Wikipedia:Wikiträffar

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Wikipedia:WT)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kontakta Wikipedia
Frågor

Bildfrågor · Faktafrågor · Fikarummet · Persondatafrågor · Vanliga frågor · Wikidatafrågor · Wikipediafrågor · Översättningsfrågor

Kontakt

Anmäl ett fel · Bybrunnen · Faddrar · IRC-chatt · Kontakt · Pressfrågor · Wikipedia i media · Wikiträffar

Bluegradient1.svg
Wikiträffar
Cup-o-coffee-simple.svg

wikiträffar kan personer som sysslar med Wikipedia, dess systerprojekt och andra intresserade mötas i det verkliga livet. Wikiträffar ger tillfälle att lära sig mer om personerna bakom användarnamnen och att diskutera fritt runt ett bord. På en wikiträff finns andra möjligheter att lära sig, ställa frågor, kommentera och redigera i grupp, än när man gör det över Internet.

De vanligaste wikiträffarna i Sverige är små och informella träffar på kaféer eller pubar. En del deltagare presenterar sig med både riktigt namn och användarnamnet på wikin, andra antingen med användarnamn eller eget namn (bra om man är mån om sin anonymitet). Mer organiserade träffar inkluderar skrivstugor och fotosafarier.

Den största träffen för wikipedianer är den årliga internationella Wikimania-konferensen, vanligen i juli/augusti. Bland återkommande träffar finns wikifikor och skrivstugor i Göteborg och Stockholm. Se även föreningen Wikimedia Sveriges möteskalender och anslagstavlan {{Wikiträffar2}}. Träffar världen över (och onlineträffar) kan hittas i kalendern på meta.

Träffar världen över (och onlineträffar) kan hittas i kalendern på meta. Eller prova språklänkarna i vänstermarginalen för att hitta lokala wikiträffar i andra språkområden. Se även navigationsrutan längst ned på denna sida.

Gamla träffar ligger i arkivet.

Mötesruta
… för att hålla koll på nya träffar. Mallen nedan kan exempelvis placeras på din egen användarsida.

Klicka på +/– för att redigera mallens innehåll.
Kom ihåg detta när du arrangerar nya träffar!

{{Wikiträff2}}
Cup-o-coffee-simple.svgWikiträffar +/-

Veckovisa träffar:

Månatliga träffar:

Alternativt utseende på mötesrutan:
{{Wikiträff}}

Corona[redigera | redigera wikitext]

På grund av epidemihotet kan träffar ställas in med kort varsel och det är knappast att rekommendera att man reser till en träff. För träffar som ordnas eller finansieras av en organisation kan skilda regler gälla: många har ställt in all sådan verksamhet. Därtill kommer officiella dekret, som kan komma att förbjuda vissa sammankomster, se Folkhälsomyndighetens hemsida för Covid-19 eller finska Institutets för hälsa och välfärd Aktuellt om coronaviruset.

Det kan vara värt att överväga möjligheter att träffas virtuellt (se Nyligen timade träffar för exempel på sådana träffar).

Finland[redigera | redigera wikitext]

I Finland har offentliga sammankomster begränsats, personer över 70 år rekommenderas att undvika kontakt med andra människor och alla att i mån av möjlighet hålla avstånd till andra, tvätta händerna och hosta i armvecket eller engångsnäsduk.

Direktiv och rekommendationer från Wikimedia Sverige[redigera | redigera wikitext]

Styrelsen för Wikimedia Sverige den 21 mars 2021, med anledning av den pågående covid-19/coronapandemin, förlängt det direktiv som gällde under perioden 14 mars 2020–31 mars 2021 beträffande skrivstugor och andra arrangemang finansierade av föreningen och rekommendationer gällande skrivstugor och andra arrangemang arrangerade av gemenskapen utan finansiering från föreningen. Beslutet gäller tillsvidare från och med den 1 april 2021, dock längst till och med den 30 september 2021. Det omprövas så snart som möjligt i förhållande till utvecklingen och Wikimedia Foundations instruktioner och rekommendationer.

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Över världen sveper för närvarande en pandemi, som ställer världens länder inför stora utmaningar för att begränsa spridningen av covid-19/coronaviruset. Wikimedia Foundation, som finansierar stora delar av Wikimedia Sveriges verksamhet, har den 12 mars 2020 beslutat och givit direktiv om att alla fysiska publika arrangemang finansierade med Wikimedia Foundations bidrag måste ställas in eller flyttas fram tills vidare ("All offline (in-person) public events funded by Wikimedia Foundation grants must be cancelled or postponed until further notice.") Om direktivet inte följs, kan det påverka framtida finansiering från Wikimedia Foundation. Vi bör alla beakta vår egen och andras hälsa och hjälpa till att förhindra spridningen av viruset.

Direktiv[redigera | redigera wikitext]

Alla skrivstugor och andra arrangemang med fysiska träffar och finansierade med medel från Wikimedia Sverige skall arrangeras som onlineträffar över videolänk. Om skrivstugorna ingår i en serie arrangemang, för vilka finansiering givits för hela serien, exempelvis årsvis, kan inte enskilda träffar undantas från finansieringen, för att därigenom undgå detta direktiv. Direktivet gäller alla arrangemang under Wikimedias varumärken. Vid brott mot detta direktiv kommer framtida finansiering av arrangemanget inte att beviljas. Direktivet gäller tillsvidare.

Rekommendationer[redigera | redigera wikitext]

För skrivstugor och andra arrangemang arrangerade av gemenskapen utan finansiering med medel från Wikimedia Sverige, rekommenderar styrelsen arrangörerna att genomföra träffarna som onlineträffar över videolänk, istället för som fysiska möten. Rekommendationen gäller tillsvidare.

Uppdatering augusti–september 2021[redigera | redigera wikitext]

Styrelsen för Wikimedia Sverige beslöt den 28 augusti 2021 att direktivet och rekommendationerna ligger kvar under september. Därefter gäller myndigheters rekommendationer och WMF:s riskbedömningsverktyg, som kansliet kan hjälpa till med att fylla i, skall användas.

Den 7 september 2021 meddelade regeringen att flera restriktioner tas bort från och med den 29 september.

Pågående träffar[redigera | redigera wikitext]

Kommande[redigera | redigera wikitext]

Wikidatasnack, online, söndag 17 oktober[redigera | redigera wikitext]

Plats Online https://meet.jit.si/Wikidata-SV anteckningslänk
Tid söndag 17 oktober, 14:00–16:00
Kommer Ainali
Kommentar

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 19 oktober[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 19 oktober, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 26 oktober[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 26 oktober, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Skrivstuga: Kvinnor och mode, 27 oktober[redigera | redigera wikitext]

Modellerna visar passande klädesplagg för kontoristen, februari 1952.
Plats Nordiska museets arkiv och bibliotek, Djurgårdsvägen 6–16
Tid onsdag 27 oktober 2021, 16.00–20.00
Facebook Facebookevenemang
Kommer Ambrosiani
Kommentar Välkommen på skrivstuga med Stockholms Kvinnohistoriska, Nordiska museet och Wikimedia Sverige. Parallellt med en modehistorisk helkväll hjälps vi åt att förbättra Wikipedias modehistoriska innehåll, med extra fokus på kvinnor och mode. Ta del av källmaterial och träffa kunniga experter på plats. Ambrosiani (diskussion) 12 oktober 2021 kl. 19.39 (CEST)[svara]


Wikifika, Internet, måndag 1 november[redigera | redigera wikitext]

Just nu träffas vi… på Internet.
Plats Online! Länk till videomötet: https://gather.town/app/cJYgM33fDdQZVm17/WikiPer (OBS! Ny länk). Klicka och följ instruktionerna!
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–21:30
Kommer Historiker
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i november. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Liksom vi gjort sedan april förra året träffas vi online via länken ovan. Väl mött!--Historiker (diskussion) 4 oktober 2021 kl. 22.05 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 2 november[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 2 november, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 9 november[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 9 november, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 16 november[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 16 november, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 23 november[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 23 november, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 30 november[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 30 november, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 7 december[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 7 december, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 14 december[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 14 december, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Nyligen timade träffar[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga HBTQI, Online, torsdag den 14 oktober[redigera | redigera wikitext]

Plats Online via google meet.
Tid Torsdag 14 oktober, klockan 18:00–20:00
Kommer Tore Danielsson (WMSE), Axel Pettersson (WMSE), MallaK79
Kommentar Se wikipedia:Projekt HBTQI för förslag på nya artiklar som kan redigeras och utökas.

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 12 oktober[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 12 september, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, BodilKristina, Andersreilund, Vätte, Zquid, lgmka
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Wikidatasnack, online, söndag 10 oktober[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 10 oktober, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Maundwiki, Arvelius, Moonhouse
Kommentar Anteckningar

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 5 oktober[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 5 oktober, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Andersreilund, BodilKristina, Vätte, Zquid, Per W
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Wikifika, Internet, måndag 4 oktober[redigera | redigera wikitext]

Just nu träffas vi… på Internet.
Plats Online! Länk till videomötet: https://gather.town/app/cJYgM33fDdQZVm17/WikiPer (OBS! Ny länk). Klicka och följ instruktionerna!
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–21:30
Närvarande Historiker, Zquid, Anhn, Paracel63
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i oktober. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Liksom vi gjort sedan april förra året träffas vi online via länken ovan. Då är det Kanelbullens dag, så vi får bulla upp med fika. Väl mött!--Historiker (diskussion) 6 september 2021 kl. 21.43 (CEST)[svara]
Nu har vi börjat – tre närvarande.--Historiker (diskussion) 4 oktober 2021 kl. 18.02 (CEST)[svara]
Nu har ytterligare en anslutit.--Historiker (diskussion) 4 oktober 2021 kl. 18.48 (CEST)[svara]
Vi blev fyra stycken, som fick gjort en del redigeringar. Vi ses igen om en månad!--Historiker (diskussion) 4 oktober 2021 kl. 22.03 (CEST)[svara]

Wikidatasnack, online, söndag 3 oktober[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 3 oktober, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Salgo60, Arvelius
Kommentar Anteckningar

Wikimedia X om Gävleborg (på distans), lördag 2 oktober[redigera | redigera wikitext]

Plats Normalt ses vi i Hälsingerummet på Bollnäs bibliotek, men just nu träffas vi på distans i stället. Mejla till wikimediaxlan@gmail.com om du vill delta!
Tid lördag 2 oktober, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Språka (diskussion) 4 september 2021 kl. 12.15 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 28 september[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 28 september, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
närvarande Paracel63, Andersreilund, BodilKristina, Zquid, Lgmka, Vätte, Per W
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Projekt Bokmässan 2021, Internet, lördag/söndag 25–26 september[redigera | redigera wikitext]

Bokmässan 2013. 2021 års mässa blir inte riktigt så välbefolkad, men det blir i alla fall två skrivstugor.
Plats Online! https://gather.town/app/cJYgM33fDdQZVm17/WikiPer Klicka och följ instruktionerna!
Tid lördag 25 september, 14:00–17:00
Närvarande Paracel63, Vätte
Tid söndag 26 september, 14:00–17:00
Närvarande Historiker, Paracel63
Kommentar Det blir bokmässa i Göteborg även i år, fast i mindre skala på grund av pandemin. Wikipedia arrangerar två digitala skrivstugor under lördag och söndag (projektsida). Förhoppningsvis kan vi komplettera skrivandet under förra veckans tävling. Vi skriver om litteratur, och gärna om författare som kommer till bokmässan.--Paracel63 (diskussion) 20 september 2021 kl. 23.16 (CEST)[svara]
Har haft tekniska problem men är på plats nu. //Vätte (diskussion) 25 september 2021 kl. 14.25 (CEST)[svara]
Vi blev två idag. Diverse puts i olika artiklar, plus större arbete med Lena Kåreland och Anders Teglund. I morgon har vi en ny stuga. SMirC-smile.svg
Jag har anslutit.--Historiker (diskussion) 26 september 2021 kl. 14.00 (CEST)[svara]
Nu är skrivstugehelgen över. Vi har skapat några artiklar och byggt ut ett antal fler. Det blev inte så många deltagare, men vi markerade ändå vår närvaro. Tack för den här helgen. Nästa år blir det bokmässa igen på riktigt, tror och hoppas vi. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 26 september 2021 kl. 17.27 (CEST)[svara]

Wikidatasnack, online, söndag 26 september[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 26 september, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Belteshassar, Maundwiki, Salgo60, Arvelius, Moonhouse
Kommentar Anteckningar

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 21 september[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 21 september, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Vätte, BodilKristina, Andersreilund, Zquid
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Wikidatasnack, online, söndag 19 september[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 19 september, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Maundwiki, Salgo60, QubeCube, Moonhouse
Kommentar Anteckningar

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 14 september[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 14 september, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Andersreilund, BodilKristina, Vätte & Zquid (på ytterligare distans)
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Wikidatasnack, online, söndag 12 september[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 12 september, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Maundwiki, Zquid, QubeCube, Moonhouse, Arvelius, Nadja
Kommentar Anteckningar

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 7 september[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 7 september, 13:00–17:00 (ev. till 18:00)
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Andersreilund, BodilKristina, Vätte, Zquid, Per W
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Nu är det höst, så vi träffas återigen från kl. 13 till minst kl. 17 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 31 augusti 2021 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Wikifika, Internet, måndag 6 september[redigera | redigera wikitext]

Just nu träffas vi… på Internet.
Plats Online! Länk till videomötet: https://gather.town/app/cJYgM33fDdQZVm17/WikiPer (OBS! Ny länk). Klicka och följ instruktionerna!
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–21:30
Närvarande Historiker, Anhn, Maundwiki, QubeCube, Zquid
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i september. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Liksom vi gjort sedan april förra året träffas vi online via länken ovan. Väl mött!--Historiker (diskussion) 2 augusti 2021 kl. 22.17 (CEST)[svara]
Denna gång testar vi Gather, ett gränssnitt där man inte behöver Google-konto och kan välja sitt eget visningsnamn. Vi som kör Gather på skrivstugor på tisdagar tycker att det funkar bra.--Paracel63 (diskussion) 22 augusti 2021 kl. 12.17 (CEST)[svara]
Nu är jag på plats. Får se hur det fungerar med Gather.--Historiker (diskussion) 6 september 2021 kl. 18.02 (CEST)[svara]
Nu är vi två närvarande.--Historiker (diskussion) 6 september 2021 kl. 18.13 (CEST)[svara]
Nu är vi fem.--Historiker (diskussion) 6 september 2021 kl. 18.39 (CEST)[svara]
Det blev en trevlig kväll med ett nytt verktyg i form av Gather. Vi lärde oss efter hand hur det fungerade. För övrigt blev det mycket tal om järnvägar och järnvägsstationer, samt skapande och förbättring av Wikidataobjekt relaterat till det. Vi hörs och ses om en månad!--Historiker (diskussion) 6 september 2021 kl. 21.38 (CEST)[svara]
@Historiker: Ledsen, men jag glömde totalt av skrivstugan (pga. jobb och annat). Hoppas det gick bra med Gather. Sas det något om skrivstuga under "bokmässan"? SMirC-smile.svg Paracel63 (diskussion) 7 september 2021 kl. 13.34 (CEST)[svara]
@Paracel63: Det var synd att du missade det – jag misstänkte att du blivit upptagen med jobb. Det gick bra med Gather, även om det tog lite tid att komma underfund med olika saker där. Nej, vi talade inte om skrivstuga under bokmässan – vi blev försjunkna i Wikidata och järnvägsstationer och järnvägar, men en skrivstuga online kan ju planeras ganska enkelt. Vi hörs!--Historiker (diskussion) 7 september 2021 kl. 19.57 (CEST)[svara]

Wikidatasnack, online, söndag 5 september[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 5 september, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Maundwiki, Zquid
Kommentar Anteckningar

Wikimedia X om Gävleborg (på distans), lördag 4 september[redigera | redigera wikitext]

Plats Normalt ses vi i Hälsingerummet på Bollnäs bibliotek, men just nu träffas vi på distans i stället. Mejla till wikimediaxlan@gmail.com om du vill delta!
Tid lördag 4 september, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Språka (diskussion) 7 augusti 2021 kl. 11.28 (CEST)[svara]

Skrivstuga Pride, Online, torsdag den 2 september[redigera | redigera wikitext]

Plats Online via google meet.
Tid Torsdag 2 september, klockan 18:00–20:00
Kommer Tore Danielsson (WMSE), Axel Pettersson (WMSE)
Kommentar Se wikipedia:Projekt HBTQI för förslag på nya artiklar som kan redigeras och utökas. Se även Veckans tävling med tema Pride denna vecka.

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 31 augusti[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 31 augusti, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Andersreilund, BodilKristina, Vätte, Zquid, Jan Gabrielsson
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Fram till 31/8 är det sommar, så vi träffas från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 25 maj 2021 kl. 18.57 (CEST)[svara]

Wikidatasnack, online, söndag 29 augusti[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 29 augusti, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Arvelius, Maundwiki
Kommentar Anteckningar

Wik-e-meet + Projekt textil, online, torsdag 26 augusti[redigera | redigera wikitext]

Textil är ett eftersatt område - i sommar hjälps vi åt att ändra på det.
Plats Online! https://gather.town/app/dyDu6uT1Q1L6G2yY/Wik-e-meet Klicka och följ instruktionerna!
Tid torsdag 26 augusti, 19:00–21:00
Närvarande Hobbsansak, Vätte
Kommentar Med Wik-e-meet vill vi nå ut till alla svensktalande, oavsett geografisk position eller erfarenhet. Syftet är att bjuda in människor som har ett intresse av att bidra till något av wikimediaprojekten till digitala skrivstugor, vilka vi har döpt till Wik-e-meet.

Under juli och augusti organiseras träffar varje torsdag mellan kl. 19 och 21. Sommarens tema och fokus görs inom ramen för Projekt textil och kommer att vara textil i alla dess former och förekomster. Tanken är att tillföra små som stora bidrag på alla möjliga olika fronter, allt ifrån nya artiklar till puts, allt ifrån handarbetstekniker till textilkonstnärer, allt ifrån wikidataobjekt till mediafiler på Wikimedia Commons. Eller varför inte scanna eller korrekturläsa nån textilhandbok på Wikisource?

Så kom med du också. Oavsett om du är wikiproffs eller aldrig har redigerat förr, oavsett om du brinner för textil redan eller knappt minns din tid i syslöjden - alla är välkomna, så hjälps vi åt att bidra! //Hobbsansak (diskussion) 26 juni 2021 kl. 22.17 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 24 augusti[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 24 augusti, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Vätte, BodilKristina, Andersreilund, Zquid, Blommor85, Lgmka
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Fram till 31/8 är det sommar, så vi träffas från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 25 maj 2021 kl. 18.57 (CEST)[svara]

Commonsdag, på Internet, söndag 22 augusti[redigera | redigera wikitext]

Karl Johansgatan i Sandarna, uppladdad under fjolårets hemmasafari.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/vZM0g0te2kQu5aFlaQMAACEI (OBS! Ny länk). Klicka och följ instruktionerna!
Tid Söndagen den 22 augusti 2020, kl. 12:00–18:00
Närvarande Historiker, Paracel63, Zquid
Kommer
Kommentar Vi laddar upp de foton vi tagit på fotodagen föregående helg.--Paracel63 (diskussion) 5 juli 2021 kl. 21.33 (CEST)[svara]
Då har jag kört igång.--Historiker (diskussion) 22 augusti 2021 kl. 12.02 (CEST)[svara]
Totalt hann vi ladda upp 70 bilder i kategorin commons:Category:Hemmasafari 15 August 2021 och fler kan det bli framöver. Det blev såväl byggnader, vägar, skjutbana, klubbstugor, rymdraket, getingar, katt som björnbär och växter. Mycket kan komma till användning i artiklar.--Historiker (diskussion) 22 augusti 2021 kl. 17.54 (CEST)[svara]

Wikidatasnack, online, söndag 22 augusti[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 22 augusti, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Maundwiki, Moonhouse
Kommentar Anteckningar

Wik-e-meet + Projekt textil, online, torsdag 19 augusti[redigera | redigera wikitext]

Textil är ett eftersatt område - i sommar hjälps vi åt att ändra på det.
Plats Online! https://gather.town/app/dyDu6uT1Q1L6G2yY/Wik-e-meet Klicka och följ instruktionerna!
Tid torsdag 19 augusti, 19:00–21:00
Närvarande Hobbsansak, Zquid, Vätte
Kommentar Med Wik-e-meet vill vi nå ut till alla svensktalande, oavsett geografisk position eller erfarenhet. Syftet är att bjuda in människor som har ett intresse av att bidra till något av wikimediaprojekten till digitala skrivstugor, vilka vi har döpt till Wik-e-meet.

Under juli och augusti organiseras träffar varje torsdag mellan kl. 19 och 21. Sommarens tema och fokus görs inom ramen för Projekt textil och kommer att vara textil i alla dess former och förekomster. Tanken är att tillföra små som stora bidrag på alla möjliga olika fronter, allt ifrån nya artiklar till puts, allt ifrån handarbetstekniker till textilkonstnärer, allt ifrån wikidataobjekt till mediafiler på Wikimedia Commons. Eller varför inte scanna eller korrekturläsa nån textilhandbok på Wikisource?

Så kom med du också. Oavsett om du är wikiproffs eller aldrig har redigerat förr, oavsett om du brinner för textil redan eller knappt minns din tid i syslöjden - alla är välkomna, så hjälps vi åt att bidra! //Hobbsansak (diskussion) 26 juni 2021 kl. 22.17 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 17 augusti[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 17 augusti, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Vätte, Zquid, Andersreilund, Blommor85
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Fram till 31/8 är det sommar, så vi träffas från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 25 maj 2021 kl. 18.57 (CEST)[svara]

Hemmasafari, enskilt och på Internet, söndag 15 augusti[redigera | redigera wikitext]

Vi fotar i våra hemtrakter.
Plats Fotosafari i dina hemtrakter och online! Länk
Tid Söndagen den 15 augusti 2021, kl. 11:00–18:00, online kl. 14–15
Närvarande (online) Historiker, Paracel63, Zquid
Kommer kanske
Kommentar På grund av pågående coronapandemi kan vi inte arrangera en fysisk sammankomst. Istället bjuder vi in till en fotosafari, där varje fotograf utgår från sin egen närmiljö. Ungefärliga safaritider är 11:00–18:00, med en paus klockan 14:00–15:00. Under pausen kopplar vi som kan upp oss en stund i videokonferens; det borde funka med vår göteborgska wikifikalänk: https://hangouts.google.com/call/1cQD1yhDpAjNt9IWBpM5AEEI Vi ger och tar emot tips och kan jämföra vad vi hittat på så långt. Google Hangouts-app finns för både iPhone och Android-mobiler, för er som inte har med er datorn. Alla foton kan laddas upp till Commons-kategorin c:Category:Hemmasafari 15 August 2021.

Åk inte långt (så gör vi inte Anders Tegnell ledsen). Meningen är att alla ska utgå från där de bor/befinner sig för tillfället. Men eftersom det är en fotosafari, kommer det ändå att bli vandring med medhavd kamera/mobilkamera.--Paracel63 (diskussion) 5 juli 2021 kl. 21.33 (CEST)[svara]

Nu är det dags att ge sig ut på hemmasafari. I Göteborg är det växlande molnighet, men det blir säkert fint att fotografera i.--Historiker (diskussion) 15 augusti 2021 kl. 10.54 (CEST)[svara]
Nu har jag tagit en paus i fotograferandet och är online. Kallebäck och delar av Krokslätt har täckts. Vädret har varit fint.--Historiker (diskussion) 15 augusti 2021 kl. 14.08 (CEST)[svara]
Vi är två närvarande.--Historiker (diskussion) 15 augusti 2021 kl. 14.23 (CEST)[svara]
Och en tredje deltagare är någonstans i Stockholm. Här i Lindome har det fotats björnbär, plister, älgört, spyfluga, geting äter sylt och lite annat. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 15 augusti 2021 kl. 14.28 (CEST)[svara]
Nu har vi avslutat vårt lilla videomöte. Tillbaka till safarin, så syns vi nästa helg, då det ska laddas upp lite bilder. Ha en trevlig fortsatt söndag. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 15 augusti 2021 kl. 14.34 (CEST)[svara]
(Redigeringskonflikt) Nu kopplar vi ner och återgår till fotandet.--Historiker (diskussion) 15 augusti 2021 kl. 14.32 (CEST)[svara]
Det blev ytterligare foton under eftermiddagen. Nu gäller det bara att ladda upp dem och använda dem i artiklarna.--Historiker (diskussion) 15 augusti 2021 kl. 18.08 (CEST)[svara]

Wik-e-meet + Projekt textil, online, torsdag 12 augusti[redigera | redigera wikitext]

Textil är ett eftersatt område - i sommar hjälps vi åt att ändra på det.
Plats Online! https://gather.town/app/dyDu6uT1Q1L6G2yY/Wik-e-meet Klicka och följ instruktionerna!
Tid torsdag 12 augusti, 19:00–21:00
Närvarande Hobbsansak, Zquid, Vätte
Kommentar Med Wik-e-meet vill vi nå ut till alla svensktalande, oavsett geografisk position eller erfarenhet. Syftet är att bjuda in människor som har ett intresse av att bidra till något av wikimediaprojekten till digitala skrivstugor, vilka vi har döpt till Wik-e-meet.

Under juli och augusti organiseras träffar varje torsdag mellan kl. 19 och 21. Sommarens tema och fokus görs inom ramen för Projekt textil och kommer att vara textil i alla dess former och förekomster. Tanken är att tillföra små som stora bidrag på alla möjliga olika fronter, allt ifrån nya artiklar till puts, allt ifrån handarbetstekniker till textilkonstnärer, allt ifrån wikidataobjekt till mediafiler på Wikimedia Commons. Eller varför inte scanna eller korrekturläsa nån textilhandbok på Wikisource?

Så kom med du också. Oavsett om du är wikiproffs eller aldrig har redigerat förr, oavsett om du brinner för textil redan eller knappt minns din tid i syslöjden - alla är välkomna, så hjälps vi åt att bidra! //Hobbsansak (diskussion) 26 juni 2021 kl. 22.17 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 10 augusti[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 10 augusti, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Andersreilund, Zquid, BodilKristina, Lgmka
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Fram till 31/8 är det sommar, så vi träffas från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 25 maj 2021 kl. 18.57 (CEST)[svara]

Wikidatasnack, online, söndag 8 augusti[redigera | redigera wikitext]

Plats Online https://meet.jit.si/Wikidata-SV anteckningslänk
Tid söndag 8 augusti, 14:00–16:00}
Närvarande Maundwiki, Moonhouse, Autom, Belteshassar
Kommentar

Wikimedia X om Gävleborg (på distans), lördag 7 augusti[redigera | redigera wikitext]

Plats Normalt ses vi i Hälsingerummet på Bollnäs bibliotek, men just nu träffas vi på distans i stället. Mejla till wikimediaxlan@gmail.com om du vill delta!
Tid lördag 7 augusti, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Språka (diskussion) 3 juli 2021 kl. 13.00 (CEST)[svara]

Wik-e-meet + Projekt textil, online, torsdag 5 augusti[redigera | redigera wikitext]

Textil är ett eftersatt område - i sommar hjälps vi åt att ändra på det.
Plats Online! https://gather.town/app/dyDu6uT1Q1L6G2yY/Wik-e-meet Klicka och följ instruktionerna!
Tid torsdag 5 augusti, 19:00–21:00
Närvarande Hobbsansak, Vätte
Kommentar Med Wik-e-meet vill vi nå ut till alla svensktalande, oavsett geografisk position eller erfarenhet. Syftet är att bjuda in människor som har ett intresse av att bidra till något av wikimediaprojekten till digitala skrivstugor, vilka vi har döpt till Wik-e-meet.

Under juli och augusti organiseras träffar varje torsdag mellan kl. 19 och 21. Sommarens tema och fokus görs inom ramen för Projekt textil och kommer att vara textil i alla dess former och förekomster. Tanken är att tillföra små som stora bidrag på alla möjliga olika fronter, allt ifrån nya artiklar till puts, allt ifrån handarbetstekniker till textilkonstnärer, allt ifrån wikidataobjekt till mediafiler på Wikimedia Commons. Eller varför inte scanna eller korrekturläsa nån textilhandbok på Wikisource?

Så kom med du också. Oavsett om du är wikiproffs eller aldrig har redigerat förr, oavsett om du brinner för textil redan eller knappt minns din tid i syslöjden - alla är välkomna, så hjälps vi åt att bidra! //Hobbsansak (diskussion) 26 juni 2021 kl. 22.17 (CEST)[svara]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 3 augusti[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! https://gather.town/app/Bk2ZY7yXWT0KyR9l/WikiKv Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 3 augusti, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Andersreilund, Zquid, BodilKristina
Kommentar Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia fortsätter oförtrutet, än så länge digitalt (se länken ovan). Fram till 31/8 är det sommar, så vi träffas från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna!--Paracel63 (diskussion) 25 maj 2021 kl. 18.57 (CEST)[svara]

Wikifika, Internet, måndag 2 augusti[redigera | redigera wikitext]

Just nu träffas vi… på Internet.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/vZM0g0te2kQu5aFlaQMAACEI (OBS! Ny länk). Klicka och följ instruktionerna!
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–21:30
Närvarande Historiker, QubeCube, Maundwiki, Paracel63, Zquid, Anhn
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i augusti. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Liksom vi gjort sedan april förra året träffas vi online via länken ovan. Väl mött!--Historiker (diskussion) 5 juli 2021 kl. 22.26 (CEST)[svara]
Då är jag på plats.--Historiker (diskussion) 2 augusti 2021 kl. 17.58 (CEST)[svara]
Likväl är jag på plats. QubeCube (diskussion) 2 augusti 2021 kl. 18.06 (CEST)[svara]
Nu är vi fem närvarande.--Historiker (diskussion) 2 augusti 2021 kl. 18.14 (CEST)[svara]
Och nu är vi sex. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 2 augusti 2021 kl. 18.26 (CEST)[svara]
Vi diskuterar bland annat redigeringskrig och järnvägar.--Historiker (diskussion) 2 augusti 2021 kl. 18.45 (CEST)[svara]
Vi diskuterar flygfoton över Göteborg 2013 och försöket att censurera en artikel på franskspråkiga Wikipedia.--Historiker (diskussion) 2 augusti 2021 kl. 21.38 (CEST)[svara]
Vi avslutade wikifikan med att påminna om fotosafarin den 15 augusti (se ovan) och konsatera att vi ses och hörs igen om en månad.--Historiker (diskussion) 2 augusti 2021 kl. 22.14 (CEST)[svara]

Wikidatasnack, online, söndag 1 augusti[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 1 augusti, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Maundwiki, Moonhouse
Kommentar Anteckningar

Tidigare wikiträffar[redigera | redigera wikitext]

Hur man arrangerar en wikiträff[redigera | redigera wikitext]

De flesta svenska wikiträffar utlyses av Wikipedia-deltagare i form av wikifikan eller wikipubar för att locka andra deltagare att umgås och prata både wiki och annat. De är informella och kräver varken anmälan eller något slags prestation. De kan vara mer eller mindre spontana och utlysas i samband med att någon befinner sig på främmande ort och vill träffa nya ansikten. Wikipedianer på besök i Stockholm uppmanas att gärna dra ihop spontanträffar!

Somliga wikiträffar utlyses av Wikimedia Foundation, såsom Wikimania. Dessa är formella, kräver normalt anmälan och är förstås, till skillnad från de informella träffarna, sanktionerade av stiftelsen. Wikimania är avsett att hållas varje år. Första gången, 2005, arrangerades det i Tyskland och 2006 i Cambridge utanför Boston.

Wikiträffen utlyses genom att uppdatera den här sidan. Den som vill ha välbesökta träffar kan utannonsera dem på bybrunnen, mejllistan och/eller med Mall:Wikiträff/Mall:Wikiträff2 som kan placeras på användarsidor, på Bybrunnen och lite varstans. Observera att anmälan till träffarna nedan inte är bindande, men ange gärna sannolikheten för att du kommer.

Nya träffar kan läggas in med hjälp av en mall om man vill. Syntax för att använda den finns nedan. Notera dock att mallen måste substas, allra senast inför arkivering. Mallen ligger på en undersida, och fungerar därför inte i arkivet.

{{subst:/Mall|dag=
|tid=
|stad=
|typ=
|plats=
|väg=
|vilka=
|text=
}}

Vägbeskrivningar[redigera | redigera wikitext]

Vägbeskrivningar kan gärna läggas som undersidor – då är de enkla att återanvända.

Göteborg

Sidan Wikiträffar/Göteborg samlar generell info och historik om alla sorters wikiträffar i Göteborg.

Karlstad
Linköping
Lund
Stockholm

Sidan Wikiträffar/Stockholm samlar generell info och historik om alla sorters wikiträffar i Stockholm.

Sundbyberg
Uppsala
  • Stadsbiblioteket, Svartbäcksgatan 17
  • Stadsarkivet (Fyriskällan), S:t Olofsgatan 15, samma byggnad men en trappa ned från biblioteket, egen ingång finns runt hörnet

Referenser[redigera | redigera wikitext]