Wikipediadiskussion:Projekt Bokmässan 2018

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Kontaktinfo[redigera wikitext]

Här finns plats för att lägga in mejladress och/eller mobilnummer, så vi hittar varandra lättare inför och under mässan. Lista mellan <!--dold kod-taggar--> eller mejla till pajasnabel-atelia.com om du vill vara lite mer diskret.

 • Paracel63: pajasnabel-atelia.com, 0730-691761
 • Yvalima: Yvalima (diskussion) 26 september 2018 kl. 18.31 (CEST)

Två stora skärmar i montern?[redigera wikitext]

Bokmässan 2016

Skulle vilja se en stor skärm på väggen, där skärmen är kopplad till en dator. På så sätt blir montern mer publik när man skall förklara hur man ex. redigerar artiklar på Wikipedia. Den stora skärmen drar också förbipasserandes blickar till sig och ökar intresset för Wikipedias monter. --Allexim (diskussion) 4 oktober 2017 kl. 22.20 (CEST)

Vi hade en skärm kopplad till dator i år. På skärmen rullade ett bildspel, som beskrev Wikipedia och Wikimedia, dock inte specifikt hur man redigerar, men väl att alla kan bidra.--Historiker (diskussion) 4 oktober 2017 kl. 22.36 (CEST)
Ett bildspel om Wikipedia och Wikimedia på en skärm är mycket bra. Dock skulle jag vilja komplettera det med en stor bildskärm som skall användas till en publik tillställning, ex. ett wikitomtande i en artikel. Detta publika arrangemang skulle kunna utannonseras på en skylt i montern till att ske ex. varje hel timme, varannan hel timme eller en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. På så sätt vet allmänheten att det skall ske i montern och på den stora skärmen och även vilken dag och tid som det skall ske på. --Allexim (diskussion) 5 oktober 2017 kl. 16.02 (CEST)
Ser här nedanför under rubriken "Monterprogram" att Astridx den 22 november 2017 tar upp det som jag skriver om här ovan den 5 oktober 2017 om en eller flera aktiviteter i montern. Glädjande att Historiker också tycker det är en bra idé. Jag vill förtydliga mitt förslag ovan att jag är inte motståndare mot ett rullande bildspel, men det bör då kompletteras med ytterligare en bildskärm där man kan visa hur man ex. wikitomtar. Ett monterprogram med en aktivitet/föreläsning med start ex. varje hel timme, varannan hel timme eller en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen varje dag välkomnar jag. Är det möjligt att ha två skärmar i montern? --Allexim (diskussion) 4 juli 2018 kl. 15.22 (CEST)
DIK brukar ha en skärm, som de lämnar kvar, så jag tror att vi nöjer oss med det.--Historiker (diskussion) 4 juli 2018 kl. 21.06 (CEST)
@Historiker: Avser du att skärmen bara skall visa ett rullande bildspel eller bara vara ett föremål för förevisning/aktivitet eller en kombination av dessa? --Allexim (diskussion) 4 juli 2018 kl. 21.29 (CEST)
Vi har inte bestämt programmet än, så vi får se hur det blir.--Historiker (diskussion) 4 juli 2018 kl. 21.31 (CEST)

Inköp av insamlingsbössa alternativt sparbössa?[redigera wikitext]

Har skrivit en kommentar under rubriken "Summering" med underrubriken "Övrigt" på 2017-projektets diskussionssida. Där skrev jag "För att ta emot kontanta bidrag bör en sparbössa eller en insamlingsbössa införskaffas inför nästa års Bokmässa." Anser att det ger ett mer professionellt intryck, ett mer organisatoriskt och säkert bemötande och bevarande av de kontanta medlen än att bara ha en rund glasburk utan lock som man skall lägga sin pengagåva i. Kan man dessutom ha en maskinskriven skylt med ex. ordet "Wikipedia" fastsatt på sparbössan eller insamlingsbössan så ger det ett ännu mer gediget intryck. --Allexim (diskussion) 5 oktober 2017 kl. 16.11 (CEST)

När nu "tiggarbannern" har grasserat på svWikipedia vilket har skapat förtret (se här och se här) så kommer jag utsökt att tänka på insamlingsbössan, eller snarare, avsaknaden av den. Under rubriken "Att göra" finns den inte ens med. Jag brukar varje år på Bokmässan skänka kontanter till Wikipedia (man kan vara anonym med kontanter!). Att lägga sedlarna i en rund glasburk utan lock så som skedde förra året kändes amatörmässigt och mycket osäkert. Jag skänker gärna pengar till Wikipedia på årets mässa men vill då att det skall ske under betryggande former som i en insamlingsbössa (föredras, ger ett mer professionellt intryck) alternativt i en sparbössa med en dito skylt på, helst med maskinskriven text, ex. "Insamling till Wikipedia" alt. "Ekonomiska bidrag till Wikipedia". Hoppas på förståelse för denna argumentation hos er arrangörer för vikten av ett inköp av en sparbössa eller en insamlingsbössa. --Allexim (diskussion) 28 februari 2018 kl. 06.15 (CET)
@Allexim: Tack för dina synpunkter. Vi tar med oss det i den fortsatta planeringen av Bokmässan 2018.--Historiker (diskussion) 28 februari 2018 kl. 19.20 (CET)
@Historiker: Fortfarande saknas det under rubriken "Att göra" införskaffande av en insamlingsbössa. Har det glömts bort i all planering eller har ni bestämt er för att avstå från mottagande av kontanta bidrag till Wikipedia/Wikimedia? --Allexim (diskussion) 23 september 2018 kl. 13.01 (CEST)
@Allexim: Under monterutrustning står det att spargris är inköpt. Den finns hos mig och ser fram emot kontanta bidrag.--Historiker (diskussion) 23 september 2018 kl. 19.16 (CEST)
@Historiker: Tack för påpekandet! Jag hade totalt missat texten "2018-09-02: Spargris köps av Historiker på Panduro för 100 kr.  Utfört". Bra gjort av dig! Mvh --Allexim (diskussion) 23 september 2018 kl. 22.37 (CEST)

Monterprogram[redigera wikitext]

På nästa bokmässa (2018) tycker jag att vi borde ha några monterprogrampunkter, till exempel korta föreläsningar eller publika visningar av hur man redigerar på Wikipedia. Kanske skulle man kunna bjuda in några från Wikimedia Sveriges styrelse och/eller några från kansliet för att prata om Wikipediarörelsen och några av alla de projekt som pågår och har pågått? Det skulle inte behöva vara mer än 1-5 programpunkter men om vi har tillgång till en lika stor monter 2018 vore det ju kul att kunna utnyttja det. Därmed skulle Wikipedia/Wikimedia även synas i Bokmässans monterprogramtidning. --Astridx (diskussion) 22 november 2017 kl. 00.51 (CET)

Det tycker jag låter som en bra idé. Jag lägger in det på planeringssidan, så att vi får med det.--Historiker (diskussion) 22 november 2017 kl. 19.25 (CET)
Nu finns det ett monterprogram upplagt på projektsidan.--Historiker (diskussion) 3 september 2018 kl. 20.55 (CEST)

Gästlista[redigera wikitext]

@Paracel63: Gästlista skapad. Nu är det "bara" rensning och uppdatering kvar... Jag räknar med att göra en del av detta framöver. Är det några särskilda ni vill ha fokus på i år, förresten? // Zquid (diskussion) 30 maj 2018 kl. 19.08 (CEST)

@Zquid, Historiker: Tack! (var syns gästlistan?) Den wikipedia:bok18 är väl en kopia av den ifjol och behöver tömmas och fyllas på. Jag har tyvärr ingen koll på läget just nu. Men mycket tycks vara klart. Nästa vecka är det wikifika i Göteborg, och bokmässan kommer att diskuteras. Allt gott.--Paracel63 (diskussion) 30 maj 2018 kl. 19.16 (CEST)
@Paracel63: Jag skrev ju det... den måste rensas och nytt måste in. Men grunden (tabellen) är lagd. // Zquid (diskussion) 30 maj 2018 kl. 19.26 (CEST)
Bokmässans program syns här: [1]. // Zquid (diskussion) 30 maj 2018 kl. 19.29 (CEST)
OK och tack. Jag trodde ev. det var något du hade gjort (en ny olänkad undersida eller så). Länken till årets program fanns även i mitt svar ovan (har du hittat länk till pdf-versionen?). Vi får alla återkomma och hjälpa till, och tack för att du hjälper till. SMirC-smile.svg Wikihälsningar!--Paracel63 (diskussion) 30 maj 2018 kl. 19.31 (CEST)
Fokus borde kanske vara på årets teman. Men de är många och inte knutna till särskilda länder. Har ni något förslag till avgränsning? Kanske kan bilder vara ett lämpligt tema?--Paracel63 (diskussion) 30 maj 2018 kl. 19.34 (CEST)
Jag var inte helt säker på om jag gjorde rätt, men följde uppmaningen "Var djärv". Kopierade förra årets lista rakt av och lade in den i en ny sida som jag förhoppningsvis skapat enligt samma utförande som för 2017. (Hoppas du fattar vad jag menar) // Zquid (diskussion) 30 maj 2018 kl. 19.38 (CEST)
@Paracel63, Historiker: Nu har jag rensat ut det mesta från Bokmässe-tabellen. Kommer det att vara några på andra platser i stan detta år, och i så fall var? // Zquid (diskussion) 31 maj 2018 kl. 11.54 (CEST)
Vet ej. Pingar Vätte som kanske vet. Jag har nu lagat länken till att redigera i gästlistan samt länkat till seminarieprogrammet (webbvisning via ISSUU eller nedladdning som pdf).--Paracel63 (diskussion) 31 maj 2018 kl. 14.42 (CEST)
@Paracel63, Historiker, Vätte: Nu finns det ju fortfarande plats för två teman (efter förra årets "Finland" och Irland"), så det skulle ju funka att lägga in även tema mediefrågor eller tema respekt. // Zquid (diskussion) 1 juni 2018 kl. 11.25 (CEST)
Jo, det är möjligt. Det gäller bara att kunna avgränsa det, vilket tema man än använder. Respekt känns inte som ett tema som bara vissa mässgäster är förknippade med, och inte heller mediefrågor är riktigt tydligt avgränsat. Syns någon av de här frågorna ihop med en viss seminariedel (med listade namn) i seminarieprogrammet?--Paracel63 (diskussion) 1 juni 2018 kl. 16.15 (CEST)

Foton av personer från Bokmässan[redigera wikitext]

Bokmässan har varit med från dag 1 i föreningens historia. Och medan den haft flera syften, i början tyckte vi tex det var kul intervjua rikspolitiker och höra deras syn på Wikipedia som en del av göra Wikipedia känt. Något sådan behövs ju inte längre, men varför inte spåna vidare på något liknande, typ med att fråga "tror ni Wikipedia har en roll i det nya medielandskapet där fakenews och hatkommenterar är en del av vardagen på nätet"? Sedan vill jag barã ge återkopplingen hur positivt det varit med bilderna av kända personer som tagits och tas under mässorna. För artiklar som ändras tittar jag ofta på fotot för att se av vem och när det tagits. Och det är anmärkningsvärt ofta bilderna är från Bokmässan, så tack för detta. Som evenemang för att få fram värdefulla foton slås det bara av Viktoria och Daniels bröllop som väl är rekord i att generera användbara bilder. Yger (diskussion) 7 juni 2018 kl. 14.31 (CEST)

@Yger: Tack för återkopplingen om användbara bilder och idén om att diskutera Wikipedia i det nya medielandskapet. Vi tar med den när vi funderar över monterprogram för höstens mässa. Hittills har vi inte haft något program, mer än att förklara hur Wikipedia fungerar för intresserade, men i år har vi tankar på att ha några programpunkter, så som sker i många andra montrar. Vi har ju en stor monter om 30 m², så det finns utrymme.--Historiker (diskussion) 7 juni 2018 kl. 20.49 (CEST)

Tröjfärg?[redigera wikitext]

I år har vi tre förslag på tröjfärg. Texten är densamma som de senaste åren och trycks i vitt.

 • Turkos –
 • Visibility (orange)
 • Antracite (grå) – Boelnorra Agatefilm

Ni kan se tröjorna här. @Boberger, Vätte, Boelnorra, Astridx, ArildV, StenS, Vogler, Paracel63, Hannibal: Kommentera gärna förslagen.--Historiker (diskussion) 2 juli 2018 kl. 21.53 (CEST)

@Anita Fors, C. Fleetwood, Frank Götmark, Tant Milli, Yvalima, Zquid, Agatefilm, Cesium137, CFCF, Hobbsansak, Jolliro, Semin, Allexim, abbedabb, Prolineserver: Fler intresserade (deltagare de senaste åren pingas).--Paracel63 (diskussion) 3 juli 2018 kl. 18.24 (CEST)
@Paracel63, Historiker: Färger signalerar till vårt undermedvetna olika budskap. Vi har våra instinkter och en av dem är att undvika orange som ses som en alarmsignal. --Allexim (diskussion) 4 juli 2018 kl. 15.02 (CEST)
Jag tycker att turkos och antracite ser bra ut. Orange förknippar jag med försäljare och andra som vill synas till varje pris, och känns lite mindre seriöst än de andra färgerna.2A03:1B20:2:F702:0:0:0:13E 4 juli 2018 kl. 15.37 (CEST)
@Allexim, 2A03:1B20:2:F702:0:0:0:13E: Tack för inläggen (orange verkar ligga risigt till i "omröstningen", så här långt)! Jag utgår också från att ni båda är intresserade av att delta på Bokmässan i höst (lägg gärna in er här eller säg hur ni tänker här i diskussionen)… Och IP-numret ovan, du får jättegärna skaffa dig ett eget användarkonto, så att vi vet att du är du. Allt gott. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 4 juli 2018 kl. 18.24 (CEST)
Jag röstar också gärna bort orange - dels därför att vit text på den kan vara svårläst, och dels för att orange känns för skrikig. Som att man är en vägarbetare som behöver synas i trafiken, eller kanske nåt från 70-talet (då inredningen ofta gick i bla orange och brunt...). Av de två kvarvarande tror jag att grå är den som skiljer mest från förra årets färg. Hur passar vit text på den? Finns det några exempel på andra som tryckt vit text på den grå och den turkosa, som man kan titta på? // Zquid (diskussion) 7 juli 2018 kl. 14.10 (CEST)
Turkos är en fräsch färg. Det är nummer ett för mig. Antracit kommer god två. Instämmer med vad som sagts ovan om orange.Anita Fors (diskussion) 17 juli 2018 kl. 16.51 (CEST)
Tack för in- och åsikterna! Nu stryker jag orange som alternativ. Ni som vill rösta, får gärna lägga in {{röst|Användarnamn}} efter ert förstaval. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 17 juli 2018 kl. 16.58 (CEST)
Jag skulle föredra en stor, tydlig Wikipedia-namnskylt framför en tröja av det här slaget (även om jag inser fördelen med enhetlig klädsel i mässmiljö). Förhoppningsvis är man välkommen i montern med eller utan wikitröja. 😊 Turgenjev (diskussion) 16 augusti 2018 kl. 14.38 (CEST)
@Turgenjev: Du är varmt välkommen i vårt mässprojekt! Vi (@Historiker:) får fundera på det där med stor, tydlig Wikipedia-namnskylt. Hittills har det inte varit så jättepraktiskt, eftersom alla inte vill skylta med sina privata namn i sin roll som wikipedianer. Om vi får lov att lägga undan en wikitröja åt dig, vilken storlek skulle kunna passa bäst? Meddela också gärna din mejladress och/eller mobilnummer (kan skickas till undertecknad via 0730-691761 eller pajasnabel-atelia.com), så att vi lättare kan hålla kontakten närmare mässan. Allt gott. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 24 augusti 2018 kl. 18.34 (CEST)
@Paracel63: Jag anser inte att vi skall ha namnskyltar. Precis som du skriver, så vill inte alla skylta med sitt namn. Syftet med enhetliga tröjor är att det ger uppmärksamhet i montern, samt att vi syns när vi rör oss på mässgolvet för övrigt.--Historiker (diskussion) 24 augusti 2018 kl. 21.32 (CEST)
Det köper jag. @Paracel63: jag har mailat dig. Turgenjev (diskussion) 28 augusti 2018 kl. 14.07 (CEST)
Facebook like thumb.pngGillar Du ska se, efter någon mässdag med ett halvdussin wikipedianer i samma tröjfärg runt på mässgolvet… Då har många hunnit upptäcka att Wikipedia är på bokmässan i år igen. Sådant ger genomslag. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 28 augusti 2018 kl. 15.43 (CEST)

Mässtävling (VT)[redigera wikitext]

@Paracel63: Jag såg just att temat för "mässtävling" (avsnitt 2.2) behöver ändras... :-) // Zquid (diskussion) 1 augusti 2018 kl. 00.22 (CEST)

Mässtidning (Göteborg -> Stockholm)[redigera wikitext]

@Historiker: Om jag inte fått saker om bakfoten, åker du till Stockholm innan Bokmässan. Har du möjlighet och lust att ta med ett ex av mässtidningen (om du får tag i den innan resan)? // Zquid (diskussion) 7 september 2018 kl. 16.43 (CEST)

@Zquid: Det är riktigt att jag kommer att åka till Stockholm innan Bokmässan. Jag skall försöka ta med tidningen till kontoret då.--Historiker (diskussion) 7 september 2018 kl. 20.34 (CEST)
@Historiker: Facebook like thumb.pngGillar Tack på förhand! :-) // Zquid (diskussion) 8 september 2018 kl. 11.40 (CEST)
@Zquid: Mässtidningen finns nu på kontoret i Stockholm – John fick den av mig igår.--Historiker (diskussion) 23 september 2018 kl. 09.06 (CEST)
@Historiker: Jag har hämtat tidningen och redan gått igenom dagsprogrammen en gång. (= fullt med kryss). Det blir mycket springande om jag ska hinna fota alla jag tänkt. :-) Men nu är jag bättre förberedd än jag var förra året. Stort tack för hjälpen! // Zquid (diskussion) 24 september 2018 kl. 19.05 (CEST)
@Zquid: Det var roligt att den var till hjälp. Hoppas det blir många bra bilder.--Historiker (diskussion) 24 september 2018 kl. 19.41 (CEST)

"Gäster att fotografera"[redigera wikitext]

Är det välkommet att komplettera tabellen under rubriken "Gäster att fotografera" med ytterligare namn, även om de inte deltar i seminarier? Jag tänkte närmast på serietecknarna Thomas Holm (Bamse), Alan Kamieniarczyk (Hälge) och Krister Petersson (Uti vår hage) som signerar i Egmonts monter. (@Paracel63:) N0WIS (diskussion) 28 september 2018 kl. 00.54 (CEST)

@N0WIS: Självklart! Uppdatera på! SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 28 september 2018 kl. 10.47 (CEST)

Summering[redigera wikitext]

Vanliga frågor från folk[redigera wikitext]

Hur många har vi pratat med? (minst 15 sekunder; mål: 150 personer)[redigera wikitext]

 • Paracel63: (15+15+30+20=)80
 • Sofie Sigrinn: 11+10+12+25= 58 (minst, glömde räkna ibland)
 • Machatjkala: 32+9 (lö+sö)
 • StenS: 20+10 (lö+sö)
 • Historiker: 4 (fr) + 40 (lö) + 40 (sö) = >80. Lördag och söndag är skattningar, det är svårt att räkna och ofta talar man med flera på en gång.
 • Zquid: Runt 10 personer (föredrar att fota framför att prata).
 • Turgenjev: >50
 • BodilKristina: 4

Antal uppladdade bilder (mål: 300 uppladdade bilder 31/12)[redigera wikitext]

 • Sofie Sigrinn: 10, ytterligare 3 om Scener & samtal får räknas med (det kommer att bli fler)
 • Zquid: 34 uppladdade
 • BodilKristina: 4
 • Historiker: 31
 • Paracel63: 38 (totalt 158 ett dygn senare)
 • Summering: 204 en minut före midnatt, 322 ett knappt dygn senare

Antal förbättrade artiklar pga. mässan (mål: 50 artiklar 31/12)[redigera wikitext]

 • StenS: 10
 • BodilKristina: 2
 • Historiker: 8 svenskspråkiga + 7 andra språkversioner
 • Summering: Enligt Commons länkräknare används bilderna i (7 januari) denna kategori på 210 sidor hos WMF-projekt. Uppskattningsvis kanske 90 procent rör sidor i artikelnamnrymden på olika Wikipedia-versioner.

Kontakter med organisationer och privatpersoner (mål: 5 organisationer)[redigera wikitext]

 • Delade ut visitkort till ett par lärare/journalister från Malmö, som hade planer på wikiträffar av något slag.—Paracel63 (diskussion) 3 oktober 2018 kl. 15.27 (CEST)
 • Kontakt med en journalist från P4 Sjuhärad, vilket ledde till en intervju i radion senare under hösten.--Historiker (diskussion) 7 januari 2019 kl. 21.01 (CET)

Montern[redigera wikitext]

 • Lyckad variant även i år. Inköpt draperi var en förbättring. Scenen kom till användning.—Paracel63 (diskussion) 3 oktober 2018 kl. 15.27 (CEST)
Instämmer. Nu har vi ett draperi för kommande år och behöver inte fråga om lån. Bildskärmen kom till användning, såväl för den rullande bildvisningen, som annonsering av nästa programpunkt och hur aktuellt Wikipedia är.--Historiker (diskussion) 4 oktober 2018 kl. 19.35 (CEST)

Broschyrer[redigera wikitext]

 • Foldern blev snygg. Drygt halva upplagan på 2000 ex gick åt. Antagligen räcker det som är kvar i kombination med det som är kvar från 2015-upplagan även till nästa års mässa. Vid nytryckning av den nya foldern bör någon sorts bildtext infogas; det räcker nog med "Wikimania 2016", "Kvinnliga huvudpersoner, Göteborgs litteraturhus" och "Holger Ellgaard bland kameror" i bylineparenteserna.—Paracel63 (diskussion) 3 oktober 2018 kl. 15.27 (CEST)
Samt en justering av A:et i rubriken på förstasidan.--Historiker (diskussion) 4 oktober 2018 kl. 19.35 (CEST)

Scenprogram[redigera wikitext]

 • Bra och uppmärksammat. Utlysning kort före är praktiskt. Pratorna får inte vara längre än 10 minuter. Det är en fördel med viss förberedelse. Fler personer får gärna bidra till pratorna. Den som hanterar datorn bör stå närmast skärmen; då kan hen peka på skärmen, vilket blir tydligare. Mikrofonen får inte vara närmare än en meter från högtalaren (pga. risken för rundgångstjut).—Paracel63 (diskussion) 3 oktober 2018 kl. 15.27 (CEST)
Ännu bättre blir det om man har två mikrofoner, men det beror på vad DIK beställer. Troligen har de enbart en talare vid sin presentation.--Historiker (diskussion) 4 oktober 2018 kl. 19.35 (CEST)

Insamling av ekonomiskt bidrag[redigera wikitext]

Insamling med hjälp av sparbössan gav??? --Allexim (diskussion) 3 oktober 2018 kl. 17.28‎ (CEST) (Signatur tillagd i efterhand av Allexim.)

Spargrisen fick 250 kronor båda dagarna, så totalt 500 kronor. Dessutom fick vi in 250 kronor via Swish.--Historiker (diskussion) 4 oktober 2018 kl. 19.35 (CEST)
Mycket glädjande! :-) --Allexim (diskussion) 4 oktober 2018 kl. 21.45 (CEST)

Övrigt[redigera wikitext]

 • Inför nytt monteräventyr rekommenderar jag inköp av hopfällbart broschyrställ, kanske av någon av varianterna i denna listning. Det är inte praktiskt att behöva be om lov, demontera, bära omkring, flytta i bil, montera, demontera, flytta i bil, bära omkring och slutligen montera, när storleken på stället är som det är. Bärandet är inte praktiskt, saker glöms av och frustration blir resultatet. Tack på förhand.—Paracel63 (diskussion) 3 oktober 2018 kl. 15.27 (CEST)
@Paracel63: Jag håller helt med dig. Dessutom är det hopfällbara stället, som får plats i en väska (vi hade ett sådant härom året), mycket bättre rent utställningsmässigt. Vi låter köpa in ett sådant till nästa års mässa, då det kommer att finnas utrymme för det i budgeten.--Historiker (diskussion) 4 oktober 2018 kl. 19.11 (CEST)
Facebook like thumb.pngGillar Ett lämpligt ställ kan vi ha nytta av även i andra sammanhang och även när vi inte har tillgång till Litteraturhusets utrustning. SMirC-smile.svgParacel63 (diskussion) 4 oktober 2018 kl. 19.17 (CEST)
Alternativ leverantör.--Historiker (diskussion) 7 januari 2019 kl. 21.17 (CET)

Tack![redigera wikitext]

Hälsningar till alla wikimänniskor jag träffat under dessa intensiva men trevliga dagar! // säger Zquid (diskussion) 30 september 2018 kl. 11.47 (CEST) (som nu sitter på tåget hem)

Facebook like thumb.pngGillarParacel63 (diskussion) 3 oktober 2018 kl. 15.27 (CEST)

Summera inför nyår[redigera wikitext]

@Astridx, Boberger, BodilKristina, Boelnorra, C. Fleetwood, Machatjkala, Paracel63, Parolajo, Sofie Sigrinn, StenS, Turgenjev, Vogler, Zquid, Yvalima: Nu är året snart slut och projektet har några mål, som bör vara uppnådda inför årsskiftet. Det gäller framför allt att ladda upp bilder på Commons, men även att redovisa hur många personer vi talat med, antalet förbättrade artiklar och om vi fick kontakt med någon organisation. De uppgifterna redovisas här ovan under "Summering". Hör av er om ni har några frågor, eller funderingar.--Historiker (diskussion) 16 december 2018 kl. 19.58 (CET)

Från statistikdepartementet kommer även en ping om att komma ihåg mallen {{Wmse-GemenskapensProjekt}} vid uppladdning så att bilderna kommer med i den automatiska sammanräkningen. Det finns lite olika parametrar, så välj det som passar av {{Wmse-GemenskapensProjekt |project=Göteborg Book Fair 2018|travel=ja|press=ja|teknikpool=ja}}. /Axel Pettersson (WMSE) (diskussion) 17 december 2018 kl. 09.25 (CET)