Zack de la Rocha

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Zack de la Rocha år 2007.

Zacharías Manuel "Zack" de la Rocha, född 12 januari 1970 i Long Beach, Kalifornien, är en amerikansk sångare i bandet Rage Against The Machine och tidigare i Inside Out.

Zack de la Rocha hoppade av Rage Against The Machine, eftersom han tyckte att bandet inte nådde sina politiska mål. Han meddelade omgående att han skulle släppa ett soloalbum, men inget hände. Dock har han tillsammans med DJ Shadow gjort ett internetsläpp på singeln "March of Death", som var en protestlåt mot kriget i Irak. Rage Against The Machine gick senare ut med att de skulle återförenas för att spela på Coachellafestivalen, som först bara var tänkt att bli en engångsföreteelse, men bandet har fortsatt att turnera och sommaren 2008 gav de sig ut på en festivalturné i Europa där Hultsfredsfestivalen var ett av bandets stopp i Sverige.

2011 gjorde de sin sista spelning i L.A. Rising. Zack de la Rocha är känd för sin tuffa rapcores i den hårda numetal/rapcore som bandet spelar. de la Rochas låttexter handlar mest om personlig frihet, socialism och kritik mot USA:s imperialism.

Uppväxt[redigera | redigera wikitext]

De la Rocha växte upp i Los Angeles-området och har mexikanskt påbrå.

Andra låtar som Zack de la Rocha har medverkat i[redigera | redigera wikitext]

  • Zack de la Rocha, KRS-One & Last Emperor - C.I.A.
  • Zack de la Rocha - We want it all (2004)
  • Zack de la Rocha & Chuck D - Burn Hollywood Burn'
  • Zack de la Rocha, Dead prez & Chuck D - Mumia 911

Zack De la Rocha har även släppt en EP som heter One Day As a Lion med duon med samma namn, som han utgör tillsammans med Mars Voltas före detta trummis Jon Theodore.