Wrestlingtekniker

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Detta är en lista över tekniker som är specifika för underhållningsformen wrestling.

Frog splash[redigera | redigera wikitext]

Frog splash.

Frog Splash var Eddie Guerreros kännetecknande metod under hans tid i wrestling. Det genomfördes då en motståndare låg på marken, han hoppade och innan han träffat tog han ned händerna nära knäna och upp igen. För tillfället använder Rey Mysterio den som en hyllning till Eddie Guererro, då de var kompisar medan Eddie Guererro fortfarande levde.

Powerbomb[redigera | redigera wikitext]

Power bomb.

Powerbomb innebär att den ene brottaren stoppar motståndarens huvud mellan sina ben (båda står upp). Brottaren tar därefter ett grepp runt midjan på motståndaren. Därefter lyfter brottaren upp motståndaren så att denne blir sittande på brottarens axlar. Det finns även en variant då brottaren lyfter upp motståndaren på sina axlar och sätter sig ner. Denna version används av Batista som kallar den för Batista Bomb (Sit Out Powerbomb). Om detta görs på en mjuk matta och de båda landar samtidigt uppstår ett kraftfullt bombljud, därav namnet Powerbomb.

Spear[redigera | redigera wikitext]

Spear är ett finishing move. En spear går till så att brottaren löper mot sin motståndare, och hoppar mot honom i luften, för att tackla honom med axeln i magtrakten. Kan jämföras med en tackling i amerikansk fotboll. Kända wrestlare som använder greppet är Bobby Lashley, Edge,Bill Goldberg och Batista.

Springboard hurricanrana[redigera | redigera wikitext]

Springboard hurricanrana, också känd som Springboard Hurracanrana. En wrestlare ställer sig på kanten av ringen och motståndaren är i ringen. Sen när motståndaren står upp hoppar den andra upp på repen och hoppar ner på motståndaren och tar tag med benen på motståndarens nacke och skjuter han i en framåtvolt. Sen när han nere på marken så pinnar han honom med sina armar bakom motståndarens ben. Rey Mysterio kallar den West Coast Pop. Bli inte förvirrad, West Coast Pop är en Springboard hurricanrana men efter Rey's operation har han svårt att göra den. Därför döpte han en Seated Senton till West Coast Pop 2 som också blivit känd som den nuvarande West Coast Pop.

Tiger Feint Kick[redigera | redigera wikitext]

Tiger Feint Kick innebär att den ena brottaren ligger ner med bröstet på det mittersta repet och anfallaren tar sats från repet på andra sidan och springer mot motståndaren. Anfallaren tar tag om det översta och mittersta repet och svingar sig liggande i luften spik rak och avslutar med en spark med båda fötterna i huvudet på motståndaren, som flyger tillbaks till ringens mitt. Vissa wrestler brukar hoppa upp på det översta repet och göra West Coast Pop där man hoppar till motståndaren och gör en hurricanrana eller en Droppin' Da Dime där han gör ett hopp mot motståndaren som ligger ned och avslutar med en leg drop (landar med benet mot halsen). Rey Mysterio har populariserat detta move under namnet 619, efter postnumret i San Diego där han bor.