Wikipedia:Veckans tävling/Kvinnor då och nu VII

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Svårt att välja vilka artikar du ska välja? Kanske vill du skriva om Jacinda Ardern, Beatriz Merino, Corazon Aquino, Indira Gandhi eller andra kvinnliga politiska ledare.


Veckans tävling
En röd tråd kan vara att skriva om personer som är födda i november, kanske uppmärksammas och får många läsare till artikeln om sig den dagen - exempelvis amerikanska abolitionisten Mary Edwards Walker (26 nov), brasilianska agronomen Johanna Döbereiner (28 nov) och (på bilden ovan) amerikanska läkaren Martha Ripley (30 nov).
TävlingsledareZquid
Priser
VinnarprisArticle green2fem2.png
Övriga tävlande, minst 200 poängArticle purple.svg
Övriga tävlande, minst 100 poängArticle brown.svg
Samtliga deltagareMalala Yousafzai 2015.jpg
Lycka till allihop!
Tävlingslogg
Måndag:
Crystal Chow 20090603.jpg

Så var det dags för ännu en Veckans Tävling med kvinnor som tema. Som ni ju vet är det inte första gången vi samlas en vecka och arbetar lite extra med just detta ämne - det finns ju mycket inom området att skriva om. Jag har hittat många artiklar som kan förbättras och skapas - men jag var inte ensam ute på spaning. Redan innan veckan startade, kom tips från SomeCatsKnow och Thuresson.
Skribenterna var också ivriga att komma igång. Tidigast var Deryni, som började med en före detta Hongkong-aktivist, och fortsatte med en filmregissör och en arkitekt. Deryni fick sedan sällskap i skrivandet av Nalle&Lisa, som hittat en datorforskare.
Därefter kom Boberger med en medicinforskare, Aciram med en drottning och Nordelch med en målare. Fem deltagare och sju bidrag redan första dagen - roligt! Välkomna, alla, och tack för bidrag samt tips!
Tisdag:
Helena Garcia Melero 2016.jpg

Ny dag, och tre nya deltagare: Jag säger Välkommen till Kaljami, Paracel63 och Sjunnesson! Kaljami valde temat ursprungsbefolkning, Paracel63 skapade artikeln om en journalist medan Sjunnesson förbättrade artiklarna om bland annat en rymdfarare.
Av måndagens skribenter var tre i farten även under tisdagen. Nalle&Lisa hittade denna gång en dokumentärfotograf att skriva om. Deryni fortsatte med det asiatiska temat och gick dessutom tillbaka till en tidigare tävling för att hitta tips - artikeln om en idrottare med medalj blev sedan ett av tre nyskapade bidrag.
Mest i farten om man räknar antal bidrag var dock Aciram, som förbättrade och skapade artiklar om drottningar, författare, prinsessor, gudinnor och kejsarinnor... hela 35 artiklar hade inkommit när dagen var slut.
Jag tackar alla för bidragen. Det är roligt att se allt som kommer in!
Onsdag:
Rennrodelweltcup Altenberg 2015 Barbara Niedernhuber (Marcus Cyron).jpg

Först att lämna bidrag denna dag var Acriram, som strax efter tolv på natten förbättrade artikeln om en thailändsk drottning. Sedan gick färden till Ryssland, och den ena tsaritsan efter den andra anlände till bidragslistan, innan det blev dags för fler drottningar och kvinnohistoria.
Resor var även aktuellt i Nalle&Lisas fall. Här var det en fotograf och en upptäcktsresande som for på färder. Ännu mer resande fick vi från Sjunnesson - för visst är väl en resa till rymden en ansenlig sträcka?!
Deryni befann sig däremot kvar på jorden, närmare bestämt i Thailand. Där hittades en transaktivist och politiker och en skådespelare. På jorden fanns även Nordelch, i sällskap med en kvinna som det gått utför för.
Sist, men verkligen inte minst, har vi en ny deltagare: Välkommen, Fredde 99! Fredde 99 hade skapat hela fem artiklar om fotbollsspelare.
Jag tackar för ännu en dag med många och omväxlande bidrag!
Torsdag:
Memphis Minnie.jpg

"Bättre och bättre, dag för dag"... Ja, vi gör Wikipedia och wikipedia-artiklarna bättre för var dag som går. Det märks verkligen under veckan, när många nya artiklar om kvinnor skapas och gamla artiklar fixas till. Nalle&Lisa och Sjunnesson tog fasta på förbättringar under dagen, och arbetade både med samma musiker och på varsitt håll. Även Aciram, Deryni och Fredde 99 jobbade på med gamla och nya artiklar.
Tack igen för alla bidrag! Och tänk på att även små sådana är värdefulla!
Fredag:
Refektorium Ostfenster 4 St.Sexburg.jpg

Nu har ännu en ny deltagare anslutit sig, och startade med både skapande och förbättringar. Välkommen, Dr Bowser!
Av övriga tävlande var fyra aktiva. Aciram hamnade i sin resa genom tid och rum bland annat i Englands historia och i ett kinesiskt uppror. Nalle&Lisa var närmare nutiden, men besökte både en israelisk politiker och en indisk tidigare bankdirektör. Deryni fortsatte hitta skådespelare men även rymlingar, och blev indragen i det tidigare nämnda upproret. Fredde 99 höll sig tryggt i sin hörna... eller iallafall på planen.
Ja, mycket kan hända när det är Veckans Tävling! Och vad händer mer, innan veckan är slut? Jag ser fram emot nya bidrag att läsa, säger Tack för fredagens bidrag, och Heja, heja, alla deltagare!
Lördag:
Rybakina RG19 (4) (48199109407).jpg

Några saker som hände innan veckan tog slut var att vi fick vår elfte och tolfte deltagare. Välkomna, Boelnorra och EstrellaSuecia! Boelnorra utökade artikeln om en buddhistisk nunna och EstrellaSuecia skapade artiklar om fribrottare. En annan händelse har inte med denna tävling att göra, men jag vill gärna sprida nyheten att Aciram på lördagen fick Wikimedia-priset 2020 [1]. Grattis, Aciram!
Fler saker som inträffade under dagen, för att återgå till Veckans Tävling, var att Deryni fortsatte med thailändskt skådespel och producerade två nya artiklar. Aciram gjorde stora utökningar, nu åter i Europa. Sjunnesson lät oss veta mer om fler rymdresenärer. När det gäller Dr Bowsers insatser får vi nog utöka "under dagen" till "under dygnet". Dr Bowser var nämligen igång redan vid två på natten gjorde en stor utökning, och var dessutom vaken nog att upptäcka brister i källhänvisningarna (något som er Tävlingsledare missat). Därefter blandades skrivande och sportande.
Idrott var aktuellt även för Fredde 99. Men... vad hände nu? Artikeln handlar om en kvinna, och hon hanterar en boll. Dock en annan sorts boll än som kanske vanligtvis återfinns i Fredde 99:s artiklar. Ja. omväxling kan vara trevligt, och det blev under dagen återigen nya artiklar om kvinnor inom fotboll.
Nu är det inte så mycket kvar på veckan, och tävlingen är snart slut. Men än finns det tid kvar att komma med bidrag. Ni har väl sett att det finns nya tips i Tipshörnan? Kika gärna där för idéer på saker att skriva om.
Söndag:
FatouBensouda.jpg

Med mindre än tolv timmar kvar, fick tävlingen sin trettonde deltagare. Välkommen Tanzania, säger jag såhär i efterhand! Tanzania bidrog med en nyskapad artikel om en svensk kvinnosakskvinna och rödakorsordförande.
Även åtta andra deltagare arbetade med att skapa eller förbättra artiklar. Och även denna gång kan man tala om tvära kast på vilka områden kvinnorna är aktiva - från EstrellaSuecias mexikanska luchadora, Sjunnessons grönländska politiker, Nalle&Lisas irändsk-engelska upptäcktsresande, Derynis thailändska fotomodell och en japansk serieskapare från Paracel63. Boelnorras bidrag var dock kastlöst. Aciram valde att avsluta veckan med återgång till tidigare utökad artikel. Och jag väljer att avsluta min söndagsguidning med Dr Bowsers sista bidrag: en kvinna som både listats som inflytelserik och svartlistats.
Så... nu är ännu en vecka och tävling över. Det är dags för en sammanfattning, och om jag räknat rätt (ni jobbade ju flitigt och även i samma artiklar ibland) så blir slutresultatet 13 deltagare, 78 förbättrade gamla artiklar (varav hela 65 fick sina första källor) och 81 nya artiklar.
Och poängsummorna ger följande ordning:
1. Deryni - 2 640 p
2. Aciram - 1 474 p
3. Fredde 99 - 1 083 p
4. Sjunnesson - 648 p
5. Nalle&Lisa - 505 p
6. Dr Bowser - 341 p
7. EstrellaSuecia - 215 p
8. Paracel63 - 186 p
9. Boelnorra - 90 p
10. Kaljami - 48 p
11. Boberger och Tanzania - 39 p (delad elfteplats)
13. Nordelch - 38 p

Stort grattis till Deryni, och stort tack till deltagarna. Tack även till de som bidragit med tips: SomeCatsKnow, Thuresson och Aciram!
Det har varit väldigt trevligt att vara Tävlingsledare under veckan. Kanske arrangerar jag en "Kvinnor då och nu"-tävling någon annan gång igen. Vill ni fortsätta att skriva om kvinno- och/eller Asienrelaterade saker, finns det ett antal förslag bland uppdragen och specialuppdragen på projektet Månadens uppdrag. Jag kan även (som Tävlingsledare även denna vecka) varmt tipsa om den pågående Stubbar november 2020. Om vi inte ses i den, hoppas jag att vi ses i någon annan tävling!


Priser är nu utdelade.
• Frågor eller kommentarer? Se diskussionssidan.

Emoji u1f449.svg Nästa vecka är tävlingstemat Stubbar november 2020. Välkommen att delta även där!

Välkomna till ännu en Veckans tävling! Denna gång är temat kvinnor då och nu.


Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

I denna Veckans tävling ägnar vi oss åt att förbättra och skapa artiklar om kvinnor. Veckans Tävling med temat "Kvinnor då och nu" (enbart eller i kombination med geografiskt tema) har arrangerats flera gånger tidigare - 2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2018 igen, 2019 och i våras - men det finns fortfarande mycket att skriva om. Så jag hoppas att ni är många som vill vara med och utöka och/eller skapa artiklar!

Jag godkänner artiklar om verkliga eller fiktiva kvinnor, gudinnor av olika slag och kvinnliga väsen såsom skogsrå. (Däremot inte om djurhonor. Sådana artiklar får vänta på någon framtida tävling.) I temat ingår även grupper, organisationer och liknande som bestått av (enbart) kvinnor, samt priser etc som delas ut till (enbart) kvinnor.

Speciellt för denna vecka: Denna tävlingsvecka äger rum under Wikipedias Asien-månad 2020. Med anledning av detta, har jag i min veckotävling en specialbonus för arbete i vissa artiklar, se mer i stycket om poängberäkning.

En del nyskapade artiklar härifrån kan även passa där, om artikeln är tillräckligt lång och där räknas in i området Asien (inte samma avgränsning som här). För mer information, se Wikipedias Asien-månad 2020.

I kategorin Kvinnor finns samtliga personer som är kategoriserade som kvinnor. Vill du hitta kvinnor inom något mer avgränsat ämnesområde, geografiskt område eller tidsepok, alternativt ägna dig åt artiklar som behöver förbättras? Då kan du titta bland annat här:

och engelskspråkiga Wikipedias kategorier


Fler tips finns på tipshörnans lista här nedan. Där kan du även lägga in egna förslag.

Om något är oklart, fråga gärna på diskussionssidan.

 • Mål: Förbättra och skapa artiklar om kvinnor då och nu, och sådant som rör kvinnor. Exempelvis priser och utmärkelser som ges/getts till (enbart) kvinnor, och kvinnohistoria. Om det råder tveksamhet avgör tävlingsledaren om en artikel platsar.

.

 • Tid: 16 november 2020 00:00:00 — 22 november 2020 23:59:59
 • Tävlingsledare: Zquid.
 • Anmälan: Lägg till ditt användarnamn (i alfabetisk ordning) och de artiklar du deltar med (se exempel nedan).
 • Botar: Botar får ledigt denna tävling och är välkomna någon annan vecka.
 • Pris: Vinnaren får Article green2fem2.png, övriga tävlande med minst 200 poäng får Article purple.svg och tävlande med minst 100 poäng får Article brown.svg. Samtliga deltagare får dessutom ett deltagarpris (än så länge hemligt).
 • Vinnare:

Poängberäkning[redigera | redigera wikitext]

Bonuspoängen för första källan är något högre än för första bilden, för att lägga lite mer vikt åt just källor. Men det går även att få bonuspoäng för ljud- och filmklipp.

I tävlingen får du:

 • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 51) utökning eller skapande av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt. OBS! Både nyskapade artiklar och textutökningar i gamla artiklar behöver minst en källa (befintlig eller ny), som ska anges.[a]
 • 2 p i bonus för första bilden i en artikel som saknar bild. Om artikeln endast innehåller en karta, diagram eller ljud/film, räknas detta också som en bildlös artikel.[b]
 • 2 p i bonus för första ljudfilen i en artikel som saknar sådan. Detta även om artikeln innehåller en bild eller filmklipp. Hittar du något passande ljudklipp på Wikimedia Commons, kan du alltså lägga in det i artikeln och få bonuspoäng.[b]
 • 2 p i bonus för första filmklippet i en artikel som saknar sådan. Detta även om artikeln innehåller en bild eller ljudklipp. Hittar du något passande filmklipp på Wikimedia Commons, kan du alltså lägga in det i artikeln och få bonuspoäng.[b]
 • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös artikel. [a] [b]

Du kan även få extra mycket poäng för arbete i vissa artiklar:

 • 2 x poängen: Eftersom det det internationella samarbetet Asian Month pågår just nu, har jag i denna Veckans Tävling en specialbonus som ger dubbla poäng. Denna bonus ges till arbete med gamla och nya artiklar som handlar om enskilda kvinnor eller grupper, organisationer och liknande som bestått av (enbart) kvinnor, med anknytning till Asien. Observera dock att Asien i denna tävling inte har exakt samma avgränsning som på Meta. Här räknar jag - för enkelhets skull - bland annat hela Ryssland till Asien. (Egypten räknar jag inte dit.) Se vad som ingår i "bonusområdet" här:

+ särskilda områden:

Tipshörnan[redigera | redigera wikitext]

(plats för tips på artiklar som alla wikipedianer kan lägga in)

Här nedan kan man lista önskade artiklar att skapa eller utöka. Alla är välkomna att önska förbättringar och skapande av artiklar som passar i ämnet – både tävlingsdeltagare och "åskådare"!

I bildgalleriet nedan kommer jag att lägga in en eller ett par av varje "tipsares" önskningar från listan. (Om tipsaren istället själv vill lägga in ett eller ett par exempel från sina önskningar på listan, går det också bra.) Dessa bilder kommer sedan att bytas ut om önskningen uppfyllts.

För att inte sidan ska fyllas av önskningar och bilder får varje tipsare lägga in max tio önskningar (listas efter ditt användarnamn), och från denna önskelista, två bilder i galleriet. Länka gärna till bra källa/annan Wikipedia-version om det gäller en ny artikel. Stryk över det som har fixats. Om man lagt in tio önskningar och någon av dessa uppfyllts, kan man lägga in en ny.

 1. Zquid: Utöka artikeln om drottning Elizabeth II och ge den fler källor
 2. Zquid: Utöka artikeln om amerikanska matematikern och rymdfartsingenjören Katherine Johnson och ge den fler källor
 3. Zquid: Skapa artikeln om Champa Devi Shukla, indisk aktivist för de som drabbades av Bhopalkatastrofen 1984 (en)
 4. Zquid: Utöka artikeln om japanska kejsardottern, fd prinsessan Sayako och ge den källor
 5. Zquid: Skapa artikeln om den kinesisk-amerikanska kryptografen Yiqun Lisa Yin (en)
 6. Zquid: Skapa artikeln om den lankesiska miljöaktivisten Anoka Primrose Abeyrathne (en)
 7. Zquid: Skapa artikeln om den tyska ambassadören Anna Elisabeth Prinz (de)
 8. Zquid: Uppdatera, utöka och källbelägg artikeln om den grönländska politikern Henriette Rasmussen (som avled 2017)
 9. Zquid: Utöka artikeln om Jill Biden (du kan hitta många källor med information i artikeln på en-wp)
 10. Zquid: Uppdatera och utöka artikeln Serena Williams, samt ge den fler källor
 1. SomeCatsKnow: Skapa artikeln om den tyskamerikanska jazzpianisten Jutta Hipp (en)
 2. SomeCatsKnow: Skapa artikeln om den amerikanska journalisten Maggie Haberman (en)
 1. Thuresson: Skapa en artikel om den koreanska K-pop-gruppen (G)I-dle (en)
 1. Aciram: Skapa artikel om den kejserliga kinesiska gemålen Huixian (en)

Deltagare[redigera | redigera wikitext]

Deltagarna listas alfabetiskt efter användarnamn.

Exempelanvändare, 45 p
 1. Memphis Minnie, utökad 1 295 byte, första bilden, första källan = 13 + 2 + 3 = 18 p
 2. Kamala Harris, utökad 950 byte, första filmklippet = 9 + 2 = 11 p
 3. Sirikit, utökad 500 byte, första källan, dubbla poäng = (5 + 3) x 2 = 16 p

Aciram, 1 474 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Darejan Dadiani, ny artikel 1063 byte = 11 p. Dubbla poäng med asiatisk bonus = 11 + 11 = 22 p
 2. Humaira Begum, 23 byte + första källan = 0 + 3 = 3 p. Med asiatisk bonus = 3 + 3 = 6 p
 3. Isabella av Armenien, 1632 byte + första källan + första bilden = 16 + 3 + 2 = 21 p. Med asiatisk bonus = 21 + 21 = 42 p
 4. Ayna Sultanova, ny artikel 1272 byte = 13 p. Med asiatisk bonus = 13 + 13 = 26 p
 5. Helena Palaiologina, 285 byte + första källan + första bilden = 3 + 3 + 2 = 8 p. Med asiatisk bonus = 8 + 8 = 16 p
 6. Eschive d'Ibelin, 141 byte + första källan = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 7. Isabella I av Jerusalem, 169 byte + första källan = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 8. Alice av Champagne, 183 byte + första källan = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 9. Alix av Montferrat, 213 byte + första källan = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 10. Stephanie de Lampron, 179 byte + första källan = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 11. Plaisance av Antiochia, 94 byte + första källan = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 12. Isabella d'Ibelin, 156 byte + första källan = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 13. Konstantia av Sicilien (cypriotisk drottning), 188 byte + första källan = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 14. Alix av Ibelin, 118 byte + första källan = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 15. Charlotta av Bourbon, 183 byte + första källan = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 16. Remigia Salazar, ny artikel 572 byte = 6 p. Med asiatisk bonus = 6 + 6 = 12 p
 17. Agathokleia, första källan 126 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 18. Kartini, första källan 190 byte = 2 p. Med asiatisk bonus = 2 + 2 = 4 p
 19. Ki (sumerisk gudinna), första källan 319 byte = 3 + 3 = 6 p. Med asiatisk bonus = 6 + 6 = 12 p
 20. Malek Jahan Khanom, ny artikel 1296 byte = 13 p. Med asiatisk bonus = 12 + 12 = 26 p
 21. Suiko, 319 byte första källan + första bilden = 3 + 3 + 2 = 8 p. Med asiatisk bonus = 8 + 8 = 16 p
 22. Dhat-Badan, ny artikel 578 byte = 6 p. Med asiatisk bonus = 6 + 6 = 12 p
 23. Shaqilath II, ny artikel 852 byte = 9 p. Med asiatisk bonus = 9 + 9 = 18 p
 24. Shi Liang, ny artikel 615 byte = 6 p. Med asiatisk bonus = 6 + 6 = 12 p
 25. Atargatis (mytologi), 517 byte, första källan + första bilden = 5 + 3 + 2 = 10 p. Med asiatisk bonus = 10 + 10 = 20 p
 26. Theodora av Trabzon, första källan 123 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 27. Anna av Trabzon , första källan 127 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 28. Irene Palaiologina av Trabzon, första källan 127 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 29. Rajya Lakshmi Devi, första källan 171 byte = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 30. Tripurasundari, första källan + första bilden 168 byte = 2 + 3 + 2 = 7 p. Med asiatisk bonus = 7 + 7 = 14 p
 31. Maharani Raj Rajeshwari Devi, första källan 182 byte = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 32. Supayalat, första källan 164 byte = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 33. Saovabha Bongsri, första källan 414 byte = 4 + 3 = 7 p. Med asiatisk bonus = 7 + 7 = 14 p
 34. Jahonotin Uvaysiy, första källan 86 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 35. Nguyễn Thị Anh, första källan 351 byte = 4 + 3 = 7 p. Med asiatisk bonus = 7 + 7 = 14 p
 36. Mary Hamilton, första källan 100 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 37. Rambhai Barni, första källan 166 byte = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 38. Maria Temrjukovna, första källan 66 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 39. Marfa Sobakina, första källan 66 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 40. Anna Koltovskaja, första källan 66 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 41. Anna Vasiljikova, första källan 66 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 42. Vasilisa Melentjeva, första källan 66 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 43. Maria Dolgorukaja, första källan 205 byte = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 44. Maria Nagaja, första källan 287 byte = 3 + 3 = 6 p. Med asiatisk bonus = 6 + 6 = 12 p
 45. Irina Godunova, första källan 520 byte = 5 + 3 = 8 p. Med asiatisk bonus = 8 + 8 = 16 p
 46. Maria Grigorievna Skuratova-Belskaja, första källan 148 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 47. Marina Mniszech, första källan 222 byte = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 48. Maria Bujnosova-Rostovskaja, första källan 348 byte = 3 + 3 = 6 p. Med asiatisk bonus = 6 + 6 = 12 p
 49. Maria Dolgorukova, första källan 144 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 50. Eudoxia Streshneva, första källan 129 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 51. Elisabeth Alexejevna (Louise av Baden), första källan 103 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 52. Alexandra Feodorovna, första källan 102 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 53. Maria Alexandrovna, första källan 102 byte = 1 + 3 = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 54. Raja Ungu, ny artikel 1926 byte = 19 p. Med asiatisk bonus = 19 + 19 = 38 p
 55. Raja Biru, ny artikel 1196 byte = 12 p. Med asiatisk bonus = 12 + 12 = 24 p
 56. Raja Hijau, ny artikel 2216 byte = 22 p. Med asiatisk bonus = 22 + 22 = 44 p
 57. Kashf-e hijab, ny artikel 2753 byte = 28 p. Med asiatisk bonus = 28 + 28 = 56 p
 58. Angharad ferch Owain, ny artikel 995 byte = 10 p.
 59. Tadj ol-Molouk, första källan 152 byte = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 60. Fawzia av Egypten, första källan 206 byte = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 61. Soraya Esfandiary, första källan 165 byte = 2 + 3 = 5 p. Med asiatisk bonus = 5 + 5 = 10 p
 62. Sri Suriyendra, ny artikel 1551 byte = 16 p. Med asiatisk bonus = 16 + 16 = 32 p
 63. Amarindra, ny artikel 1587 byte = 16 p. Med asiatisk bonus = 16 + 16 = 32 p
 64. Kumang, ny artikel 426 byte = 4 p. Med asiatisk bonus = 4 + 4 = 8 p
 65. Aryong-Jong, ny artikel 756 byte = 8 p. Med asiatisk bonus = 8 + 8 = 16 p
 66. Aleksandra Pototskaya, ny artikel 1273 byte = 13 p. Med asiatisk bonus = 13 + 13 = 26 p
 67. Maria Rostovskaya, ny artikel 858 byte = 9 p. Med asiatisk bonus = 9 + 9 = 18 p
 68. Liu Xijun, ny artikel 693 byte = 7 p. Med asiatisk bonus = 7 + 7 = 14 p
 69. Xianzhe, ny artikel 1653 byte = 17 p. Med asiatisk bonus = 17 + 17 = 34 p
 70. Mariam av Vaspurakan, ny artikel 630 byte = 6 p. Med asiatisk bonus = 6 + 6 = 12 p
 71. Hathumod, ny artikel 1330 byte = 13 p.
 72. Elgiva av Shaftesbury, första källan 95 byte = 10 + 3 = 13 p. ‎
 73. Thiota, första källan 111 byte = 1 + 3 = 4 p.
 74. Wulfthryth , ny artikel 1607 byte = 16 = 16 p.
 75. Æthelburg av Wessex , ny artikel 1222 byte = 12 = 12 p.
 76. Ælfwynn , ny artikel 837 byte = 8 = 8 p.
 77. Seaxburh av Ely, ny artikel 1304 byte = 13 = 13 p.
 78. Clementia av Catanzaro, ny artikel 611 byte = 6 = 6 p.
 79. Juliane de Fontevrault‎, ny artikel 666 byte = 7 = 7 p.
 80. Palatskvinnornas uppror, ny artikel 5828 byte = 58 = 58 p. Med asiatisk bonus = 58 + 58 = 116 p
 81. Emma av Normandie, utökning 4348 byte = 43 p
 82. Matilda av Flandern, utökning 4841 byte = 48 p, mer 5774 byte = 58 p, mer 7459 byte = 75
 83. Adele av Frankrike , utökning 2057 byte = 21 p + 2 p (för ytterligare 192 byte) = 23 p

Boberger, 39 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Özlem Türeci, ny, 3 933 byte, = 39 p

Boelnorra, 90 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Tenzin Palmo, + 2 269 byte, = 23 p. Med asiatisk bonus = 23 x 2 = 46 p
 2. Ruth Manorama, ny 2 163 byte, = 22 p. Med asiatisk bonus = 22 x 2 = 44 p

Deryni, 2 640 p Article green2fem2.png[redigera | redigera wikitext]

 1. Crystal Chow, ny artikel 7 539 byte * asiatisk bonus = 75 * 2 = 150 p
 2. Naomi Kawase, ny artikel 10 153 byte * asiatisk bonus = 102 * 2 = 204 p
 3. Dorji Yangki, ny artikel 6 612 byte * asiatisk bonus = 66 * 2 = 132 p
 4. Yui Kamiji, ny artikel 9 193 byte * asiatisk bonus = 92 * 2 = 184 p
 5. Fatmawati, ny artikel 9 768 byte * asiatisk bonus = 98 * 2 = 196 p
 6. Mako av Akishino, ny artikel 10 413 byte * asiatisk bonus = 104 * 2 = 208 p
 7. Yollada Suanyot, ny artikel 9 101 byte * asiatisk bonus = 91 * 2 = 182 p
 8. Florence Faivre, ny artikel 7 269 byte * asiatisk bonus = 73 * 2 = 146 p
 9. Laila Boonyasak, ny artikel 7 979 byte * asiatisk bonus = 80 * 2 = 160 p
 10. Daran Boonyasak, ny artikel 7 758 byte * asiatisk bonus = 78 * 2 = 156 p
 11. Renee Campen, ny artikel 9 061 byte * asiatisk bonus = 91 * 2 = 182 p
 12. Davika Hoorne, ny artikel 6 947 byte * asiatisk bonus = 69 * 2 = 138 p
 13. Meriam al-Khalifa, +499 byte * asiatisk bonus = 5*2 = 10 p
 14. Mai Charoenpura, ny artikel 7 078 byte * asiatisk bonus = 71 * 2 = 142 p
 15. Palatskvinnornas uppror, +296 byte * asiatisk bonus = 3*2 = 6 p
 16. Intira Charoenpura, ny artikel 6 846 byte * asiatisk bonus = 68 * 2 = 136 p
 17. Sinjai Plengpanich, ny artikel 7 341 byte * asiatisk bonus = 73 * 2 = 146 p
 18. Yuki Urushibara, +1 098 byte * asiatisk bonus = 11*2 = 22 p
 19. Nittha Jirayungyurn, ny artikel 7 009 byte * asiatisk bonus = 70 * 2 = 140 p

Dr Bowser, 341 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Anaïs Mitchell, ny, 3125 byte = 31 p
 2. Rachel Chavkin , ny, 1731+220 byte = 19 p
 3. Bea Uusma, +785 byte = 7 p
 4. Dansk kvindesamfund +9800 byte +bild +ref (fanns men var trasiga/ofullständiga) = 103 p
 5. Mathilde Fibiger +3372 byte +ref = 37 p
 6. Amanda Nunes +2429 byte = 24 p
 7. Madeline Miller, ny, 4198 byte = 42 p
 8. Fatou Bensouda, +7826 byte = 78 p

EstrellaSuecia, 215 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Ashley (fribrottare), ny, 4 612 byte = 46 p
 2. Big Mami, ny, 2 311 byte = 23 p
 3. Chik Tormenta, ny, 3 656 byte = 37 p
 4. Faby Apache, ny, 2 133 byte = 21 p
 5. Hahastary, ny, 3 862 byte = 39 p
 6. Keyra, ny, 4 929 byte = 49 p

Fredde 99, 1 083 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Rachel Bloznalis, ny, 4 651 byte = 47 p
 2. Camilla Huseby, ny, 8 657 byte = 87 p
 3. Louise Hvarfner, ny, 3 576 byte = 36 p
 4. Simone Edefall, ny, 5 314 byte = 53 p
 5. Portia Boakye, ny, 6 159 byte = 62 p
 6. Hanna Ekengren, ny, 3 813 byte = 38 p
 7. Guðrún Arnardóttir, ny, 5 400 byte = 54 p
 8. Frida Boriero, ny, 4 606 byte = 46 p
 9. Elma Smajic, ny, 4 087 byte = 41 p
 10. Emma Holmgren, utökning, 1 053 byte = 11 p
 11. Filippa Curmark, utökning, 1 954 byte = 20 p
 12. Sheila van den Bulk, ny, 8 028 byte = 80 p
 13. Hanna Stokki, ny, 4 809 byte = 48 p
 14. Anam Imo, utökning, 3 264 byte = 33 p
 15. Frida Skogman, ny, 7 466 byte = 75 p
 16. Maja Green, ny, 6 014 byte = 60 p
 17. Marit Björstedt, utökning, 1 027 byte = 10 p
 18. Jelena Rybakina, ny, 12 015 byte * asiatisk bonus = 120*2 = 240 p
 19. Emilia Pelgander, ny, 4 188 byte = 42 p

Kaljami, 48 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Fanny Cochrane Smith, ny 4 483 byte = 45 p
 2. Truganini, + 340‎ byte = 3 p

Nalle&Lisa, 505 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Daphne Koller, ny, 1 810 byte, asiatisk bonus = 18*2 = 36 p
 2. Gertrude Duby-Blom, ny, 4 822 byte = 48 p
 3. Elisabeth Meyer (fotograf), ny, 3 206 byte, asiatisk bonus (reste och fotograferade i Asien) = 32*2 = 64 p
 4. Ada Blackjack, ny, 4 472 byte, asiatisk bonus (expedition i Asien) = 45*2 = 90 p
 5. Memphis Minnie, +621 byte, första bild, första källa = 6 + 2 + 3 = 11 p
 6. Meriam al-Khalifa, ny, 3 553 byte, asiatisk bonus = 36*2 = 72 p
 7. Dalia Itzik, +783, första källa, asiatisk bonus = (8 + 3) * 2 = 22 p
 8. Arundhati Bhattacharya, 674 byte, första källa, asiatisk bonus = (7 + 3) * 2 = 20 p
 9. Mabel Bent, ny, 7 068 byte, asiatisk bonus (forskningsresor i Asien) = 71*2 = 142 p

Nordelch, 38 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Louise Seidler, ny 2 154 byte = 22 p
 2. Barbara Niedernhuber, ny 1 643 byte = 16 p

Paracel63, 186 p Article brown.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Helena Garcia Melero, ny 8 800 byte = 88 p
 2. Yuki Urushibara, ny, 4 900 byte, asiatisk bonus = 49*2 = 98 p

Sjunnesson, 648 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Ewa Lindqvist Hotz, +199 p, första källan = 2 + 3 = 5
 2. Naoko Yamazaki, +5 155 byte, första källan = 52 + 3 = 55 p + asienbonus = 55*2 = 110 p
 3. Maria från Amnia, +183 byte, första källan = 2 + 3 = 5 p + asienbonus = 5*2 = 10 p
 4. Chiaki Mukai, +4 118 byte, första källan = 41 + 3 = 44 p + asienbonus = 44*2 = 88 p
 5. Memphis Minnie, +2 250 byte = 22 p
 6. Diana Krall, +611, första källan = 6 + 3 = 9 p
 7. Anousheh Ansari, +14 834 byte, första källan = 148 + 3 = 151 p + asienbonus = 151*2 = 302 p
 8. Liu Yang (astronaut), +4 378 byte + asienbonus = 44*2 = 88 p
 9. Linda M. Godwin, +183 byte, första källan = 2 + 3 = 5 p
 10. Henriette Rasmussen, +561 byte, första källan = 6 + 3 = 9 p

Tanzania, 39 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Vienna Mesterton, ny artikel, 3669 byte, 1 bild = 39 byte

Kommentarer[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ [a b] I denna tävling räknas inte en annan wikipediaartikel som källa. Om du använder en wikipediaartikel på en annan språkversion som utgångspunkt för artikeln på sv-wp, måste du ändå kontrollera uppgifterna från källan/källorna (bok, tidningsartikel etc) som den andra wp-artikeln hänvisar till, om du hänvisar till dessa källor i ditt bidrag. Skrivs läs- eller hämtdatum, ska detta visa när du hämtat uppgiften från källan/källorna. Om en svenskspråkig wp-artikel enbart har hänvisning till wp-artikel på annat språk, räknas den som källös och ger bonuspoäng för första källhänvisningen.
 2. ^ [a b c d] Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan, eller om artikeln skapats under veckan av någon annan.