Wikipediadiskussion:Projekt arbetarrörelsen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Artikel?[redigera wikitext]

Så, ska vi ta oss an någon speciell artikel? Kanske ta reda på böcker i ämnet och ta varsin bok för att förlänga någon artikel. Jag kommer vara borta i en och en halv vecka nu men efter det så. 1 maj artikeln kanske?Malcolm X 26 april 2007 kl. 23.47 (CEST)

Ja det låter bra. Har fått tag i en hyffsat bra bok om Arbetarrörelsen i stort som även innehåller en uppslagsbok, vilket jag håller på att fylla artikeln Arbetarrörelsen med. Annars bor jag på ett olägligt ställe med ett litet bibliotek men kan gå och kolla. Första maj artikeln kan vara bra, samt just arbetarrörelsen kanske. Karl Marx, Friedrich Engels är ju inte heller de bästa. Frederico 28 april 2007 kl. 14.28 (CEST)

Månadens arbetare[redigera wikitext]

Förslag till utmärkelse

Kom på att vi kunde ha ett samarbete som veckans samarbete men på en månad inom projektet. Ett alternativ till namn kan vara Månadens arbetare. Den som har gjort störst redigering på artikeln får en utmärkelse. Maj månads artikel kan ju vara Första maj. Frederico 28 april 2007 kl. 15.23 (CEST)

Låter som en bra idé. Helt klart en motiverande kraft. ~necatordb 30 april 2007 kl. 13.46 (CEST)

Jag skapade Wikipedia:Projekt arbetarrörelsen/Månadens arbetare, ändra något om ni tycker det. Som första artikel tog jag Första maj, nästa artikel kommer att bli vald, så gå och rösta! Frederico 30 april 2007 kl. 17.11 (CEST)

hehe, lite moderatinspirerad mvh malcolm

Mall[redigera wikitext]

På diskussionssidan till Mall:Socialism så förekommer det en diskussion om en förbättrad variant, som skapades Maj -06, Mall:Socialismens, som bygger på den engelska mallen. Känns ju som att man skulle kunna bygga vidare på den och ersätta den nuvarande mallen... /Nikodemus 29 april 2007 kl. 14.06 (CEST)

Ja vad bra. Den versionene var mycket bättre. Får försöka ändra den och kanske till och med byta ut den mot Mall:Socialism. Eller vad tycker du? Frederico 29 april 2007 kl. 19.03 (CEST)
Jo, tycker nästan att den känns redo att börja användas. Eventuellt om man skulle få in en kategori om personer och organisationer som på engelskans, också finns det ju några röda länkar längre ner på listan. Jag la till lite fler riktningar från den gamla mallen nu iaf, också provade jag att bredda den från 160 till 200. /Nikodemus 30 april 2007 kl. 14.34 (CEST)

Mall:Marxism[redigera wikitext]

Har översatt så mycket jag kan av den engelska mallen [1] till Mall:Marxism. Mycket kvar att göra dock. Sen tänkte jag att man inte lägger ut mallen förräns den är färdig och de röda länkarna fixade. Kan även hända att jag missat någon översättningslänkning. ~necatordb 30 april 2007 kl. 13.46 (CEST) ~

Jag försökte översätte lite mer. Det var svåra engelska uttryck som användes, kanske skulle man kunna ta bort de röda oöversatta länkarna tills vi hittar een översättning. Då skulle mallen kunna börja användas. Frederico 1 maj 2007 kl. 09.09 (CEST)
Jepp. Jag la de röda länkarna längst ner i koden gömda. Börjar med att lägga ut mallen på Marx-relaterade-sidor. ~necatordb 1 maj 2007 kl. 17.58 (CEST)
Nu är jag inte med i projektet, och ska kanske inte lägga mej i då, men jag tycker det är intressant så här skriver jag i alla fall. Jag har innan varit inne och petat i gamla socialism-mallen, och råder er att tänka på att det kan finnas begreppsskillnader mellan engelskan och svenskan; ett engelskt ideologinamn kanske inte är lika populärt som det är i sverige, där man oftare säger si istället.. Om ni förstår. Har märkt att i andra sammahang verkar många ta de engelska uttrycken som rättesnöre, men hoppas ni har någon mer objektiv svensk källa att rätta er efter i sådana fall. Så se upp med begrepp som kanske inte finns på enwiki men finns här. Keep up the good work! Hälsar: Flinga 4 maj 2007 kl. 04.43 (CEST)
Jag är inte heller med i projektet, men då det är spännande... Finns det någon plan på att översätta resten av marxism artikeln från engelska till svenska eller är det bara mallen? Jag tycker själv att den svenska är lite trist, och då särskilt eftersom den engelska är riktigt bra.--Botaniker 20 juni 2007 kl. 21.15 (CEST)

Ådalslagarna[redigera wikitext]

Ådalslagarna har varit märkt för kvalitetskontroll väldigt länge. Skulle ni vilja hjälpa till att ta en titt på den?? hejkompis (disk.) 23 mars 2010 kl. 07.29 (CET)

Antikommunism[redigera wikitext]

Antikommunism har varit fluffig väldigt länge. Vill ni ta en titt? Är projektet förresten aktivt? hejkompis 28 maj 2010 kl. 07.24 (CEST)