Yoshimitsu

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Yoshimitsu
Organisation Manji-Clan
Födelseplats Japan (Mount Fuji)
Födelsedatum (Ålder) okänt
Längd 178 cm
Blodgrupp O
Kampstil Advanced Manji Ninja Arts
Särskilda färdigheter Ledare av Manji-klanen
Gillar titta på sumobrottning, arkad-spel
Ogillar dåliga förlorare

Yoshimitsu (吉光) är en figur i beat em up-spelet Tekken skapat av Namco. Yoshimitsu har varit med i alla Tekken-spel sedan debuten år 1994. Även i Soul Calibur finns en karaktär vid namn "Yoshimitsu", men om det är samma person som i Teken är okänt.

Yoshimitsu är en udda och mystisk karaktär. Detta har lett till att han fått en stor "fanbase".

Historia[redigera | redigera wikitext]

Yoshimitsu är samurai ninja. Svärdet som är hans vapen har samma namn som han själv. Yoshimitsu är känd för sin särpräglade fighting stil. Han kan teleportera hela sig själv och han har också förmågan till självmordsattacker. Han är vän med Bosconovitch, fiende med Bryan efter Tekken 4, och rival med Kunimitsu.

Tekken utspelar sig i framtiden, medan Soul Calibur utspelar sig på 1500-talet. Detta har lett till att fans tror att Yoshimitsu från Soul Calibur är Tekken Yoshimitsus företrädare och medlem i samma klan. Svärdet som Yoshimitsu bär har samma namn och verkar ha magiska krafter.

Tekken 1[redigera | redigera wikitext]

Ledaren av den mystiska organisationen Manji-Clan är en i en lång linje av Robin Hood liknande ninjas som stjäl från de rika och ger till de fattiga. De bekämpar också korruption och ger pengar, mat, skydd och medicinsk hjälp till de fattiga och till politiska flyktingar runtom i världen. Ledaren går med i turneringen som en undanmanöver så att Kunimitsu och de andra medlemmar ska kunna stjäla Heihachis pengar. Yoshimitsu hörde också talas om en sumobrottare som hette Ganryu, som hade gått med turneringen och som ägnade sig åt korrupta affärer och bedrägeri. Yoshimitsu konfronterade sumobrottaren i en match i turneringen och tvingade honom att erkänna sina brott. Yoshimitsu skändade Ganryus namn och stal hans pengar och gav de till de fattiga.

Tekken 2[redigera | redigera wikitext]

Kunimitsu kom fram till Yoshimitsu och sa att hon tyckte att Manji-Clan skulle slå sig ihop med Mishima Zaibatsu. Yoshimitsu fann detta förslag högst märkligt och senare efter att Kunimitsu försökte stjäla skatter från klanen blev hon utslängd från klanen av Yoshimitsu. Hon gick till Kazuya Mishima för hjälp. Hon fick ett uppdrag av honom som gick ut på att stjäla skatter från Michelles stam. Yoshimitsu blev misstänksam mot vad hon planerade och bröt sig in i Mishima Zaibatsu. Yoshimitsu förlorade armen någon gång under inbrottet. Dr. Bosconovitch såg den skadade Yoshimitsu, hjälpte honom att fly och gav honom senare en mekanisk robot-arm. Kort därefter blev Dr. Bosconovitch kidnappad av Kazuya och Yoshimitsu ställde upp i "Iron Fist Tournament 2" för att rädda sin vän. Dock visste han inte att Kunimitsu också hade ställt upp i turneringen för att stjäla Yoshimitsus svärd och ta över Manji-Clan. De möttes i turneringen och Yoshimitsu vann till slut och kan ha dödat henne, men det vet man inte eftersom Namco aldrig har bekräftat eller dementerat det, notera också att "Ogre" i Tekken 3 har ett antal av hennes attacker i sin repertoar som tyder på att hon kan ha dödats av Ogre. Yoshimitsu lyckas lokalisera Dr. Bosconovitch som är på väg att flygas därifrån med en helikopter. Yoshimitsu hoppar upp på helikoptern och räddar Dr. Bosconovitch.

Tekken 3[redigera | redigera wikitext]

Ett år efter Tekken 2 blev plötsligt Bosconovitchs dotter väldigt sjuk och han valde då att söva ner henne, tills han kunde hitta botemedlet. Bosconovitch själv drabbades av en ovanlig sjukdom som gjorde att han fick problem med benen. Han sa till Yoshimitsu att om han fick tag på ett stickprov av Ogres blod skulle han kunna bota sig själv och kanske sin dotter. Yoshimitsu deltog i turneringen i jakt på Ogre. Paul Phoenix besegrade Ogre men var omedveten om att han omvandlade sig till sin riktiga form True Ogre. Yoshimitsu struntade i sin sista match mot Jin, som istället fick tillfälle att ta itu med True Ogre. Jin besegrade True Ogre och Yoshimitsu lyckades få ett stickprov av Ogres blod och tog det tillbaka till Bosconovitchs lab.

Tekken 4[redigera | redigera wikitext]

Yoshimitsu ägnade sig åt att ge pengar, mat, skydd och medicinsk hjälp till fattiga och till politiska flyktingar runtom i världen. Men snart fick Manji-Clan mindre pengar och färre medlemmar av olika anledningar. Yoshimitsu var orolig för framtiden för hans organisation och började överväga en union mellan Manji-Clan och Mishima Zaibatsu. Sen utnämndes en ny "Iron Fist Tournament" av Heihachi och Yoshimitsu valde att ställa upp så att han kunde besegra Heihachi och bli ledare för den nya unionen. Yoshimitsu bröt sig in i Mishima Zaibatsu där han hittade roboten Bryan Fury medvetslös och tog honom till Bosconovitchs lab. Sedan konfronterade Yoshimitsu Heihachi, men Heihachi vägrade att ge Mishima Zaibatsu till Yoshimitsu och skrattade honom i ansiktet. Sedan fick han höra att Manji-clan hade stulit stora delar av hans tillgångar. Heihachis livvakter försökte skjuta ner Yoshimitsu men han lyckades fly därifrån.

Tekken 5[redigera | redigera wikitext]

En månad efter Tekken 4 åkte Yoshimitsu upp till Bosconovitchs lab där han hittade hela stället fullständigt sönderslaget, och några medlemmar mördade. Yoshimitsu ställde upp i Tekken 5 där han ville ha hämnd på Bryan Fury. I slutet dödade han Bryan genom att skära sönder honom med sitt svärd. Bryan sprängdes i bitar och Yoshimitsu sa "Retribution".

Relationer[redigera | redigera wikitext]

  • Kunimitsu - rival (Okänt om de är släkt eller inte)
  • Bryan Fury - rival
  • Hwoarang - rival
  • Dr. Bosconovitch - vän

Kuriosa[redigera | redigera wikitext]

  • Yoshimitsus namn betyder ungefär "lyckligt ljus".
  • I Yoshimitsus Tekken 2 slut använder han fel hand som helikopter. Det är hans vänsterarm som är mekanisk.
  • Många tror att Yoshimitsu är en sorts utomjording på grund av hans konstiga dräkter och konstigheter och i Tekken 3 kallas han för "Space Ninja", detta kan dock vara en felöversättning eftersom "Space" och "Void" har samma kanji på japanska.
  • Yoshimitsu, Heihachi Mishima, Nina & Paul är de enda som har varit med i alla Tekken-spel.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]