Wikipedia:Wikiträffar

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Wikipedia:WT)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kontakta Wikipedia
Frågor

Bildfrågor · Faktafrågor · Fikarummet · Persondatafrågor · Vanliga frågor · Wikidatafrågor · Wikipediafrågor · Översättningsfrågor

Kontakt

Anmäl ett fel · Bybrunnen · Faddrar · IRC · Kontakt · Pressfrågor · Wikipedia i media · Wikiträffar

Bluegradient1.svg
Wikiträffar
Cup-o-coffee-simple.svg

wikiträffar kan personer som sysslar med Wikipedia, dess systerprojekt och andra intresserade mötas i det verkliga livet. Wikiträffar ger tillfälle att lära sig mer om personerna bakom användarnamnen och att diskutera fritt runt ett bord. På en wikiträff finns andra möjligheter att lära sig, ställa frågor, kommentera och redigera i grupp, än när man gör det över Internet.

De vanligaste wikiträffarna i Sverige är små och informella träffar på kaféer eller pubar. En del deltagare presenterar sig med både riktigt namn och användarnamnet på wikin, andra antingen med användarnamn eller eget namn (bra om man är mån om sin anonymitet). Mer organiserade träffar inkluderar skrivstugor och fotosafarier.

Den största träffen för wikipedianer är den årliga internationella Wikimania-konferensen, vanligen i juli/augusti. Bland återkommande träffar finns wikifikor och skrivstugor i Göteborg och Stockholm. Se även föreningen Wikimedia Sveriges möteskalender och anslagstavlan {{Wikiträffar2}}. Träffar världen över (och onlineträffar) kan hittas i kalendern på meta.

Träffar världen över (och onlineträffar) kan hittas i kalendern på meta. Eller prova språklänkarna i vänstermarginalen för att hitta lokala wikiträffar i andra språkområden. Se även navigationsrutan längst ned på denna sida.

Gamla träffar ligger i arkivet.

Mötesruta
… för att hålla koll på nya träffar. Mallen nedan kan exempelvis placeras på din egen användarsida.

Klicka på +/– för att redigera mallens innehåll.
Kom ihåg detta när du arrangerar nya träffar!

{{Wikiträff2}}
Cup-o-coffee-simple.svgWikiträffar +/-

Veckovisa träffar:

Månatliga träffar:

Alternativt utseende på mötesrutan:
{{Wikiträff}}

Coronavirus (COVID -19)[redigera | redigera wikitext]

På grund av epidemihotet kan träffar ställas in med kort varsel och det är knappast att rekommendera att man reser till en träff. För träffar som ordnas eller finansieras av en organisation kan skilda regler gälla: många har ställt in all sådan verksamhet. Därtill kommer officiella dekret, som kan komma att förbjuda vissa sammankomster, se Folkhälsomyndighetens hemsida för Covid-19 eller finska Institutets för hälsa och välfärd Aktuellt om coronaviruset.

Det kan vara värt att överväga möjligheter att träffas virtuellt (se Nyligen timade träffar för exempel på sådana träffar).

Direktiv och rekommendationer från Wikimedia Sverige[redigera | redigera wikitext]

Pandemirestriktioner upphörde i Sverige från och med den 9 februari 2022. Styrelsen för Wikimedia Sverige beslöt därför den 17 februari 2022 därför att myndigheters rekommendationer samt WMF:s riskbedömningsverktyg därefter gällde för Wikimediaarrangemang i Sverige.

Uppdatering! Wikimedia Foundation meddelade den 25 mars 2022 att de tagit bort reserestriktionerna för evenemang som de finansierar. Därför behöver riskbedömningsverktyget inte längre fyllas i, men WMF anger att den här checklistan kan användas.

Pågående träffar[redigera | redigera wikitext]

Kommande[redigera | redigera wikitext]

Wikifika, Stockholm, onsdag 6 juli[redigera | redigera wikitext]

NYSTART. OBS! PRELIMINÄRT KÖR VI FÖRSTA ONSDAGEN I MÅNADEN UNDER SOMMAREN, OCH VI PROVAR OLIKA PLATSER.


Wikifika IRL igen...
Plats Sally Voltaire & systrar. Serveringen på våning 2 i Åhléns City, Klarabergsgatan 50
Tid "onsdag 6 juli" kl. 18.00
Närvarande
Kommer Belteshassar, LittleGun, Haxpett
Kommer kanske
Kommentar Vår tredje Wikifika i Stockholm efter det långa uppehållet. Vårt gamla stammisfik Kafferepet är stängt, därför provar vi olika ställen. Tanken är att när sommaren är över har vi hunnit testa några och förhoppningsvis hittat ett nytt stammisfik.

Observera att wikifikat under sommaren inte hålls på den tidigare "första torsdagen i månaden", utan den första onsdagen. När och var vi träffas i fortsättningen får vi testa och diskutera. Observera också att det kan bli ändringar för denna träff, om oväntade saker händer (ex ändrade öppettider eller nytt smittoläge), så håll ett öga på denna sida.

Välkomna!! // Zquid (diskussion) 27 juni 2022 kl. 11.25 (CEST)[svara]

Det funkade ju bra på Åhlens sist, så vi kör där igen! (Det låg på mig att kolla runt, och det gick så här bra).
Det ser ut som att jag nog blir några minuter sen. Belteshassar (disk) 6 juli 2022 kl. 17.51 (CEST)[svara]

Wikidatasnack, online, söndag 10 juli[redigera | redigera wikitext]

Plats Online https://meet.jit.si/Wikidata-SV anteckningslänk
Tid Söndag 10 juli, 14:00–16:00
Kommer Ainali
Kommentar

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 12 juli[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid Tisdag 12 juli, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, numera varannan vecka helt digitalt (se länken ovan). Nu är det sommar, och vi träffas från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 11 maj 2022 kl. 13.08 (CEST)[svara]

Fotovandring, Sätra Brunn, lördag 16 juli[redigera | redigera wikitext]

Mellantorpet på Sätra Brunn.
Plats Vi träffas fysiskt på Sätra brunn (kurort), Urban Hjärnes väg 2 i Sala kommun. Samling vid Brunnshuset.
59°51′38.82″N 16°26′54.95″Ö / 59.8607833°N 16.4485972°Ö / 59.8607833; 16.4485972
Tid lördag 16 juli, 11:00–14:00
Kommer Gulundin
Kommentar Välkommen på fotovandring i anrik brunnsmiljö den 16 juli. Fotovandringen arrangeras som ett prehack (upptaktsträff) inför #brunnshack2022 den 9-11 september. Detta är ett tillfälle att bygga upp bildbanken inför brunnshack, men kan besökas som fristående arrangemang. Medtag egen kamera. Ingen anmälan krävs, men följ Brunnsmuseets sociala medier för uppdateringar. Arrangör är Brunnsmuseet Sätra Brunn tillsammans med Wikimedia-gemenskapen.

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 19 juli[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 19 juli, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Nu är det sommar, och vi har sommartider på Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. Det betyder kl. 14 till kl. 20. I fortsättningen kommer vi att vara varannan vecka på Litteraturhuset (udda veckor) och varannan vecka på Gather (jämna veckor). Om det är möjligt kommer vi även på Litteraturhuset att ha igång videomöte/chatt, men antagligen inte hela tiden. Skriv här i kommentarsfältet om och när du vill koppla upp dig.

Annars är det som vanligt: Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skapa och förbättra artiklar om kvinnor eller litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. SMirC-smile.svg //--Paracel63 (diskussion) 11 maj 2022 kl. 13.08 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 26 juli[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid Tisdag 26 juli, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, numera varannan vecka helt digitalt (se länken ovan). Nu är det sommar, och vi träffas från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 11 maj 2022 kl. 13.08 (CEST)[svara]

Wikifika, Internet, måndag 1 augusti[redigera | redigera wikitext]

Just nu träffas vi… på Internet.
Plats Online! Länk till videomötet: https://gather.town/app/cJYgM33fDdQZVm17/WikiPer . Klicka och följ instruktionerna!
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–22:00
Kommer Historiker, Paracel63
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i augusti. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Liksom vi gjort sedan april 2020 träffas vi online via länken ovan. Väl mött!----Historiker (diskussion) 4 juli 2022 kl. 21.57 (CEST)[svara]

Wikimaniafestival, Stockholm och Internet, 11-14 augusti[redigera | redigera wikitext]

Wikimania! Stronger Together!
Plats Stockholm och Online!
Tid Torsdag 11 - söndag 14 augusti
Inbjudning Välkommen på Wikimaniafestival
Kommer Belteshassar
Kommentar Wikimaniafestival i samband med Wikimania: The Festival Edition 11-14 augusti. Välkommen att vara med på plats i Stockholm eller online. Mer info och anmälningsformulär samt erbjudande om ersättning för resa och boende i bloggen. /Axel Pettersson (WMSE) (diskussion) 4 juli 2022 kl. 14.39 (CEST)[svara]

Wikimedia X om Gävleborg, lördag 13 augusti[redigera | redigera wikitext]

Två glada deltagare i skrivstuga sitter med varsin dator vid ett bord i ett rum pyntat med föremål från Hälsingland.
Glada deltagare i Hälsingerummet på Bollnäs bibliotek.
Plats Hälsingerummet på Bollnäs bibliotek.
Tid lördag 13 augusti, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Språka (diskussion) 11 juni 2022 kl. 12.55 (CEST)[svara]

#brunnshack2022, Internet & Sätra brunn, 9-11 september 2022[redigera | redigera wikitext]

De gamla badhusen på Sätra brunn (kurort), hemvist för #brunnshack2022.
Tid Fredag 9 sept., lördag 10 sept. och söndag 11 september 2022. I samband med Kulturarvsdagen.
Plats Under lördagen träffas vi fysiskt på Sätra brunn (kurort), Urban Hjärnes väg 2 i Sala kommun (Västmanlands län). Online på distans under fredag kväll och söndag.
Projektsida Wikipedia:Projekt GLAM/Open Sources/brunnshack2022
Anmälan Den formella anmälan har inte öppnat ännu, men du kan redan nu lämna intresseanmälan. Observera att det inte är en anmälan att endast skriva upp sig här nedan!
Kommer Gulundin
Kommer kanske
Kommentar #brunnshack2022 planeras som en kombinerad hackathon och skrivstuga med syfte att bevara och utveckla kunskapen om Sätra brunn (kurort) och kringliggande ämnen, bland annat olika kurorter i Sverige. På lördagen planerar vi en fysisk skrivstuga och fotovandring. På söndagen arrangeras en digital skrivstuga. Arrangeras av Brunnsmuseet i samarbete med flera organisationer, däribland Wikimedia Sverige.

Nyligen timade träffar[redigera | redigera wikitext]

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 5 juli[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 5 juli, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Andersreilund, Lgmka, Zquid, Vätte
Kommentar Nu är det sommar, och vi har sommartider på Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. Det betyder kl. 14 till kl. 20. I fortsättningen kommer vi att vara varannan vecka på Litteraturhuset (udda veckor) och varannan vecka på Gather (jämna veckor). Om det är möjligt kommer vi även på Litteraturhuset att ha igång videomöte/chatt, men antagligen inte hela tiden. Skriv här i kommentarsfältet om och när du vill koppla upp dig.

Annars är det som vanligt: Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skapa och förbättra artiklar om kvinnor eller litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. SMirC-smile.svg //--Paracel63 (diskussion) 11 maj 2022 kl. 13.08 (CEST)[svara]

@Paracel63: Funkar zoom idag? // Zquid (diskussion) 5 juli 2022 kl. 17.36 (CEST)[svara]
Vi är på Gather. Tack för att du kom! SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 6 juli 2022 kl. 01.05 (CEST)[svara]

Wikifika, Internet, måndag 4 juli[redigera | redigera wikitext]

Just nu träffas vi… på Internet.
Plats Online! Länk till videomötet: https://gather.town/app/cJYgM33fDdQZVm17/WikiPer (OBS! Ny länk). Klicka och följ instruktionerna!
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–22:00
Närvarande Historiker, Maundwiki, Paracel63, Zquid, StenS
Kommer kanske Anhn hade gärna kommit men har förhinder.

LevandeMänniska har aldrig varit på en träff, varken online eller AFK, men kanske.

Kommentar Vi träffas igen för wikifika i juli. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Liksom vi gjort sedan april 2020 träffas vi online via länken ovan. Väl mött!----Historiker (diskussion) 6 juni 2022 kl. 22.49 (CEST)[svara]
Då har dagens wikifika börjat.--Historiker (diskussion) 4 juli 2022 kl. 17.57 (CEST)[svara]
Vi är fyra närvarande och har intressanta diskussioner om Wikidata.--Historiker (diskussion) 4 juli 2022 kl. 19.34 (CEST)[svara]
Ny deltagare.--Historiker (diskussion) 4 juli 2022 kl. 19.45 (CEST)[svara]
Vi har diskuterat Wikidata och hur precisering för göras när det finns flera objekt, som finns på olika orter. Exemplet var Gamla begravningsplatsen och hur det syns i faktamall för till exempel Carl Bernhard Rydström. Ett annat exempel var tidsangivelse för när en organisation har haft olika benämningar, exemplet Liberalerna med namnet Folkpartiet. Ett annat ämne var den administrativa enheten för Göteborg före 1863 och hur det beskrivs. Jämförelse gjordes Linköping och Sundsvall. Sakprosa, facklitteratur, skönlitteratur, brukstext och brukskonst diskuterades, liksom att Kategori:Personer i Gamla Testamentet skulle behöva delas upp och mallen Mall:Personer i Gamla Testamentet har ett oklart urval och skulle behöva ersättas med något som liknar engelskspråkiga Wikipedias mall Adam to Jesus. Bokmässan hann vi inte diskutera vidare, mer än att det nämndes att det inte blir någon monter i år, utan istället får det bli fotograferande. Vi ses igen om en månad!--Historiker (diskussion) 4 juli 2022 kl. 21.53 (CEST)[svara]

Wikidatasnack, online, söndag 3 juli[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid Söndag 3 juli, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Moonhouse
Kommentar Anteckningar

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 28 juni[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid Tisdag 28 juni, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, BodilKristina, Vätte, Per W
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, numera varannan vecka helt digitalt (se länken ovan). Nu är det sommar, och vi träffas från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 11 maj 2022 kl. 13.08 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 21 juni[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 21 juni, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Andersreilund, Lgmka, Zquid
Kommentar Nu är det sommar, och vi har sommartider på Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. Det betyder kl. 14 till kl. 20. I fortsättningen kommer vi att vara varannan vecka på Litteraturhuset (udda veckor) och varannan vecka på Gather (jämna veckor). Om det är möjligt kommer vi även på Litteraturhuset att ha igång videomöte/chatt, men antagligen inte hela tiden. Skriv här i kommentarsfältet om och när du vill koppla upp dig.

Annars är det som vanligt: Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skapa och förbättra artiklar om kvinnor eller litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. SMirC-smile.svg //--Paracel63 (diskussion) 11 maj 2022 kl. 13.08 (CEST)[svara]

Fotopromenad/fotojakt, Helsingborg, torsdag 16 juni[redigera | redigera wikitext]

Helsingborg stadsbibliotek.
Plats Stadsbiblioteket, lokal Kulan
Tid torsdag 16 juni, 17:00–19:00
Närvarande Ainali, Autom, Wikipetersson
Kommentar Vi gick igenom ett gäng verktyg för att hitta inspiration för bilder att ta; Wikipedia:Önskemål om bilder, wikishootme, finessen om geografiskt närliggande platser, närliggande artiklar i mobilvyn och commons-appen. Sedan laddade vi upp bilder med några av de verktygen. Ainali diskussionbidrag 16 juni 2022 kl. 22.07 (CEST)[svara]

Skrivstuga, Helsingborg, onsdag 15 juni[redigera | redigera wikitext]

Helsingborg stadsbibliotek.
Plats Stadsbiblioteket, lokal Kulan
Tid onsdag 15 juni, 17:00–19:00
Närvarande Ainali, Autom, Wikipetersson
Kommentar Vi tittade på olika Helsingborgsrelaterade artiklar och gjorde en del uppdateringar så att mer aktuella uppgifter finns med i dem. Vi pratade också en del om att arrangera återkommande skrivstugor på biblioteket. Ainali diskussionbidrag 15 juni 2022 kl. 21.22 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 14 juni[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid Tisdag 14 juni, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Andersreilund, BodilKristina, Zquid
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, numera varannan vecka helt digitalt (se länken ovan). Nu är det sommar, och vi träffas från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 11 maj 2022 kl. 12.45 (CEST)[svara]

Wikimedia X om Gävleborg, lördag 11 juni[redigera | redigera wikitext]

Två glada deltagare i skrivstuga sitter med varsin dator vid ett bord i ett rum pyntat med föremål från Hälsingland.
Glada deltagare i Hälsingerummet på Bollnäs bibliotek.
Plats Hälsingerummet på Bollnäs bibliotek.
Tid lördag 11 juni, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Språka (diskussion) 7 maj 2022 kl. 12.54 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 7 juni[redigera | redigera wikitext]

Skrivstugor i Göteborgs litteraturhus.
Plats Göteborgs Lagerhus. (Lokal: Göteborgs litteraturhus)
57°42′7.85″N 11°57′12.6″Ö / 57.7021806°N 11.953500°Ö / 57.7021806; 11.953500
Tid tisdag 7 juni, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Andersreilund, Lgmka, Zquid, Mikael van Reis (de två sista endast kort stund)
Kommentar Nu är det sommar, och vi har sommartider på Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. Det betyder kl. 14 till kl. 20. Dessutom är vi tillbaka på Litteraturhuset, för första gången på över två år! I fortsättningen kommer vi att vara varannan vecka där (udda veckor) och varannan vecka på Gather (jämna veckor). Om det är möjligt kommer vi även på Litteraturhuset att ha igång videomöte/chatt, men antagligen inte hela tiden. Skriv här i kommentarsfältet om och när du vill koppla upp dig.

Annars är det som vanligt: Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skapa och förbättra artiklar om kvinnor eller litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Denna dag har vi extra festlig "återkomstfika", så missa inte det. Se även detta Facebook-event om det hela. SMirC-smile.svg //--Paracel63 (diskussion) 11 maj 2022 kl. 12.45 (CEST)[svara]

Vi har varit igång i en timme. Vi är tre så här långt, och om tre kvart äter vi muffins! SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 7 juni 2022 kl. 15.16 (CEST)[svara]
Det har varit en lugn skrivstuga. Vi tog två muffins var och mumsade flitigt på frukten. Nästa vecka är vi digitala, men 21/6 är vi tillbaka på Göteborgs Litteraturhus. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 7 juni 2022 kl. 20.12 (CEST)[svara]

Wikifika, Internet, måndag 6 juni[redigera | redigera wikitext]

Just nu träffas vi… på Internet.
Plats Online! Länk till videomötet: https://gather.town/app/cJYgM33fDdQZVm17/WikiPer (OBS! Ny länk). Klicka och följ instruktionerna!
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–22:00
Närvarande Historiker, Maundwiki, Paracel63, Zquid, Anhn
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i juni 2022 på självaste nationaldagen. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Liksom vi gjort sedan april 2020 träffas vi online via länken ovan. Väl mött!--Historiker (diskussion) 2 maj 2022 kl. 22.25 (CEST)[svara]
Då har jag kört igång dagens wikfika.--Historiker (diskussion) 6 juni 2022 kl. 18.01 (CEST)[svara]
Nu är vi tre, som diskuterar stadsdelar i Göteborgs kommun och fritidshusområde.--Historiker (diskussion) 6 juni 2022 kl. 18.19 (CEST)[svara]
Ytterligare en deltagare och vi talar om Visste du att?.--Historiker (diskussion) 6 juni 2022 kl. 18.33 (CEST)[svara]
En deltagare till, samtidigt som en lämnade.--Historiker (diskussion) 6 juni 2022 kl. 20.49 (CEST)[svara]
Några diskussionsämnen: Tjuvholmen (Färnebofjärden), Bokmässan, Göteborgs stadsområden, Wikipedia inifrån, Zjanna Agalakova och Pervyj Kanal.--Historiker (diskussion) 6 juni 2022 kl. 21.33 (CEST)[svara]
Kategorisering i Kategori:Personer relaterade till Rysslands invasion av Ukraina 2022 diskuterades. Vi diskuterade även en fotosafari i Mölndal och Göteborg i mitten av augusti. Vi hörs och ses igen om en månad!--Historiker (diskussion) 6 juni 2022 kl. 22.47 (CEST)[svara]

Wikidatasnack, online, söndag 5 juni[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid Söndag 5 juni, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Maundwiki, Moonhouse, Vesihiisi
Kommentar Anteckningar

Wikifika, Stockholm, onsdag 1 juni[redigera | redigera wikitext]

NYSTART. OBS! PRELIMINÄRT KÖR VI FÖRSTA ONSDAGEN I MÅNADEN UNDER SOMMAREN, OCH VI PROVAR OLIKA PLATSER.
FÖR KÄNNEDOM: DET HÅLLS OLIKA ARRANGEMANG I SAMBAND MED MILJÖMÖTET STOCKHOLM+50 (BLAND ANNAT PÅ SERGELS TORG ONSDAGSKVÄLLEN). DET KAN BLI SVÅRFRAMKOMLIGT I TRAFIKEN, OCH FLER MÄNNISKOR PÅ TÅG, I TUNNELBANAN SAMT RUNT SERGELS TORG.
Denna gång träffas vi på våning 2, serveringen i hörnet mot Drottninggatan / Mäster Samuelsgatan.
Plats Sally Voltaire & systrar. Serveringen på våning 2 i Åhléns City, Klarabergsgatan 50
Tid "onsdag 1 juni" kl. 18.00
Närvarande Zquid (blir nog ca 10 sen), Haxpett, LittleGun, Belteshassar, StenS
Kommer
Kommer kanske
Kommentar Vår andra Wikifika i Stockholm efter det långa uppehållet. Vårt gamla stammisfik Kafferepet är stängt och verkar inte komma tillbaka. Därför provar vi nya ställen: Denna gång serveringen på andra våningen i Åhléns City-huset. Det finns rulltrappor ganska nära serveringen och hiss lite längre bort. (Doftkänsliga som vill undvika parfymavdelningarna kan ta hiss från varuhusets tunnelbaneplan.) Och Åhléns City ligger vid T-centralen, nära Stockholms Centralstation.

Observera att wikifikat under sommaren inte hålls på den tidigare "första torsdagen i månaden", utan den första onsdagen. När och var vi träffas i fortsättningen får vi testa och diskutera. Observera också att det kan bli ändringar för denna träff, om oväntade saker händer (ex ändrade öppettider eller nytt smittoläge), så håll ett öga på denna sida.

Välkomna!! // Zquid (diskussion) 24 maj 2022 kl. 20.39 (CEST)[svara]

Jag kommer om jag inte blir ensam, och om inget oväntat inträffar. //Zquid (diskussion) 24 maj 2022 kl. 20.39 (CEST)[svara]
Sallad
På plats! Välkomna! /Haxpett (diskussion) 1 juni 2022 kl. 18.02 (CEST)[svara]
Det blev en wikifika med fem wikipedianer. Nästa gång provar vi ännu ett nytt ställe. Eventuellt i Vasastan, efter förslag från LittleGun. Mer information om plats (och tid) kommer runt nästa månadsskifte. :-) // Zquid (diskussion) 2 juni 2022 kl. 14.29 (CEST)[svara]

Tidigare wikiträffar[redigera | redigera wikitext]

Hur man arrangerar en wikiträff[redigera | redigera wikitext]

De flesta svenska wikiträffar utlyses av Wikipedia-deltagare i form av wikifikan eller wikipubar för att locka andra deltagare att umgås och prata både wiki och annat. De är informella och kräver varken anmälan eller något slags prestation. De kan vara mer eller mindre spontana och utlysas i samband med att någon befinner sig på främmande ort och vill träffa nya ansikten. Wikipedianer på besök i Stockholm uppmanas att gärna dra ihop spontanträffar!

Somliga wikiträffar utlyses av Wikimedia Foundation, såsom Wikimania. Dessa är formella, kräver normalt anmälan och är förstås, till skillnad från de informella träffarna, sanktionerade av stiftelsen. Wikimania är avsett att hållas varje år. Första gången, 2005, arrangerades det i Tyskland och 2006 i Cambridge utanför Boston.

Wikiträffen utlyses genom att uppdatera den här sidan. Den som vill ha välbesökta träffar kan utannonsera dem på bybrunnen, mejllistan och/eller med Mall:Wikiträff/Mall:Wikiträff2 som kan placeras på användarsidor, på Bybrunnen och lite varstans. Observera att anmälan till träffarna nedan inte är bindande, men ange gärna sannolikheten för att du kommer.

Nya träffar kan läggas in med hjälp av en mall om man vill. Syntax för att använda den finns nedan. Notera dock att mallen måste substas, allra senast inför arkivering. Mallen ligger på en undersida, och fungerar därför inte i arkivet.

{{subst:/Mall|dag=
|tid=
|stad=
|typ=
|plats=
|väg=
|vilka=
|text=
}}

Vägbeskrivningar[redigera | redigera wikitext]

Vägbeskrivningar kan gärna läggas som undersidor – då är de enkla att återanvända.

Göteborg

Sidan Wikiträffar/Göteborg samlar generell info och historik om alla sorters wikiträffar i Göteborg.

Karlstad
Linköping
Lund
Stockholm

Sidan Wikiträffar/Stockholm samlar generell info och historik om alla sorters wikiträffar i Stockholm.

Sundbyberg
Uppsala
  • Stadsbiblioteket, Svartbäcksgatan 17 (gågatan). Handikappanpassad ingång finns runt hörnet på S:t Olofsgatan 15, det vill säga samma ingång som Stadsarkivets huvudingång (se nedan). Ta sedan hiss en våning för att nå Stadsbiblioteket.
  • Stadsarkivet (Folkrörelsearkivet för Uppsala län), S:t Olofsgatan 15. Samma byggnad som Stadsbiblioteket men runt hörnet.

Referenser[redigera | redigera wikitext]