Zabuza Momochi

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Zabusa Momochi
(桃地再不斬)
DebutManga kapitel 10 / Anime episod 6
SeiyūUnsho Ishizuka
Profil
Ålder26 (avliden)
Födelsedag15 augusti
BlodgruppA
Längd183 cm
Vikt72 kg
Information
Nuvarande rangMissing-nin
Föreg. anknytningarKirigakure, Dimmans Sju Svärdsmän, Gato
Föreg. teamHaku

Zabuza Momochi (桃地再不斬 Momochi Zabuza) är en rollfigur i manga- och animeserien Naruto.

Namnet "Zabuza" betyder bokstavligen "hugger aldrig två gånger", ett namn som passar då han oftast dödar sina fiender med bara ett hugg från sitt enorma svärd.

I serien Naruto reser Zabuza i sällskap med en pojke, Haku, som han tagit hand om sen Haku var liten. De tänker döda brobyggaren Tazuna så att Gato kan ha kvar sitt monopol i Våglandet.

Team 7, som består av Naruto Uzumaki, Sasuke Uchiha, Sakura Haruno och Kakashi Hatake, får då ett uppdrag att skydda brobyggaren, även om uppdraget är felbedömt som ett C-rank uppdrag, fastän det egentligen har minst rank B. Kampen mellan Zabuza och Kakashi-sensei ser ut att vara över när Kakashi ska träffa Zabuza med sin Chidori, men i sista sekunden går Haku emellan och tar smällen i hans plats, vilket dödar honom.

Zabuza, som är tillsynes orörd känslomässigt trots Hakus hjältedåd, bryter till slut ihop tack vare Narutos ord, och offrar sitt liv för att döda Gato. Haku och Zabuza begravs senare av Team 7, eftersom de trots allt hemskt de gjort förtjänar respekt och en ordentlig begravning.

Zabuza kallas även för "The Demon of the Mist", eftersom han som barn dödade över 100 elever i sin by. Han blev tvungen att fly sitt land efter att han försökt döda landets ledare, och jobbade sedan för en man som hette Gato för att tjäna ihop tillräckligt med pengar för ett andra försök.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]