Will Wright

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Will Wright
Will Wright håller tal vid South by Southwest 2007.
Född20 januari 1960 (61 år)
Atlanta, Georgia
Yrke/uppdragSpeldesigner
MakaJoell Jones

Will Ralph Wright, Jr., född 20 januari 1960 i Atlanta i Georgia, är en amerikansk speldesigner och en av grundarna till spelutvecklingsföretaget Maxis. Han är bland annat upphovsman till datorspelen SimCity och The Sims.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

År 1987 grundande han det amerikanska spelutvecklingsföretaget Maxis. Wright har medverkat i designen av spel som Sim City, SimEarth, The Sims och Spore. År 1999 fick han ett erkännande för sina insatser i Entertainment Weekly som nämnde honom som en av underhållningsindustrins 100 viktigaste personer. År 2003 utsåg Game Informer Wright till en av årets mest framstående spelutvecklare.

Wrights spel, storskaliga sociala simulationer av allt från myrsamhällen (Sim Ant) till städer (Sim City) och civilisationer (Spore), bottnar i hans barndoms intresse i båt- och flygplansmodeller.

Ludografi[redigera | redigera wikitext]

Will Wright var inte med i produktionen av SimCity 4, SimCity Societies eller SimCity från 2013. Han designade mycket få delar av spelet The Sims 2, och är inte med alls i produktionen av The Sims 3.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]