Wikipedia:Veckans tävling/Stubbar juli 2020

Från Wikipedia
Det finns många "stubbar" på svenskspråkiga Wikipedia. Och vissa stubbar är ätbara...
Veckans tävling
En klo... och några till
TävlingsledareZquid
Priser
Vinnarpris
Övriga tävlande, minst 200 poäng
Övriga tävlande, minst 100 poäng
Samtliga deltagare
Lycka till allihop!
Tävlingslogg
Måndag:

Så var tävlingen igång, och jag undrar om ni suttit och längtat efter en ny stubbtävling? Redan på onsdagen veckan innan kom ett tips (från Nordelch), det andra kom (från EstrellaSuecia) när tävlingen pågått en knapp halvtimme. Även tävlingsbidragen anlände snabbt - Kaljami var först och dessutom sist att lägga in såna.
Fem andra deltagare levererade förbättrade artiklar: Boelnorra startade i Angola, medan Nalle&Lisa utforskade Ungern och uppfinningar. Nordelch hittade ett antal olika djur och Jan Arvid Götesson ägnade sig åt ett språk i Australien. Dagens långresor gjordes av Deryni, som for till jättar och exoplaneter.
Välkomna, allihop, och tack för bidrag och tips!
Tisdag:

En ny deltagare: Ulkl, visade vad press kan leda till. Kaljami skrev om språk, Nordelch hittade fler djur, Boelnorra befann sig för dagen på den karibiska kusten och Nalle&Lisa var kvar i Ungern. Långt borta bland stjärnor och planeter susade Deryni fram - tur att det fanns internet så att bidragen kunde levereras!
Jag hälsar Ulkl välkommen och tackar tisdagens bidragsgivare för ert arbete!
Onsdag:

Utökning och flytt stod på schemat för Deryni, som fortfarande befann sig i rymden. Övriga deltagare var utspridda på vår egen himlakropp. Kaljami fortsatte med språk i Västafrika, Nordelch träffade små krabater och stora krabater... eh, kräldjur, och det var denna dag som Boelnorra på den karibiska kusten (jag råkade blanda ihop artiklarna - tisdagen ägnade Boelnorra åt litteratur).
Vi har dessutom fått två nya deltagare: Tomas e och Per W. Tomas e började med att skaffa ett fordon, färden gick via Torneträsk och slutade hos Riksfiskalen. Ja, här kan mycket hända! Per W tog förhoppningsvis inte sig vatten över huvudet med sitt bidrag.
Välkommen säger jag iallafall till våra nya deltagare, och tack till alla som bidragit under onsdagen
Torsdag:

Ni är flitiga, och bidragen strömmar in. Jag kan konstatera att Tomas e lyckligt kom iväg från Riksfiskalen och gjorde besök hos presidenter, författare och musiker istället... och att Per W studerat en konturlinje, kanske för att (torrskodd?) kunna orientera sig rätt?
Om Nordelch var torr eller blöt om fötterna vet jag inte, men djur i vatten studerades iallafall innan färden nådde land.
Fler av deltagarna var på resa: Nalle&Lisa fortsatte hitta källor i Ungern och Deryni hittade också källor, långt borta i ett annat solsystem.
Under torsdagen anlände även fler deltagare. Sjunnesson studerade en del österrikisk historia och Ternarius susade in på snabba vingar. Flitiigare än ett bi var dock troligen Vätte, som hittat mycket information om en författare.
Välkomna, Sjunnesson, Ternarius & Vätte, och Tack till alla som arbetat med artiklar under dagen!
Fredag:

Åtta deltagare kom med bidrag under dagen. Nordelch startade med ett salt morgondopp bland slemmiga typer, och hittade strax därpå kanske inte en ful, men stor fisk.
Med Kaljamis första bidrag för dagen fick vi ett exempel på hur flera kan bidra till förbättringar i en artikel.
Boelnorra byggde ut artikeln om en plats där man bygger, Nalle&Lisa reste från Ungern till Danmark och Deryni från en stjärnbild till en annan. Ternarius förbättrade artiklarna om solitära och långtungade små varelser, medan Per W bytte orientering mot matematik.
Nu kanske ni undrar om jag räknat fel - detta är ju bara sju deltagare. Men låt mig hälsa ännu en ny deltagare välkommen, nämligen Sextvåetc, som mjukstartade i Norge.
Lördag:

Jag sitter och läser era bidrag, som ni fortsätter leverera från olika håll. Trevligt när vi kan samlas under ett tema (denna gången stubbar) och ändå hitta varsitt delområde att arbeta med! Jag som är tävlingsledare och inte jobbar med artikelförbättringar, har istället glädjen att vara en slags berättare som guidar bland veckans upptäckter. Och jag kan berätta att lördagens första bidrag kom från Kaljami och handlade även denna gång om språk. Övriga deltagare verkade också ha funnit ämnen de trivs med: Nalle&Lisa vände tillbaka till Ungern, Nordelch var kvar bland djur i det våta och Ternarius bland blommor & bin. Deryni bytte solsystem men höll sig kvar i en delkategori (som blir allt mindre). Sjunnesson vandrade i ett naturområde samtidigt som Sextvåetc besökte en kommun. Per W valde både matematik och litterära termer medan Ulkl laddade batterierna.
Nu är det inte långt kvar på veckan och tävlingen. Men än finns det tid att förbättra artiklar - och i tipshörnan finns lite nytt att välja för den som vill. Tack för lördagens bidrag, och heja, heja, alla deltagare!
Söndag:

Sista dagen fick vi Hans Frörum som ny deltagare. Välkommen! Hans Frörum levererade förbättrade artiklar om en läkare, en lingvist och en uppfinnare.
Nalle&Lisa begav sig (med graciösa steg?) till en plats för färjor. Även Boelnorra var på resa med fartyg, varav ett rejält olycksbringande. Fortsatta flygande gällde istället för Ternarius (som hittat parasiter) och Deryni (som flyttade två(!) gånger under dagen. Per W var i farten med matematik och vägfinnare, för att avslutningsvis själv finna vägen till en förhoppningsvis trevlig vandringsplats.
Sjunnesson hade från sin tidigare vandring nu styrt stegen till ett fält, och Kaljami hittade fler språk samt fick tips om siffror.
Så var ännu en tävling slut - hoppas ni hade trevligt under veckan! Ni var iallafall 14 deltagare och det blev (om jag räknat rätt) 156 artiklar som förbättrades (många av dessa fick sina första källor). Och era placeringar blev följande:
1. Deryni - 911 p
2. Nordelch - 555 p
3. Kaljami - 526 p
4. Vätte - 251 p
5. Nalle&Lisa - 224 p
6. Hans Frörum - 219 p
7. Per W - 218 p
8. Ternarius - 202 p
9. Boelnorra - 187 p
10. Tomas e - 60 p
11. Sjunnesson - 50 p
12. Ulkl - 10 p
13. Sextvåetc. - 5 p
14. Jan Arvid Götesson - 3 p
Stort grattis till Deryni, och stort tack till alla deltagare!
Priser är nu utdelade.

• Frågor eller kommentarer? Se diskussionssidan.
Nästa vecka är tävlingstemat Paralympiska spelen. Välkommen att delta även där!

Är du intresserad av att vara tävlingsledare, men inte provat tidigare? Läs mer om Veckans tävling och hur man arrangerar den här.


Nu förbättrar vi ännu en gång "stub"-märkta artiklar på svenskspråkiga Wikipedia. Välkomna!


Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

Ni kan - precis som i Stubbar mars 2020 - välja ett eller flera ämnen att förbättra artiklar från. Men artiklarna ni väljer måste vid tävlingens start vara stubbmallade. Antingen med mallen "stub", eller "1800-talsstub", "arkitekturstub", "matstub", "sportstub" etc. De kan hittas här: Kategori:Stubbar.

I tävlingen ingår de artiklar där mallen gäller för hela artikeln. De artiklar där ett avsnitt är stubmallat kan bli tema i någon framtida VT. Inte heller kategorin "Ofullständiga listor" ingår.

Ni måste inte lägga till så mycket att mallen kan tas bort. Alla bidrag - små och stora - är välkomna! Och vem vet, kanske någon annan upptäcker redigeringen och fortsätter arbetet med artikeln. Ni kan förbättra en artikel på olika sätt, exempelvis genom att uppdatera, förtydliga, lägga till globalt perspektiv eller källor. Det finns mycket att välja på. I Stubbar mars 2020 kom det in hela 242 bidrag. Hur många artiklar blir förbättrade denna gång?

  • Mål: Utöka och förbättra artiklar med gamla "Stub"-märkningar på svenskspråkiga Wikipedia
  • Tid: 13 juli 2020 00:00:00 — 19 juli 2020 23:59:59
  • Tävlingsledare: Zquid.
  • Anmälan: Lägg till ditt användarnamn (i alfabetisk ordning) och de artiklar du deltar med (se exempel nedan).
  • Botar: Botar får ledigt denna tävling och är välkomna någon annan vecka.
  • Pris: Vinnaren får , övriga tävlande med minst 200 poäng får och tävlande med minst 100 poäng får . Samtliga deltagare får dessutom ett deltagarpris (än så länge hemligt).
  • Vinnare:

Poängberäkning[redigera | redigera wikitext]

Många artiklar saknar källor, och det gäller även i kategorin vi ägnar oss åt i denna Veckans tävling. Därför är bonuspoängen för första källan något högre än för första bilden, för att lägga lite mer vikt åt just källor. Men det går också att få bonuspoäng för ljud- och filmklipp.

OBS! Om du lägger in information i en robotskapad artikel (om det finns några sådana kvar i stub-kategorin), behövs ofta överflödiga instruktioner, tomrader och oanvänd kod ur faktarutan rensas bort ur artikelkoden. Ett tips är att göra den städningen först och därefter spara artikeln. Då kan du i nästa steg utöka artikeln med "egen information" och behöver då bara tävlingsnotera dina tillägg i artikelsparning 2.

I tävlingen får du:

  • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 51) utökning av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt. OBS! Utökningar med faktauppgifter behöver en källa (befintlig eller ny). [a]
  • 2 p i bonus för första bilden i en artikel som saknar bild. Om artikeln endast innehåller en karta, diagram eller ljud/film, räknas detta också som en bildlös artikel.
  • 2 p i bonus för första ljudfilen i en artikel som saknar sådan. Detta även om artikeln innehåller en bild eller filmklipp. Hittar du något passande ljudklipp på Wikimedia Commons, kan du alltså lägga in det i artikeln och få bonuspoäng.
  • 2 p i bonus för första filmklippet i en artikel som saknar sådan. Detta även om artikeln innehåller en bild eller ljudklipp. Hittar du något passande filmklipp på Wikimedia Commons, kan du alltså lägga in det i artikeln och få bonuspoäng.
  • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös[a] artikel.

(plats för tips på artiklar som alla wikipedianer kan lägga in)

Här nedan kan man lista önskade artiklar att förbättra. Jag har lagt in tips som inte hanns med i mars, och fyllt på med nya. Men det finns mycket mer att välja bland. Alla är välkomna att föreslå artiklar – både tävlingsdeltagare och "åskådare"!

I bildgalleriet nedan kommer jag att lägga in en eller ett par av varje "tipsares" önskningar från listan. (Om tipsaren istället själv vill lägga in ett eller ett par exempel från sina önskningar på listan, går det också bra.) Dessa bilder kommer sedan att bytas ut om önskningen uppfyllts.

För att inte sidan ska fyllas av önskningar och bilder får varje tipsare lägga in max tio önskningar (listas efter ditt användarnamn), och från denna önskelista, två bilder i galleriet. Stryk över det som har fixats. Om man lagt in tio önskningar och någon av dessa uppfyllts, kan man lägga in en ny.

  1. Zquid: A21 (motorväg, Tyskland)
  2. Zquid: 38:e breddgraden
  3. Zquid: Förmiddag
  4. Zquid: Malt
  5. Zquid: Fjäll (zoologi)
  6. Zquid: Wattsekund
  7. Zquid: Mekanik
  8. Zquid: Asteroidbälte
  9. Zquid: Internationella dagen för mänskliga rättigheter
  10. Zquid: Danmarks rikes grundlag
  1. Nordelch: Anaxyrus woodhousii, till exempel enligt IUCN
  1. EstrellaSuecia: Tiburón
  2. EstrellaSuecia: Janitzio (ö) (en:Janitzio)
Exempelanvändare (30 p)
  1. Stinkfrukt, + 1 466 byte, första källan = 15 + 3 = 18 p
  2. Finnskogleden, + 450 byte, första bilden, första källan = 4 + 3 + 2 = 9 p
  3. Pianosonat nr 23, + 102 byte, första ljudklippet = 1 + 2 = 3 p

Boelnorra, 187 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Huambo (provins), + 3507 byte = 35 p
  2. Fon (språk), + 958 byte, första källan = 10+3 = 13 p
  3. Rosine Vieyra Soglo, + 853 byte = 9 p
  4. Erland Svenungsson, + 933 byte = 9 p
  5. San Blas-öarna, + 2036 byte, första källan = 20+3 = 23 p
  6. Lisnave, + 4669 byte, första källan = 47+3 = 50 p
  7. Amoco Cadiz, + 2773 byte, första källan = 28+3 = 31 p
  8. Stena Arctica, + 1411 byte, första källan = 14+3 = 17 p

Deryni, 911 p [redigera | redigera wikitext]

  1. 14 Herculis b, +2 609 = 26 p
  2. Tau Bootis b, +3 822, första källan = 38 + 3 = 41 p
  3. 14 Herculis c, +3 295, första källan = 33 + 3 = 36 p
  4. 79 Ceti b, +3 357, första källan = 34 + 3 = 37 p
  5. Norra stjärnhimlen, +336, rättelser och den första källan = 3 + 3 = 6 p
  6. Corot-4b, +2 295, första källan, artikelflytt = 23 + 3 + 0 = 26 p
  7. Corot-5b, +2 517, första källan, artikelflytt = 25 + 3 + 0 = 28 p
  8. Corot-7b, +2 441, artikelflytt = 24 + 0 = 24 p
  9. Superjupiter, +2 861 = 29 p
  10. HD 40979 b, +3 712, första källan = 37 + 3 = 40 p
  11. HD 70573 b, +3 146 = 31 p
  12. HD 75289 b, +2 712, första källan = 27 + 3 = 30 p
  13. HD 80606 b, +3 144, första källan = 31 + 3 = 34 p
  14. HD 93083 b, +4 820, första källan = 48 + 3 = 51 p
  15. HD 128311 b, +3 985, första källan = 40 + 3 = 43 p
  16. HD 128311 c, +3 424, första källan = 34 + 3 = 37 p
  17. HD 217107 c, +3 405, första källan = 34 + 3 = 37 p
  18. HD 217107 b, +3 498, första källan = 35 + 3 = 38 p
  19. HD 85512 b, +3 127 = 31 p
  20. Gliese 581 b, +2 489 = 25 p
  21. Gliese 581 e, +3 072 = 31 p
  22. Gliese 581 f, +3 447, första källan = 34 + 3 = 37 p
  23. Gliese 581 g, +2 977 = 30 p
  24. Gliese 581 d, +2 924 = 29 p
  25. PSR B1257+12 b, +4 764, första källan, artikelflytt = 48 + 3 + 0 = 51 p
  26. PSR B1257+12 c, +5 015, artikelflytt = 50 + 0 = 50 p
  27. PSR B1257+12 d, +6 121, första källan, artikelflytt = 61 + 3 + 0 = 64 p
  28. Terrestrial Planet Finder, avförd som exoplanetstub = 0 p
  29. Darwin (rymdteleskop), avförd som exoplanetstub = 0 p

Hans Frörum, 219 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Timothie Bright, + 7 698 byte = 77 p
  2. Jack Catran, + 8 298 byte = 83 p
  3. John Dollond, + 5 948 byte = 59 p

Jan Arvid Götesson, 3 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Guugu yimithirr (språk), + 298 byte = 3 p

Kaljami, 526 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Nuuks domkyrka, + 668‎ byte + första källan = 7 + 3 = 10 p
  2. Nunggubuyu, + 2 044‎ byte + första källan = 20 + 3 = 23 p
  3. Zhuyin, + 1 897‎‎ byte + första källan + första bild = 19 + 3 + 2 = 24 p
  4. Khmer (språk), + 755‎ byte + första bild = 8 + 2 = 10 p
  5. Bislama, + 2 039‎ byte + första källan = 20 + 3 = 23 p
  6. Bislama, + 1 784‎ byte + första bild = 18 + 2 = 20 p
  7. Fijianska, + 1 631‎ byte = 16 = 16 p
  8. Fijiansk hindi, + 2 951‎ byte = 30 = 30 p
  9. Tok pisin, + 3 879‎‎ byte + första källan + första bild = 39 + 3 + 2 = 44 p
  10. Fang (språk), + 2 208‎ byte + första källan = 22 + 3 = 25 p
  11. Guugu yimithirr (språk), + 2 076‎ byte + första ljudfil = 21 + 2 = 23 p
  12. Samoanska, + 1 495 byte + första källan + första bild = 15 + 3 + 2 = 20 p
  13. Tetum, + 3 712 byte + första källan + första bild = 37 + 3 + 2 = 42 p
  14. Wororanska språk, + 1 946 byte + första källan = 19 + 3 = 22 p
  15. Worora, + 2 682 byte + första källan = 27 + 3 = 30 p
  16. Lingua franca, + 5 488 byte = 55 = 55 p
  17. Liturgiskt språk, + 3 632 byte + första källan + första bild = 36 + 3 + 2 = 41 p
  18. Udmurtiska, + 2 611 byte + första bild = 26 + 2 = 28 p
  19. Malayalam, + 1 758 byte + första källan + första bild = 18 + 3 + 2 = 23 p
  20. Arabiska siffror, + 536‎ byte + första bild = 5 + 2 = 7 p

Nalle&Lisa, 224 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Érsekvadkert +784 byte, första källa = 8 + 3 = 11 p
  2. Farkasgyepű + 814 byte, första källa = 8 + 3 = 11 p
  3. Örvényes +706 byte, första källa = 7 + 3 = 10 p
  4. Őrhalom + 693 byte, första källa = 7 + 3 = 10 p
  5. Secchiskiva +553 byte = 6 p
  6. Järngallusbläck +506 byte, första källa = 5 + 3 = 8 p
  7. Öcs +738 byte, första bild, första källa = 7 + 2 + 2 = 12 p
  8. Zsujta +914 byte, första källa = 9 + 3 = 12 p
  9. Zánka +712 byte, första källa = 7 + 3 = 10 p
  10. Vízvár +689 byte, första källa = 7 + 3 = 10 p
  11. Vizsoly +775 byte, första källa = 8 + 3 = 11 p
  12. Vilmány +759 byte, första källa = 8 + 3 = 11 p
  13. Vértesszőlős +919 byte, första källa = 9 + 3 = 12 p
  14. Veresegyház +788 byte, första källa = 8 + 3 = 11 p
  15. Vecsés +871 byte, första källa = 9 + 3 = 12 p
  16. Vaskút +758 byte, första källa = 8 + 3 = 11 p
  17. Vartov +1 643 byte, första bild = 16 + 2 = 18 p
  18. Vásárosnamény +678 byte = 7 p
  19. Városlőd +821 byte, första källa = 8 + 3 = 11 p
  20. Den Kongelige Ballet +917 byte = 9 p
  21. Gamlarætt +775 byte, första källa = 8 + 3 = 11 p

Nordelch, 555 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Adapis, +2 323‎ byte + första källan = 23 + 3 = 26 p
  2. Getgaseller, +1 724 byte = 17 p
  3. Rucervus, +530 byte = 5 p
  4. Kerivoula intermedia, +1 510 byte = 15 p
  5. Peters dykare, +3 849 byte = 38 p
  6. Condylarthra, +792 byte, första källan = 8+3 = 11 p
  7. Dziggetai, +2 720 byte, första källan = 27+3 = 30 p
  8. Tylopoda, +983 byte, första källan = 10+3 = 13 p
  9. Prionailurus, +724 byte, första källan = 7+3 = 10 p
  10. Chaerephon bregullae, +2 096 byte = 21 p
  11. Felinae, +3 343 byte = 33 p
  12. Ambystoma altamirani, +605 byte = 6 p
  13. Necturus, +1 040 byte = 10 p
  14. Nyctimene keasti, +1 621 byte = 16 p
  15. Melonycteris fardoulisi, +549 byte = 5 p
  16. Salanoia, +2 298 byte = 23 p
  17. Plesiadapiformes, +1 902 byte, första källan = 19+3 = 22 p
  18. Megahippus, +1 176 byte, första källan = 12+3 = 15 p
  19. Filippinsk krokodil, +1 074 byte = 11 p
  20. Glasögonkajman, +3 991 byte = 40 p
  21. Ekorrfiskar, +2 379 byte, första källan = 24+3 = 27 p
  22. Bajonettfisk, +1 647 byte, första källan = 16+3 = 19 p
  23. Fjärilsfiskar, +1 082 byte = 11 p
  24. Mittenwalde (Uckermark), +2 368 byte, första källan = 24+3 = 27 p
  25. Schenkenberg, Uckermark, +746 byte = 7 p
  26. Bad Aibling, +1994 byte, första källan = 20+3 = 23 p
  27. Ecsenius axelrodi, +911 byte = 9 p
  28. Valhaj, +4 138 byte = 41 p
  29. Bothus mancus, +1 512 byte = 15 p
  30. Laimosemion gransabanae, +882 byte = 9 p

Per W, 218 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Nor (vattendrag), +533 bytes + första källan = 8p
  2. Isaritm, +282 bytes = 3p
  3. Endonym, +251 bytes = 3p
  4. Kalevan Rasti, +1607 bytes + första källan = 19 p
  5. Nyköpings OK, +2462 bytes + första källan 28 p
  6. Hagaby GoIF, +1185 bytes + första källan 15 p
  7. Stora Tuna OK, +2556 + första källan = 29 p
  8. Permutationsgrupp, +239 + första källan = 5 p
  9. Kvotring, +416 + första källan = 7 p
  10. Centrala_gränsvärdessatsen, +199 + första källan = 5 p
  11. Oberoende_och_likafördelade,+201 + första källan = 5 p
  12. Associativitet, +859 + första källan = 12 p
  13. Monografi, +675 + första källan = 10 p
  14. Matematisk statistik, +1285 + första källan = 16 p
  15. Ekvidistans, +1153 + första källan = 15 p
  16. Äkta delare, +240 + första källan = 5 p
  17. Kancelleringslagen, +313 + första källan = 6 p
  18. Tore Sandvik, +1990 + första källan = 23 p
  19. Snättringe SK, +210 + första källan = 5 p
  20. Naturpasset, +379 + första källan = 7 p
  21. Jämtlandstriangeln, +357 + första källan = 7 p

Sextvåetc, 5 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Volda kommun, +247 = 2 p
  2. Ålesunds kommun, +316 = 3 p

Sjunnesson, 50 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Zillertal, +2 887 byte + första källan = 29 + 3 = 32 p
  2. Finnskogsleden, +255 byte + första källan = 3 + 3 = 6 p
  3. Glanshammars gravfält, +880 + första källan = 9 + 3 = 12 p

Ternarius, 202 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Lasioglossum figueresi, +3 390 bytes = 34 p
  2. Snickarbin, +1 758 bytes = 18 p
  3. Byxbin, +2 910 bytes = 29 p
  4. Kägelbin, +3 237 bytes = 32 p
  5. Blomsovarbin, +1 725 bytes = 17 p
  6. Pansarbin, +2 547 bytes = 25 p
  7. Filtbin, +2 485 bytes = 25 p
  8. Blomsterbin, +2 520 bytes = 25 p

Tomas e, 60 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Van Veen (motorcykel), + 126 byte, första bilden = 1 + 2 = 3 p
  2. Tornehamn, + 268‎ byte, första bilden, första källan = 3 + 2 + 3 = 8 p
  3. Vattenlagen, + 2648 byte = 26 p
  4. Urtjuva, + 106‎ byte = 1 p
  5. Riksfiskalen, + 193 byte, första källan = 2 + 3 = 5 p
  6. Maximiliano Hernández Martínez, + 73 byte, första bilden = 1 + 2 = 3 p
  7. Björn Holm (författare), + 650 byte, första källan = 6 + 3 = 9 p
  8. Björn Holm, + 243 byte, första källan = 2 + 3 = 5 p

Ulkl, 10 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Pressning (industri), + 390‎ byte + första bild = 4 + 2 = 6 p
  2. Nickel-järnackumulator, + 228 byte + första bild = 2 + 2 = 4 p

Vätte, 251 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Ngaio Marsh, + 24 843 byte + första källan = 248 + 3 = 251 p


  1. ^ [a b] I denna tävling räknas inte en annan wikipediaartikel som källa. Om du översätter delar av en wp-artikel från ett annat språk, måste du kontrollera att faktauppgifterna finns i källan/källorna (bok, tidningsartikel etc) som den andra artikeln hänvisar till (eller leta upp en annan källa). Anges läs- eller hämtdatum, ska detta visa när du hämtat uppgiften från källan/källorna. Om en svenskspråkig wp-artikel enbart har hänvisning till wp-artikel på annat språk, räknas den som källös och ger bonuspoäng för första källhänvisningen.