Wikipedia:Veckans tävling/Kvinnor då och nu IV

Från Wikipedia

Tävla om den gröna kvinnorosetten och låt våra läsare upptäcka nya saker om kvinnor då och nu!


Priser
  • Vinnarpris:
  • Övriga tävlande, minst 100 poäng:
  • Övriga tävlande, minst 50 poäng:
  • Deltagande: kvinnlig pionjär


Nu är tävlingen slut!
Tävlingslogg

Mariem Hassan satte direkt ton på den här veckan.
Mariem Hassan satte direkt ton på den här veckan.

Måndag: Tävlingens första bidrag kom redan 26 minuter in på veckan, när Boelnorra stormade in på scenen med sahrawisk assistans. Innan måndagen var över hade ytterligare åtta tävlande tagit banan i besittning, och tre rosettgränser hade redan sprängts. Varmt välkomna, allihopa!

Medan Aciram var i Grekland och beskådade statyer, gick Mickenokonsert med skönsång och 15 poäng som resultat. Thoasp och Zquid paråkte fram till sjätte plats, den ena efter fransk och isländsk författarhjälp, den andra med hjälp av musiker, PR-konsulter och jojkare. Nordelch klämde sig precis före via stöd från en stamboksmakare av rang, och Ariam lade samtidigt beslag på fjärdeplatsen genom insatser av en Oscarsbelönad aktris från Mellanvästern.

Boelnorra tillbringade resten av dagen hos en pionjär bland suffragetter. Ambrosiani fick dock nosen och lite till före i jakten på andraplatsen, efter en dag som började bland elementarpartiklar och historiker och avslutades kring genusfrågor och marginaliserade grupper. Fredde 99 var emellertid hetast på gröten denna inledningsdag, och den tidiga ledningen inkasserades via delsbostintor, töser från sydkusten och västgötska burväktare.

Nio tävlande redan dag ett! En riktigt trevlig inledning av veckan, på min ära…


Menrva assisterade Aciram till en ny andraplats.
Menrva assisterade Aciram till en ny andraplats.

Tisdag: Tisdagen bjöd på tre nya deltagare. Varmt välkomna, Jamba Go, Murmeldjuret och Lgmka! Och hela åtta tävlande skaffade sig en rosett, en dag då dammet yrde bland de elva fordonen som hade motorn igång.

Tisdagen blev en omkastningarnas dag. Medan Ariam var kvar i Mellanvästern, förvandlades fjärdeplatsen raskt till en tolfteplats. Zquid skaffade ny parkamrat i form av nykomlingen Lgmka; med hjälp av värmlänningar, schimpansforskare, piloter och göteborgare hamnade duon på en tidig tiondeplats. Thoasp var snäppet värre, efter brasiliansk och ministeriell assistans. Och två snäpp värre var Nordelch, som ägnat dagen åt en Dietrich.

Det var trångt mellan fordonen där ute, för några vagnslängder längre fram hittade vi nykomligen Murmeldjuret. Farten hölls upp med hjälp av skridskotips från Nederländerna och Hokkaido två gånger om. Ambrosiani hade fått motorstopp, vilket gynnade nykomlingen Jamba Go som dammade på rejält med hjälp av ålänningar, kanadicker, blyga damer, kontroversiella modeller och Texasbor; en fin femteplats blev belöningen. Mickeno bytte samtidigt plats 8 mot plats 4, efter en dag hos en Pulitzer-pionjär.

Boelnorra lyckades försvara sin egen tredjeplats via hjälp från mezzosopraner, mystiker och brandenburgare. Andraplatsen var dock i nya händer i form av Aciram, som medelst regenter, statyer och gudomlig hjälp från etrusker, traker, kelter, romare och araber (totalt 18 artiklar!) verkligen visade framfötterna. Fredde 99 lyckades dock med ett nödrop och lite västerbottnisk, uppländsk och dansk assistans freda sin förstaplats. Men hur länge till – det vet vi om ett dygn.


Birgitta Boucht är både hedersdoktor och politices magister.
Birgitta Boucht är både hedersdoktor och politices magister.

Onsdag: Den tredje tävlingsdagen blev något lugnare. Men vi fick i alla fall en ny tävlande, som dessutom omgående lade beslag på en rosett – varmt välkommen, Annika64!

Zquid slog sig lös från paråkningen och avancerade förbi motorhavererade Thoasp med hjälp av rullator. Lite längre fram hittade vi Annika64, som skaffade draghjälp via keramiker, socialister, feminister, hedersdoktorer, filologer, politiker och sjukgymnaster; vid tolvslaget var sjundeplacerade Ambrosiani på väg att bli omkörd.

Nordelch var i Berlin och fick zoologisk hjälp för sitt eget avancemang från åttonde till sjätte plats. Jamba Go höll samtidigt undan på femteplatsen efter teatralisk assistans. Medan Aciram var i Germanien, passade Boelnorra på att sno åt sig andraplatsen genom goda tips från jordägare, Nobelpriskandidater och kväkarmödrar. Fredde 99 var dock vaken, och förstaplatsen försvarades framgångsrikt via EM-finalister, fotbollsbandyspelare, storasystrar, spårvägare och 20-åringar.

Nu är det torsdag – den 8 mars. Den som vill få fler artikeltips kan snart få dem via Svenskt kvinnobiografiskt lexikon. Under torsdagen "avtäcks" den här nya resursen.


Fritzi Massary började i Wien och slutade i Beverly Hills.
Fritzi Massary började i Wien och slutade i Beverly Hills.

Torsdag: Den internationella kvinno(tors)dagen bjöd på bidrag från elva deltagare – inklusive tre nykomlingar. Varmt välkomna – Latitud60, Jan Arvid Götesson och Ainali!

Ainali inledde tävlandet bland tandläkare, ministrar och högernior. Jan Arvid Götesson umgicks med laktosfria lingvister, vilket räckte för att ta hand om femtondeplatsen. Latitud60 var ett snäpp värre, efter tips från professorer och arkeologer. I mitten av fältet hade vi en kvintett fordon med motorstopp – hoppas nu att mekanikerna gör sitt jobb. Zquid var dock i farten, och tiondeplatsen stärktes efter insats av en dam som har koll på sina fiskar.

Jamba Go var på konsert dagen lång, vilket fick sina konsekvenser. Femteplatsen blev en sjundeplats, strax bakom Nordelch och dennes sjungande och skulpterande studieobjekt. Mickeno inledde dagen bland molekylärbiologer och avslutade den på Irland, men något avancemang blev det icke. Annika64 fortsatte nämligen lika energiskt som under onsdagen och betade av ett dussin kvinnor från alla de väderstreck – och i för undertecknad oväntad ordning. Om dagen började med Riitta Jallinoja eller om det var med Dagmar Neovius är ännu inte helt klarlagt, men mycket var uträttat när vägdammet väl lagt sig. En ny fin fjärdeplats inkasserades samtidigt.

Acirams uppmärksamhet ägnades helt odelat åt en svägerska till Marie-Antoinette, och en rejäl massa poäng blev belöningen. Andreplacerade Boelnorra höll dock undan, efter närkontakt med teosofer och Fogelklour. Också Fredde 99 höll avståndet bakåt, den här dagen via liljor, västgötska anfallare, bollmotare och stockholmare i förskingringen.

Under torsdagen invigdes Svenskt kvinnobiografiskt lexikon. Artiklarna är faktiskt publicerade under Wikipedia-kompatibel CC-licens, så den som vill kan kopiera hela artiklar att bygga Wikipedia-texter av (så länge som författare och licens noteras). Det finns 1000 artiklar att välja bland, så kanske hittar ni något lämpligt?


Helga Nõu debuterade med en kattbok.
Helga Nõu debuterade med en kattbok.

Fredag: Vi fick ytterligare en ny tävlande under fredagen – varmt välkommen, Etamm! Nio tävlande hade igång motorerna, och två rosettgränser passerades.

Så visst hände det saker under dagen, särskilt i kampen om tätpositionerna. Medan ett antal tävlingsfordon var inne i depå långt nere i fältet, skaffade sig Latitud60 rosett efter nationalekonomisk assistans. Thoasp avancerade med hjälp av bolognesare och en brigadledare, medan Zquid använde genetik, kändisar från flickrummet och japanologi som motorbränsle. Mickeno var under fredagen på teckningskurs hos Beskow, i ett försök att hålla ställningarna. Samtidigt ägnade Annika64 sig åt filantroper, systerorganisationer och kvinnosakskvinnor.

Medan Boelnorra hälsade på hos kväkare och rebeller kom en utmanare från ingenstans. Sent startande Etamm hade nämligen installerat raketmotor och rusade direkt upp till tredjeplatsen via en hel armé av estniskor i förskingringen.

Till och med ledarplatsen började skymta vid horisonten, trots att Fredde 99 gjorde vad han kunde för att försvara sig med hjälp av mittfältare, lappländskor och Bajenbrudar. Detta räckte dock föga mot dagens andra raket Aciram, som fulltankad med taskomakare, borgare, flickskoleföreståndare, poeter, affärskvinnor, seminariepionjärer, rättegångsexpeter, debattörer och bruksägare tog sig upp i topp. Snyggt jobbat, och Aciram var inte ensam om att dra nytta av den nya resursen SKBL.


Fredde 99 har med framgång snöat in på hammarbyiter, här i form av Julia Zigiotti Olme.
Fredde 99 har med framgång snöat in på hammarbyiter, här i form av Julia Zigiotti Olme.

Lördag: Även lördagen blev en mycket aktiv dag, med tio brummande motorer och en sent startande. Varmt välkommen, Magixa! Fem rosettgränser sprängdes under dagen.

Nykomlingen Magixa avancerade raskt genom fältet, samtidigt som mekanikerna hade fortsatta problem med åtta tävlingsfordon. Magixa laddade med framgång sin egen bränsletank med retorik, himmelskt material och klosterregler, med en fin trettondeplats som resultat.

Ytterligare fyra fordon bröt igenom 100-poängsvallen, inklusive Zquid och hens sångare, skidåkande kanotister och enhänta silvermedaljörer. Thoasp körde dock om med hjälp av björnboksförfattare, surrealister och generalguvernörer. Ambrosiani rundade i sin tur båda två efter draghjälp från textilforskare, museiintendenter och professorer. Alla tre blev dock distanserade av Ariam, som hämtat ammunitionen från etnologer, nykterhetsvänner och broderande typer.

I kampen om tätpositionerna gick kampen vidare. Annika64 skaffade läkarassistans och undervisningsråd, medan Boelnorra seglade för god vind med hjälp av mystiker och kvinnliga skeppare. Aciram ägnade dagen åt att sola sig i baltisk och semitisk solgudinneglans. Det kom att bli kostbart, och Fredde 99 återtog initiativet efter fina passningar från Kvarnsveden, Göteborg och tre gånger Hammarby. Etamm körde dock upp i ledningen behjälpt av aktriser och under.

Nu har vi endast söndagen kvar. Kommer det fler tävlande? Och hur kommer den rafflande tätstriden att sluta? Det vet vi om elva timmar.


Beda Hallberg beskådar sin blommiga skapelse.
Beda Hallberg beskådar sin blommiga skapelse.

Söndag: Nu är tävlingsveckan över, och efter några dagars IRL-sysslor återkommer er ledare med en slutrapport. Tack, allihopa, för en mycket god insats! 20 tävlande har vi inte haft sedan 2007 och 223 fixade artiklar är inte fy skam. Under slutruschen anlände också två nya deltagare – stort tack, Larske och Ulkl! Vi har sammanlagt 16 tävlande med rosett.

Under söndagen var det liv och rörelse bland tolv brummande tävlingsmotorer. Ainali slutade veckan på tjugonde plats, strax efter Jan Arvid Götesson som under söndagen putsade poängskörden med hjälp av en lingvist. Ulkl nådde en slutlig artondeplats efter att ha packat sfärer i en mängd dimensioner, medan Larske strax föröver ägnade sig åt författare, grevinnor, smala damer, samer, årets idrottskvinnor, parlamentariker och aktriser. Lgmka blev nummer 16, Murmeldjuret nummer 15, Magixa nummer 14 och Jamba Go nummer 13 i tävlingen.

Zquid slutade veckan som tolva, efter en slutspurt med mexikansk sprinterhjälp. Latitud60 spurtade dock än bättre och avancerade fem placeringar assisterad av professorer och blomförsäljare av rang. Även Thoasp var i farten och körde upp till en slutlig åttondeplats, via en pediatriker och en bumerangkvinna. Annika64 försökte försvara positionen med hjälp av psykologhjälp men blev trots det omkörd av Ariam, som hämtat vägledning från blindpedagoger, missionärer och göteborgska donatorer.

I kampen om tätpositionerna avslutade Aciram veckan i både norra och södra Arabien. Boelnorra seglade dock med brittisk, mystisk, målerisk och reformatorisk assistans förbi och upp till en slutlig tredjeplats. Striden om förstaplatsen var en riktig holmgång. Etamm skrev om E. Tamm, skytteanska professorer, blommiga målare, gallerister, soläggsskribenter, förläggare, alnöiter och journalister. Fredde 99 antog dock utmaningen och lyckades med hjälp av västerbottningar, burväktare, närkingar, mittfältare samt en hel hoper, bolltalanger, i, norra, Skåne klämma sig förbi till en slutlig tävlingsseger.

Det här var både spännande och poängvinnande – av alla inblandade. Vi har under veckan bland annat fått värdefulla tillskott via Svenskt kvinnobiografiskt lexikon, och skrivandet har spridits på många olika ämnesområden. Wikipedias läsare tackar. Själv tackar jag för deltagandet genom att nu dela ut rosetter och deltagarpriser. Hoppas det ska passa.

De tävlande har gått i mål!

Kvinnor då och nu IV[redigera | redigera wikitext]

Sibyl Hathaway(en) saknade artikel när veckan var ung.

Mars är kvinnohistoriens månad, och flera intressanta wikiprojekt pågår under månaden. Vecka 10 vässar vi pennan extra mycket… Välkommen att delta i informationsspridningen, under en vecka som på torsdag har Internationella kvinnodagen. Wikiträffar under veckan med liknande inriktning listas här, och på torsdag "avtäcks" Svenskt kvinnobiografiskt lexikon på Humanistiska biblioteket i Göteborg.

Liknande tävlingar arrangerades 2013, 2015, 2016 och 2017.

Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

  • Mål: Att utöka och skriva artiklar om kvinnor då och nu, och sådant som rör kvinnor – se till exempel Wikipedia:Projekt kvinnor med underprojekt och kategori kvinnohistoria, jämställdhet och könsroller med underkategorier för idéer. Om det råder tveksamhet avgör tävlingsledaren om en artikel platsar.
  • Tid: 5–11 mars 2018.
  • Tävlingsledare: Paracel63. Deltagarna räknar själva sina poäng.
  • Anmälan: Lägg till ditt användarnamn och de artiklar du har skrivit eller åtgärdat (se exempel nedan). Placera ditt användarnamn i alfabetisk ordning bland de andra tävlande.
  • Pris: Den gröna kvinnorosetten till vinnaren. Övriga deltagare som når 100 poäng får den lila rosetten , och de som når 50 poäng får den bruna rosetten . Alla deltagare får som deltagarpris varsin kvinnlig pionjär (än så länge hemligt).
  • Vinnare: Fredde 99

Poängberäkning[redigera | redigera wikitext]

  • 100 byte = 1 poäng (avrunda uppåt från 50)
  • + 3 p i bonus för första bilden i en artikel som skapats före tävlingsveckan. Om artikeln endast innehåller en karta eller bilden inte visar en personartikels huvudperson, räknas detta också som en bildlös artikel.
  • + 3 p i bonus för första källhänvisningen i en artikel som skapats före tävlingsveckan. Länk till annan Wikipedia-artikel räknas inte som källa.
  • + 5 p i bonus för ny artikel ur önskelistan nedan (inklusive ur länkade önskelistor).
  • Dubbla poäng för alla nya artiklar där personen varit deltagarpris i någon av de tidigare tävlingsupplagorna (här finns just nu två, och här finns sju).
  • OBS! Nyskrivna artiklar räknas bara så länge de har minst en källhänvisning av något slag.

Deltagarpriser (v10 2018)[redigera | redigera wikitext]

Även denna årgång delas det ut deltagarpriser till alla som varit med och skrivit i artiklarna under veckan. Damerna listas efter födelseår (äldst är "bäst").

Tips och resurser[redigera | redigera wikitext]

Här nedan kan man lista önskade artiklar som ännu inte påbörjats. Alla är välkomna att önska – både tävlingsdeltagare och "åskådare"! Den tävlande som skriver en önskad artikel på minst 1 000 byte får 5 bonuspoäng. Fast man får bara bonuspoäng om man skapar en artikel som någon annan önskat!

För att inte sidan ska fyllas av önskningar får varje önskare lägga in max tio önskningar (listas efter ditt användarnamn). När en önskan (länka gärna till bra källa/annan Wikipedia-version) blivit artikel kan önskaren lägga in en ny.

Bonuspoäng delas också ut om man/kvinna skapat artiklar som finns i önskelistorna kopplade till det här projektet. Länka i så fall till aktuell önskelista, så vi kan se var artikeln har önskats.

Önskningarna nedan gäller för ännu ej skapade artiklar. Enstaka önskemål om utökning av redan skapade artiklar kan läggas i "Tips-och-resurser-listan" ovan. Sådana utökningar ger dock ingen bonuspoäng.

Önskelista[redigera | redigera wikitext]

Plats för artikelförslag som alla wikipedianer kan lägga in. Av praktiska skäl endast ett tiotal per tipsare. Stryk över det som har fixats.

1. Paracel63:


2. Allexim:

3. Ainali:

4. Deryni:


* Zquid: Ada Louise Huxtable (en), pionjär inom modern arkitekturkritik och pulitzerprisvinnare. (Samt är född den 14 mars, kan bli en Google doodle då...)

(Deltagarna listas alfabetiskt, så hittar vi lättare.)

Exempel, 40 p
  1. Ana Guevara, utökad 2 000 byte = 20 p
  2. Unga kvinnor (roman), ny 1 500 byte, önskad = 15+5 = 20 p

Nedanstående rosetter är endast provisoriskt utplacerade. De kan i slutsammanställningen komma att bytas ut mot en mer värdefull rosett.


20. Ainali, 14 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Anita Stenberg, 937 byte = 9
  2. Lena Hallengren, 283 byte = 2
  3. Linnéa Claeson, 345 byte = 3

19. Jan Arvid Götesson, 21 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Edna Lue Furness, utökad 389 = 4 p
  2. Manja Lehto, ny 1 666 = 17 p

18. Ulkl, 23 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Maryna Viazovska, Ny 2 290 byte = 23 p

17. Larske, 27 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Helene Böhlau, +första bild (via Faktamall biografi WD) = 3 p
  2. Valérie de Gasparin, +första bild (via Faktamall biografi WD) = 3 p
  3. Twiggy, +första bild (via Faktamall biografi WD) = 3 p
  4. Rauni Magga Lukkari, +första bild (via Faktamall biografi WD) = 3 p
  5. Alicia Machado, +första bild (via Faktamall biografi WD) = 3 p
  6. Noémi Szécsi, +första bild = 3 p
  7. Sarah Thomasson, +första bild = 3 p
  8. Lajla Përnaska, +första bild (via Faktamall biografi WD) = 3 p
  9. Marjatta Kallio, +första bild (via Faktamall biografi WD) = 3 p

16. Lgmka, 52 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Anna Greta Wide, utökad >4600 byte (46 p) + källa 1 + bild 1 = 46+3+3 = 52 p

15. Murmeldjuret, 64 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Yara van Kerkhof, ny 2 593 byte = 26 p
  2. Maki Tabata, bild 1 = 3 p
  3. Nana Takagi, ny 3 484 byte = 35 p

14. Magixa, 107 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Heliga Birgitta som författare och retoriker, ny 5 372 byte + första källa = 57
  2. Himmelska uppenbarelser, utökad 3 911 + första källa = 42
  3. Regula Salvatoris, utökad 500 byte + första källa = 8

13. Jamba Go, 112 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Viveka Eriksson, utökad 1 142 byte + första källan = 11 + 3 p
  2. Sarah McLachlan, utökad 2 818 byte + första källan = 28 + 3 p
  3. Eva Cassidy, utökad 1 238 byte + första källan = 12 + 3 p
  4. Anita Bryant, utökad 888 byte = 9 p
  5. Jill Goodacre Connick, utökad 898 byte + första källan = 9 + 3 p
  6. Astrid Assefa, utökad 1 690) byte = 17 p
  7. Kimya Dawson, utökad 1 102 byte + första källan = 11 + 3 p

12. Zquid, 119 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Joan Baez, utökad 268 byte = 3 p
  2. Hope Hicks, utökad 714 byte = 7 p + första källa 3 p = 7 + 3 = 10 p
  3. Maxida Märak, utökad 833 byte = 8 p
  4. Jenny Küttim, utökad 389 byte = 4 p
  5. Jane Goodall, utökad 324 byte = 3 p
  6. Simone Aaberg Kærn, utökad 2 147 byte = 21 p + första källa 3 p = 21 + 3 = 24 p
  7. Aina Wifalk, utökad 452 byte = 5 p
  8. Rosa Smith Eigenmann, utökad 426 byte = 4 p + första källa 3 p = 4 + 3 = 7 p
  9. Charlotte Auerbach, utökad 1 214 byte = 12 p
  10. Barbiedocka, utökad 1 164 byte = 12 p
  11. Monica Braw, utökad 494 byte = 5 p
  12. Margaret (sångare), utökad 623 byte = 6 p
  13. Helene Ripa, utökad 341 byte = 3 p
  14. Andrea Rothfuss, utökad 953 byte = 10 p + första källa 3 p = 10 + 3 = 13 p
  15. Ana Guevara, utökad 150 byte = 1 p, första källa 3 p = 1 + 3 = 4 p

11. Latitud60, 125 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Ylva Fältholm, ny 1 171 byte = 12 p
  2. Gunnel Forsberg Warringer, ny 1 726+36 = 1 762 = 18 p
  3. Cecilia Hermansson, ny 1 957 byte = 20 p
  4. Gunnel Forsberg, ny 1 959 byte = 20 p
  5. Beda Hallberg, (restnot. fr. omg. 2) utökad 5 487 byte = 55 p

10. Ambrosiani, 135 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Elin Bergeås Kuutmann, ny 1 172 byte = 12 p
  2. Anna Götlind, utökar 841 byte = 8 p
  3. Gabriela Bjarne Larsson, ny 1 285 byte = 13 p
  4. Karin Sennefelt, ny 1 390 byte = 14 p
  5. Kirsti Niskanen, ny 1 359 byte = 14 p
  6. Maija Runcis, utökar 907 byte + källa = 9 + 3 = 12 p
  7. Berit Eldvik, ny 1 576 byte = 16 p
  8. Else-Marie Strese, ny 2 098 byte = 21 p
  9. Maria Sjöberg, ny 2 461 byte = 25 p

9. Nordelch, 136 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Erna Mohr, Ny 2 346 byte = 23 p
  2. Amalie Dietrich, Ny 3 780 byte = 38 p
  3. Katharina Heinroth, Ny 2 234 byte = 22 p
  4. Fritzi Massary, Ny 2 363 byte = 23 p
  5. Renée Sintenis, Ny 3 020 byte = 30 p

8. Thoasp, 138 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Simone Berteaut, utökad 1 189 byte = 12 p
  2. Áslaug Jónsdóttir, utökad 925 byte = 9 p
  3. Aline Duran, utökad 1 536 byte = 15 p
  4. Sylvia Mathews Burwell, utökad 1 881 byte = 19 p
  5. Silvia Avallone, utökad 895 byte = 9 p
  6. Barbara Balzerani, utökad 1 446 byte = 14 p
  7. Carla Hansen, utökad 918 byte = 9 p
  8. Valentine Hugo, utökad 740 byte = 7 p
  9. Silvia Cartwright, utökad 1 920 byte, bild = 19 + 3 = 22 p
  10. Mildred Stahlman, utökad 530 byte, bild = 5 + 3 = 8 p
  11. Tatiana de Rosnay, utökad 1 379 byte = 14 p

7. Mickeno, 196 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Rickie Lee Jones, utökad 4 488 byte (45 p) + första källa (3 p) = 48 p
  2. Ada Louise Huxtable, Ny 6 897 byte (69 p) + önskad (5 p) = 74 p
  3. Kerstin Stråby, Ny 3 472 byte (35 p) + bonus (2 p?) = 37 p
  4. Sally Oldfield, utökad 1 464 byte (15 p) + första källa (3 p) = 18 p
  5. Maja Beskow, utökad 1 906 byte = 19 p

6. Annika64, 348 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Louise Ricklander, ny 1461 byte = 15 p
  2. Anne-Charlotte Melin, ny 2168 byte = 22p
  3. Margit von Malmborg, ny 2566 byte= 26 p
  4. Hanna Ongelin, ny 3208 byte = 32 p
  5. Kvinnokagalen, ny 1073 byte = 11 p
  6. Cely Mechelin, ny 1421 byte = 14 p
  7. Dagmar Neovius, ny 1687 byte = 17 p
  8. Gun Holmström, ny 878 byte = 9 p
  9. Hannele Koivunen, ny 1097 byte = 11 p
  10. Ritva Siikala, ny 1906 byte = 19 p
  11. Airi Hautamäki, ny 985 byte = 10 p
  12. Elly Sigfrids, ny 1220 byte = 12 p
  13. Martta Salmela-Järvinen, ny 1214 byte = 12 p
  14. Marianne Laxén, ny 814 byte = 8 p.
  15. Elvira Willman, ny 1568 byte = 16 p
  16. Karmela Bélinki, ny 1758 byte = 18 p
  17. Hedvig Gebhard, ny 1277 byte = 13 p
  18. Riitta Jallinoja, ny 1043 byte = 10 p
  19. Anna-Maria Osipow, ny 1484 byte = 15 p
  20. Aino Malmberg, ny 1592 byte = 16 p
  21. Kerstin Lindman-Strafford, ny 2047 byte = 20 p
  22. Birgitta Boucht, utökad 365 byte = 4p
  23. Carita Nyström, utökad 633 byte = 6p
  24. Gunvor Ryding, utökad 406 byte = 4p
  25. Margó Ingvardsson, utökad 455 byte + första källa = 8p

5. Ariam, 367 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Frances McDormand, utökad, 3568 byte = 36 p
  2. Lissie Åström, ny, 4 621 byte = 46 p
  3. Emma Wretlind, ny, 3 502 byte = 35 p
  4. Elisabet Wisén-Jobs, utökad, 5 506 byte = 55 p
  5. Anna Wikström, ny, 6 495 byte = 65 p
  6. Ingeborg Wikander, ny, 6 620 byte = 66 p
  7. Caroline Wijk, ny, 6 409 byte = 64 p

4. Aciram, 569 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Piraeus Athena, 911 byte = 9
  2. Scauniperga, 1043 byte = 10
  3. Demeter av Knidos, 878 byte = 8
  4. Uni, 324 byte utökning + bild = 6
  5. Menrva, 1246 byte = 12
  6. Turan (mytologi), 941 byte = 9
  7. Cel, 682 byte = 7
  8. Thesan, 776 byte = 8
  9. Bendis (gudinna), 642 byte = 6
  10. Epona, 784 byte, utökning med källa och bild = 8 + 3 + 3 = 14
  11. Concordia, 827, utökning + källa = 11
  12. Flora (gudinna), 1201 utökning + källa 1 = 12+3 = 15
  13. Juno, 1054, utökning + källa + bild = 17
  14. Minerva, 259, utökning + källa = 6
  15. Spes, 327, utökning + källa = 6
  16. Roma (mytologi), 475, utökning + källa = 8
  17. Proserpina, 723, utökning + källa = 10
  18. Al-‘Uzzá, 513 = 5
  19. Manāt, 606 = 6
  20. Nehalennia (gudinna), 404 utökning + källa = 7
  21. Marie Clotilde av Frankrike, 10229 utökning = 102 / utökning #2: 3226 + 682 + 976 = 32 + 7 = 49
  22. Anna taskomakare, 1685 = 17
  23. Birgitta Ingvaldsdotter, 2613 = 26
  24. Catharina Lysell, utökning 1139 = 11 / utökning #2: 702 = 7
  25. Catharina Christina Uddén, utökning 232 = 23
  26. Charlotte Berlin, 715 = 7
  27. Helena Larsdotter Westerlund, 4377 = 44
  28. Catharina Renaut, 1420 = 14
  29. Greta Giädda, 1550 = 16
  30. Elisabeth Cronström, 1273 = 13
  31. Saulė, 1879 = 19
  32. Shapash, 816 = 8
  33. Nuha (gudinna), 1359 = 13
  34. Shams (gudinna), 1868 = 19

3. Boelnorra, 611 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Mariem Hassan, Ny 4 184 byte = 42 p
  2. Elizabeth Cady Stanton, Utökad +1 704 byte + källa = 17 +3 = 20 p
  3. Sigrid Onégin, + 1 662 byte = 17 p
  4. Jeanne Marie Bouvier de la Motte Guyon, + 781 + källa byte = 17+3 p = 20 p
  5. Eva Strittmatter, Ny 3 059 byte = 31 p
  6. Anneke Jans Bogardus, Ny 5 813 byte = 58 p
  7. Rosika Schwimmer, + 3 476 byte = 35 p
  8. Margaret Fell, Ny 4 258 byte = 43 p
  9. Cornelia Ramondt-Hirschmann, Ny 3 389 byte = 34 p
  10. Emilia Fogelklou, + 3 919 byte = 39 p
  11. Elise Boulding, + 1 928 byte = 19 p
  12. Anuradha Ghandy, Ny 3 618 byte = 36 p
  13. Evelyn Underhill, + 1 990 byte = 20 p
  14. Mary Ann Patten, Ny 6 158 byte = 62 p
  15. Anna Seward, Ny 3 352 byte = 33 p
  16. Marguerite Porete, + 3 183 byte = 32 + bild +1. källa 32+6 = 38 p
  17. Zinaida Serebrjakova, + 1 692 byte = 17 p
  18. Frances Wright, + 4 382 byte = 44 + 1. källa 44+3 = 47 p

2. Etamm, 1 061 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Helmi Mäelo, Ny 6944 byte = 69 p
  2. Helga Nõu, Ny 9012 byte + bild = 90 p
  3. Helmi Rajamaa, Ny 3651 byte = 37 p
  4. Karin Saarsen, Ny 4477 byte = 45 p
  5. Aino Käärik, Ny 6885 byte = 69 p
  6. Urve Miller, Ny 2868 byte = 29 p
  7. Mai Raud-Pähn, Ny 2808 byte + bild = 28 p
  8. Liidia Tuulse, Ny 5657 byte = 57 p
  9. Marie Under, utökad 295 +11 718 byte + 2 bilder + en hel del källor + 436 byte = 164p
  10. Lensi Römmer-Kuus, Ny 8733 byte = 87 p
  11. Elisabeth Tamm, utökad 4595 byte = 46 p
  12. Li Bennich-Björkman, utökad 8341 byte = 83 p
  13. Liv Margolius, ny 2974 byte = 30 p
  14. Magdalena Blom, ny 6430 byte = 64 p
  15. Elsa Beskow, utökad 3686 byte = 37 p
  16. Amanda Hammarlund, ny 3277 byte = 33 p
  17. Gunhild Tegen, utökad 3914 byte = 39 p
  18. Karin Neuschütz ny 5396 = 54 p

1. Fredde 99, 1089 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Lisa Lantz, ny 4 691 byte = 47 p
  2. Hilda Carlén, utökad 576 byte = 6 p
  3. Matilda Haglund, utökad 3 960 byte = 40 p
  4. Elin Landström, utökad 3 130 byte = 31 p
  5. Filippa Angeldal, utökad 790 byte = 8 p
  6. Janni Arnth, ny 4 186 byte = 42 p
  7. Maja Kildemoes, utökad 3 326 byte = 33 p
  8. Wilma Thörnkvist, ny 3 759 byte = 38 p
  9. Camilla Schelin, utökad 3 398 byte = 34 p
  10. Freja Hellenberg, utökad 470 byte = 5 p
  11. Maja Göthberg, utökad 1 496 byte = 15 p
  12. Nellie Lilja, ny 3 544 byte = 35 p
  13. Madelen Janogy, ny 4 147 byte = 41 p
  14. Maria Rönnbäck, utökad 2 808 byte = 28 p
  15. Elin Bragnum, utökad 1 206 byte = 12 p
  16. Julia Karlenäs, utökad 901 byte = 9 p
  17. Selina Henriksson, ny 3 412 byte = 34 p
  18. Emma Holmgren, utökad 2 239 byte = 22 p
  19. Julia Zigiotti Olme, utökad 2 404 byte = 24 p
  20. Emma Jansson, utökad 5 416 byte = 54 p
  21. Ellen Gibson, ny 2 916 byte = 29 p
  22. Lova Lundin, ny 2 841 byte = 28 p
  23. Salina Olsson, utökad 2 491 byte = 25 p
  24. Anna Paulson, utökad = 935 byte = 9 p
  25. Sofia Lundgren (fotbollsspelare), utökad 775 byte = 8 p
  26. Elin Magnusson, utökad 2 981 byte = 30 p
  27. Petra Andersson, ny 5 827 byte = 58 p
  28. Ebba Hed, ny 5 680 byte = 57 p
  29. Michelle De Jongh, utökad 1 138 byte = 11 p
  30. Emma Lundh, utökad 11 470 byte = 114 p
  31. Linda Sällström, utökad 4 831 byte = 48 p
  32. Amanda Persson, ny 3 052 byte = 31 p
  33. Clara Markstedt, ny 4 664 byte = 47 p
  34. Alexandra Benediktsson, ny 3 606 byte = 36 p
  • Fler relaterade aktiviteter under mars: wikiträffar med länkar till relaterade projekt