Wikipedia:Wikiträffar

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Wikipedia:WT)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kontakta Wikipedia
Frågor

Bildfrågor · Faktafrågor · Fikarummet · Persondatafrågor · Vanliga frågor · Wikidatafrågor · Wikipediafrågor · Översättningsfrågor

Kontakt

Anmäl ett fel · Bybrunnen · Faddrar · IRC-chatt · Kontakt · Pressfrågor · Wikipedia i media · Wikiträffar

Bluegradient1.svg
Wikiträffar
Cup-o-coffee-simple.svg

wikiträffar kan personer som sysslar med Wikipedia, dess systerprojekt och andra intresserade mötas i det verkliga livet. Wikiträffar ger tillfälle att lära sig mer om personerna bakom användarnamnen och att diskutera fritt runt ett bord. På en wikiträff finns andra möjligheter att lära sig, ställa frågor, kommentera och redigera i grupp, än när man gör det över Internet.

De vanligaste wikiträffarna i Sverige är små och informella träffar på kaféer eller pubar. En del deltagare presenterar sig med både riktigt namn och användarnamnet på wikin, andra antingen med användarnamn eller eget namn (bra om man är mån om sin anonymitet). Mer organiserade träffar inkluderar skrivstugor och fotosafarier.

Den största träffen för wikipedianer är den årliga internationella Wikimania-konferensen, vanligen i juli/augusti. Bland återkommande träffar finns wikifikor och skrivstugor i Göteborg och Stockholm. Se även föreningen Wikimedia Sveriges möteskalender och anslagstavlan {{Wikiträffar2}}. Träffar världen över (och onlineträffar) kan hittas i kalendern på meta.

Träffar världen över (och onlineträffar) kan hittas i kalendern på meta. Eller prova språklänkarna i vänstermarginalen för att hitta lokala wikiträffar i andra språkområden. Se även navigationsrutan längst ned på denna sida.

Gamla träffar ligger i arkivet.

Mötesruta
… för att hålla koll på nya träffar. Mallen nedan kan exempelvis placeras på din egen användarsida.

Klicka på +/– för att redigera mallens innehåll.
Kom ihåg detta när du arrangerar nya träffar!

{{Wikiträff2}}
Cup-o-coffee-simple.svgWikiträffar +/-

Veckovisa träffar:

Månatliga träffar:

Alternativt utseende på mötesrutan:
{{Wikiträff}}

Corona[redigera | redigera wikitext]

På grund av epidemihotet kan träffar ställas in med kort varsel och det är knappast att rekommendera att man reser till en träff. För träffar som ordnas eller finansieras av en organisation kan skilda regler gälla: många har ställt in all sådan verksamhet. Därtill kommer officiella dekret, som kan komma att förbjuda vissa sammankomster, se Folkhälsomyndighetens hemsida för Covid-19 eller finska Institutets för hälsa och välfärd Aktuellt om coronaviruset.

Det kan vara värt att överväga möjligheter att träffas virtuellt (se Nyligen timade träffar för exempel på sådana träffar).

Finland[redigera | redigera wikitext]

I Finland har offentliga sammankomster begränsats, personer över 70 år rekommenderas att undvika kontakt med andra människor och alla att i mån av möjlighet hålla avstånd till andra, tvätta händerna och hosta i armvecket eller engångsnäsduk.

Direktiv och rekommendationer från Wikimedia Sverige[redigera | redigera wikitext]

Styrelsen för Wikimedia Sverige har den 14 mars 2020, med anledning av den pågående covid-19/coronapandemin, utfärdat följande direktiv gällande skrivstugor finansierade av föreningen och rekommendationer gällande skrivstugor arrangerade av gemenskapen utan finansiering från föreningen. Beslutet gäller tills vidare, dock längst till och med den 15 september 2020. Det omprövas så snart som möjligt i förhållande till utvecklingen och Wikimedia Foundations instruktioner och rekommendationer.

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Över världen sveper för närvarande en pandemi, som ställer världens länder inför stora utmaningar för att begränsa spridningen av covid-19/coronaviruset. Wikimedia Foundation, som finansierar stora delar av Wikimedia Sveriges verksamhet, har den 12 mars 2020 beslutat och givit direktiv om att att alla fysiska publika arrangemang finansierade med Wikimedia Foundations bidrag måste ställas in eller flyttas fram tills vidare ("All offline (in-person) public events funded by Wikimedia Foundation grants must be cancelled or postponed until further notice.") Om direktivet inte följs, kan det påverka framtida finansiering från Wikimedia Foundation. Vi bör alla beakta vår egen och andras hälsa och hjälpa till att förhindra spridningen av viruset.

Direktiv[redigera | redigera wikitext]

Alla skrivstugor med fysiska träffar och finansierade med medel från Wikimedia Sverige skall med omedelbar verkan ställas in, eller arrangeras som onlineträffar över videolänk. Om skrivstugorna ingår i en serie arrangemang, för vilka finansiering givits för hela serien, exempelvis årsvis, kan inte enskilda träffar undantas från finansieringen, för att därigenom undgå detta direktiv. Direktivet gäller alla arrangemang under Wikimedias varumärken. Vid brott mot detta direktiv kommer framtida finansiering av arrangemanget inte att beviljas. Direktivet gäller tillsvidare.

Rekommendationer[redigera | redigera wikitext]

För skrivstugor arrangerade av gemenskapen utan finansiering med medel från Wikimedia Sverige, rekommenderar styrelsen arrangörerna att genomföra träffarna som onlineträffar över videolänk, istället för som fysiska möten. Rekommendationen gäller tills vidare.

Pågående träffar[redigera | redigera wikitext]

Wik-e-meet juli-augusti 2020[redigera | redigera wikitext]

Plats online, via Zoom https://us02web.zoom.us/j/87454904309
Tid varje torsdag från 2 juli till 27 augusti, 18:00-20:00
Kommentar Wikipediaträff för alla i Sverige, var man än befinner er geografiskt, nybörjare eller mer erfarena wikipedianer. Tema, fokus och målgrupper kommer att vara olika för varje tillfälle, men alla är välkomna! hälsar Wikimedia Sverige och två volontärer: Hobbsansak och Audrey Lebioda, Nationalmuseum.

Kommande träffar[redigera | redigera wikitext]

Wikidatasnack, online, söndag 16 augusti[redigera | redigera wikitext]

Plats Online https://meet.wmcloud.org/Wikidata-SV (om du inte kommer in, kontakta Ainali för inloggningsuppgifter, men det ska inte behövas), anteckningslänk
Tid söndag 16 augusti, 14:00–16:00
Kommer Ainali
Kommer kanske
Kommentar

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 18 augusti[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 18 augusti, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Nu är det sommartider i projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. I vanliga fall har vi skrivstuga på Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 16 juni 2020 kl. 15.39 (CEST)

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 25 augusti[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 25 augusti, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Kommer Paracel63
Kommentar Nu är det sommartider i projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. I vanliga fall har vi skrivstuga på Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 16 juni 2020 kl. 15.39 (CEST)

Wikimedia X om Gävleborg (på distans), lördag 5 september[redigera | redigera wikitext]

Plats Normalt ses vi i Hälsingerummet på Bollnäs bibliotek, men den här gången träffas vi på distans i stället. Mejla till wikimediaxlan@gmail.com om du vill delta!
Tid lördag 5 september, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Språka (diskussion) 1 augusti 2020 kl. 12.44 (CEST)

Wikifika, Internet, måndag 7 september[redigera | redigera wikitext]

Just nu träffas vi… på Internet.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/vZM0g0te2kQu5aFlaQMAACEI (OBS! Ny länk). Klicka och följ instruktionerna!
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–21:30
Kommer Historiker
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i september. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Liksom i april, maj, juni, juli och augusti träffas vi online via länken ovan. Väl mött!--Historiker (diskussion) 3 augusti 2020 kl. 22.33 (CEST)

Bokmässan 2020, online, 24–27 september[redigera | redigera wikitext]

Så här såg 2019 års monter ut, klockan 08:06 på söndagen.
Plats Online.
Tid 24–27 september 2020
Kommentarer Bokmässan är ett av årets största västsvenska kulturevenemang. Det är en tradition att Wikipedia är närvarande för att fotografera kända personer och för att informera om hur Wikipedia fungerar. Då årets bokmässa är inställd på grund av den rådande pandemin, kommer vi i år att arrangera skrivstugor online. Det blir tre skrivstugor per dag, det vill säga totalt tolv stycken, och de följer Bokmässans teman för i år. Välkomna att vara med och arrangera årets annorlunda evenemang.--Historiker (diskussion) 8 juli 2020 kl. 20.22 (CEST)
Deltagare
mörkare grön = kommer (ljusare grön = kommer åtminstone del av dagen)
gul = kommer kanske
röd = kommer inte

Redigera ditt deltagande
användare torsdag
24/9
9:00–21:00
fredag
25/9
9:00–21:00
lördag
26/9
9:00–21:00
söndag
27/9
9:00–21:00
kommentar
(OBS! Lägg gärna in kontaktinfo här.)
Historiker Så mycket som jag hinner med.
Paracel63 Så mycket som jag hinner med.
Vätte Så mycket som jag hinner med.
StenS Så mycket som jag hinner med.
Antal 2 (2) 2 (2) 2 (2) 2 (2) Både ljus- och mörkgröna har räknats. Inom () finns både ljus- och mörkgröna, utom () endast mörkgröna.

Nyligen timade träffar[redigera | redigera wikitext]

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 11 augusti[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 11 augusti, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Ladanalinhyllan, Zquid, BodilKristina, Ainali
Kommentar Nu är det sommartider i projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. I vanliga fall har vi skrivstuga på Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 16 juni 2020 kl. 15.39 (CEST)
Nu är vi fyra här. Få se vad vi hittar på idag. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 11 augusti 2020 kl. 14.22 (CEST)
Till slut blev vi fem, som kom och gick om vartannat. Det skrevs i Dupuis, Spirou (serietidning), Anna Greta Wide och lite till.--Paracel63 (diskussion) 11 augusti 2020 kl. 20.49 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 9 augusti[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 9 augusti, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Zquid, Maundwiki, blommor85, Belteshassar
Kommentar Anteckningar

Medeltiden – fredag den 7 augusti[redigera | redigera wikitext]

Medeltidsveckan 2020 pågår i digitala kanaler
Plats Skrivstuga online på https://meet.wmcloud.org/Medeltiden
Tid fredag den 7 augusti 2020 mellan klockan 12:00-16:00
Kommer VisbyStar, Ainali
Kommentar En skrivstuga i samband med årets digitala Medeltidsvecka. Tema är medeltid på alla plattformar! Kolla gärna Projekt medeltiden om det behövs uppslag och idéer!

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 4 augusti[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 4 augusti, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Vätte, Paracel63, StenS, Ladanalinhyllan, blommor85, Zquid, Ainali
Kommentar Nu är det sommartider i projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. I vanliga fall har vi skrivstuga på Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 16 juni 2020 kl. 15.39 (CEST)

Wikifika, Internet, måndag 3 augusti[redigera | redigera wikitext]

Just nu träffas vi… på Internet.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/vZM0g0te2kQu5aFlaQMAACEI (OBS! Ny länk). Klicka och följ instruktionerna!
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–21:30
Närvarande Historiker, Paracel63, Zquid, StenS, Anhn, EstrellaSuecia, Maundwiki, Vätte, Ainali
Kommer
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i augusti. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Liksom i april, maj, juni och juli träffas vi online via länken ovan. Väl mött!--Historiker (diskussion) 6 juli 2020 kl. 22.36 (CEST)
Fem närvarande hittills.--Historiker (diskussion) 3 augusti 2020 kl. 18.04 (CEST)
Ytterligare två deltagare, som är på wikifika för första gången. Varmt välkomna!--Historiker (diskussion) 3 augusti 2020 kl. 18.14 (CEST)
Nu har vi varit nio personer här. Vi skriver om källor i Mexiko, Veckans tävling, kommuner i Tyskland, tidszoner, översättningar och den kommande bokmässan. Deltagarna ikväll befinner sig i tre länder.--Paracel63 (diskussion) 3 augusti 2020 kl. 19.48 (CEST)
Det var en trevlig wikifika med många givande diskussioner. Vi ses igen om en månad!--Historiker (diskussion) 3 augusti 2020 kl. 22.29 (CEST)

WikiKvinnor-konferens, internet, söndag 2 augusti[redigera | redigera wikitext]

Projektets logotyp.
Plats Online! Länk till projektsidan: Wikipedia:Projekt kvinnor/WikiKvinnor
Tid söndag 2 augusti, 11:00–20:00
Facebook Facebookevenemang
Anmälan Länk till anmälningsformulär, anmälan senast 20 juli.
Kommentar Nätverket WikiKvinnor ordnar digital endagskonferens som riktar sig till alla som identifierar sig som kvinnor. Om du har en annan könsidentitet (till exempel icke-binär) men har erfarenhet av att tolkas som kvinna är du också välkommen. Det går att anmäla sig till hela, eller till delar av dagen. Programmet kommer att bestämmas utifrån hur många vi blir och vad deltagarna har för önskemål. Hoppas vi blir många! /Sofie Sigrinn (diskussion) 13 juli 2020 kl. 23.03 (CEST)
Det var sammanlagt 19 personer som deltog i konferensen. Tack alla som kom och var med! /Sofie Sigrinn (diskussion) 3 augusti 2020 kl. 19.26 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 2 augusti[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 2 augusti, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Zquid, Maundwiki, Salgo60, Belteshassar
Kommentar Anteckningar

Wikimedia X om Gävleborg (på distans), lördag 1 augusti[redigera | redigera wikitext]

Plats Normalt ses vi i Hälsingerummet på Bollnäs bibliotek, men den här gången träffas vi på distans i stället. Mejla till wikimediaxlan@gmail.com om du vill delta!
Tid lördag 1 augusti, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Språka (diskussion) 4 juli 2020 kl. 13.03 (CEST)

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 28 juli[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 28 juli, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Vätte, BodilKristina, Zquid, Blommor85, Paracel63, Ladanalinhyllan, Boelnorra, Ainali
Kommentar Nu är det sommartider i projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. I vanliga fall har vi skrivstuga på Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 16 juni 2020 kl. 15.39 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 26 juli[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 26 juli, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Zquid, Maundwiki, Belteshassar
Kommentar Anteckningar

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 21 juli[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 21 juli, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Zquid, BodilKristina, Vätte, ArildV, Ainali, Lwordish
Kommentar Nu är det sommartider i projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. I vanliga fall har vi skrivstuga på Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 16 juni 2020 kl. 15.39 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 19 juli[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 19 juli, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Zquid, Belteshassar, Zquid
Kommentar Anteckningar

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 14 juli[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 14 juli, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Vätte, Zquid, BodilKristina, Paracel63, Ladanalinhyllan, Datariumrex, Lyra, Lgmka
Kommentar Nu är det sommartider i projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. I vanliga fall har vi skrivstuga på Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 16 juni 2020 kl. 15.39 (CEST)
Nu är vi åtta deltagare. Vi pratar om rekommenderade artiklar och senaste artiklarna, och WD-uppdateringar.--Paracel63 (diskussion) 14 juli 2020 kl. 14.56 (CEST)

Commonsdag, på Internet, söndag 12 juli[redigera | redigera wikitext]

Karl Johansgatan i Sandarna, uppladdad under dagen.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/vZM0g0te2kQu5aFlaQMAACEI (OBS! Ny länk). Klicka och följ instruktionerna!
Tid Söndagen den 12 juli 2020, kl. 12:00–18:00
Närvarande Historiker, Paracel63, Sofie Sigrinn, Zquid, ArildV, Blommor85, Ainali
Kommentar Vi laddar upp de foton vi tagit på fotodagen föregående helg.--Historiker (diskussion) 1 juni 2020 kl. 21.04 (CEST)
Under veckan (6–12/7) arrangeras Wikipedia:Veckans tävling/Illustreringsrace XIX. Så den som inte kan hålla sig med uppladdningen ända till på söndag kan jag göra stor nytta för Wikipedia och samla tävlingspoäng hela veckan lång. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 3 juni 2020 kl. 13.37 (CEST)
Fyra deltagare. En bild har lagts upp i kategorin c:Category:Hemmasafari 5 July 2020.--Historiker (diskussion) 12 juli 2020 kl. 12.25 (CEST)
Vi förbereder allmän (video)instruktion för hur man laddar upp, cirka 13:00.--Paracel63 (diskussion) 12 juli 2020 kl. 12.28 (CEST)
Här finns info om den här fotosafarin hos Projekt Göteborg.SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 12 juli 2020 kl. 12.37 (CEST)
Idag blev vi sju personer vid datorerna. Vi laddade upp en bit över 100 bilder, de allra flesta från hemmasafarin förra helgen.--Paracel63 (diskussion) 12 juli 2020 kl. 19.43 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 12 juli[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 12 juli, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Haxpett, Maundwiki, Belteshassar
Kommentar Anteckningar.

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 7 juli[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 7 juli, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Vätte, BodilKristina, Zquid, Lwordish, StenS, Paracel63, Ladanalinhyllan, Ainali, Tanzania, Blommor85
Kommentar Nu är det sommartider i projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. I vanliga fall har vi skrivstuga på Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 16 juni 2020 kl. 15.39 (CEST)
Idag var vi tio personer. Det blev många tips om bilder, nya projekt och hjälpmedel, Veckans tävling och artiklar som är nära att rekommenderas. Och det blev ett par nya artiklar också, vill jag minnas. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 7 juli 2020 kl. 20.49 (CEST)

Wikifika, Internet, måndag 6 juli[redigera | redigera wikitext]

Just nu träffas vi… på Internet.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/vZM0g0te2kQu5aFlaQMAACEI (OBS! Ny länk). Klicka och följ instruktionerna!
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–21:30
Närvarande Paracel63, Historiker, Zquid, Ainali, Vätte
Kommer
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i juli. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Liksom i april, maj och juni träffas vi online via länken ovan. Väl mött!--Historiker (diskussion) 1 juni 2020 kl. 22.33 (CEST)
Nu är det träff igen.--Paracel63 (diskussion) 6 juli 2020 kl. 18.01 (CEST)
Länken funkar inte.--Historiker (diskussion) 6 juli 2020 kl. 18.07 (CEST)
Ny länk funkar!--Historiker (diskussion) 6 juli 2020 kl. 18.11 (CEST)
Vi är tre.--Historiker (diskussion) 6 juli 2020 kl. 18.49 (CEST)
Vi är fem och vi planerar Bokmässan.--Historiker (diskussion) 6 juli 2020 kl. 19.26 (CEST)
Jag tipsade om c:Special:MediaSearch på Commons som ger trevliga sökresultat. Ainali diskussionbidrag 6 juli 2020 kl. 19.43 (CEST)
Vi har även planerat skrivstugor – nu finns det att göra varje vecka framöver. Och vi har testat test.wikipedia.org, med ett kommande gränssnitt som verkar lovande (det har med nybörjare och faddrar att göra).--Paracel63 (diskussion) 6 juli 2020 kl. 21.09 (CEST)
Vi fick planerat en hel del kring Bokmässan, som i år blir digital med skrivstugor. Dessutom testade vi en ny funktion på testwiki. Det var en trevlig och bra wikifika. Vi ses igen om en månad!--Historiker (diskussion) 6 juli 2020 kl. 22.33 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 5 juli[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 5 juli, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Belteshassar, Moonhouse, Salgo60, Maundwiki, Zquid, Vätte, Fluff(?)
Kommentar Anteckningar. Rekord i antalet deltagare!

Hemmasafari, enskilt och på Internet, söndag 5 juli[redigera | redigera wikitext]

Vi fotar i våra hemtrakter.
Plats Fotosafari i dina hemtrakter och online! Länk: https://meet.wmcloud.org/Hemmasafari
Tid Söndagen den 5 juli 2020, kl. 11:00–18:00, online kl. 14–15
Närvarande (online) Historiker, Paracel63, Zquid, ArildV, Sofie Sigrinn
Kommer ℇsquilo
Kommer kanske Ainali
Kommentar På grund av rådande omständigheter kan vi inte genomföra fotosafari gemensamt, utan istället går var och en i sina hemtrakter och fotograferar. Vi tar en paus och kopplar upp oss online för att diskutera vad vi har gjort. Nästa helg laddar vi upp gemensamt.--Historiker (diskussion) 1 juni 2020 kl. 21.04 (CEST)
Detta är del av Wikipedia:Projekt Göteborg/Fotosafari, men alla är välkomna att delta – oavsett bostadsort eller -kontinent. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 3 juni 2020 kl. 13.31 (CEST)'
Första semesterhelgen för mig. Jag ska försöka ordna bilder på Horsten och Östra Möjaskärgården. /ℇsquilo 25 juni 2020 kl. 22.03 (CEST)
Facebook like thumb.pngGillar 6–12/7 arrangeras sedan – som av en tanke – Wikipedia:Veckans tävling/Illustreringsrace XIX. Varmt välkomna! SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 2 juli 2020 kl. 19.34 (CEST)
Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/URK5UKlsev2YThXbzp2NACEI (ej https://hangouts.google.com/call/URK5UKlsev2YThXbzp2NACEI) . Klicka och följ instruktionerna!--Paracel63 (diskussion) 3 juli 2020 kl. 13.41 (CEST)
OBS! Notera den nya länken till videomötet (testad och fungerade idag fredag).--Paracel63 (diskussion) 3 juli 2020 kl. 21.18 (CEST)
Just nu råder det kraftigt regn här i Göteborg, vilket inte inbjuder till fotosafari. Jag avvaktar och ser om det lugnar ner sig längre fram, men något vackert väder är tyvärr inte i sikte. Hoppas det är bättre på annat håll.--Historiker (diskussion) 5 juli 2020 kl. 10.15 (CEST)
Dags att inleda dagens fotosafari. Tyvärr är vädret just nu uselt här i Göteborg, men vi får se om det lättar.--Historiker (diskussion) 5 juli 2020 kl. 11.05 (CEST)
I Stockholm vräker regnet ned (i alla fall kring min lägenhet) så jag har en väldigt bokstavlig hemmasafari nu.--ArildV (diskussion) 5 juli 2020 kl. 13.10 (CEST)
Regnet kommer och går i Göteborg och det blåser kraftigt.--Historiker (diskussion) 5 juli 2020 kl. 13.13 (CEST)
@Historiker: Jag "har inte tillåtelse" att delta...? Är det fel länk eller nåt jag gör fel? // Zquid (diskussion) 5 juli 2020 kl. 14.03 (CEST)
@Zquid: Vet ej vad som är som är fel. Nu har Sofie anslutit i alla fall. Pröva igen.--Historiker (diskussion) 5 juli 2020 kl. 14.04 (CEST)

@Historiker: Jag provar och provar, men "har ej tillåtelse"... (Däremot kommer jag in på Kvinnliga huvudpersoners videolänk) // Zquid (diskussion) 5 juli 2020 kl. 14.08 (CEST)

Även startat om datorn, med samma besked. Ett straff för att jag inte fotat nåt idag? // Zquid (diskussion) 5 juli 2020 kl. 14.13 (CEST)

Vi byter till Jitsi! Gå in här för videomötet: https://meet.wmcloud.org/Hemmasafari /Sofie Sigrinn (diskussion) 5 juli 2020 kl. 14.16 (CEST)

Vi var fem som träffades online och beklagade oss över vädret på de orter där vi befann oss. Pracael63 hade dock börjat få bättre väder och befann sig vid den gamla Fixfabriken, där solen börjat komma fram. Historiker, som befann sig några kilometer längre österut, konstaterade att vädret blev bättre utanför fönstret och gav sig efter onlinemötet ut och fotograferade byggnader runt Jakobsdal, några jättegrytor i området, samt begav sig iväg till Almedal och Almedahls fabriker. Det blev några bilder tagna under närmare en och en halv timme.--Historiker (diskussion) 5 juli 2020 kl. 19.20 (CEST)
Vädret blev bättre i Stockholm under eftermiddagen och det blev några bilder från Hammarby sjöstad och Hammarbyhöjden.--ArildV (diskussion) 5 juli 2020 kl. 20.11 (CEST)
Det låter utmärkt!--Historiker (diskussion) 5 juli 2020 kl. 21.00 (CEST)
Jag fick två soliga timmar här i bland annat Sandarna. Här finns nya kvarter att laddat upp.--Paracel63 (diskussion) 6 juli 2020 kl. 18.13 (CEST)

Wikimedia X i Bollnäs, lördag 4 juli[redigera | redigera wikitext]

Plats Normalt ses vi i Hälsingerummet på Bollnäs bibliotek, men den här gången träffas vi på distans i stället. Mejla till wikimediaxlan@gmail.com om du vill delta!
Tid lördag 4 juli, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Hievelina (diskussion) 7 december 2019 kl. 19.04 (CET)

Wik-e-meet juli-augusti 2020[redigera | redigera wikitext]

Plats online, via Zoom https://us02web.zoom.us/j/87454904309
Tid varje torsdag från 2 juli till 27 augusti, 18:00-20:00
Kommentar Wikipediaträff för alla i Sverige, var man än befinner er geografiskt, nybörjare eller mer erfarena wikipedianer. Tema, fokus och målgrupper kommer att vara olika för varje tillfälle, men alla är välkomna! hälsar Wikimedia Sverige och två volontärer: Hobbsansak och Audrey Lebioda, Nationalmuseum.

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 30 juni[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 30 juni, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Vätte, Zquid, Ladanalinhyllan, Lyra, BodilKristina, Datariumrex, Blommor85, Lwordish, Tanzania, Ainali
Kommentar Nu är det sommartider i projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga. I vanliga fall är vi på Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 12 maj 2020 kl. 14.10 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 28 juni[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 28 juni, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Maundwiki, Salgo60, moonhouse, Belteshassar, Zquid
Kommentar Anteckningar

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 23 juni[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 23 juni, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Datariumrex, BodilKristina, Blommor85, StenS, Lyra, Vätte, Zquid
Kommentar Nu är det sommartider i projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. I vanliga fall har vi skrivstuga på Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 16 juni 2020 kl. 15.39 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 21 juni[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 21 juni, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Zquid, Maundwiki, Salgo60, Belteshassar, moonhouse
Kommentar Anteckningar

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 16 juni[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 16 juni, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Vätte, Zquid, Paracel63, Ladanalinhyllan, BodilKristina, Lyra, Datariumrex, StenS
Kommentar Nu är det sommartider i projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. I vanliga fall har vi skrivstuga på Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 16 juni 2020 kl. 15.39 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 14 juni[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 14 juni, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Belteshassar, Maundwiki, Zquid (en kort stund)
Kommentar Anteckningar från träffen

Wikifika, Projekt HBTQI, tisdag 9 juni[redigera | redigera wikitext]

En Wikifika med fokus på HBTQI och Pride. Diskussion om vad vi kan göra tillsammans på Wikipedia.

Plats Online! Jitsi: https://meet.wmcloud.org/Projekt-HBTQ
Tid Tisdag 9 juni klockan 18-00–20.00
Kommer Vätte, Lwordish, Ainali
Kommentar Projektsidan på Svenska Wikipedia för HBTQI

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 9 juni[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 9 juni, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Vätte, StenS, Lyra, Datariumrex, BodilKristina, Ladanalinhyllan, Zquid, Blommor85
Kommentar Nu är det sommartider i projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga. I vanliga fall är vi på Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 12 maj 2020 kl. 14.10 (CEST)
Länk till separat konferensrum: https://hangouts.google.com/call/1cQD1yhDpAjNt9IWBpM5AEEI --Paracel63 (diskussion) 9 juni 2020 kl. 15.12 (CEST)

Skrivstuga om vatten och hav, online, måndag 8 juni[redigera | redigera wikitext]

Plats Online (https://us02web.zoom.us/j/84511811602)
Tid måndag 8 juni, 17.30-19
Kommer Eric Luth (WMSE)
Kommer kanske Ainali
Kommentar Mer info på FB: https://www.facebook.com/events/2567252170270641/

Wikidatasnack, online, söndag 7 juni[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 7 juni, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Zquid, Maundwiki, Belteshassar
Kommentar anteckningslänk

Wikimedia X i Bollnäs, lördag 6 juni[redigera | redigera wikitext]

Plats Normalt ses vi i Hälsingerummet på Bollnäs bibliotek, men den här gången träffas vi på distans i stället. Mejla till wikimediaxlan@gmail.com om du vill delta!
Tid lördag 6 juni, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Hievelina (diskussion) 7 december 2019 kl. 19.04 (CET)

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 2 juni[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 2 juni, 14:00–20:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Vätte, Zquid, Datariumrex, Lyra, StenS, Paracel63, Ladanalinhyllan + Ainali, Hievelina, BodilKristinawikidojo i Göteborgs Litteraturhus regi
Kommentar Nu är det sommartider i projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga. I vanliga fall är vi på Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Från kl. 14 till kl. 20 (koppla upp dig när det passar). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 12 maj 2020 kl. 14.10 (CEST)
Idag har vi bl.a. lärt oss mer om wp:Rekommenderade artiklar och hur man hittar bra bilder på Flickr. I det här fallet hamnade bilden i Julie Myerson. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 2 juni 2020 kl. 17.21 (CEST)

Wikifika, Internet, måndag 1 juni[redigera | redigera wikitext]

Just nu träffas vi… på Internet.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/1cQD1yhDpAjNt9IWBpM5AEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–21:30
Närvarande Historiker, Paracel63, Zquid, Vätte, Ainali, Anhn, Vogler + Alexandra
Kommer
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i juni. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Liksom i april och maj träffas vi online via länken ovan. Väl mött!--Historiker (diskussion) 4 maj 2020 kl. 22.29 (CEST)
Då har fyra anslutit till wikifikat.--Historiker (diskussion) 1 juni 2020 kl. 18.03 (CEST)
Vi konstaterar att de teman som vi diskuterade förra gången beträffande Bokmässan passar bra utifrån vad som gäller for Bokmässan officiellt.--Historiker (diskussion) 1 juni 2020 kl. 19.03 (CEST)
Vi diskuterar att använda Wikimedia Meet.--Historiker (diskussion) 1 juni 2020 kl. 19.19 (CEST)
Vi diskuterar tema för Veckans tävling i samband med Bokmässan och föreslår Sydafrika, vilket är ett brett ämne.--Historiker (diskussion) 1 juni 2020 kl. 20.04 (CEST)
Ett annat verktyg för onlinemöten – Remo.--Historiker (diskussion) 1 juni 2020 kl. 20.09 (CEST)
Är det lämpligt att ha flera parallella spår/möten på bokmässeevent? Tål att fundera vidare på. Når vi ut till nybörjare, eller blir det för redan aktiva wikipedianer? Digitalt event ger möjlighet att få deltagare från andra delar av landet.--Historiker (diskussion) 1 juni 2020 kl. 20.17 (CEST)
Det blir ingen gemensam fotosafari fysiskt, utan vi kör söndag 5 juli som fotodag (paus klockan 14–15 för gemensamt videomöte) och söndag 12 juli (klockan 12–18) som Commonsdag (uppladdningsdag). Var och en fotograferar i sina hemtrakter på egen hand och sedan laddar vi upp veckan efter.--Historiker (diskussion) 1 juni 2020 kl. 20.50 (CEST)
Det blev en välbesökt digital wikifika med totalt åtta deltagare och vi hade en del kreativa idéer om Bokmässan och fotosafari. Vi ses igen om en månad, även då online!--Historiker (diskussion) 1 juni 2020 kl. 22.30 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 31 maj[redigera | redigera wikitext]

Plats Online anteckningslänk
Tid söndag 31 maj, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, Zquid, Maundwiki
Kommentar

Skrivstuga Citation Hunt #1lib1ref, måndag 25 maj – fredag 29 maj[redigera | redigera wikitext]

Kampanjen #1lib1ref pågår mellan 15 maj och 5 juni 2020 – tagga gärna inläggen!

I vecka 22 kör vi Citation Hunt två timmar varje dag! I år pågår kampanjen #1lib1ref mellan 15 maj och 5 juni – tagga gärna inläggen!

Plats Videokonferens: https://us02web.zoom.us/j/81787843245
Tid
  • Måndag 25 maj klockan 10.00–12.00
  • Tisdag 26 maj klockan 13.00–15.00
  • Onsdag 27 maj klockan 10.00–12.00
  • Torsdag 28 maj klockan 13.00–15.00
  • Fredag 29 maj klockan 10.00–12.00
Kommer Tore Danielsson (WMSE)
Kommentar Mer information här: Wikipedia:Projekt_GLAM/Wikipedia_i_Biblioteken/Skrivstuga_Citation_hunt

Wikifika, Projekt HBTQI, fredag 29 maj[redigera | redigera wikitext]

En Wikifika med fokus på HBTQI och Pride. Diskussion om vad vi kan göra tillsammans på Wikipedia då många Pridefestivaler ställs in detta år.

Plats Online! Zoom: https://us02web.zoom.us/j/84422207801
Tid Fredag 29 maj klockan 13.30–14.30
Kommer Tore Danielsson (WMSE)
Kommentar Projektsidan på Svenska Wikipedia för HBTQI

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 26 maj[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 26 maj, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Vätte, BodilKristina, Zquid, Datariumrex, Lyra, StenS
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga – i vanliga fall i Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 12 maj 2020 kl. 02.08 (CEST)
Vi pratade en hel del under träffen om källbeläggning, citation hunt och Veckans tävling. //Vätte (diskussion) 26 maj 2020 kl. 15.48 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 24 maj[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 24 maj, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, StenS, Zquid, Maundwiki
Kommentar Anteckningslänk

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 19 maj[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 19 maj, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Vätte, Zquid, Datariumrex, Lyra, Boelnorra, Ladanalinhyllan, Zquid, BodilKristina, StenS, Lgmka, Paracel63
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga – i vanliga fall i Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 12 maj 2020 kl. 02.08 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 17 maj[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 17 maj, 14:00–16:00
Närvarande Ainali
Kommentar

Kvinnliga huvudpersoner, Internet, tisdag 12 maj[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Vi ses online här: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI
Tid tisdag 12 maj, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Vätte, Ainali, Zquid, BodilKristina, Paracel63, Ladanalinhyllan, StenS, FDellby
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga – i vanliga fall i Göteborgs litteraturhus, i coronatider på Internet (se länken ovan). Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 12 maj 2020 kl. 02.08 (CEST)
Vilken länk? Ainali diskussionbidrag 12 maj 2020 kl. 12.59 (CEST)
Fixat! //Vätte (diskussion) 12 maj 2020 kl. 13.06 (CEST)
Det jag har jobbat på sedan senast: video om Selma Lagerlöf, påbörjad karta av Nils Holgerssons resa. Ainali diskussionbidrag 12 maj 2020 kl. 13.28 (CEST)


Kvinnliga huvudpersoner, Göteborg, tisdag 5 maj[redigera | redigera wikitext]

Skrivstuga på distans, men i Göteborgs litteraturhus tecken.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/ZCCU_9pMba_mpq9jeHgPAEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid tisdag 5 maj, 13:00–17:00
Facebook Facebookgrupp
Närvarande Paracel63, Ainali, Datariumrex, StenS, Vätte, Zquid, Ladanalinhyllan, BodilKristina, "Lyra"
Kommentar Varje vecka har projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia skrivstuga i Göteborgs litteraturhus. Alla wikipedianer och vetgiriga är välkomna att lära sig mer om hur Wikipedia funkar – och att ge oss tips i skrivandet. Vi svarar på frågor och hjälps åt, i första hand att skriva och förbättra artiklar inom våra fokusområden kvinnor och litteratur. I mitten av skrivstugan bryter vi för en gemensam fikastund. Alla är välkomna! //--Paracel63 (diskussion) 27 november 2019 kl. 06.30 (CET)
Nu är vi nio personer här, inklusive en ny deltagare. Kul! SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 5 maj 2020 kl. 13.27 (CEST)

Wikifika, Göteborg, måndag 4 maj[redigera | redigera wikitext]

Ett träbord står och väntar på oss… på Condecos övervåning.
Plats Online! Länk till videomötet: https://hangouts.google.com/call/1cQD1yhDpAjNt9IWBpM5AEEI. Klicka och följ instruktionerna!
Tid Första måndagen i månaden, kl. 18:00–21:30
Närvarande Historiker, Vätte, Zquid, Paracel63, Ainali
Kommer kanske
Kommentar Vi träffas igen för wikifika i maj. Hoppas att många kommer och deltar i trevliga diskussioner och utbyter erfarenheter. Liksom i april träffas vi online via länken ovan. Väl mött!--Historiker (diskussion) 6 april 2020 kl. 22.56 (CEST)
Då har jag kopplat upp mig, samt tagit fram en fika.--Historiker (diskussion) 4 maj 2020 kl. 17.59 (CEST)
Historiker, du verkar inte vara inne på samma länk som oss andra? (Den som är postad här i inlägget.) //Vätte (diskussion) 4 maj 2020 kl. 18.09 (CEST)
Vi diskuterar pandemirelaterade artiklar, sökning i Wikidata, samt klotter i artikeln David Sundin.--Historiker (diskussion) 4 maj 2020 kl. 18.41 (CEST)
Vi spånar idéer om hur vi skall genomföra digitalt evenemang istället för Bokmässan.--Historiker (diskussion) 4 maj 2020 kl. 19.28 (CEST)
En fråga vi diskuterat är humlor som symboler.--Historiker (diskussion) 4 maj 2020 kl. 20.07 (CEST)
Och det diskuteras Ainali, uttal av användarnamn, möjligheter med mall:Databox, öppna och stängda bibliotek, en kall tävling, närheten mellan knapparna "tacka" och "rulla tillbaka" och var vi lägger ursprungsmallar.--Paracel63 (diskussion) 4 maj 2020 kl. 20.38 (CEST)
Vi diskuterar betafunktioner.--Historiker (diskussion) 4 maj 2020 kl. 21.19 (CEST)
Vi avslutade med fundering över fotosafari, men det får vi ta upp på nästa wikifika. Vi ses igen om en månad!--Historiker (diskussion) 4 maj 2020 kl. 22.26 (CEST)

Wikidatasnack, online, söndag 3 maj[redigera | redigera wikitext]

Plats Online
Tid söndag 3 maj, 14:00–16:00
Närvarande Ainali, StenS, Maundwiki, Vesihiisi
Kommentar anteckningslänk


Wikimedia X i Bollnäs, lördag 2 maj[redigera | redigera wikitext]

Plats Normalt ses vi i Hälsingerummet på Bollnäs bibliotek, men den här gången träffas vi på distans i stället. Mejla till wikimediaxlan@gmail.com om du vill delta!
Tid lördag 2 maj, 10:00-13:00
Kommentar Wikipediaträff för Wikimedia X. Välkomna! Hievelina (diskussion) 7 december 2019 kl. 19.04 (CET)

Tidigare wikiträffar[redigera | redigera wikitext]

Hur man arrangerar en wikiträff[redigera | redigera wikitext]

De flesta svenska wikiträffar utlyses av Wikipedia-deltagare i form av wikifikan eller wikipubar för att locka andra deltagare att umgås och prata både wiki och annat. De är informella och kräver varken anmälan eller något slags prestation. De kan vara mer eller mindre spontana och utlysas i samband med att någon befinner sig på främmande ort och vill träffa nya ansikten. Wikipedianer på besök i Stockholm uppmanas att gärna dra ihop spontanträffar!

Somliga wikiträffar utlyses av Wikimedia Foundation, såsom Wikimania. Dessa är formella, kräver normalt anmälan och är förstås, till skillnad från de informella träffarna, sanktionerade av stiftelsen. Wikimania är avsett att hållas varje år. Första gången, 2005, arrangerades det i Tyskland och 2006 i Cambridge utanför Boston.

Wikiträffen utlyses genom att uppdatera den här sidan. Den som vill ha välbesökta träffar kan utannonsera dem på bybrunnen, mejllistan och/eller med Mall:Wikiträff/Mall:Wikiträff2 som kan placeras på användarsidor, på Bybrunnen och lite varstans. Observera att anmälan till träffarna nedan inte är bindande, men ange gärna sannolikheten för att du kommer.

Nya träffar kan läggas in med hjälp av en mall om man vill. Syntax för att använda den finns nedan. Notera dock att mallen måste substas, allra senast inför arkivering. Mallen ligger på en undersida, och fungerar därför inte i arkivet.

{{subst:/Mall|dag=
|tid=
|stad=
|typ=
|plats=
|väg=
|vilka=
|text=
}}

Vägbeskrivningar[redigera | redigera wikitext]

Vägbeskrivningar kan gärna läggas som undersidor – då är de enkla att återanvända.

Göteborg

Sidan Wikiträffar/Göteborg samlar generell info och historik om alla sorters wikiträffar i Göteborg.

Karlstad
Linköping
Lund
Stockholm

Sidan Wikiträffar/Stockholm samlar generell info och historik om alla sorters wikiträffar i Stockholm.

Sundbyberg
Uppsala
  • Stadsbiblioteket, Svartbäcksgatan 17
  • Stadsarkivet (Fyriskällan), S:t Olofsgatan 15, samma byggnad men en trappa ned från biblioteket, egen ingång finns runt hörnet

Referenser[redigera | redigera wikitext]