Wikipedia:Wikipedia i media

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sökDeltagarsidor Icon of three people in different shades of grey.svg
Bluegradient1.svg
Wikipedia i media
Massmediala omnämnanden av Wikipedia
Newspaper Cover.svg

Denna metasida är tillägnad diskussion om massmediala omnämnanden av Wikipedia, som ett komplement till Bybrunnen.

Gamla inlägg på den här sidan arkiveras av roboten EnBotEn efter fyra veckor på Wikipedia:Wikipedia i media/Arkiv 2017 (samtliga arkiv). För inlägg från före mars 2008, se Wikipediadiskussion:Press.

Använd gärna {{refererad}} på diskussionssidan för artiklar som omnämnts i massmedia.

Se även


Älska Stockholm![redigera | redigera wikitext]

Det går ju inte att ha nånting annat som rubrik på det här! I podden Älska Stockholm är Holger.Ellgaard med som veckans snackis och berättar om sin kärlek till Stockholm och varför han bidrar som han gör, wikimediapriset och motviljan att lämna röda länkar efter sig. Ungefär tio minuter in i avsnittet börjar programledaren och huvudgästen Louise Aronsson från Tilia fundera på deras eventuella Wikipedianärvaro, och sen följer intervjun med Holger. /Axel Pettersson (WMSE) (diskussion) 23 november 2017 kl. 09.20 (CET)

Ja, det är kul och uppmuntrande att bli uppmärksammat, som i förra veckans Mitt i Huddinge. Och lite reklam för WP blev det också. Ha det bra! --Holger.Ellgaard (diskussion) 23 november 2017 kl. 09.26 (CET)
Facebook like thumb.pngGillar.--LittleGun (diskussion) 23 november 2017 kl. 13.45 (CET)
Facebook like thumb.pngGillar.--Allexim (diskussion) 9 december 2017 kl. 11.55 (CET)

Wikimedia Commons och Sveriges Television[redigera | redigera wikitext]

I denna SVT-artikel från den 8 december 2017 får Wikimedia Commons cred för två av tre bilder av Sveriges Television. Kan inte låta bli att tänka på den debatt som varit kring Wikimedia Commons bilder. Visst är livet märkligt ibland, eller hur?! --Allexim (diskussion) 9 december 2017 kl. 12.04 (CET)

Vilken debatt tänker du på? Ainali diskussionbidrag 9 december 2017 kl. 22.50 (CET)
Den som varit om bilder på konstverk både off wiki och här på svwiki. --Allexim (diskussion) 10 december 2017 kl. 00.52 (CET)
Jaha. Den här användningen är väl inte så märklig då den debatten bara gällde en ytterst liten andel av bilderna som finns på Wikimedia Commons, debatten handlade mer om den svenska upphovsrätten än Wikimedia Commons i sig och SVT tog ingen särskild ställning i debatten. Ainali diskussionbidrag 10 december 2017 kl. 23.51 (CET)

Artikel i tidningen Körsång[redigera | redigera wikitext]

I senaste numret av tidningen Körsång finns en artikel om att min kör sjungit in låtar till Commons under CC-licens och som uppmuntrar fler körer att bidra. Artikeln finns på sidan 16 i nr 4 2017 och den går att läsa online här. :) /Sofie Sigrinn (diskussion) 12 december 2017 kl. 14.35 (CET)

Artikel i Vetenskap & Praxis[redigera | redigera wikitext]

I nummer 3-4 2017 finns artikeln Wikipedia används - och dess texter om hälsa behöver förbättras. Artikeln efterlyser fler sakkunniga skribenter till medicinska artiklar. Som goda exempel har SBU (Statens beredning för medicinsk och social utvärdering) publicerat material från områden som utvärderats av myndigheten.

Tidningen Dagen om alla nya kyrkbilder (Kulturmiljöbilder), 20 november 2017[redigera | redigera wikitext]

Länk till artikeln här: [1]. // Zquid (diskussion) 17 december 2017 kl. 14.39 (CET)