Wikipediadiskussion:Projekt Bokmässan 2017

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Wikimiddagen…[redigera wikitext]

@Vätte:Det står "På grund av evenemanget ovan kan det vara praktiskt att ha årets wikimiddag på fredagen istället för på fredagen." Jag är tyvärr osäker på vilken dag "istället för" som menades, annars hade jag ändrat själv. :-) Zquid (diskussion) 23 maj 2017 kl. 17.09 (CEST)

Utfört Utfört :) //Vätte (diskussion) 24 maj 2017 kl. 11.16 (CEST)
Vätte :-) Zquid (diskussion) 24 maj 2017 kl. 11.37 (CEST)
Tidigare har Wikimiddagen hållits på lördagen men eftersom programmen på Världskulturmuséet slutar vid 20:30 kanske det blir för sent? På fredagen måste däremot montern sättas upp efter stängning. Hinns både monterfix och middag med? --Astridx (diskussion) 1 augusti 2017 kl. 04.30 (CEST)
@Astridx, Vätte, Historiker: Intressant dilemma… Så vad tycker ni? Det är inte så många som är på mässan torsdag kväll, och på söndag kväll har många rest hem (eller är för trötta). Mitt förslag är att vi försöker fixa något under fredag kväll och att vi kan förbereda så mycket som möjligt och sedan kommer lite tidigare för att göra resten på lördag morgon. I år behöver vi inte ägna flera timmar åt att skära ut bokstäver med klena verktyg (bokstäverna ligger färdiga i hyllan på skrubben där hemma). SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 7 augusti 2017 kl. 21.34 (CEST)
Å andra sidan tycker Historiker annorlunda. Hans argument kommer nedan… Face-wink.svg--Paracel63 (diskussion) 7 augusti 2017 kl. 21.34 (CEST)
Vi bör sikta på att ha montern färdig på fredag kväll, och enbart göra småputs, så som att sätta upp datorerna mm, på lördag morgon. Man kommer in tidigast på mässan klockan 08.00.00 på lördag (de är mycket strikta med det). Vi kan sätta upp montern fram till 20.00 på fredag kväll. Lördag kväll stänger mässan klockan 18.00 och vi plockar ner datorer därefter, i övrigt lite att göra då. På söndag river vi montern och transporterar bort sakerna, och många reser iväg. Jag föreslår att vi ordnar wikimiddag såväl på fredag, som lördag, då vi behöver äta båda dagarna.--Historiker (diskussion) 7 augusti 2017 kl. 21.54 (CEST)

Tröjfärg?[redigera wikitext]

Hej! Vi tänkte köra samma text fram och bak på årets tröja. (Tröjan.) Vi har (minst) två färgförslag för tröjan:

  • vit text på lila tröja (kan bli snyggt, variant på tidigare färgscheman)
  • svart text på gul tröja (tydligt, kan bli skrikigt?)
@Boberger, Historiker, Vätte, Boelnorra, Mobacka: Tyck gärna till om vilket som blir bäst. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 18 juli 2017 kl. 17.44 (CEST)
Vit text på lila tröja! Det står ut mer, på lite avstånd, när det ljus text på mörk bakgrund (ögat dras till det ljusaste). När vi hade vitt på mörkgrönt syntes vi bra! Det beror ju iof på vad som är viktigast, färgen på tröjan, eller texten? Gult och svart associerar jag dessutom mer till varningstejp, getingar och dylikt. Lila känns lite gladare och vänligare. :) //Vätte (diskussion) 18 juli 2017 kl. 18.05 (CEST)
Starkt lila kan bli bra.--Historiker (diskussion) 19 juli 2017 kl. 20.03 (CEST)
Hellre lila än gult. Jag fick ett förslag förra året från en besökare angående tröjan. Hen tyckte att vi skulle ändra texten till "Du gör Wikipedia bättre!" istället för Du kan göra Wikipedia bättre!. Argumentet var att det understryker att det redan sker, och att det var ett ännu mer vänligt och positivt budskap.--ArildV (diskussion) 31 juli 2017 kl. 14.10 (CEST)
Enligt tröjsidan finns två tröjor i en lila-aktig färg: Stark lila och Bordeaux. Jag röstar för Bordeaux men är okej med den andra också. Vad tycker ni andra? Och går det att beställa i både dammodell och herrmodell eller måste vi välja en av dem? --Astridx (diskussion) 1 augusti 2017 kl. 04.30 (CEST)
@Astridx, Historiker, ArildV: Färg: Det verkar som om lila(aktigt) är det som vi ska välja. Jag och Historiker diskuterar nu det hela på wikifikan, och vi verkar överens om att så lila som möjligt är lämpligt, för variationens skull. Bordeaux är ju vinröd, och det känns som lite för likt vår tröja från 2015, tycker åtminstone jag. Tröjtyp: Det står "Blanda gärna storlekar fritt i ordern." vilket jag tolkar som att både herr- och damstorlekar kan väljas utan extra kostnad. Så mejla (pajasnabel-atelia.com)/skriv här nedan vilken sort/storlek som önskas… Tröjtext: Jag och Historiker tycker nog att texten inte behöver ändras. Tröjans påstående är lite missionerande, eftersom vi faktiskt vill att folk ska göra något. De som redan redigerar vet om att de gör skillnad, medan de andra upptäcker att de faktiskt kan göra skillnad. Jämför med påståendet "Tack för att du pantar flaskor!", som underförstått vädjar till folks dåliga samvete i ett ämne som folk redan vet om vad det är. Det är oerhört mycket färre som redigerar på Wikipedia än som pantar flaskor, så där finns en större skillnad mellan verklighet och potential. Tycker jag.--Paracel63 (diskussion) 7 augusti 2017 kl. 21.26 (CEST)

Tröjstorlekar[redigera wikitext]

  • Paracel63: Herr XL
  • Historiker: Herr M
  • C. Fleetwood: Herr XXXL
  • Astridx: Dam M
  • Användare X:
  • Användare Y:
  • Användare Z: