Wikipediadiskussion:Wikiträffar

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Wikiträffar är ett chans[redigera wikitext]

På sidan står det "Wikiträffar är ett chans" vilket inte är korrekt Svenska. MHC HumanImmuneSystem (diskussion) 2 augusti 2018 kl. 09.27 (CEST)

Tack för påpekandet, jag har fixat. Om det här hade varit en wiki så hade du kunnat rätta det själv! Men av något skäl måste texten på sidan gömmas under den svårfunna beteckningen Wikipedia:Wikiträffar/Intro, antagligen för att någon tyckt det är mer ”stringent” så, ett ord man gärna använder för att motivera att man gör saker svårare för andra användare, även i hopp om att användandet av själva ordet ska imponera. /NH 2 augusti 2018 kl. 09.55 (CEST)

Anonymitet[redigera wikitext]

Å ena sidan skulle jag gärna komma till en wikiträff i Stockholm, det skulle vara trevligt att få ansikte och röst på användare och att mötas ansikte mot ansikte skulle kanske leda till smidigare samarbete, men å andra sidan vill jag bevara min anonymitet och det är ett för mig överordnat intresse. Förslag på hur man kan göra? /Ascilto (diskussion) 15 november 2018 kl. 19.21 (CET)

Det är inget problem. Antingen presenterar du dig med ditt användarnamn, och uppger inte det riktiga namn, eller så presenterar du dig enbart med ditt förnamn, utan att avslöja vilken din användarsignatur är. Det respekteras. Vi har deltagare på wikifikorna i Göteborg, vilka inte uppger sitt användarnamn.--Historiker (diskussion) 15 november 2018 kl. 19.24 (CET)
(Redigeringskonflikt) En stark vilja jag har är också att allt som rör Wikipedia skall avhandlas på Wikipedia, med största möjliga transparens. Inga konferenser på IRC och dylikt. /Ascilto (diskussion) 15 november 2018 kl. 19.26 (CET)
Hur menar du då? På wikiträffar talar vi naturligtvis om Wikipedia, ger tips om tekniska frågor, hjälper nybörjare, kommenterar artiklar, planerar fotosafaris och mycket annat.--Historiker (diskussion) 15 november 2018 kl. 19.29 (CET)
Däremot fattas inga beslut, om det är vad du menar? /Julle (disk.) 15 november 2018 kl. 19.42 (CET)
Som tips kan det också vara värt att vara tydlig med att du inte vill bli fotograferad. /Julle (disk.) 15 november 2018 kl. 19.43 (CET)
Jo det finns en motsättning. Å ena sidan skulle det vara kul och givande att träffa andra wikipedianer, å andra sidan vill jag att allt som rör Wikipedia avhandlas på Wikipedia. Det finns kanske lösningar, som ordentliga redovisningar av vad som avhandlades. /Ascilto (diskussion) 15 november 2018 kl. 20.02 (CET)
Det är nog svårt att allt som rör Wikipedia avhandlas på Wikipedia. Det förs nog dagligen massor med samtal om Wikipedia utanför Wikipedia. På wikifikorna i Göteborg för vi ibland logg över vad som händer, men vi kan inte få med allt – ibland sker flera olika samtal parallellt. Det viktiga med wikiträffar är att wikipedianer träffas i verkligheten, så att man lär känna varandra. Det är enligt min uppfattning det bästa sättet att få ett bra arbetsklimat på Wikipedia. Har man lärt känna en annan person, får man också en bättre förståelse för dennes bevekelsegrund, sätt att agera och resonera.--Historiker (diskussion) 15 november 2018 kl. 20.19 (CET)
I samband med att en wikiträff flyttas till "nyligen timmade träffar" så brukar de som deltagit också skriva en kort sammanfattning av vad som diskuterats. /ℇsquilo 17 november 2018 kl. 10.07 (CET)

Global kalender på Space[redigera wikitext]

I det nya Wikimedia Space finns det också en kalender vars syfte är att samla wikimediarelaterade händelser från världen över. Om man vill att wikimedianer på resande fot ska hitta till sin wikiträff kan det vara läge att lägga till den där. Är man själv ute och reser kan det också var värt att titta in där. Ainali diskussionbidrag 29 augusti 2019 kl. 21.48 (CEST)