Wikipedia:Veckans tävling/Riostafetten II – Turkiet & Co.

Från Wikipedia
Tävla om de olympiska medaljrosetterna samt få en turkisk sevärdhet!

Vinnare blev Murmeldjuret!

Priser
  • Förstapris:
  • Andrapris:
  • Tredjepris:
  • Övriga tävlande med minst 100 poäng:
  • Alla deltagare: En turkisk sevärdhet

Tävlingen har börjat!
Tävlingslogg

Nu är tävlingen igång. Vilket ska bli det första bidraget?

Artikeln om Antalya-provinsen inledde tävlingsveckan.
Artikeln om Antalya-provinsen inledde tävlingsveckan.
  • Måndag: Veckan började med en rivstart, med sju tävlande i farten redan första dagen. Först i elden var JohanahoJ, som 12 minuter efter midnatt presenterade en förbättrad version av Antalya (provins).
När dagen var över hade vi Murmeldjuret i ledningen, främst hjälpt av ett antal olympiska artiklar. Därefter skuggade Tooobe, som ägnat dagen åt turkisk fotboll. Båda dessa har redan passerat tävlingens rosettgräns. Tredjeplacerade Nordelch var på utflykt bland stenbockar och skorpioner, medan den övriga delen av startfältet besökte Svarta havet, lagade mat eller kartlade kejsarinnor. Wikipedia tackar och bugar för alla fina bidrag!
Röd piphare älskar blad.
Röd piphare älskar blad.
Matanb använde en Volkan i kampen om fjärdeplatsen mot den anstormande provincialskribenten JohanahoJ. Striden om sjätte plats stod främst mellan kvartetten Ulkl (som ägnade sig åt en kustseglats runt Mindre Asien), Annapannar (som tog hjälp av en forntida furste), Josve05a (assisterad av en attentatsman) och Skivsamlare (som sjöng sig till poängen). Bland övriga nykomlingar avancerade Thoasp understödd av flygvapnet, samtidigt som Nac Mac Chrome viftade med flaggan. Det är trevligt stor spridning mellan bidragen.
En tysk moské på turkisk mark.
En tysk moské på turkisk mark.
  • Onsdag: Tre av de tävlande tjänade under onsdagen ihop till var sin rosett. Den tredje tävlingsdagen anslöt för övrigt även K9re11 till startfältet. Första bidraget var en berlinermoské som faktiskt är byggd på turkisk mark.
Nästan hela gänget var igång under dagen, i någon del av det turkiska området. Fram till nattvilan hade ledande Murmeldjuret dragit ifrån ytterligare, med hjälp av en samling tyngdlyftare, medan Tooobe bevakade sin andraplats stärkt av en hel ligasäsong. Kampen om bronsmedaljen stod hård mellan Nordelch (som fortsatte sin rundresa bland de centralasiatiska betesmarkerna) och Annapannar (med sin kartläggning av forntida gudavärldar). På samma sätt var JohanahoJ och Matanb inbegripna i en batalj om femte plats – efter att tävlingsfordonen hade laddats med landsdelar respektive marmeladkonfekt – skuggade av seglaren Ulkl. Övriga tävlande var samlade i en kolonn, där "tillhyggena" i kampen om positionerna bland annat bestått av vänorter och bergstoppar. Allt är tillåtet, så länge man följer tävlingsreglerna.
Talmannen i Turkmenistans parlament är hon i mitten.
Talmannen i Turkmenistans parlament är hon i mitten.
När torsdagen var över hade vi fortsatt Murmeldjuret i täten, nu assisterad av kirgiziska olympier. Tooobe befäste sin andraplats ute på fotbollsplanen, medan Annapannar ryckt åt sig tredjeplatsen efter en klättring på Turkiets högsta berg. Femteplatsen var plötsligt i händerna på Ulkl, tack vare understöd från en premiärminister. K9re11 och Thoasp var strax där bakom inblandade i en intensiv strid om åttondeplatsen, med hjälp av vänorter och en spräcklig sjö.
Övriga tävlande tog det lugnt under torsdagen, men jag anar att de får nya krafter när de väl kommer ut ur depån. Resultatet lär vi få se under fredagen.
Nemrut Dağı, världsarv sedan 1987.
Nemrut Dağı, världsarv sedan 1987.
Totalt var åtta tävlande igång där ute på banan under fredagen. När dammet hade lagt sig efter dagens etapp var ledningen återigen i tryggt förvar hos Murmeldjuret, som kompletterade de centralasiatiska olympiaartikarna med en azerisk sportskytt. Tooobe var på lika klar andraplats, tack vare ett antal fotbollsspelare, medan tredjeplacerade Annapannar besökte ett par världsarv. Ulkl avancerade upp till fjärde plats efter att ha tagit sin segelbåt upp på landbacken, medan Thoasp var ny sexa efter en fortsatt rundvandring bland de asiatiska insjöarna.
Så här långt har åtta av (hittills) femton tävlande skaffat sig rosett. I den här farten lär det bli fler. :-)
Halet Çambel, första muslimska kvinnan i ett OS.
Halet Çambel, första muslimska kvinnan i ett OS.
  • Lördag: Även under lördagen var det åtta tävlande som hade igång motorerna. Ett av dagens läsvärda bidrag kom från Ulkl, som lärde oss att Hagia Sofia också ligger i Trabzon.
I täten lyckades Murmeldjuret passera 1000 poäng, genom en utbyggnad av den nyligen skapade artikeln om Halet Çambel – första muslimska kvinnan i ett OS. Andraplatsen var fortfarande i händerna på fotbollsskribenten Toobe, medan tredjeplacerade Annapannar var ute på en rundresa i Kappadokien och turkiska Kurdistan. Om sjätteplatsen stod en knivskarp poängstrid mellan Thoasp och JohanahoJ, under det att Andet lade beslag på niondeplatsen medelst en turkmensk fotbollsspelare. Där bakom kämpade Akvaristen och Smetanahue sida vid sida, med hjälp av krig och kejserliga palats.
Nu är det en dag kvar. Är kampen om medaljerna avgjord? Vilka kommer att passera rosettgränsen på 100 poäng? Om ett dygn vet vi. Kämpa på!
I Turkiet äter man meze.
I Turkiet äter man meze.
När alla de tävlande kommit i mål kunde vi konstatera att ingen kunde rå på Murmeldjuret, som inemellan alla starka damer även hann med en avstickare upp i de nordcypriotiska bergen. Lika klar silvermedaljör blev Tooobe, som på upploppet bland annat bjöd oss på cupfotboll. Brons gick till Anna Pannar, som inte bara fixade bra referenser – hon hittade också varma källor! Även Ulkl avslutade med lite utflykter i södra Turkiet.
Sammanlagt nådde 11 av 16 tävlande upp över rosettgränsen 100 poäng – snyggt jobbat! Men det viktigaste är att delta, och därför presenteras här bredvid allas deltagarpriser. Den här gången har jag valt ut 16 berg eller bergsmassiv. De som kämpat mest får de högsta bergen, men även de något mindre topparna kan se väl så bra ut på bild. Skylta flitigt med dem!
Nu tar jag en liten paus och lämnar över rodret till andra tävlingsarrangörer. Förra veckan skrevs det (om jag räknat rätt) i 209 artiklar. Få se vad Akvaristen får för resultat i sin egen Jul 2015, och vad Historikers år 1916 leder till. Därefter är jag tillbaka med en ny etapp av stafetten – Bördiga halvmånen. Välkommen åter!


Nästa månad besöker vi Bördiga halvmånen
De tävlande har gått i mål!

  • Fler kommentarer finns på diskussionssidan. Där finns tips om hur man snabbt kan fixa faktarutor om personer.

Riostafetten II – Turkiet & Co. …[redigera | redigera wikitext]

Stafetten fortsätter till länderna med turkiska språk. Dessa är Turkiet (1), Nordcypern (2, icke-erkänt land), Azerbajdzjan (3), Kazakstan (4), Uzbekistan (5), Turkmenistan (6) och Kirgizistan (7).

… har Turkiet och turkisktalande länder som ämne. Turkiet är ett stort land i gränsen mellan väst och öst och med en mångtusenårig civilisation. Landet har på sistone kommit att få ökad aktualitet som mottagarland för miljoner syriska flyktingar. Turkiet gränsar både till Syrien, Irak, Europeiska unionen och Kaukasien.

Vad ingår?

I tävlingen ingår även artiklar om de andra länderna med officiella turkiska språk. Det innebär Azerbajdzjan, Kazakstan, Kirgizistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessutom behöver det icke-erkända landet Nordcypern en bättre artikel, så även där kan det kammas in poäng.

Här finns mycket att skriva om, i allt från azerbajdzjanska oljefält, kazakiska idrottare, kirgiziska sjöar, turkmenska grottor och uzbekiska tunnelbanor. Dessutom räknas alla artiklar som har (stark) koppling till turkar, turkiska språket och turkisk kultur. Fråga på diskussionssidan om du är osäker.

Hela stafetten

Den här veckans tävling är andra etappen i en tio månader lång odyssé. Den kommer att ta oss från olympiska spelens vagga ända till arrangörsstaden av 2016 års olympiska sommarspel. Den "olympiska elden" kommer att föras från region till region och till slut nå fram till Rio de Janeiro, lagom i tid för starten av 2016 års spel.

De olika tävlingsetapperna är i grund och botten geografiskt och kulturellt avgränsade. Efter förra månadens stafettstart i Grekland har vi nu kommit till Turkiet och de turkisktalande länderna. Nästa månad fortsätter stafetten till Bördiga halvmånen.

Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

  • Tid: Vecka 50, 2015 (kl 00:00 7 december – kl 23:59 13 december)
  • Tävlingsledare: Paracel63
  • Deltagande: Lägg till användarnamn (i alfabetisk ordning), artiklar och poäng.
  • Poäng: Deltagarna räknar själva sina poäng.
  • Priser: Vinnaren föräras den olympiska guldrosetten. Tvåan får motta den olympiska silverrosetten. Trean belönas med den olympiska bronsrosetten. Övriga som når minst 100 poäng får den lila rosetten. Deltagarpris med turkisk anknytning delas ut till alla som är med i tävlingen.
  • Segrare: Du?

Eftersom detta är en etapp i en tävling som avslutas först i augusti 2016 finns det en särskilt stafettpris. Det kommer att gå till den som deltar i alla deltävlingarna. Utdelning sker i samband med olympiska sommarspelen 2016.

Deltagarpriser[redigera | redigera wikitext]

Denna gång består deltagarpriserna av berg. De är ofta men inte nödvändigtvis höga. Bergen listas dock i ordning efter höjd och delas ut till de tävlande efter poängantalet (störst höjd -> flest poäng…).

Poängräkning[redigera | redigera wikitext]

  • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 50) utökning eller nyskrivning av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt.
  • OBS! Nyskrivna artiklar räknas bara så länge de har minst en källhänvisning[a] av något slag.
  • 3 p i bonus per tillagd lämplig bild till en artikel.
  • 3 p i bonus för tillägg av en passande faktaruta.
  • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös[a] artikel. OBS! Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan.
  • Poäng ges för artiklar som har stark koppling till Turkiet, länder som talar turkiska språk och turkisk/turkiskspråkig kultur.

Artikelförslag[redigera | redigera wikitext]

Jultomtens förebild kan få en bättre artikel.

(Plats för artikelförslag som både tävlande och andra kan lägga in.)

Turkiet
  • Nikolaus av Myra. Han är förebild för jultomten och har namnsdag 6 december.
  • Sport i Turkiet är en stor sak (fotboll är en stor idrott i Turkiet, men här finns även friidrott, tyngdlyftning, brottning, boxning, basket med mera)
  • Byggnader finns det många av. Artiklarna kan dock både bli större och fler. (jämför)
  • Kultur har det skapats i området i många tusen år. (jämför)
  • Geografin är omfattande, i ett land nästan dubbelt så stort som Sverige.
& Co.

Övriga turkiskspråkiga länder (samt ett icke-erkänt land) räknas också in i tävlingen. Det finns artikelkategorier för …

exempel:

Olympia del Rio, 64 p
  1. Turkiets ekonomi, 2000 byte, 1 bild, faktaruta = 20+3+3 = 26 p
  2. Aral, Kazakstan, 3500 byte, källa 1 = 35+3 = 38 p

1. Murmeldjuret, 1078 p, olympiska guldrosetten Dzjengisj Tjokusu[redigera | redigera wikitext]

  1. Yol, 3 672 byte, faktaruta = 37+3 = 40 p
  2. Yilmaz Güney, 829 byte, källor = 8+3 = 11 p
  3. Turkiet i olympiska sommarspelen 1964, 3 940 byte, faktaruta = 39+3 = 42 p
  4. Turkiet i olympiska sommarspelen 1960, 1 952 byte, faktaruta = 19+3 = 22 p
  5. Turkiet i olympiska sommarspelen 1956, 1 804 byte, faktaruta = 18+3 = 21 p
  6. Turkiet i olympiska sommarspelen 1952, 1 277 byte, faktaruta = 13+3 = 16 p
  7. Turkiet i olympiska sommarspelen 1948, 2 272 byte, faktaruta = 23+3 = 26 p
  8. Turkiet i olympiska sommarspelen 1936, 1 212 byte, faktaruta = 12+3 = 15 p
  9. Turkiet i olympiska sommarspelen 1924, 5 917 byte, faktaruta, bild = 59+3+3 = 65 p
  10. Turkiet i olympiska sommarspelen 1912, 2 414 byte, faktaruta = 24+3 = 27 p
  11. Turkiet i olympiska sommarspelen 1908, 824 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  12. Nur Tatar, 1 720 byte, faktaruta = 17+3 = 20 p
  13. Servet Tazegül, 651 byte, källa, bild = 6+3+3 = 12 p
  14. Uzbekistan i olympiska sommarspelen 2008, 1 335 byte, källa = 13+3 = 16 p
  15. Uzbekistan i olympiska sommarspelen 2004, 1 274 byte, källa = 13+3 = 16 p
  16. Uzbekistan i olympiska sommarspelen 2000, 180 byte, källa = 2+3 = 5 p
  17. Uzbekistan i olympiska sommarspelen 1996, 455 byte, källa = 4+3 = 7 p
  18. Turkmenistan i olympiska sommarspelen 1996, 169 byte, källa = 2+3 = 5 p
  19. Turkmenistan i olympiska sommarspelen 2000, 168 byte, källa = 2+3 = 5 p
  20. Turkmenistan i olympiska sommarspelen 2004, 167 byte, källa = 2+3 = 5 p
  21. Turkmenistan i olympiska sommarspelen 2008, 196 byte, källa = 2+3 = 5 p
  22. Turkmenistan i olympiska sommarspelen 2012, 167 byte, källa = 2+3 = 5 p
  23. Turkiet i olympiska sommarspelen 2008, 1 825 byte, källa = 18+3 = 21 p
  24. Sibel Özkan, 2 063 byte, faktaruta = 21+3 = 24 p
  25. Turkiet i olympiska sommarspelen 2004, 2 456 byte, källa = 24+3 = 27 p
  26. Bahri Tanrıkulu, 2 674 byte, faktaruta = 27+3 = 30 p
  27. Halil Mutlu, 7 442 byte, faktaruta = 74+3 = 77 p
  28. Taner Sağır, 2 321 byte, faktaruta = 23+3 = 26 p
  29. Nurcan Taylan, 4 496 byte, faktaruta = 45+3 = 48 p
  30. Sedat Artuç, 2 112 byte, faktaruta = 21+3 = 24 p
  31. Reyhan Arabacıoğlu, 2 626 byte, faktaruta = 26+3 = 29 p
  32. Hamide Bıkçın Tosun, 1 825 byte, faktaruta = 18+3 = 21 p
  33. Turkiet i olympiska sommarspelen 1996, 3 444 byte, källa = 34+3 = 37 p
  34. Atagün Yalçınkaya, 213 byte = 2p
  35. Kirgizistan i olympiska vinterspelen 2010, 282 byte, källa = 3+3 = 6 p
  36. Kirgizistan i olympiska sommarspelen 1996, 167 byte, källa = 2+3 = 5 p
  37. Kirgizistan i olympiska sommarspelen 2000, 167 byte, källa = 2+3 = 5 p
  38. Kirgizistan i olympiska sommarspelen 2004, 166 byte, källa = 2+3 = 5 p
  39. Kirgizistan i olympiska sommarspelen 2008, 680 byte, källa = 7+3 = 10 p
  40. Kirgizistan i olympiska sommarspelen 2012, 166 byte, källa = 2+3 = 5 p
  41. Kazakstan i olympiska sommarspelen 2008, 2 895 byte, källa = 29+3 = 31 p
  42. Kazakstan i olympiska sommarspelen 2004, 1 869 byte, källa = 19+3 = 21 p
  43. Kazakstan i olympiska sommarspelen 1996, 2 294 byte, källa = 23+3 = 26 p
  44. Azerbajdzjan i olympiska sommarspelen 2004, 166 byte, källa = 2+3 = 5 p
  45. Azerbajdzjan i olympiska sommarspelen 2000, 166 byte, källa = 2+3 = 5 p
  46. Azerbajdzjan i olympiska sommarspelen 1996, 165 byte, källa = 2+3 = 5 p
  47. Zemfira Meftachetdinova, 2 994 byte, faktaruta, bild = 30+3+3 = 36 p
  48. Halet Çambel, 7 078 byte, faktaruta, 2 bilder = 71+3+6 = 80 p
  49. Kyreniabergen, 908 byte, faktaruta, källa = 9+3+3 = 15 p
  50. Alla Vazjenina, 1 496 byte, faktaruta = 15+3 = 18 p
  51. Irina Nekrassova, 1 391 byte, faktaruta = 14+3 = 17 p
  52. Marija Grabovetskaja, 1 701 byte, faktaruta = 17+3 = 20 p

2. Tooobe, 713 p, olympiska silverrosetten Pik Lenina[redigera | redigera wikitext]

  1. Ogün Temizkanoğlu, 3300 byte, bild, faktaruta = 33+3+3 = 39 p
  2. Abdullah Ercan, 3500 byte, bild, faktaruta = 35+3+3 = 41 p
  3. İbrahim Akın, 1500 byte, bild, faktaruta, källa = 15+3+3+3 = 24 p
  4. Hamit Altıntop, 700 byte = 7 p
  5. Hakan Balta, 1500 byte, bild, faktaruta = 15+3+3 = 21 p
  6. Yıldıray Baştürk, 300 byte = 3 p
  7. Mehmet Batdal, 1800 byte, faktaruta, källa = 18+3+3 = 24 p
  8. Emre Belözoğlu, 1500 byte = 15 p
  9. Beykan Şimşek, 300 byte, källa = 3+3 = 6 p
  10. Cumali Bişi, 300 byte, källa = 3+3 = 6 p
  11. Umut Bulut, 800 byte = 8 p
  12. Okan Buruk, 200 byte = 2 p
  13. Oğuz Çetin, 100 byte = 1 p
  14. Recep Çetin, 800 byte, källa = 8+3 = 11 p
  15. Servet Çetin, 500 byte = 5 p
  16. Süper Lig 2014/2015, 4700 byte, faktaruta = 47+3 = 50 p
  17. Fatih Akyel, 7000 byte, bild, faktaruta = 70+3+3 = 76 p
  18. Volkan Demirel, 400 byte = 4 p
  19. Yıldırım Demirören, 300 byte, källa = 3+3 = 6 p
  20. Mustafa Denizli, 2500 byte, faktaruta, källa = 25+3+3 = 31 p
  21. Caner Erkin, 700 byte = 7 p
  22. Cenk Gönen, 500 byte, källa = 5+3 = 8 p
  23. Nihat Kahveci, 1100 byte = 11 p
  24. Lefter Küçükandonyadis, 5400 byte, bild, faktaruta = 54+3+3 = 60 p
  25. Colin Kazim-Richards, 500 byte = 5 p
  26. Tugay Kerimoğlu, 900 byte, källa = 9+3 = 12 p
  27. Tayfun Korkut, 800 byte, källa = 8+3 = 11 p
  28. Serdar Kurtuluş, 1600 byte, faktaruta, källa = 16+3+3 = 22 p
  29. Baki Mercimek, 2200 byte, faktaruta, källa = 22+3+3 = 28 p
  30. Tümer Metin, 600 byte = 6 p
  31. Olcay Şahan, 1800 byte, bild, faktaruta, källa = 18+3+3+3 = 27 p
  32. Hasan Ali Kaldırım, 500 byte, källa = 5+3 = 8 p
  33. Rüştü Reçber, 2000 byte = 20 p
  34. Tuncay Şanlı, 1100 byte = 11 p
  35. Ali Tandoğan, 1700 byte, bild, faktaruta = 17+3+3 = 23 p
  36. Turkiska cupen i fotboll, 6800 byte, bild, faktaruta = 68+3+3 = 74 p

3. Annapannar, 333 p, olympiska bronsrosetten Khan Tengri[redigera | redigera wikitext]

  1. Marcianus, 1814 byte, källa, faktaruta = 18+3+3 = 21 p
  2. Pulcheria, 1116 byte, faktaruta = 11+3 =14 p
  3. Muwatalli II, 537 byte, källa, faktaruta = 5+3+3 = 11 p
  4. Urartu, 2222 byte, källa = 22+3 = 25 p
  5. Haldi, 1222 byte, källa = 12+3 = 15 p
  6. Shivini, 1126 byte, källa, bild = 11+3+3 = 17 p
  7. Tesheba, 1355 byte, bild = 14+3 = 17 p
  8. Van, Turkiet, 387 byte = 4 = 4 p
  9. Ararat, 3972 byte = 40 = 40 p
  10. Nemrut Dağı, 2551 byte, faktaruta, källa = 26+3+3 = 32 p
  11. Troja, 111 byte, faktaruta = 1+3 = 4 p
  12. Göreme, 357 byte, fakatruta = 4+4 = 8 p
  13. Diyarbakır, 1900 byte = 19 = 19 p
  14. Diyarbakırs fästning, 5 337 byte, bild, faktaruta = 53+3+3 = 59 p
  15. Hierapolis (Frygien), 2508 byte, faktaruta = 25+3 = 28 p
  16. Pamukkale, 1 465 byte, faktaruta, bilde = 15+3+3 = 21 p

4. Ulkl, 279 p, den lila rosetten Ararat[redigera | redigera wikitext]

  1. Bolu, 1348 byte, bild, faktaruta = 13+3+3 = 19 p
  2. Çeşme, 1191 byte, bild, faktaruta = 12+3+3 = 18 p
  3. Mudanya, 1245 byte, bild, faktaruta = 12+3+3 = 18 p
  4. Keşan, 1183 byte, bild, faktaruta = 12+3+3 = 18 p
  5. Muğla, 1121 byte, bild, faktaruta = 11+3+3 = 17 p
  6. Tansu Çiller, 1493 byte, bild, faktaruta = 15+3+3 = 21 p
  7. Lüleburgaz, 1319 byte, bild, faktaruta = 13+3+3 = 19 p
  8. Kırşehir, 1246 byte, bild, faktaruta = 12+3+3 = 18 p
  9. Hagia Sofia, Trabzon, 7306 byte, bild, faktaruta = 73+3+3 = 79 p
  10. Qapsjaghaj, 1199 byte, bild, faktaruta = 12+3+3 = 18 p
  11. Tarsus, 1137 byte, bild, faktaruta = 11+3+3 = 17 p
  12. Karaman, 1084 byte, bild, faktaruta = 11+3+3 = 17 p

5. Nordelch, 154 p, den lila rosetten Pik Talgar[redigera | redigera wikitext]

  1. Afghansk piphare (förekommer i Turkmenistan), +3 600 byte = 36 p
  2. Östkaukasisk stenbock (förekommer i Azerbajdzjan), +3 100 byte = 31 p
  3. Leiurus quinquestriatus (förekommer i Turkiet), +2 400 byte, första källa = 24+3 = 27 p
  4. Röd piphare (förekommer i Kirgizistan m.m.), +2 500 byte = 25 p
  5. Mongolisk piphare (förekommer i Kazakstan), +1 700 byte = 17 p
  6. Yedigöller nationalpark, 1 500 byte, faktamall = 15+3 = 18 p

6. Skivsamlare, 120 p, den lila rosetten Belucha[redigera | redigera wikitext]

  1. Aylin Aslım, 3321 byte, bild, faktaruta = 33+3+3 = 39 p
  2. MFÖ, 7472 byte, bild, faktaruta = 75+3+3 = 81 p

7. Thoasp, 117 p, den lila rosetten Bazardjuziu[redigera | redigera wikitext]

  1. Sabiha Gökçen, 535 byte, faktaruta = 5+3 = 8 p
  2. Cudi, 536 byte, faktaruta, bild = 5+3+3 = 11 p
  3. Erciyes, 868 byte, faktaruta, källa = 9+3+3 = 15 p
  4. Svetlana Kapanina, 800 byte, faktaruta, källa = 8+3+3 = 14 p
  5. Khan Tengri, 909 byte, faktaruta, källa = 9+3+3 = 15 p
  6. Alakol, 1 220 byte, faktaruta = 12+3 = 15 p
  7. Balchasjsjön, 1 333 byte, faktaruta, källa = 13+3+3 = 19 p
  8. Zajsan, 1 361 byte, faktaruta, källa = 14+3+3 = 20 p

8. JohanahoJ, 114 p, den lila rosetten Adelunga Toghi[redigera | redigera wikitext]

  1. Antalya (provins), 3093 byte, källa, bild = 31+3+3 = 37 p
  2. İzmir (provins), 255 byte, källa = 3+3 = 6 p
  3. Myra (stad), 145 byte = 1 p
  4. Rıfat Ilgaz, 808 byte, faktaruta, bild = 8+3+3 = 14 p
  5. İstanbul (provins), 257 byte, källa = 3+3 = 6 p
  6. Ankara (provins), 238 byte, källa = 2+3 = 5 p
  7. Diyarbakır (provins), 751 byte, källa = 8+3 = 11 p
  8. Nordcypern, 334 byte = 3 p
  9. Anatolien, 353 byte, källa = 4+3 = 7 p
  10. Bosporen, 128 byte, bild = 1+3 = 4 p
  11. Turkiet, 215 byte, bild = 2+3 = 5 p
  12. Östra Thrakien, 348 byte, källa = 3+3 = 6 p
  13. Efesos, 557 byte, bild = 6+3 = 9 p

9. Akvaristen, 107 p, den lila rosetten Pik Besjtor[redigera | redigera wikitext]

  1. patriark av Konstantinopel 101 byte, bild = 4p
  2. Anatolien 370 byte = 4p
  3. Turkmenistan 352 byte = 4p
  4. Nordcypern 63 byte, bild = 1p + 3p = 4p
  5. Centralasien 244 byte = 2p
  6. Kazakstan 128 byte, bild = 1p + 3p = 4p
  7. Turkiets ambassad i Stockholm 418 byte, bild = 4p + 3p = 7 p
  8. Sveriges ambassad i Ankara 52 byte, bild = 1p +3p = 4p
  9. Nikolaus (helgon) 122 byte, bild = 1p + 3p = 4p
  10. Kirgizistan 225 byte = 2p
  11. Meze 57 byte + bild = 1p + 3p = 4p
  12. ny artikel Superliga (Turkiet) 115 byte = 1p
  13. Superliga (Turkiet) 96 byte, bild = 1p + 3p = 4p
  14. Turkiet i olympiska spelen 113 byte, bild = 1p + 3p = 4p
  15. Rysk-turkiska kriget (1877–1878) 112 byte, bild = 1p + 3p = 4p
  16. Eufrat 68 byte = 1p
  17. Anatolien 175 byte, bild = 2p + 3p = 5p
  18. Turkiet 104 byte = 1p
  19. Turkiska köket 123 byte, 2 bilder = 1p + 3p +3p=7p
  20. Turkisk yoghurt 91 byte, bild = 1p+3p=4p
  21. Kaukasien 79 byte, bild = 1p+3p=4p
  22. Turkisk lira 56 byte, bild= 1p+3p=4p
  23. bosporen bild=3p
  24. Turkiet 67 byte, bild= 1p+3p=4p
  25. Turkiska köket 89 byte=1p
  26. Turkiska 75 byte= 1p
  27. Marmeladkonfekt 55 byte, bild= 1p+3p=4p
  28. Uzbekistan 82 byte, bild= 1p+3p=4p
  29. Nordcypern 67 byte, bild= 1p+3p=4p
  30. Anatolien 98 byte, bild= 1p+3p=4p

10. Matanb, 104 p, den lila rosetten Şahdağ[redigera | redigera wikitext]

  1. Hakan Şükür, 705 byte + källa = 7+3 = 10 p
  2. Meze, 442 byte + källa = 4+3 = 7 p
  3. Bulgur, 413 byte + källa = 4+3 = 7 p
  4. Pilaff, 197 byte + källa = 2+3 = 5 p
  5. Dolmar, 356 byte + källa = 4+3 = 7 p
  6. Kåldolmar, 177 byte = 2 p
  7. Ayran, 164 byte + källa = 2+3 = 5 p
  8. Baklava, 232 byte + källa = 2+3 = 5 p
  9. Sakaryaspor, 1214 byte + faktaruta = 12+3 = 15 p
  10. Tuncay Şanlı, 267 byte + källa = 3+3 = 6 p
  11. Volkan Babacan, 2052 byte + faktaruta = 21+3 = 24 p
  12. Rüştü Reçber, 316 byte + källa = 3+3 = 6 p
  13. Marmeladkonfekt, 197 byte + källa = 2+3 = 5 p

11. Smetanahue, 100 p, den lila rosetten Süphan Dağı[redigera | redigera wikitext]

  1. Johannes Angelos, 1 942 byte, faktaruta = 19+3 = 22 p
  2. Stora palatset i Konstantinopel, 2 091 byte, 1 bild = 21+3 = 24 p
  3. Valensakvedukten, 1 297 byte, 1 bild = 13+3 = 16 p
  4. Belägringen av Nicaea, 3 245 byte, 1 bild, faktaruta = 32+3+3 = 38 p

12. Andet, 86 p, Kaçkar Dağı[redigera | redigera wikitext]

  1. Akzja Nurberdijeva, 2989 byte, bild, faktaruta = 30+3+3 = 36 p
  2. Dzjamaldin Chodzjanijazov, 4418 byte, bild, faktaruta = 44+3+3 = 50 p

13. K9re11, 81 p, Stora Tjimgan[redigera | redigera wikitext]

  1. Şehitlikmoskén, 983 b, bild, faktaruta = 10+3+3 = 16 p
  2. Lista över vänorter i Turkiet, 6 548 b = 65 p

14. Josve05a, 43, p, Kopet-Dag[redigera | redigera wikitext]

  1. Taqi al-Din, faktaruta, källa 1 +78 b = 7 p
  2. Turkar i Sverige, + 56 b = 1 p
  3. Cüneyt Çakır, + 213 b = 2 p
  4. Meschetier, 144 b = 1 p
  5. Kurder, 1 032 b = 10 p
  6. Svarta havet, 639 b = 6 p
  7. Bartholomeus I av Konstantinopel, faktaruta = 3 p
  8. Mehmet Ali Ağca, faktaruta, 84 b = 4 p
  9. Mahir Cagri, faktaruta = 3 p
  10. Korhan Abay, faktaruta = 3 p

15. Nac Mac Chrome, 24 p, Pentadaktylos[redigera | redigera wikitext]

  1. Slaget vid Lepanto, 619 byte = 6 p
  2. Turkiets flagga, 259 byte = 3 p
  3. Ziya Gökalp, 1224 byte, faktamall = 12+3 = 15 p

16. Frisko, 7 p, Besj Barmag[redigera | redigera wikitext]

  1. Şerif Gören, 700 bytes = 7 p
  1. ^ [a b] Här räknas hänvisning till extern källa eller permanentlänk till annan språkupplagas artikelversion.
  • Tävlingsledarens egna bidrag på området noteras här.