zquid: Utöka artikeln Gretna Green och lägg till fler källor
  5. Zquid: Utöka artikeln Brudklänning med globalt och / eller historiskt perspektiv, och ge artikeln källor.
  6. Zquid: Skapa artikeln Susabröllopet (en)
  7. Zquid: Skapa artikeln Första samkönade äktenskapet i Spanien (en)
  8. Zquid: Skapa artikeln Judiskt bröllop (en)
  9. Zquid: Skapa artikeln Vi kom över havet [1] (en) (de)
  10. Zquid: Skapa artikeln Något gammalt (en)
  11. Zquid: Skapa artikeln Trash the dress (en)
  1. Allexim: Skapa artikeln Brudöverlämning, enligt önskemål på Wikipedia:Önskelista/Religion.
  2. Allexim: Utveckla artikeln Bröllopsmyrtjärnen.
  3. Allexim: Skapa artikeln Äktenskapsutredningen, enligt önskemål på Wikipedia:Önskelista/Samhälle.
  4. Allexim: Utveckla artikeln Gift vid första ögonkastet, se Married at First Sight och Gift ved første blik.
  5. Allexim: Skapa artikeln Brudförsäljning(en). Se även detta och detta. Ej att förväxla med artikeln Brudköp.
  6. Allexim: Skapa en artikel genom att översätta Right of abode. För mer tips till den framtida artikeln se Uppehållstillstånd
Exempelanvändare (34 p)
  1. Brudkista, + 1 466 byte, första källan = 15 + 3 = 18 p
  2. Chapel of Love, + 450 byte = 4 p
  3. Jack Baker, + 880 byte, första bilden = 9 + 3 = 12 p

Deryni, 31 p den gröna rosetten[redigera | redigera wikitext]

  1. Vera Wang, +900 byte = 9 p
  2. Alla hjärtans dag, +1 051 byte = 11 * 2 = 22 p

Ma805, 16 p[redigera | redigera wikitext]

  1. The Rabbits' Wedding, 1 632 byte = 16 p

Paracel63, 9 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Vera Wang, +600 byte, ref 1 = 6+3 = 9 p

Reddarn[redigera | redigera wikitext]