Wikipediadiskussion:Administratörer

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Tidsbestämda rättigheter nu tekniskt möjligt[redigera wikitext]

Idag har en ny funktion aktiverats, nämligen tidsbestämda rättigheter. På sidan Special:Rättigheter kan byråkrater numera ange ett förfallodatum (även relativt som t.ex. "1 år"). Efersom att vi har tidsbestämda tilldelningar här faller det sig lämpligt att börja använda detta. Byråkraterna kan nog inte sätta tillbaka redan befintliga adminstratörer, det får vi kanske be om hjälp av en steward att göra, men vi kan ju i alla fall se till att nyutnämnda administratörer hamnar rätt i cykeln från början. Detta gör ju att det blir mindre belastning på att administrera för att hålla koll på vilka som har blivit omvalda och vilka som inte har kandiderat. Någon som ser något problem med detta eller är det bara att köra? Ainali diskussionbidrag 24 april 2017 kl. 23.07 (CEST)

Smidigt! Ja, det borde vi definitivt använda. En av anledningarna till att ha ett förfallodatum per kvartal var för att slippa be stewarder att ta bort rättigheter i tid och otid. Med det argumentet borta kanske det även finns anledning att överväga justering av våran policy. Man kunde till exempel alltid sätta förfallodatum på exakt 13 månader från avslutad omröstning. Eller ha olika längder beroende på om det är nyval eller omval. Eller, om vi ska krångla till det ordentligt, olika längder beroende på hur många procents stöd en kandidat får. Boⅳⅰᴇ (🖉) 25 april 2017 kl. 08.00 (CEST)
Då ökar behovet av aktiva byråkrater! -- Innocent bystander (diskussion) 25 april 2017 kl. 10.04 (CEST)
Är det bekräftat att byråkrater inte kan ändra till tidsbestämd? "Vanliga" administratörer kan ju göra användare till tillbakarullare/autopatrullerad/etc... alla dessa går att sätta tidsbestämt och även ändra i efterhand, men är kanske annorlunda med byråkrater->admins. Känns som mycket möda för liten nytta på något vis dock, om stewards behöver gå in och ändra i alla administratörer för att det ska bli möjligt. Skottniss (diskussion) 13 maj 2017 kl. 18.42 (CEST)
Haken är nog att byråkrater inte kan ta ifrån någon admin-rättigheterna. Det kan däremot en admin med rollback/autopatrull-rättigheterna.
Jag tror inte Stewarderna har något alls emot att hjälpa oss med det här. Men vi skulle också kunna "mjukstarta" genom att sätta tidsbegränsning på alla som blir "omvalda" från nästa omvalsperiod, och låta de övriga vara till deras omvalsperiod kommer. Efter ett år kommer alla att ha tidsbegränsade rättigheter. -- Innocent bystander (diskussion) 13 maj 2017 kl. 19.12 (CEST)