Wikipediadiskussion:Skicka e-post till annan användare

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Från Bybrunnen: Wikimailfunktionen[redigera wikitext]

Med anledning av att en eller flera personer verkar missbruka wikimail-funktionen för att skicka mail i andra personers namn har jag lagt upp en kort beskrivning av funktionen Skicka e-post till annan användare här och en diskussionssida med ett förslag här. Om folk tycker mitt utkast verkar vara en bra lösning måste förmodligen utredas huruvida den ändring jag föreslår är tekniskt genomförbar. - Tournesol 29 maj 2005 kl.14.09 (CEST)

Så brukar det funka när man anmäler sig till andra saker på internet där man har ett ID så det verkar mycket motiverat. Gunnar Larsson 29 maj 2005 kl.21.16 (CEST)

Förslag på förbättring av funktionen[redigera wikitext]

För att komma runt problemet med falska mail föreslår jag att denna funktion ändras så den ej kan användas innan användaren låtit WP-systemet verifiera att användaren verkligen kan läsa mail till denna adress. Detta skulle kunna göra genom att användaren på sin inställningssida klickar på en knapp, servern skickar ut en slumpgenererad verifikationskod till den angivna mailadressen och användaren får mata in denna kod i en ruta på Wikipedia. - Tournesol 29 maj 2005 kl.11.19 (CEST)

Det verkar på beskrivningen som att det är möjligt att registrera flera nick för samma e-postadress. Det är också ett hål som borde täppas igen i så fall. Eller är marionetter för robotar så önskvärda, att möjligheten måste finnas kvar? /RaSten 29 maj 2005 kl.21.57 (CEST)
Nu är det inte här som förslag ska ställas, men E23 har blivit ombedd att titta in här, så jag passar på att nämna, att jag saknar möjligheten att få en kopia till min egen epostlåda av det jag skickar via Wikipedia mail. Det behöver kanske inte var åtkomligt annat än via inställningssidan, men ett kryss brevid skrivfönstret kan ju också duga. /RaSten 2 juni 2005 kl.13.44 (CEST)
Obligatorisk verifiering av e-postadresser kommer att komma i Mediawiki 1.5, som Wikipedia enligt planen ska gå över till inom kort (dagar eller veckor). Möjligen kommer dock verifieringen att vara avstängd till en början, beroende på om vi ska satsa på en övergång till meta:SUL först (så att man slipper verifiera sin adress en gång för varje konto man har på de olika wikipediorna). // E23 3 juni 2005 kl.10.51 (CEST)
Låter bra att det är på gång. /Habj 3 juni 2005 kl.16.17 (CEST)

Gamla registreringar[redigera wikitext]

Texten Tidigare kunde denna funktion missbrukas är väl missvisande, eftersom den som redan tidigare skaffat sig ett sådant "feladresserat" konto är väl knappast kollad? Funktionen kan fortfarande missbrukas av den som är illvillig nog. /RaSten 10 juli 2005 kl.08.40 (CEST)