Williams lista

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Williams lista
William Spetz.jpg
William Spetz 2013.
GenreHumor
Antal säsonger2
LandSverige Sverige
SpråkSvenska
Produktion
ProduktionsbolagSVT
Sändning
OriginalkanalSVT Humor
Originalvisning2013
Externa länkar
Officiell webbplats

Williams lista är en svensk humorserie från 2012. Serien har visats på SVT Humor och handlar om den unge William Spetz i en överdriven version av hans liv. I serien träffar han tjejen Sara och blir kär i henne. William har också grannen Lennartson som han avskyr. Spetz har tidigare gjort sig känd för sin videoblogg lillabloggenYoutube. Serien är skriven och regisserad av Thobias Hoffmén, och producerad av ART89 för SVT. Spetz har även själv varit med och arbetat fram manus.

Serien var nominerad till Ikarospriset 2012 inom kategorin årets humor av 2012 års produktioner.[1]

Sommaren 2013 kom Williams lista 2 ut.

Handling[redigera | redigera wikitext]

William är hemma under sommarlovet då hans familj rest bort och gått med på att låta honom vara ensam kvar. William har en lista med saker han måste göra. Bland annat ska han uppleva en sommarromans. Han bestämmer sig för att det ska bli med Sara, som är hans granne, skolkamrat och själsfrände, fast hon inte vet om det själv än. Enligt listan ska han också bland annat sommarjobba och bli en hjälte.

Om William[redigera | redigera wikitext]

William Spetz spelar huvudrollen och flera biroller i serien som är en slags fortsättning på hans egenproducerade videoblogg lillabloggen. En uppföljare till Williams lista kom sommaren 2013.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Ikarosnomineringar till 2012 års produktioner”. Publicserviceklubben. Arkiverad från originalet den 30 juni 2013. https://archive.is/20130630044157/http://publicserviceklubben.com/2013/04/19/de-nominerade-ar-2/. Läst 5 november 2013. 

Övriga källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]