Wikipedia:Veckans tävling/När? Var? Vem? III

Från Wikipedia
Veckans tävling
Denna vecka är temat att förbättra artiklar med "När?"-, "Var"- och "Vem"-mallar - men man behöver inte nödvändigtvis besvara dessa frågor.
TävlingsledareZquid
Priser
Vinnarpris
Övriga tävlande, minst 200 poäng
Övriga tävlande, minst 100 poäng
Samtliga deltagare
Lycka till allihop!
Tävlingslogg
Måndag: Fin start med fyra deltagare - Nalle&Lisa, Paracel63, Matanb och Nordelch - och tjugo bidrag. Gamla tråkiga mallar kunde tas bort efter förbättringar i artiklar om allt från en tidigare linnestad till sexism, och artiklar om byggnadsverk, lastbilstillverkare med mera fick källor. Jag får hälsa alla välkomna till denna veckas tävlingsomgång!
Tisdag: Uträtandet av frågentecken fortsatte, och några av deltagarna uträttade en hel del när de svarade på "när?", "var?" och "vem?". Artiklar om rädsla, rådhus och heta källor fanns bland tisdagens bidrag. Det sistnämnda kom från nytillkomna OJH - Välkommen!
Onsdag: Välkommen får jag nu säga till Sjunnesson, som med förtydligande och källa kunde åtgärda en vem-mall innan det blev dags för ett strandbad.
Nordelch bytte ännu en när-mall mot svar medan Matanb bland annat gjorde språkvård.
Torsdag: Älvkarleby blev bidrag nummer 50 i tävlingen. Vi har även fått leverans från Centralamerika och andra områden denna dag då Matanb och Nordelch stod för fixandet.
Fredag: Fler artiklar om allehanda ting förbättrades ubder fredagen. Vad sägs om saker som är delvis förbjudna? Dagens sista bidrag var möjligen inspirerat av tävlingens mål - 0 - men kanske tvärtom(?): en gammal referenspunkt för nollmeridianen.
Lördag: Hur har ni det därute, på alla olika håll i världen? Kämpar ni likt er Tävlingsledare mot klockan i utförandet av wikipedia-relaterade och ickewikipedia-relaterade sysslor? Ja... den här veckan är ju dessutom kortare än de flesta andra. Men vi får väl göra det vi kan. Och jag är tacksam för alla bidrag som kommer in här, det har blivit många steg på vägen till vårt hägrande mål.
Nordelch utförde tresteg denna dag, varav ett i en film om en filmmakare. In på tävlingsscenen steg även en ny deltagare: Deryni, som jag hälsar välkommen. Deryni uppdaterade artikeln om ett nödnummer.
Nu finns det även lite nytt i Tipshörnan, om någon behöver få idéer på artiklar att förbättra. Och när det nu börjar närma sig slutet på denna vecka säger jag som vanligt: Heja, heja, alla deltagare!
Söndag: Matanb och Nordelch kämpade på med... kanske inte de eviga frågorna, men iallafall med frågorna När?, Var? och Vem? Eventuellt är dessa tre också eviga... här på Wikipedia har dock antalet minskat (även andra förbättringar har skett). Och färre blev frågetecknen även under söndagen. Ett massmediaföretag, en politiker, en teolog och en grupp låga höjder(!) var några av levererade bidrag.
Och så hände det som händer varje vecka: Den tog slut. Tävlingen är över och nu är det dags för summering. Jag räknar ihop 7 deltagare och 70 förbättrade artiklar (en potatissläkting räckte till två deltagare). I tabellen till vänster kan ni se resultatet för "före" och "efter" i de olika kategorierna. Ett fint resultat, tycker jag! Listan som tar hänsyn till att artiklar kan finnas med i flera kategorier är också något att glädjas över: Från 2 460 till 2 400.
Resultatet i poänglistan blev så här:
1. Matanb - 300 p
2. Nordelch - 200 p
3. Nalle&Lisa - 70 p
3. OJH - 70 p
5. Paracel63 - 40 p
6. Sjunnesson - 20 p
7. Deryni - 10 p.
Stort grattis till Matanb, och stort tack till alla deltagare som gjort förbättringar och rätat ut frågetecken! Ett särskilt tack till Paracel63, som inför veckan gjorde att vi fick fler frågetecken - nämligen de som ses på bilden här ovan.
Nu väntar leverans av priser, och den utdelningen sker snart. För den som vill fortsätta arbeta med temat, går det utmärkt att fortsätta. Exempelvis finns det tio artiklar att välja på under Specialuppdrag på Månadens artiklar. Och den som vill tävla i ett annat tema, kan titta in på denna veckas tävling HBTQI III.
Priser är utdelade, och nu är även rosetter utplacerade på denna sida

Precis som förra veckan är temat att förbättra artiklar. Men denna gång är reglerna lite annorlunda. Och artiklarna som ingår är de som är mallade med "När?", "Var?" och "Vem?". Tävlingen går inte ut på att ta bort så mycket mallar som möjligt. Den går inte heller ut på att lägga till så många bytes som möjligt. Den går helt enkelt ut på att förbättra artiklarna inom temat. Det spelar ingen större roll vilken typ av förbättring du gör, eller hur liten eller stor den är.

Ni som deltog i tävlingen Källor 2009 II (eller Källor 2009), känner nog igen formatet. Den tävlingen bidrog ju till att en hel del artiklar som länge behövt förbättras, blev förbättrade. Så jag tänkte prova samma sak med andra kategorier.

Artiklar i tävlingen[redigera | redigera wikitext]

Alla sidor i dessa kategorier ingår:

Kategori Före Efter
Kategori:Samtliga artiklar med när-mallar 1 375 1 345
Kategori:Samtliga artiklar med var-mallar 43 24
Kategori:Samtliga artiklar med vem-mallar 1 093 1 076
Totalt 2 511 2 445
  • Länk till fråga som ger en alfabetiskt sorterad lista över samtliga artiklar i de tre ovan nämnda kategorierna. Några artiklar återfinns i mer än en kategori, så den riktiga totalsumman var 2460 artiklar när tävlingen startade. Men som jag skrev i Veckans tävling med temat Källor 2009 II - hur man än räknar, så är målet 0. (Vi nådde ner till 2400 vid tävlingens slut.)

Poängsystemet är lite okonventionellt. Samma artikel kan redigeras av flera användare vid olika tillfällen och ge poäng till flera användare. Men om samma användare redigerar vid flera tillfällen i samma artikel, så räknas poäng ändå bara en enda gång.

Varje sådan artikel ger 10 poäng. Detta oavsett om mallar tas bort eller inte. Och detta oavsett om text eller källor läggs till eller tas bort. Varje redigering som är avsedd att förbättra artikeln räknas, oavsett om det redigerade stycket fanns tidigare eller inte. Dock räknas inte tillbakarullningar och andra återställningar. Om din redigering återställs av någon annan, så kan du fortfarande räkna poäng. Om artikeln är raderad eller sammanfogad när veckan är slut, så räknar du ändå poäng.

  • Mål: Förbättra artiklar inom temat. Artikeln måste vara vara mallad innan tävlingens start, eller av någon annan under veckan.
  • Tid: 21 mars 2022 00:00:00 — 27 mars 2022 23:59:59
  • Tävlingsledare: Zquid.
  • Anmälan: Lägg till ditt användarnamn (i alfabetisk ordning) och de artiklar du deltar med (se exempel nedan).
  • Botar: Botar får ledigt denna tävling och är välkomna någon annan vecka.
  • Pris: Vinnaren får , övriga tävlande med minst 200 poäng får och tävlande med minst 100 poäng får . Samtliga deltagare får dessutom ett deltagarpris (än så länge hemligt).
  • Vinnare:

(plats för tips på artiklar som alla wikipedianer kan lägga in)

Här nedan kan man lista artiklar som behöver förbättras. Alla - både tävlingsdeltagare och "åskådare" - är välkomna att önska förbättringar av artiklar från ovan angivna kategorier!

I bildgalleriet nedan kan varje "tipsare" lägga in en eller ett par av varje sina önskningar från listan. Dessa bilder byts sedan ut om önskningen uppfyllts.

För att inte sidan ska fyllas av önskningar och bilder får varje tipsare lägga in max tio önskningar (listas efter ditt användarnamn), och från denna önskelista, två bilder i galleriet. Stryk över det som har fixats. Om man lagt in tio önskningar och någon av dessa uppfyllts, kan man lägga in en ny. Det går även bra att byta en önskning som ej fixats till en annan önskning.

  1. Zquid: Cykel
  2. Zquid: Ada Lovelace
  3. Zquid: Ladusvala
  4. Zquid: Mount Everest
  5. Zquid: Göteborg
  6. Zquid: Film
  7. Zquid: Medicinsk geologi
  8. Zquid: Nationalencyklopedin
  9. Zquid: CNN
  10. Zquid: Rökt ål

Fixade tips[redigera | redigera wikitext]

  1. Zquid: Akvarium
  2. Zquid: Sveriges Radio
Exempelanvändare A 50 p
  1. Lagt till ett förtydligande till Almedalsveckan 10 p
  2. Tagit bort ett "Vem?"-mallat stycke stycke ur Citroën 10 p
  3. Lagt till en källa till RFSL 10 p
  4. Lagt till en källa till Almedalsveckan 0 p (inga poäng eftersom detta var andra gången samma användare redigerar artikeln)
  5. Språkvård i Göteborg 10 p (spelar ingen roll om det var andra typer av problem i artikeln som gjorde att den mallades)
  6. Lagt till {{KK}} i Fotografering 10 p (så länge redigeringen förbättrar encyklopedin, spelar det ingen roll om vi råkar få en åtgärdsmall till.
Exempelanvändare B 20 p
  1. Återställt i Köpenhamns historia 0 p (återställningar/tillbakarullningar ger inte poäng)
  2. Uppdaterat Angelina Jolie med 10000 bytes 10 p (stora förbättringar ger samma poäng som små)
  3. Gett svar till "När?" i Almedalsveckan 10 p (tredje redigeringen i artikeln under den här tävlingens gång, men det här var första gången för Exempelanvändare B)
  4. Källbelagt Lucky Twice 0 p (Den artikeln har ingen "när?"-, "var?"- eller "vem?"-mall)

Deryni, 10 p[redigera | redigera wikitext]

  1. 116 000, fixat när-mall = 10 p

Matanb, 300 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Peperoni (spanskpeppar), bättre bild och bildtext, källa, info = 10 p
  2. John Panzio, viss puts = 10 p
  3. Poul Harboe-Christensen, viss puts = 10 p
  4. Sjuchovtornet, viss puts, extern länk = 10 p
  5. Akvarium, viss puts, källa = 10 p
  6. Mattias Johansson (fotbollsspelare född 1973), tar bort inaktuell uppgift samt "när-mall", viss puts, källa = 10 p
  7. De Nios julpris, rättar wl, not, tar bort "vem-mall" = 10 p
  8. Esselte, källa = 10 p
  9. Conan, korrigerar wl o tar bort vem-mall, en första bild = 10 p
  10. Kålrotsakademien, uppdaterar ledamotslistan, not = 10 p
  11. Broddarps kyrka, tar bort felaktig wl och tar bort vem-mall = 10 p
  12. Barbara Broccoli, uppdaterar och tar bort när-mall = 10 p
  13. Brontofobi, viss puts, info, samt fixar när-mall = 10 p
  14. Willys, tog bort var-mall som jag ansåg redan vara fixad = 10 p
  15. Edward Blom, förbättrar wl samt lite puts = 10 p
  16. Adil Khan, språkförbättrade i en språkvårdsmallad artikel = 10 p
  17. Koenigsegg, källa och tar bort när-mall = 10 p
  18. Krokek, info, källa, tar bort när-mall = 10 p
  19. Gekås, viss puts, wl = 10 p
  20. Kommersiell radio, mer info, källa, tar bort vem-mall = 10 p
  21. Babblarna, källa, tar bort vem-mall = 10 p
  22. Älvkarleby, källa, tar bort när-mall = 10 p
  23. Dag Hammarskjölds väg, Uppsala, källa, tar bort när-mall = 10 p
  24. Macao, fixar en (av många) när-mall = 10 p
  25. Knölnate, källbelägger och fixar när-mall = 10 p
  26. Bärkasse, källa och fixar när-mall = 10 p
  27. Beowulf, info, källa, puts = 10 p
  28. Sveriges Radio, fixar när-mall = 10 p
  29. Vito Knežević, tar bort när-mallsmärkt irrelevant info (och därmed när-mall) = 10 p
  30. Tove Lifvendahl, fixar när-mall = 10 p

Nalle&Lisa, 70 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Vasaloppet 45, uppdaterat namnhistorik, källa = 10 p
  2. Hovjägmästare, uppdaterat antal i Danmark, källa = 10 p
  3. Rosersberg, förtydligat planförfarande och tidpunkt, källa = 10 p
  4. Nävekvarn, uppdaterat info om fotbollslaget, källa = 10 p
  5. Peterbilt, förtydligat företagets historia, första källa = 10 p
  6. Falkenbergs stadshus, angett år för byggnadsminne, källa = 10 p
  7. Falkenbergs rådhus, förtydligat årtal för modern användning, källa = 10 p

Nordelch, 200 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Bielefeld, fixat när-mall = 10 p
  2. Bremen (förbundsland), fixat när-mall = 10 p
  3. Amerikansk bäver, fixat var- och när-mall = 10 p
  4. Fußball-Bundesliga, fixat vem-mall = 10 p
  5. Gul fjällsippa, fixat vem-mall = 10 p
  6. Freie Universität Berlin, fixat när-mall = 10 p
  7. Wismar, fixat när-mall = 10 p
  8. Honduras, fixat när-mall = 10 p
  9. Castellón de la Plana, fixat när-mall = 10 p
  10. Colo (gorilla), fixat när-mall = 10 p
  11. Cypress, Kalifornien, fixat när-mall = 10 p
  12. Gottlieb Daimler, fixat när-mall = 10 p
  13. El Hierro, fixat när-mall = 10 p
  14. Warren Jeffs, fixat när-mall = 10 p
  15. Ed Wood (film), fixat vem-mall (en kvar) = 10 p
  16. Carl Friedrich Hindenburg, fixat vem-mall = 10 p
  17. Karl Reinhold von Köstlin, fixat vem-mall = 10 p
  18. Heinrich Schliemann, fixat vem-mall = 10 p
  19. Jakob von Uexkull, fixat när-mall = 10 p
  20. Vogelsberg, fixat när-mall = 10 p

OJH, 70 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Humanistdygnet, ersatt var- och när-mall med specificera källor, utvecklat artikeln med text och källor = 10 p
  2. Squawk, stryker text och tar bort var-mall = 10 p
  3. Girolamo Savonarola, tar bort var-mall och förtydliga mall = 10 p
  4. Carina Ståhl Herrstedt, stryker upprepat påstående och därmed även var-mall = 10 p
  5. Peperoni (spanskpeppar), reder ut en liten röra och stryker var-mall = 10 p
  6. Aage Fredslund Andersen, reder ut, utvecklar, stryker var-mall = 10 p
  7. Onsen, löser var-fråga, tar bort var-mall, utvecklar artikel = 10 p

Paracel63, 40 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Liv Strömquist, fixat var-mall = 10 p
  2. Analsex, fixat var- och när-mallar = 10 p
  3. Sexuell läggning, fixat vem-mallar = 10 p
  4. Sexism, fixat när-mall = 10 p

Sjunnesson, 20 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Böjning (hållfasthetslära), fixat vem-mall = 10 p
  2. Badplats, tagit bort irrelevant vem-mall, puts = 10 p