Wikipedia:Veckans tävling/Riostafetten V – Kvinnor & Indialand

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Tävla om de olympiska medaljrosetterna samt få en kvinnlig pionjär från Indialand! Vinnare: Aciram

Priser
 • Förstapris: Article Olympics Gold2.svg
 • Andrapris: Article Olympics Silver2.svg
 • Tredjepris: Article Olympics Bronze2.svg
 • Övriga tävlande med minst 100 poäng: Article purple.svg
 • Alla deltagare: En kvinnlig pionjär från Indialand

Fotothek df roe-neg 0006711 006 Ein Mann spielt ein Sousaphon auf der Leipziger Herbstmesse 1954.jpg Tävlingen har börjat!
Tävlingslogg

Nu är tävlingen igång. Vilket ska bli det första bidraget?

Veckan inleddes med Chandrika Kumaratunga, som både varit premiärminister och president.
Under dagen skrevs det i 25 olika artiklar (varav 12 om kvinnor), och tre rosetter delades ut. JohanahoJ tog en tidig ledning med hjälp av en statschef och en författare, tätt följd av Nordelch (som umgicks med både piggsvin och skidskyttar) och Aciram (som gav oss en orädd drottning). Thoasp frotterade sig med toppar och stjärnor uppe i norr, medan Tooobe inlett rekryteringen till ett nytt fotbollslandslag. Därefter radade resten av startfältet upp sig med både ugnar, feminister och landsändar.
En storståtlig inledning på tävlingen är det, hur som helst. Wikipedia och jag höjer på hatten!
Brita Baldus tog sig ofta vatten över huvudet.
 • Tisdag: Ytterligare två deltagare anslöt till tävlingen under tisdagen – Ariam och Boelnorra. Lika varmt välkomna ni! Totalt var tio deltagare i elden under dagen, och det kom bidrag i ytterligare 22 artiklar.
Vid nattvilan hade vi en ny ledare. Boelnorra hade gjort ett jättekliv in i tävlingen med hjälp av en indisk författare och filmare och passerade simsalabums resten av startfältet. Ny tvåa är Nordelch, som tagit sig vatten över huvudet tillsammans med delfiner och tyskor (och till på köpet varit under isen?). Även Ariam gjorde en strong debut och kämpade sig direkt upp till fjärde plats med hjälp av filmare och ministrar. Både Ulkl (som efter en en rundtur i Punjab hamnade i ett grottempel långt därifrån) och Annika64 (som ägnade sig åt den svenska kvinnohistorien) hade hunnit ifall Aciram, och där stod striden om femte plats nu knivskarp. Kampen om åttondeplatsen utspelades samtidigt mellan en dylik trio bestående av Thoasp, K9re11 och Tooobe, där K9re11 anslutit till de två andra tack vare kontakter i journalistkretsar.
Många trevligheter att läsa om… Vad kommer att hända under onsdagsetappen?
Humajuns grav, en stormannagrav som fick efterföljare.
 • Onsdag: Under onsdagen anslöt Philip Folkesson. Åtta tävlande var i farten, med ett knappt tjugotal artiklar som resultat.
Philip Folkesson gick ut lite mjukt på racerbanan och hotade närmast Matanb om trettondeplatsen. Kampen om åttondeplatsen var nu ännu intensivare, med K9re11 (som fortsatte sin pressbevakning) och Annapannar (som besökt en trädgårdsgrav) längst fram i en femmannaklunga. Annika64 avancerade samtidigt upp på femte plats, med hjälp av ett par kvinnorättskämpar. Medan Ariam var ny trea, tack vare fortsatta insatser i den indiska filmvärlden, några bildäck bakom Boelnorra som tagit det lugnt under dagen. Tävlingens nya ledare var Nordelch, med benägen assistans av flygande och simmande vänner.
Även onsdagen bjöd sålunda på en stor omväxling i artikelvalen. Det tycker vi om!
Ratna Rajya Laxmi Devi Shah, f.d. drottning av Nepal.
 • Torsdag: Skivsamlare anlände under torsdagen till tävlingsbanan, som vår femtonde tävlande – välkommen! Sammanlagt fick vi under dagen bidrag från tio deltagare, i ett knappt 30-tal artiklar.
När alla fordonen rullat in i mål efter dagens etapp, hade det hänt mängder där ute. Onsdagens femmannaklunga runt åttonde plats var nu definitivt uppbruten, efter Annapannars utflykt i Rajasthan och Tooobes "inköp" av landslagsmeriterad mittback.
En ny trio kämpade intensivt om sjätteplatsen. Där fanns Ulkl, som åter styrt kosan norrut och tittat närmare på Pakistans bergstrakter. Där fanns även nykomlingen Skivsamlare, som laddat motorn med Indiens första ljudfilm samt en supermodell. Själva sjätteplatsen var dock för tillfället i händerna på Annika64, tack vare assistans från en pianist och en författare.
Ny trea var JohanahoJ, efter effektivt bistånd från en människorättsorganisation. Nordelch umgicks med igelkottar, men förlorade trots detta sin ledning. För upp från sjunde plats till en överlägsen ledning kom Aciram, efter satsning på alla cylindrar och leverans av 17 (!) artiklar under denna dagsetapp. Det inkluderade drottningar, palats, ambassadörer och grevinnor.
Snyggt jobbat, säger jag och lägger ytterligare en etapp till handlingarna. Tre dagar kvar och 15 tävlande. Det är som upplagt för nya överraskningar…
Tirich Mir är högst i Hindukush.
 • Fredag: Under fredagen hade drygt halva startfältet igång motorerna. Totalt har nu drygt 100 artiklar skapats eller blivit bättre under veckan.
Thoasp körde om K9re11 och upp på elfte plats, efter en serie lyckade bergsbestigningar. Även Annapannar nyttjade höga höjder för att ta sig framåt. Tooobe kastade sig samtidigt in i kampen om sjunde plats, med ett par målgivande passningar från en mittfältare och en anfallare.
Ulkl anade hoten bakifrån, besökte en katedral och fick sina böner om en för stunden tryggad sjätteplats förverkligade. Även fjärdeplatsen är i sikte, efter att både Boelnorra och JohanahoJ ägnat en hel dag i depån med att trimma sina fordon. Ariam tog tillfället i akt genom att köra upp på tredje plats, efter att ha införskaffat stöd från en drottning och en känd författare. Nordelch var dock kvar på sin andraplats, efter utflykter tillsammans med hoppande och simmande vänner. Åt Aciram var däremot inget att göra, och dagens skörd inkluderade en drottning och en drottning till.
Nu är det helg, och tävlingen går in i den avgörande fasen. Inget är avgjort än, och en rejäl artikel räcker till för kasta om tätpositionerna. Vem kommer att stå för denna, månntro…
San Thome Basilica sägs vara byggd över aposteln Tomas grav.
 • Lördag: Under lördagen tog många det lugnt. Fem fordon var dock igång (ordentligt) där ute på tävlingsbanan, och det skrevs i minst 35 artiklar.
JohanahoJ tog sitt nytrimmade fordon till Bengalen och gick där på bokmässa. Tyvärr tycks han ha blivit fast bland förlagsmontrarna, för hen märkte inte att fjärdeplatsen samtidigt for all världens väg. Bergsluften (se fredag) hade gjort Thoasp synnerligen gott, och här producerades det artiklar på alla håll och kanter – totalt 15 stycken. Det började i Fredagsmoskén i Malé och slutade i Maldivernas nationalbibliotek, och däremellan passerades både "elefanthus" och "dansborgar". Allt tillsammans räckte till ett avancemang från elfte till fjärde plats och en hjulsbredd förbi Ariam.
Förbi Ulkl räckte det dock inte. Denne hade också en av sina bättre dagar och var på turné bland halvöns katedraler, tempel och… skönhetsdrottningar. En tredjeplats kunde därefter inkasseras. Samtidigt hade Nordelch fortsatta framgångar bland de simkunniga talangerna och höll förföljarna på lämpligt avstånd. Under tiden hade ledande Aciram gjort ett nytt ryck med hjälp kejsarinnor och drottningar, både från när och fjärran.
Nu är det en dag kvar. Hur kommer medaljerna att fördelas? Kommer vi att få fler deltagare? Och ska K9re11 lyckas klättra upp på rosettnivå? Frågorna är många, och om ett dygn vet vi svaren. Godnatt och sov så gott!
Vasundhara Das hjälpte fram Skivsamlare till en sjundeplats.
 • Söndag och slutrapport: Nu är alla i mål, och frågorna ovan har fått sina svar: medaljerna har fördelats (se nedan), inga fler deltagare anslöt och K9re11 skaffade sig en rosett! Åtta tävlande var igång under söndagen, och det skrevs i (minst) 36 artiklar. Totalt skapades och skrevs det i 176 artiklar under veckan, om kvinnor, om Indialand och om båda delarna.
K9re11 tog sig med en journalist och poet inom synhåll för elfteplacerade Annapannar men nådde inte ända fram. Skivsamlare hade upptäckt hotet från Tooobe och gjorde ett sista ryck med hjälp av en utflykt i Bollywood och Lollywood. Resultatet blev ett avancemang förbi både Annika64 och Boelnorra och upp på sjunde plats. JohanahoJ hittade till slut ut ur bokmässan och höll konkurrenterna på avstånd med hjälp av indisk konst.
Under dagen utkämpades en batalj om tredjeplatsen mellan Ulkl, Thoasp och Ariam. Innan dagens etapp låg Ariam en fyrpoängs hjulbredd bakom Thoasp. När dagen och tävlingen var över låg hen samma fyrapoängs hjulbredd bakom… Ulkl. Ariam bidrog med en indiska i förskingringen, medan Ulkl även denna dag blandade kyrkobyggnader med vackra damer. Till slut knep dock Thoasp bronsrosetten, efter en heldag Sri Lanka.
Lika aktiv var Nordelch, som denna avslutningsdag både tog sig vatten över huvudet samt gjorde utflykter på landbacken och i luften. Guldrosetten hamnade dock hos Aciram, efter en effektiv slutspurt med drottningar, upprorsledare och nomadhövdingar.
I nästa etapp tar vi oss till Bortre Indien. Det innebär länderna Burma, Thailand, Laos, Vietnam och Kambodja samt hela Malackahalvön.
Förutom olympiska och lila rosetter har det delats ut deltagarpriser. Alla har fått varsin kvinnliga indialändsk pionjär att skylta med. Nästa månad åker vi till Bortre Indien och tävlar. Välkommen åter! SMirC-smile.svg
Athletics tracks finish line.jpg De tävlande har gått i mål!

Kvinnor och Indialand …[redigera | redigera wikitext]

I den här tävlingen skriver vi både om "Indialand" och om kvinnor. Artiklar om båda ämnena ger dubbla poäng. I den här tävlingen skriver vi både om "Indialand" och om kvinnor. Artiklar om båda ämnena ger dubbla poäng.
I den här tävlingen skriver vi både om "Indialand" och om kvinnor. Artiklar om båda ämnena ger dubbla poäng.

… är temat denna vecka. Hur funkar det då? Jo, du får poäng för allt du skriver om något/någon från Främre Indien ("Indialand"). Dessutom är det Internationella kvinnodagen den här veckan, så du får också poäng för att skriva om kvinnor (verkliga eller fiktiva). Och handlar artikeln om båda ämnena får du dubbla din poängskörd!

Främre Indien är länderna Pakistan, Indien, Nepal, Bhutan, Bangladesh, Sri Lanka och (åtminstone i min tävling) Maldiverna. Och vill du ha tips om hur man kan skriva om kvinnor (drygt halva mänskligheten), titta gärna på den här veckans tävling åren 2013 och 2015.

För den som vill kamma hem många poäng kan nämnas att Sydasien haft många ledande kvinnliga politiker. Där finns också författare, andliga ledare, prisbelönta aktivister, skådespelare och en mängd andra intressanta namn.

Hela stafetten

Den här veckans tävling är femte etappen i en tio månader lång odyssé. Den kommer att ta oss från olympiska spelens vagga ända till arrangörsstaden av 2016 års olympiska sommarspel. Den "olympiska elden" kommer att föras från region till region och till slut nå fram till Rio de Janeiro, lagom i tid för starten av 2016 års spel.

De olika tävlingsetapperna är i grund och botten geografiskt och kulturellt avgränsade. Vi betar av en region i taget och tar oss sakta men säkert österut:

 1. Grekland (13 deltagare)
 2. Turkiet & Co. (16 deltagare)
 3. Bördiga halvmånen (14 deltagare)
 4. Iranistan (14 deltagare)
 5. Indialand (14 deltagare)
 6. Bortre Indien

Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

 • Tid: Vecka 10, 2016 (kl 00:00 7 mars – kl 23:59 13 mars)
 • Tävlingsledare: Paracel63
 • Deltagande: Lägg till användarnamn (i alfabetisk ordning), artiklar och poäng.
 • Poäng: Deltagarna räknar själva sina poäng.
 • Priser: Vinnaren föräras den olympiska guldrosetten. Tvåan får motta den olympiska silverrosetten. Trean belönas med den olympiska bronsrosetten. Övriga som når minst 100 poäng får den lila rosetten. Ett kvinnoindialändskt deltagarpris delas ut till alla som är med i tävlingen.
 • Segrare: ?

Eftersom detta är en etapp i en tävling som avslutas först i augusti 2016 finns det en särskilt stafettpris. Det kommer att gå till den som deltar i alla deltävlingarna. Utdelning sker i samband med olympiska sommarspelen 2016.

Kvinnoindialändska deltagarpriser (v10 2016)[redigera | redigera wikitext]

Denna gång är deltagarpriserna kopplade till kvinnliga pionjärer från vårt Indialand. De listas efter födelseår (äldst är "bäst"). De sju rödlänkarna kan förhoppningsvis fixas under den kommande veckan.

Poängräkning[redigera | redigera wikitext]

 • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 50) utökning eller nyskrivning av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt.
 • OBS! Nyskrivna artiklar räknas bara så länge de har minst en källhänvisning[a] av något slag.
 • 3 p i bonus per tillagd lämplig bild till en artikel.
 • 3 p i bonus för tillägg av en passande faktaruta.
 • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös[a] artikel. OBS! Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan.
 • Poäng ges för artiklar som om Sydasien ("Indialand") och/eller om kvinnor. Det blir dubbla poäng för artiklar som handlar om båda sakerna. SMirC-smile.svg

Artikelförslag[redigera | redigera wikitext]

(plats för artikelförslag som både tävlande och andra kan lägga in)

Det finns artikelkategorier för …

… samt för

 • kvinnor (en väldigt stor kategori utan underkategorier)

Deltagare[redigera | redigera wikitext]

exempel:

Olympia del Rio, 140 p
 1. Drottningen av Saba, 2000 byte, faktaruta = 20+3 = 23 p
 2. Solomon Bandaranaike, 3500 byte, 1 bild, källa 1 = 35+3+3 = 41 p
 3. Sirimavo Bandaranaike, 3500 byte = (35+3)*2 = 76 p

1. Aciram, 920 p olympisk guldrosett Chandramukhi Basu[redigera | redigera wikitext]

 1. Amelia Bloomer, 2 634 + bild = 29
 2. Abbakka Chowta, 3 522 byte + bild = (35+3)*2 = 76 p
 3. Pouf, 1 689 byte + bild + källa = 22
 4. Britannia (personifikation), 915 byte + bild = 12
 5. Plaçage, 1 358 byte + bild = 17
 6. Khin Kyi, 575 byte + bild = 6+3 + (båda projekt) = 18
 7. Azad Hind, 1 797 byte + bild = 21
 8. Anula, 2 024 byte = 20 + (båda projekt) = 40
 9. Sivali, 543 byte = 5 (båda projekt) = 10
 10. Lilavati, 3 140 byte + bild = 34 + (båda projekt) = 64
 11. Kalyanavati, 721 byte = 7 + (båda projekt) = 14
 12. Tripurasundari, 1 874 byte = 19 + (båda projekt) = 38
 13. Rajya Lakshmi Devi, 1 861 byte = 19 + (båda projekt) = 38
 14. Kanti Rajya Laxmi Devi, 461 byte = 5 + (båda projekt) = 10
 15. ‎Ratna Rajya Laxmi Devi Shah, 542 byte + bild = 5 + 3 (båda projekt) = 16
 16. Rajendra Rajya Laxmi Devi, 865 byte = 9 + (båda projekt) = 18
 17. Narayanhitypalatset, 806 byte + bild = 8 + 3 = 11
 18. Emily Eden, 1 389 byte + bild = 14+3 + (båda projekt) = 34
 19. Charlotte Canning, grevinnan Canning, 1 046 byte + bild + (båda projekt) = 26
 20. Rosamunda (drottning), 2 811 byte + bild = 31
 21. Azarmidokht, 1 964 byte + bild = 23
 22. Purandokht, utökning 3 463 byte = 35
 23. Seaxburh av Wessex, 1 053 = 11
 24. Qudsia Begum, 1 734 byte + bild = 20 + båda projekt = 40
 25. Meenakshi Madurai Nayak, 2 279 byte = 23 + båda projekt = 46
 26. Ỷ Lan, 740 byte = 7
 27. Ang Mey, 2 068 byte + bild = 24
 28. Dương Vân Nga, 1 569 byte = 16
 29. Ly Chieu Hoang, 1 802 byte = 18
 30. Härskarinna i Tikal, 1 014 byte = 10
 31. Bety av Betsimisaraka, 2 553 byte = 25
 32. Ranavalona II, ‎1 829 byte utökning = 18
 33. Almodis de la Marche, 888 byte utökning = 8‎
 34. Ñusta Huillac, 586 = 5
 35. Mavia, 3 061 = 31
 36. Kahina, 3 242 = 32 ‎
 37. Amanitore, 2 127 = 21
 38. Samsi, 505 = 5

2. Nordelch, 601 p Kadambini Ganguly Chandramukhi Basu[redigera | redigera wikitext]

 1. Mus mayori, 740 byte = 7 p
 2. Vithalsat piggsvin, 1 967 byte = 19 p
 3. Franziska Preuß, 2 474 p, bild, faktaruta, = 25+3+3 = 31 p
 4. Helen Mary, 800 byte = 8*2 = 16 p
 5. Joshana Chinappa, 1 100 byte, bild = (11+3)*2 = 28 p
 6. Gangesdelfin, 3 034 byte = 30 p
 7. Platanista minor, 2 586 byte = 26 p
 8. Ria Baran, 1 738 byte = 17 p
 9. Brita Baldus, 2 034 byte, bild = 20+3 = 23 p
 10. Eoglaucomys fimbriatus, 1 500 byte = 15 p
 11. Badul, 1 400 byte = 14 p
 12. Gudrun Beckmann, 1700 byte, källa = 17+3 = 20 p
 13. Kerivoula picta, 2 092 byte, bild = 21+3 = 24 p
 14. Paraechinus micropus, 2 806 byte = 28 p
 15. Svartnackad hare, 1 522 byte = 15 p
 16. Roswitha Beier, 1624 byte, källa = 16+3 = 19 p
 17. Sandy Neilson, 2 200 byte, bild, källor = 22+3+3 = 28 p
 18. Indopacifiskt öresvin, 2 600 byte = 26 p
 19. Melissa Belote, 1 900 byte, källa = 19+3 = 22 p
 20. Catherine Carr, 1 200 byte, källa = 12+3 = 15 p
 21. Galina Prozumensjtjikova, 1 905 byte, bild, källa = 19+3+3 = 25 p
 22. Donna de Varona, 1 774 byte, bild, källa = 18+3+3 = 24 p
 23. Taphozous theobaldi, 1 594 byte = 16 p
 24. Otomops wroughtoni, 1 600 byte = 16 p
 25. Rostfläckig katt, 1 200 byte = 12 p
 26. Djungelkatt, 700 byte = 7 p
 27. Eptesicus bottae, 1 700 byte = 17 p
 28. Himalayaserov 5 443 byte, faktabox, bild, källor = 54+3+3+3 = 61 p

3. Thoasp, 460 p olympisk bronsrosett Anandibal Joshi[redigera | redigera wikitext]

 1. Rajini Rajasingham Thiranagama, 549 byte, faktaruta = 5 + 3 = 8 p * 2 = 16 p
 2. Sonam Lhamo, 859 byte, faktaruta = 9 + 3 = 12 p * 2 = 24 p
 3. Dhaulagiri, 1 248 byte, faktaruta, källor = 12 + 3 + 3 = 18 p
 4. Broad Peak, 1 050 byte, faktaruta = 11 + 3 = 14 p
 5. Gasherbrum II, 1 025 byte, faktaruta, källa = 10 + 3 + 3 = 16 p
 6. Tirich Mir, 1 093 byte, faktaruta, källor = 11 + 3 + 3 = 17 p
 7. Fredagsmoskén i Malé, 538 byte, faktaruta = 5 + 3 = 8 p
 8. Aneesa Ahmed, 250 byte, faktaruta = 3 + 3 = 6 p * 2 = 12 p
 9. Maumoon Abdul Gayoom, 1 894 byte, faktaruta = 19 + 3 = 22 p
 10. Mohammed Waheed Hassan, 2 973 byte, faktaruta, källor = 30 + 3 + 3 = 36 p
 11. Irene Khan, 378 byte, faktaruta = 4 + 3 = 7 p * 2 = 14 p
 12. Japan Airlines Flight 472, 1 230 byte, faktaruta, bild, källa = 12 + 3 + 3 + 3 = 21 p
 13. Jordbävningen i Arakan 1762, 494 byte, faktaruta = 5 + 3 = 8 p
 14. Anuradhapura Airport, 2 204 byte, faktaruta = 22 + 3 = 25 p
 15. Lankesisk rupee, 211 byte, bild = 2 + 3 = 5 p
 16. Elephant House, 1 809 byte, faktaruta = 18 + 3 = 21 p
 17. Villa Shodan, 704 byte, faktaruta = 7 + 3 = 10 p
 18. Hawa Mahal, 664 byte, faktaruta = 7 + 3 = 10 p
 19. Dansborg, 651 byte, faktaruta = 7 + 3 = 10 p
 20. Malé, 739 byte = 7 p
 21. Maldivernas nationalbibliotek, 1 465 byte, faktaruta = 15 + 3 = 18 p
 22. Anuradhapura, 825 byte, källa = 8 + 3 = 11 p
 23. Batticaloa, 775 byte = 8 p
 24. Colombo, 815 byte = 8 p
 25. Galle, 821 byte = 8 p
 26. Jaffna, 2 261 byte, faktaruta = 22 + 3 = 25 p
 27. Kandy, 867 byte = 9 p
 28. Nuwara Eliya, 2 348 byte, faktaruta, källa = 23 + 3 + 3 = 29 p
 29. Ratnapura, 2 424 byte, faktaruta, källa = 24 + 3 + 3 = 30 p

4. Ulkl, 430 p den lila rosetten Gauhar Jaan[redigera | redigera wikitext]

 1. Kalpana Chawla, +692 byte = 7*2 = 14 p
 2. Rawalpindi, +324 byte, bild = 3 + 3 = 6 p
 3. Sialkot, +1 457 byte, bild, faktaruta = 15 + 3 + 3 = 21 p
 4. Aneesa Ahmed, 2 702 byte = 27*2 = 54 p
 5. Abbottabad, bild = 3 = 3 p
 6. Dambulla, +1 371 byte, bild, faktaruta = 14 + 3 + 3 = 20 p
 7. Saidu Sharif, +1 291 byte, bild, faktaruta = 13 + 3 + 3 = 19 p
 8. Mingora, +1 381 byte, bild, faktaruta = 14 + 3 + 3 = 20 p
 9. Heliga Hjärtats katedral, New Delhi, 3 949 byte = 39 p
 10. San Thome Basilica, 2 682 byte = 27 p
 11. Rochelle Rao, +685 byte, bild, faktaruta = (6 + 3 + 3)*2 = 24 p
 12. Kataragama, +1 425 byte, bild, faktaruta = 14 + 3 + 3 = 20 p
 13. Gampaha, +1 421 byte, bild, faktaruta = 14 + 3 + 3 = 20 p
 14. Peradeniya, +1 407 byte, bild, faktaruta = 14 + 3 + 3 = 20 p
 15. Gazipur, Bangladesh, +1 301 byte, bild, faktaruta = 13 + 3 + 3 = 19 p
 16. Saidpur, +1 308 byte, bild, faktaruta = 13 + 3 + 3 = 19 p
 17. St. Francis Church, Kochi, 4 106 byte = 41 p
 18. Kamna Jethmalani, +497 byte, bild, faktaruta = (5 + 3 + 3)*2 = 22 p
 19. Rani Mukerji, +553 byte, bild, faktaruta = (5 + 3 + 3)*2 = 22 p

5. Ariam, 426 p den lila rosetten Moder Teresa[redigera | redigera wikitext]

 1. Deepa Mehta, 4 856 byte + bild + faktaruta = 49 + 3 + 3 = 55*2 = 110 p
 2. Dorji Choden, 1 418 byte = 14*2 = 28 p
 3. Nandita Das, 3 036 byte + bild + faktaruta = 30 + 3 + +3 = 36*2 = 72 p
 4. Mira Nair, 1 025 byte + 1 källa = 10 + 3 = 13*2 = 26 p
 5. Jetsun Pema (drottning av Bhutan), 2 571 byte + faktaruta = 26 + 3 = 29*2 = 58 p
 6. Taslima Nasrin, 1 363 + faktaruta = 14 + 3 = 17*2 = 34 p
 7. Gurinder Chadha, 4 292 + bild + faktaruta = 43 + 3 + 3 = 49*2 = 98 p

6. JohanahoJ, 330 p den lila rosetten Amrita Sher-Gil[redigera | redigera wikitext]

 1. Chandrika Kumaratunga, 234 byte = 2*2 = 4 p
 2. Nayantara Sahgal, 6 584 byte, bild, faktaruta = (66+3+3)*2 = 144 p
 3. Danielle Dax, 750 byte, källor = 8+3 = 11 p
 4. SAWERA, 4 899 byte = 49*2 = 98 p
 5. Bokmässan i Calcutta, 1 626 byte, 2 bilder = 16+6 = 22 p
 6. Calcutta, 742 byte = 7 p
 7. Puja Bahri, 2 152 byte = 22*2 = 44 p

7. Skivsamlare, 294 p den lila rosetten[redigera | redigera wikitext]

 1. Alam Ara, 8822 byte, bild, faktaruta = 88+3+3 = 94 p
 2. Nicole Faria, 2857 byte, bild, faktaruta = 29+3+3 = 35*2 = 70 p
 3. Manna Dey, 1216 byte, bild, faktaruta = 12+3+3 = 18 p
 4. Vasundhara Das, 1025 byte, bild, faktaruta = 10+3+3 = 16*2 = 32 p
 5. Veena Malik, 2602 byte, bild, faktaruta = 26+3+3 = 32*2 = 64 p
 6. Sajjad Ali‎, 957 byte, bild, faktaruta = 10+3+3 = 16 p

8. Boelnorra 252 p den lila rosetten Indira Gandhi[redigera | redigera wikitext]

 1. Gita Mehta, 11 065 byte + faktaruta + 4 bilder = 111 + 3 + 12 = 126*2 = 252 p

9. Annika64, 175 p den lila rosetten Pratibha Patil[redigera | redigera wikitext]

 1. Ida von Plomgren, 1374 byte + bild = 17 p
 2. Axianne Thorstenson, 1424 byte + bild = 17 p
 3. Birgitta Ek, 1354 byte (utökning) = 14 p
 4. Signe Laurell, 1412 byte + bild = 17 p
 5. Inez Laurell, 1286 byte + bild = 16 p
 6. Gertie Söderberg, 2083 byte = 21 p
 7. Karin Fjällbäck-Holmgren, 1084 byte (utökning) + bild = 14 p
 8. Barbara Bodichon, 1058 byte = 11 p
 9. Ezaline Boheman, 1171 byte (utökning) = 12 p
 10. Robertine Bersén, 993 byte = 10 p
 11. Elisabeth Wærn-Bugge, 2570 byte = 26 p

10. Tooobe, 161 p den lila rosetten Kiran Bedi[redigera | redigera wikitext]

 1. Climax Lawrence, 2400 byte, faktaruta = 24+3 = 27 p
 2. Renedy Singh, 2800 byte, bild, faktaruta = 28+3+3 = 34 p
 3. Gouramangi Singh, 3400 byte, bild, faktaruta = 34+3+3 = 40 p
 4. Steven Dias, 2400 byte, bild, faktaruta = 24+3+3 = 30 p
 5. Pappachen Pradeep, 2400 byte, bild, faktaruta = 24+3+3 = 30 p

11. Annapannar, 127 p den lila rosetten Benazir Bhutto[redigera | redigera wikitext]

 1. Rajputana, 1632 byte + bild + källa = 16+3+3= 22 p
 2. Jaisalmer, 1814 byte + bilder = 18 + 15 = 33 p
 3. Bergsfort i Rajasthan, 2057 byte + bilder = 21 + 18 = 39 p
 4. Humajuns grav, 1 524 byte 4 bilder + källa + faktaruta = 15 + 12 + 3 + 3= 33 p

12. K9re11, 110 p den lila rosetten Kiran Mazumdar-Shaw[redigera | redigera wikitext]

 1. Asma Jahangir, 1321 byte + bild = 2*(13+3) = 32 p
 2. Hamid Mir, +592 byte, källa = 6+3 = 9 p
 3. Tongam Rina, 1258 byte = 2*13 = 26 p
 4. Kannada, källa = 3 p
 5. Mariyath Mohammed, 682 byte = 2*7 = 14 p
 6. Divehi, källa = 3 p
 7. Rowena Paraan, 688 byte = 7 p
 8. Burmesiska, källa = 3 p
 9. Yrgalem Fisseha Mebrahtu, 1279 byte = 13 p

13. Deryni, 59 p Kalpana Chawla[redigera | redigera wikitext]

 1. Kula Kangri, 2 214 byte + bild + faktaruta = 22 + 3 + 3 = 28 p
 2. Suzanne Vega, 948 byte + källor = 9 + 3 = 12 p
 3. Margaret Mazzantini, 1 295 byte + faktaruta + källor = 13 + 3 + 3 = 19 p

14. Matanb, 26 p Mary Kom[redigera | redigera wikitext]

 1. Curry, 251 byte = 3 p
 2. Naan, 320 byte + källa = 6 p
 3. Tandoor, 200 byte + källa = 5 p
 4. Pappadam, 256 byte + källa = 6 p
 5. Kingfisher beer, 280 byte + källa = 6 p

15. Philip Folkesson, 15 p Sania Mirza[redigera | redigera wikitext]

 1. Indiens Grand Prix, 935 byte, bild, tidigare källös, 9 + 3 + 3 = 15

Kommentarer[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ [a b] Här räknas hänvisning till extern källa eller permanentlänk till annan språkupplagas artikelversion.
 • Tävlingsledarens egna bidrag på området noteras här.