Wikipedia:Veckans tävling/Riostafetten III – Bördiga halvmånen

Från Wikipedia
Tävla om de olympiska medaljrosetterna samt få en bördig halvmånesevärdhet!

Vinnare blev Bairuilong!

Priser
  • Förstapris:
  • Andrapris:
  • Tredjepris:
  • Övriga tävlande med minst 100 poäng:
  • Alla deltagare: En bördig halvmånesevärdhet

Tävlingen har börjat!
Tävlingslogg

Nu är tävlingen igång. Vilket ska bli det första bidraget?

Arbils citadell har gamla anor.
Arbils citadell har gamla anor.
När måndagen var över hade dock Bairuilong tagit en stor ledning, efter en rejäl rundtur bland regionens antika stadslämningar och kvarvarande citadell. Därefter följde Tooobe, som nästan gav oss hela Iraks herrlandslag i fotboll, och Murmeldjuret, som även i övrigt ägnat dagen åt olympiska deltagare med olika hemvist. Thoasp lärde oss samtidigt mer om irakiska författare och dignitärer. Fältet avrundades av Nordelch, som var på flygande fot, medan Annapannar läst in sig på Cyperns och Egyptens historia.
En riktigt trevlig start på veckan! Vad kommer tisdagen att bjuda på?
Joumana Haddad är en libanesisk poet.
Joumana Haddad är en libanesisk poet.
Fem rosetter har hittills delats ut. Det lär bli fler.
Britterna tog över på Cypern 1878.
Britterna tog över på Cypern 1878.
  • Onsdag: Under onsdagen var det liv och rörelse ute på tävlingsbanan, inte minst tack vare fyra nya tävlande – K9re11, Matanb, Nac Mac Chrome och Ulkl. Varmt välkomna!
Matanb gick ut lite lugnt med några libanesiska smårätter, strax bakom Nac Mac Chrome som stärkte sig med ökenbad. Kampen om sjundedeplatsen står nu knivskarp mellan bergsklättraren Ulkl och den mer diplomatiskt lagde K9re11. Nordelch hade ett längre depåstopp, vilket direkt straffade sig sedan Thoasp efter snabbtankning av sjövatten (!) och en fängelsekund (?) med en hjulsbredd pressat sig förbi och upp till femte plats. Fast det var ju samma plats som dagen före?! Förklaring: Annapannar hade ägnat dagen åt en sultan samt en myckenhet cypriotisk historia, en flit som lönade sig med besked = avancemang från sjätte till fjärde plats.
Topptrion var dock densamma som tidigare. Murmeldjurets olympiska insatser räckte dock föga mot Tooobe, som med hjälp av regionens alla fotbollsspelare sparkat sig upp på andraplatsen. Båda stod sig dock slätt mot Bairuilong, som sedan både de irakiska världsarven och Bahá'íhelgedomarna i Galileen tagit slut styrde kosan mot Konungarnas dal – med arkeologspaden i hand. En bra bit över 1000 poäng är poängskörden så här långt.
Storartat jobbat, allihopa! Islamiska staten är inte glad.
Mot vissa demoner behövs det skyddsplaketter.
Mot vissa demoner behövs det skyddsplaketter.
  • Torsdag: Det kom inga nya deltagare under torsdagen, men ett halvdussin tävlande var i elden – vissa mer än andra. Ytterligare 21 artiklar fick välbehövlig putsning eller skapades från grunden.
Matanb fortsatte sin lukulliska uppvärmning i köket, medan K9re11 i sin diplomatbil avancerade upp på sjunde plats. Nordelch var nu ute ur depån och gick åter förbi både Thoasp och Annapannar, efter tips om alternativa färdsätt från den lokala befolkningen. Murmeldjuret umgicks med gudar och demoner, vilket dock inte räckte mot Tooobe som nu skaffat sig mängder av kontakter inom den egyptiska elitfotbollen. I ohotad täpposition finns dock fortfarande Bairuilong, som under torsdagen tog sig fram gravkammare för gravkammare.
Nu är det fredag, och helgen står för dörren. Kommer vi att få se fler tävlande, och vilket transportmedel kommer till slut att visa sig mest effektiv? Den som lever får se, och måhända kommer någon att gräva fram en mumie innan veckan är över…
Cypern och Tyskland har ambassader hos varandra.
Cypern och Tyskland har ambassader hos varandra.
  • Fredag: Här kommer en lite sen fredagsrapport (pga. min pågående influensa)… Dagen bjöd inte på några nya tävlande, men fyra deltagare gjorde ändå stora saker ute på tävlingsbanan.
K9re11 försvarade sin sjundeplats med hjälp av internationella relationer. Annapannar körde samtidigt om Nordelch och upp på fjärde plats, via presentationer av lera och gudomliga fäder. Ny på tredjeplatsen är Murmeldjuret, efter ett stort antal olympiska och kungliga insatser. Förstaplatsen var dock svårare att nå, efter att Bairuilong nu övergått till att skriva om gravkamrarnas "invånare" – ett rejält antal av dem dessutom.
Kämpa på, allihopa! Wikipedias läsare är vinnare.
Kolonnad i Gadara, vid det nutida Umm Qais.
Kolonnad i Gadara, vid det nutida Umm Qais.
  • Lördag: Er febrige ledare gör nya tappra försök att hålla jämn takt med alla aktiviteter där ute. Under lördagen tillkom nämligen fyra deltagare. Varmt välkomna – Eriass2, Jagldýr, JohanahoJ och Skivsamlare!
Nio fordon bidrog till att det dammade rejält på tävlingsbanan under dagens etapp. Ulkl använde sig av olika kyrkor i sin kamp för att hålla stånd mot de hastigt antågande Skivsamlare och JohanahoJ (vilka inlett med kulturkalasgäster och poeter). K9re11 upptäckte också dammet där bakom och kontrade med en diplomatisk åtgärd. Något längre fram tuffade Thoasp på i ingenmansland. Möjligen blev det en tunnelpassage eller broöverfärd för mycket, för under tiden kom Eriass2 från ingenstans ända upp till en ny sjätteplats, assisterad av agenter och tekniska studenter.
Dagens främsta nybörjarinsats stod dock Jagldýr för, med hjälp av en mycket effektiv rundtur i Jordanien och på Cypern. Det räckte till en ny fjärdeplats, och Tooobe får nog ta och snöra på sig fotbollsskorna igen om den hägrande bronsrosetten ska kunna försvaras. På andra plats kompletterade Murmeldjuret de olympiska insatserna med en himmelsgud, medan ledande Bairuilong efter ett antal gudar återgick till sina utgrävningar.
En spännande söndag väntar!
Samal Saeed, irakisk landslagsback.
Samal Saeed, irakisk landslagsback.
  • Söndag och slutsummering: Nu är alla i mål! Jag vågar nog redan nu utnämnda Bairuilong till vinnare i tävlingen. Prisutdelningar och sammanställningar får tyvärr vänta tills senare under måndagen (nu kräver kroppen att jag tar och lägger mig). Avslutningsdagen bjöd på än mer tävlingsdamm, med hela tolv deltagare som var aktiva på olika håll längs banan.
Fyra tävlande gjorde en satsning med rosett i sikte – och lyckades. Trion K9re11, Ulkl och JohanahoJ följdes åt. K9re11:s diplomati och Ulkl:s serieskapelser drog där det korta strået mot JohanahoJ:s militära hjälp. Alla tre fick dock se hur Skivsamlare yrde förbi och upp till nionde plats, med libanesisk musik dundrande ur högtalarna. Nordelchs små vänner lyckades knuffa fordonet en liten bit närmare Annapannar, som vad det verkar fått motorstopp. Under tiden hann båda med att bli passerade av Thoasp, som efter ny snabbtankning med sjövatten (den motorn borde någon ta patent på…) fått rejäl fart i cylindrarna. Upp till femteplats räckte det dock inte, eftersom även Eriass2 tagit till oortodoxa metoder och fått hjälp av en örn.
Jagldýr:s rundresa i regionen fortsatte, med stopp i både Cypern och Irak. Nu hade dock Tooobe fått på sig sina fotbollsskor, och snart hade han och hans medspelare från Cypern och Irak ånyo sparkat sig utom synhåll för förföljarna. Bronsplatsen var säkrad. Murmeldjuret hade i sin tur upptäckt hotet bakom och lyckades med hjälp av gudinnor och olympier avvärja hotet mot silvermedaljen. Kvar på första plats var dock Bairuilong, som avslutade tävlingsveckan med att lista sina insatser som egyptolog.
Alla priserna kommer nu att delas ut. Förutom rosetter (till alla över 100 poäng) blir det egna versioner av Babels torn till alla tävlande. Den här mytiska byggnaden hade konstnärerna i Europa länge mycket vaga föreställningar om, eftersom ziggurat ända fram till tidigt 1900-tal i princip var ett okänt begrepp utanför de inre kretsarna i Tvåflodslandet. Så ni kan i era olika ofta runda versioner notera både medeltida borgkrön, fundament à la katedral och mängder av höga valv.
Länderna med officiella iranska språk eller där iranska språk talas av befolkningsmajoriteten.
I mars åker vi till "Iranistan". Det är min lilla hemsnickrade benämning för länderna där man talar iranska språk. Det innebär Iran, Afghanistan och Tadzjikistan. Dessutom är det okej att skriva om företeelser som har direkt koppling till Kurdistan, Ossetien (Nord- och Syd-) samt Baluchistan. Välkommen åter!
De tävlande har gått i mål!

Bördiga halvmånen …[redigera | redigera wikitext]

I den här tävlingen handlar Bördiga halvmånen i första hand om Irak, Syrien, Libanon, Jordanien, Israel, Israel och och Palestina (kartan till vänster). Dessutom går det bra att skriva om Cypern och Egypten (kartan till höger). I den här tävlingen handlar Bördiga halvmånen i första hand om Irak, Syrien, Libanon, Jordanien, Israel, Israel och och Palestina (kartan till vänster). Dessutom går det bra att skriva om Cypern och Egypten (kartan till höger).
I den här tävlingen handlar Bördiga halvmånen i första hand om Irak, Syrien, Libanon, Jordanien, Israel, Israel och och Palestina (kartan till vänster). Dessutom går det bra att skriva om Cypern och Egypten (kartan till höger).

… är kanske den mänskliga kulturens allra äldsta vagga. I floddalarna längs med Tigris, Eufrat, Orontes och Jordan har många civilisationer, religioner fötts.

Vad ingår?

I tävlingen ingår artiklar med anknytning till Irak, Syrien, Libanon, Jordanien och Palestina. Dessutom går det bra att skriva om Cypern och Egypten, vilka brukar ingå i en utökad definitionen av begreppet Den bördiga halvmånen. (OBS! Artiklar med anknytning till Karun fixar vi nästa månad. Tack på förhand.)

Den här delen av världen är alltid aktuell. Ofta är det bråkigt där (som nu, med inbördeskrig i Syrien och Irak), men här finns mycket annat intressant. Sumer, Babylonien, Assyrien, Fenicien och Israels historia kan locka den historiskt intresserade, men folk spelar fotboll, äter mat, bevarar världsarv och pumpar upp olja. Fråga på diskussionssidan om du är osäker.

Hela stafetten

Den här veckans tävling är tredje etappen i en tio månader lång odyssé. Den kommer att ta oss från olympiska spelens vagga ända till arrangörsstaden av 2016 års olympiska sommarspel. Den "olympiska elden" kommer att föras från region till region och till slut nå fram till Rio de Janeiro, lagom i tid för starten av 2016 års spel.

De olika tävlingsetapperna är i grund och botten geografiskt och kulturellt avgränsade. Vi betar av en region i taget och tar oss sakta men säkert österut:

  1. Grekland
  2. Turkiet & Co.
  3. Bördiga halvmånen
  4. "Iranistan" (länderna där man talar iranska språk)

Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

  • Tid: Vecka 1, 2016 (kl 00:00 4 januari – kl 23:59 10 januari)
  • Tävlingsledare: Paracel63
  • Deltagande: Lägg till användarnamn (i alfabetisk ordning), artiklar och poäng.
  • Poäng: Deltagarna räknar själva sina poäng.
  • Priser: Vinnaren föräras den olympiska guldrosetten. Tvåan får motta den olympiska silverrosetten. Trean belönas med den olympiska bronsrosetten. Övriga som når minst 100 poäng får den lila rosetten. Deltagarpris med turkisk anknytning delas ut till alla som är med i tävlingen.
  • Segrare: Bairuilong

Eftersom detta är en etapp i en tävling som avslutas först i augusti 2016 finns det en särskilt stafettpris. Det kommer att gå till den som deltar i alla deltävlingarna. Utdelning sker i samband med olympiska sommarspelen 2016.

Deltagarpriser[redigera | redigera wikitext]

Denna gång består deltagarpriserna av Babels torn. Alla får varsin version av denna mytomspunna skapelse – listade efter ålder. Notera att ingen av illustrationerna föreställer en ziggurat; hur en sådan ser ut gick upp för européerna först på 1900-talet.

Poängräkning[redigera | redigera wikitext]

  • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 50) utökning eller nyskrivning av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt.
  • OBS! Nyskrivna artiklar räknas bara så länge de har minst en källhänvisning[a] av något slag.
  • 3 p i bonus per tillagd lämplig bild till en artikel.
  • 3 p i bonus för tillägg av en passande faktaruta.
  • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös[a] artikel. OBS! Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan.
  • Poäng ges för artiklar som har stark koppling till Bördiga halvmånen. I första hand är tävlingen tänkt för länderna runt floddalarna i Mesopotamien och Levanten, men även Cypern och Egypten accepteras.

Artikelförslag[redigera | redigera wikitext]

Dessa tre män anlände enligt traditionen till en krubba i regionen (för väldigt många år sedan – kanske denna vecka?).

(Plats för artikelförslag som både tävlande och andra kan lägga in.)

Det finns artikelkategorier för …

… samt för

exempel:

Olympia del Rio, 64 p
  1. Bekaadalen, 2000 byte, 1 bild, faktaruta = 20+3+3 = 26 p
  2. Uruk, 3500 byte, källa 1 = 35+3 = 38 p

1. Bairuilong, 2280 p olympiska guldrosetten Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Petra (stad), 2922 byte, 4 bilder, faktaruta, källa = 29+12+3+3 = 47 p
  2. Drottningarnas dal, 4165+49 byte, 6 bilder, faktaruta, källa = 42+18+3+3 = 66 p
  3. Deir-el-Medineh, 3588 byte, 4 bilder, faktaruta = 36+12+3 = 51 p
  4. Horemhebs grav 5576 + 220 byte, 5 bilder , faktaruta = 56+2+15+3 = 76 p
  5. Masada 3183 + 2116 byte, 11 bilder, faktaruta = 32+21+33+3 = 89 p
  6. Aïn Mallahah 612 byte, 1 bild, faktaruta = 6+3+3 = 12 p
  7. Safed 4597 byte, 6 bilder, faktaruta = 46+18+3 = 67 p
  8. Mayas grav 5413 byte, 5 bilder, faktaruta = 54+15+3 = 72 p
  9. Arbils citadell 3632 byte, 5 bilder, faktaruta = 36+15+3 = 54 p
  10. Hatra 2924 byte, 8 bilder, faktamall = 29+24+3 = 56 p
  11. Ashur 1380 byte, 1 bild, faktamall = 14+3+3 = 20 p
  12. Samarra 1448 byte, 7 bilder, faktamall = 14+21+3 = 38 p
  13. Rökelsevägen i Negev 6153 + 658 byte, 12+1 bilder, faktamall = 62+7+36+3+3 = 111 p
  14. Bahá'ís heliga platser i Haifa och västra Gallilén 6801 byte, 26 bilder, faktamall = 68+78+3 = 149 p
  15. Lista över Iraks kulturarv 5746+838 byte = 57+8 = 65 p
  16. Abu Mena 730 byte, 4 biler, faktamall = 7+12+3 = 22 p
  17. KV1 1469 byte, 2 bilder, faktamall = 15+6+3 = 24 p
  18. KV2 1477 byte, 2 bilder, faktamall = 15+6+3 = 24 p
  19. KV4 1733 byte, 2 bilder, faktamall = 17+6+3 = 26 p
  20. KV62 5559 + 8092 byte, 10+7 bilder, faktamall = 56+81+30+21+3 = 191 p
  21. KV9 1831 byte, 2 bilder, faktamall = 18+6+3 = 27 p
  22. KV7 1814 byte, 2 bilder, faktamall = 18+6+3 = 27 p
  23. KV17 1808 byte, 2 bilder, faktamall = 18+6+3 = 27 p
  24. KV8 1814 byte, 2 bilder, faktamall = 18+6+3 = 27 p
  25. KV10 2030 byte, 2 bilder, faktamall = 20+6+3 = 29 p
  26. KV15 1857 byte, 2 bilder, faktamall = 19+6+3 = 28 p
  27. Ahmose 1823+382 byte, 1 bild, faktamall, källa = 18+4+3+3+3 = 31 p
  28. Amenhotep I 1975+520 byte, 1 bild, faktamall, källa = 20+5+3+3+3 = 34 p
  29. Thutmosis I 1984+889 byte, 1 bild, faktamall, källa = 20+9+3+3+3 = 38 p
  30. Thutmosis II 2055 byte, 1 bild, faktamall, källa = 21+3+3+3 = 30 p
  31. Hatshepsut 1844 byte, 1 bild, faktamall = 18+3+3 = 24 p
  32. Thutmosis III 2341 byte, 1 bild, faktamall, källa = 23+3+3+3 = 32 p
  33. Ahmose (drottning) 2325 byte, 1 bild, faktamall = 23+3+3 = 29 p
  34. Amenhotep II 2576 byte, 1 bild, faktamall, källa = 26+3+3+3 = 35 p
  35. Thutmosis IV 2362 byte, 1 bild, faktamall, källa = 24+3+3+3 = 33 p
  36. Amenhotep III 2867 byte, 1 bild, faktamall, källa = 29+3+3+3 = 38 p
  37. Akhenaton 1349 byte, 1 bild, faktamall = 13+3+3 = 19 p
  38. Smenkhkare 2159 byte, faktamall, källa = 22+3+3 = 28 p
  39. Tutankhamon 2075 byte, 1 bild, faktamall = 21+3+3 = 27 p
  40. Ay (farao) 1988 byte, 1 bild, faktamall, källa = 20+3+3+3 = 29 p
  41. Horemheb 2111 byte, 1 bild, faktamall = 21+3+3 = 27 p
  42. KV20 2324 byte, 2 bilder, faktamall = 23+6+3 = 32 p
  43. KV38 2277 byte, 2 bilder, famtamall = 23+6+3 = 32 p
  44. KV34 1850 byte, 2 bilder, faktamall = 19+6+3 = 28 p
  45. KV35 2293 byte, 2 bilder, faktamall = 23+6+3 = 32 p
  46. KV43 2016 byte, 2 bilder, faktamall = 20+6+3 = 29 p
  47. Lista över gravar i Konungarnas dal 24775 byte, 1(!?) bild = 248 p

2. Murmeldjuret, 1202 p olympiska silverrosetten Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Irak i olympiska spelen, 294 byte, källa = 3+3 = 6 p
  2. Abdul-Wahid Aziz, 1 592 byte, faktaruta = 16+3 = 19 p
  3. Palestina i olympiska spelen, 1 708 byte, källa = 17+3 = 20 p
  4. Syrien i olympiska spelen, 364 byte, källa = 3+3 = 6 p
  5. Naser Al Shami, 587 byte, källa = 6+3 = 9 p
  6. Joseph Atiyeh, 124 byte, bild = 1+3 = 4 p
  7. Libanon i olympiska spelen, 462 byte, källa = 4+3 = 7 p
  8. Mohamed Tarabulsi, 2 089 byte, faktaruta = 21+3 = 24 p
  9. Gal Fridman, 768 byte, källa = 7+3 = 10 p
  10. Shahar Zubari, 1 632 byte, faktaruta, bild = 16+3+3 = 22 p
  11. Höjd 24 svarar inte, 3 830 byte, faktaruta = 38+3 = 41 p
  12. Kairo centralstation, 5 008 byte, faktaruta = 50+3 = 53 p
  13. Kippur, 3 368 byte, faktaruta, bild = 33+3+3 = 39 p
  14. Jordanien i olympiska spelen, 252 byte, källa = 2+3 = 5 p
  15. Egypten i olympiska spelen, 140 byte, källa = 1+3 = 4 p
  16. Israel i olympiska vinterspelen 2014, 3 088 byte, faktaruta, bild = 31+3+3 = 37 p
  17. Geshtinanna, 4 654 byte = 46 p
  18. Lamashtu, 6 188 byte, 3 bilder = 62+9 = 71 p
  19. Adad, 1 671 byte, källa, bild = 16+3+3 = 22 p
  20. Nusku, 2 320 byte = 23 p
  21. Dingir, 2 930 byte, 3 bilder = 29+9 = 38 p
  22. Rania av Jordanien, 563 byte, faktaruta = 5+3 = 8 p
  23. Tamer Bayoumi, 418 byte, källa = 4+3 = 7 p
  24. Abdel Moneim El-Guindi, 1 253 byte, faktaruta = 12+3 = 15 p
  25. Osman El-Sayed, 1 306 byte, faktaruta = 13+3 = 16 p
  26. Abdel Al-Rashid, 1 228 byte, faktaruta = 12+3 = 15 p
  27. Ibrahim Orabi, 1 156 byte, faktaruta = 11+3 = 14 p
  28. Ali Mahmoud Hassan, 1 356 byte, faktaruta = 13+3 = 16 p
  29. Ibrahim Moustafa, 2 181 byte, faktaruta, bild = 22+3+3 = 28 p
  30. Farid Simaika, 2 617 byte, faktaruta, bild = 26+3+3 = 32 p
  31. El Sayed Nosseir, 1 143 byte, faktaruta = 11+3 = 14 p
  32. Anwar Mesbah, 2 112 byte, faktaruta = 21+3 = 24 p
  33. Khadr El-Touni, 2 535 byte, faktaruta, bild = 25+3+3 = 31 p
  34. Ibrahim Shams, 1 935 byte, faktaruta = 19+3 = 22 p
  35. Mahmoud Fayad, 1 661 byte, faktaruta, bild = 16+3+3 = 22 p
  36. Attia Hamouda, 1 501 byte, faktaruta = 15+3 = 18 p
  37. Saleh Soliman, 1 085 byte, faktaruta = 11+3 = 14 p
  38. Ibrahim Wasif, 1 332 byte, faktaruta = 13+3 = 17 p
  39. Zakaria Chibab, 2 069 byte, faktaruta = 20+3 = 23 p
  40. Khalil Taha, 1 138 byte, faktaruta = 11+3 = 14 p
  41. Pavlos Kontides, 1 447 byte, faktaruta = 14+3 = 17 p
  42. Anu, 7 040 byte, 3 bilder, källor = 70+9+3 = 82 p
  43. Zababa, 3 819 byte = 38 p
  44. Baba (gudinna), 2 601 byte, bild = 26+3 = 29 p
  45. Ereshkigal, 5 409 byte, källor = 54+3 = 57 p
  46. Kudurru, 1 861 byte, bild = 18+3 = 21 p
  47. Marduk-apla-iddina II, 321 byte, bild, källa = 3+3+3 = 9 p
  48. Egypten i olympiska sommarspelen 1972, 3 592 byte, faktaruta = 36+3 = 39 p
  49. Egypten i olympiska sommarspelen 1928, 5 427 byte, faktaruta, bild = 54+3+3 = 60 p

3. Tooobe, 985 p olympiska bornsrosetten Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Ali Rehema, 2900 byte, faktaruta = 29+3 = 32 p
  2. Mohammed Gassid, 1500 byte, källa, faktaruta = 15+3+3 = 21 p
  3. Bassim Abbas, 300 byte, källa = 3+3 = 6 p
  4. Nabeel Abbas, 1300 byte, källa, faktaruta = 13+3+3 = 19 p
  5. Alaa Abdul-Zahra, 1900 byte, bild, källa, faktaruta = 19+3+3+3 = 28 p
  6. Ammo Baba, 100 byte, källa = 1+3 = 4 p
  7. Ali Faez, 1600 byte, faktaruta = 16+3 = 19 p
  8. Basil Gorgis, 300 byte, källa = 3+3 = 6 p
  9. Ali Adnan Kadhim, 1100 byte, faktaruta = 11+3 = 14 p
  10. Mahdi Karim, 1300 byte, källa, faktaruta = 13+3+3 = 19 p
  11. Emad Mohammed, 1700 byte, källa, faktaruta = 17+3+3 = 23 p
  12. Hussein Saeed, 700 byte, bild, källa = 7+3+3 = 13 p
  13. Luay Salah, 1200 byte, källa, faktaruta = 12+3+3 = 18 p
  14. Habib Jafar, 2100 byte, faktaruta = 21+3 = 24 p
  15. Natik Hashim, 2300 byte, faktaruta = 23+3 = 26 p
  16. Adnan Dirjal, 3400 byte, faktaruta = 34+3 = 37 p
  17. Salam Shaker, 3500 byte, bild, faktaruta = 35+3+3 = 41 p
  18. Ahmed Radhi, 3600 byte, faktaruta = 36+3 = 39 p
  19. Abdel Sattar Sabry, 4100 byte, faktaruta = 41+3 = 44 p
  20. Ahmed Hassan, 600 byte = 6 p
  21. Ahmed Hegazy, 1400 byte, bild, källa, faktaruta = 14+3+3+3 = 23 p
  22. Hassan Shehata, 2600 byte, bild, källa, faktaruta = 26+3+3+3 = 35 p
  23. Mohamed Zidan, 400 byte, källa = 4+3 = 7 p
  24. Mohamed Shawky, 4700 byte, faktaruta = 47+3 = 50 p
  25. Karrar Jassim, 4800 byte, bild, faktaruta = 48+3+3 = 54 p
  26. Antonis Georgallides, 2600 byte, bild, faktaruta = 26+3+3 = 32 p
  27. Christoforos Charalambous, 900 byte, faktaruta = 9+3 = 12 p
  28. Georgios Efrem, 800 byte, källa = 8+3 = 11 p
  29. Kostas Haralabides, 1500 byte, bild, källa, faktaruta = 15+3+3+3 = 24 p
  30. Michalis Konstantinou, 1700 byte, källa, faktaruta = 17+3+3 = 23 p
  31. Theodosis Kyprou, 1300 byte, källa, faktaruta = 13+3+3 = 19 p
  32. Constantinos Makrides, 1600 byte, källa, faktaruta = 16+3+3 = 22 p
  33. Michalis Morfis, 1400 byte, källa, faktaruta = 14+3+3 = 20 p
  34. Ioannis Okkas, 1400 byte = 14 p
  35. Salih Sadir, 3300 byte, faktaruta = 33+3 = 36 p
  36. Razzaq Farhan, 3500 byte, faktaruta = 35+3 = 38 p
  37. Samal Saeed, 2100 byte, bild, faktaruta = 21+3+3 = 27 p
  38. Yasser Radwan, 3200 byte, faktaruta = 32+3 = 35 p
  39. Ahmad Ibrahim Khalaf, 2900 byte, faktaruta = 29+3 = 32 p
  40. Haidar Abdul-Amir, 2900 byte, faktaruta = 29+3 = 32 p

4. Jagldýr, 429 p den lila rosetten Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Ajlun, 783 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  2. Akaba, 653 byte, faktaruta = 6+3 = 9 p
  3. Bozrah, 755 byte, faktaruta = 7+3 = 10 p
  4. Irbid, 881 byte, faktaruta = 9+3 = 12 p
  5. Jerash, 836 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  6. Madaba, 885 byte, faktaruta = 9+3 = 12 p
  7. Mu'tah, 827 byte, faktaruta = 8+3 = 12 p
  8. Rabba, 818 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  9. Umm Qais, 796 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  10. Zarqa, 778 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  11. Athienou, 763 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  12. Ayia Napa, 796 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  13. Klirou, 123 byte, bild = 1+3 = 4 p
  14. Galata (Cypern), 1022 byte, faktamall, källa = 10+3+3 = 16 p
  15. Enkomi, 966 byte, faktamall, källa = 10+3+3 = 16 p
  16. Kolossi, 1049 byte, faktamall, källa = 10+3+3 = 16 p
  17. Kyrenia, 985 byte, faktamall, källa = 10+3+3 = 16 p
  18. Moni, Cypern, 954 byte, faktamall, källa = 10+3+3 = 16 p
  19. Nata (by), 979 byte, faktamall, källa = 10+3+3 = 16 p
  20. Omodhos, 1007 byte, faktamall, källa = 10+3+3 = 16 p
  21. Ormideia, 1053 byte, faktamall, källa = 10+3+3 = 16 p
  22. Pachna, 795 byte, faktamall = 8+3 = 11 p
  23. Protaras, 782 byte, faktamall = 8+3 = 11 p
  24. Pyla, 1052 byte, faktamall, källa = 10+3+3 = 16 p
  25. Rizokarpaso, 969 byte, faktamall, källa = 10+3+3 = 16 p
  26. Sotira, Limassol, 988 byte, faktamall, källa = 10+3+3 = 16 p
  27. Templos, 942 byte, faktamall, källa = 10+3+3 = 16 p
  28. Zodia, 945 byte, faktamall, källa = 10+3+3 = 16 p
  29. Al-Amara, 853 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  30. Al-Auja, 737 byte, faktaruta = 7+3 = 10 p
  31. Al-Diwaniyya, 673, faktaruta = 7+3 = 10 p
  32. Famagusta (distrikt), 1070 byte, faktamall = 10+3 = 13 p
  33. Kyrenia (distrikt), 1347 byte, faktamall, källa = 13+3+3 = 19 p

5. Eriass2, 327 p den lila rosetten Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Mossad, 2200 byte, faktaruta, bild, källa = 22+3+3+3 = 31p
  2. Ariel (stad), 1900 byte, faktaruta = 19+3 = 22p
  3. Gadna (Israel), 2000 byte, bild = 20+3 =23p
  4. Haifa, 4000 byte, 40 = 40p
  5. Israel Military Industries, 1000 byte, faktaruta, bild = 10+3+3 = 16p
  6. Ma'ale Adummim, 1300 bytes, faktaruta = 13+3 = 16p
  7. Magen David Adom, 900 bytes, faktaruta = 9 + 3 = 12p
  8. Modi'in Illit, 1900 bytes, faktaruta, källa = 19+3+3 = 25p
  9. Ramatkal, 600 bytes, faktaruta = 6+3 = 9p
  10. Technion, 1500 bytes, faktaruta, källa = 15+3+3 = 21p
  11. Ain Shams universitet, 100 byte, bild = 1+3 = 4p
  12. Al-Azharuniversitetet, 1100 byte, faktaruta, bild = 11+3+3 = 17p
  13. Egyptens statsvapen, 500 byte + faktaruta = 5+3 = 8p
  14. Lista över Egyptens statsöverhuvuden, 8 300 byte = 83p

6. Thoasp, 228 p den lila rosetten Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Muhsin al-Hakim, 534 byte, faktaruta = 5+3 = 8 p
  2. Qusay Hussein, 764 byte, faktaruta, bild = 8+3+3 = 14 p
  3. Zaha Hadid, 553 byte, faktaruta = 6+3 = 9 p
  4. Bassem al-Meraiby, 774 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  5. Mahmud Shihab ad-din al-Alusi, 798 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  6. Daisy Al-Amir, 721 byte, faktaruta = 7+3 = 10 p
  7. Basim al-Ansar, 737 byte, faktaruta = 7+3 = 10 p
  8. Joumana Haddad, 918 byte, faktaruta = 9+3 = 12 p
  9. Ilyas Abu Shabaka, 1 102 byte, faktaruta = 11+3 = 14 p
  10. Rabee Jaber, 828 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  11. Gennesaretsjön, 1 144 byte, faktaruta = 11+3 = 14 p
  12. Yigal Amir, 836 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  13. Ahmed Hamditunneln, 797 byte, faktaruta, bild = 8+3+3 = 14 p
  14. Suezkanalbron, 1 419 byte, faktaruta = 14+3 = 17 p
  15. Nassersjön, 1 573 byte, faktaruta, källa = 16+3+3 = 22 p
  16. Wadi al-Arish, 1 225 byte, faktaruta = 12+3 = 15 p
  17. Elefantine, 2 332 byte, faktaruta = 23+3 = 25 p

7. Annapannar, 225 p den lila rosetten Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Cyperns historia, 9217 byte, 14 bilder = 92+42 = 134 p
  2. Cypro-minoisk skrift, 706 byte, bild = 7+3 =10 p
  3. Bastet, 283 byte = 3 = 3 p
  4. Selim II, 2003 byte, källor, faktaruta = 20+3+3 = 26 p
  5. Cyprisk stavelseskrift, 1242 byte, bild = 12+3 = 15 p
  6. Sotira, Limassol, 2303 byte = 23 = 23 p
  7. Ptah, 537 byte, 3 bilder = 5+9 = 14 p

8. Nordelch, 211 p den lila rosetten Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Tadarida aegyptiaca (Egyptian free-tailed bat på engelska), 3 300 byte = 33 p
  2. Helig ibis (har en population i Irak), 3 300 byte = 33 p
  3. Allactaga euphratica, 1 700 byte = 17 p
  4. Spalax ehrenbergi (Palestine mole rat på engelska), 1 100 byte = 11 p
  5. Nycteris thebaica, 3 700 byte = 37 p (djurordlistans svenska namn "egyptisk klyvsvans" är missvisande, det borde vara "egyptisk klyvnäsa")
  6. Gerbillus cheesmani, 2 100 byte = 21 p
  7. Asellia tridens, 1 100 byte = 11 p
  8. Rhinopoma microphyllum, 4 100 byte = 41 p
  9. Gerbillus andersoni, 300 byte = 3 p
  10. Gerbillus mackillingini, 400 byte = 4 p

9. Skivsamlare, 163 p den lila rosetten Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Elissa, 1 999 byte, faktaruta = 20+3 = 23 p
  2. Jean-Marie Riachi‎, 6 681 byte, 1 bild, faktamall = 67+3+3 = 73 p
  3. Azar Habib, 2053 byte, källor, faktamall = 21+3+3 = 30 p
  4. Baddy Doub, 3 410 byte, faktamall = 34+3 = 37 p

10. JohanahoJ, 118 p den lila rosetten Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Iraks historia, 1979 byte, källa, 5 bilder = 20+3+15 = 38 p
  2. Adonis (poet), 355 byte = 4 p
  3. Alaa al-Aswany, 823 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  4. Emily Nasrallah, 973 byte, faktaruta = 10+3 = 13 p
  5. Rami Saari, 800 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  6. Jamal Naji, 891 byte, faktaruta = 9+3 = 12 p
  7. Inaam Kachachi, 1069 byte, faktaruta = 11+3 = 14 p
  8. Safavider, 471 byte, källa = 5+3 = 8 p
  9. Bagdadpakten, 408 byte, källa = 4+3 = 7 p

11. K9re11, 112 p den lila rosetten Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Relationer mellan Israel och Nepal, 1070 byte, bild = 11+3 = 14 p
  2. Relationer mellan Armenien och Jordanien, 429 byte = 4 p
  3. Relationer mellan Jordanien och Rumänien, 733 byte = 7 p
  4. Cyperns ambassad i Berlin, 1255 byte, faktaruta = 13+3 = 16 p
  5. Tysklands ambassad i Nicosia, 940 byte, faktaruta = 9+3 = 12 p
  6. Relationer mellan Cypern och Tyskland, 1 200 byte, bild = 12+3 = 15 p
  7. Relationer mellan Israel och Tyskland, 1 238 byte, bild = 12+3 = 15 p
  8. Relationer mellan Egypten och Estland, 1 256 byte = 13 p
  9. Relationer mellan Egypten och Finland, 1 250 byte, bild = 13+3 = 16 p

12. Ulkl, 106 p den lila rosetten Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Meron, 1621 byte, faktaruta, bild = 16+3+3 = 22 p
  2. Amasja, 488 byte = 4 p
  3. Alla Nationers kyrka, 2052 byte = 20 p
  4. Jesu tårars kyrka, 1053 byte, faktaruta = 10+3 = 13 p
  5. Lachisch, 1415 byte, faktaruta, bild = 14+3+3 = 20 p
  6. Lod, 1091 byte, faktaruta, bild = 10+3+3 = 16 p
  7. Elia, 119 byte = 1 p
  8. Rutu Modan, 480 byte, faktaruta, bild = 4+3+3 = 10 p

13. Nac Mac Chrome, 13 p Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Qasr Hammam Assarah, 701 byte, infobox, källa = 7+3+3 p = 13 p

14. Matanb, 8 p Babels torn[redigera | redigera wikitext]

  1. Libanesiska köket, 509 byte = 5 p
  2. Meze, 283 byte = 3 p
  1. ^ [a b] Här räknas hänvisning till extern källa eller permanentlänk till annan språkupplagas artikelversion.
  • Tävlingsledarens egna bidrag på området noteras här.