Användare:Calandrella

Från Wikipedia

Välkommen! Jag är Calandrella, har nu sommarlov från mitt gymnasium och ägnar en hel del av nämnda ledighet åt Wikipedia-projekt. Nedan finns en del information om mig.

Notiser till mig själv
Självporträtt (dvärglärka, Calandrella rufescens).
Självporträtt (dvärglärka, Calandrella rufescens).
Det allra främsta hos Wikipedia, menar jag, är inte de fantastiska artiklar som skapats, inte heller den hjälp encyklopedin givit miljontals studenter, inte ens det underbara mellanmänskliga samarbete detta globala projekt utgör. Det främsta är istället att Wikipedia, mer än någonting annat i mänsklighetens historia, utgör ett bevis på vad vi intuitivt egentligen vet: de flesta människor vill väl. Hade världen sett ut på ett annat sätt än detta hade Wikipedia oundvikligen fallerat; inget såpass öppet projekt skulle kunna fungera om mänskligheten i stort hade onda intentioner, eftersom projektet då skulle tas över av de illvilliga.

Denna djupt demokratiska insikt om människans natur är och förblir Wikipedias största bedrift.

—Calandrella, sommaren 2012, lätt modifierad från ursprungsformuleringen i min vindlande essä om språk, Wikipedia, människors samarbete och visioner


  • Min blogg som mestadels handlar om politik, men även om filosofi, Wikipedia och lite annat som intresserar mig.
  • Min Wikipedia-dagbok där jag sedan en tid regelbundet dokumenterar mitt arbete på Wikimedia-projekten.

Jag hjälper gärna nya användare på Wikipedia (dock är jag inte jätteaktiv på Wikipedia för nävarande)!Denna användare har inte definierat sin könstillhörighet och bryr sig inte anmärkningsvärt om hur denna användare benämns, även om denna användare generellt ogillar en sådan fundamental uppdelning av mänskligheten i två grupper att den till och med finns i språket i vardagligt tal.

Calandrellas användarsida Fler utmärkelser... (16 totalt)
Jag fotograferar även till Wikimedia Commons och är en stark förespråkare för fri kultur och kunskap, inklusive bilder.
Jag fotograferar även till Wikimedia Commons och är en stark förespråkare för fri kultur och kunskap, inklusive bilder.
Tävlingsrosett efter vinst i Ugglanmalltävlingen november 2007
Tävlingsrosett efter vinst i Ugglanmalltävlingen november 2007
Flest artikelförlängningar v. 52 2007
Flest artikelförlängningar v. 52 2007
Jag blev veckans geograf v.36
Jag blev veckans geograf v.36
Vinstrosett för deltagande i vinnande lag i Stubbar Lagtävling januari 2008
Vinstrosett för deltagande i vinnande lag i Stubbar Lagtävling januari 2008

Välkommen till Calandrellas användarsida! Här på min användarsida finns information om mig. Jag är administratörsvenskspråkiga Wikinews (och var förut fadder; på grund av min nuvarande låga aktivitetsnivå är jag inte längre fadder, även om jag förstås gärna hjälper nya användare när jag kan). Jag skriver om allt möjligt på Wikipedia; ämnen jag översatt artiklar inom är främst Eurovision Song Contest, geografi och film. Jag skapar ibland, dock mycket sällan, nya artiklar från scratch. Framför allt sysslar jag med annat på Wikipedia än att faktiskt skriva i artikelnamnrymden; till exempel klotterrensning, relevanskontroll, infogning, patrullering av nya artiklar och dylikt; sådant som utmärker Wikitomtar. Ibland arrangerar jag, och ibland deltar jag i, veckans tävling. Mycket är jag dock en metawikipedian, eftersom jag ofta är på IRC och diskuterar. Jag är även en mergist med en gnutta deletionsm (fler åsikter). Jag använde förut pseudonymet Leo Johannes, och har nu övergått till pseudonymet Calandrella. Om du undrar något, fråga på min användardiskussionssida så svarar jag efter bästa förmåga!

Några artiklar jag bidragit tillkomplett lista En artikel som jag bidragit till
J.K. Rowling
J.K. Rowling
Eftersom ingen bild är tillgänglig använder jag denna bild på en smiley.
Eftersom ingen bild är tillgänglig använder jag denna bild på en smiley.
Mary GrandPré, född 1954 i South Dakota, är en amerikansk illustratör, mest känd för sina illustrationer till de amerikanska utgåvorna av Harry Potter-böckerna som är utgivna av Scholastic. Hon bor med sin familj i Sarasota, Florida. Läs mer...
Större text Mina Wikipediadatum redigera Min önskelista

Lemurer är fina djur. Här en individ jag fotograferade på Skansen.
Lemurer är fina djur. Här en individ jag fotograferade på Skansen.
  • Att "metaprojekten" som listas under "Diverse länkar" tömmer sina respektive kategorier.
  • Att alla våra basartiklar blir utvalda.
  • Att varje artikel har minst fem faktabitar.
  • Att alla artiklar, om möjligt, har minst en illustration.
  • Att Wikipedia blir den samling av hela mänsklighetens kunskap den har potential att bli.
Artiklar som bör utökas Diverse länkar

Niger (flod) - Krukmakeri - Uttal - Gizaplatån - Sång - Bilsport - Kampsport - Andlighet - Grönsaker - Utrotningshotad art - Liv - Blindhet - Hjärtsjukdomar - Kemisk förening - Dag - Minut - Sun Zi - Wu Cheng'en - Aretha Franklin - Samhälle - Sorg - Oberoende staters samvälde - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna - Inbördeskrig - Journalistik - Tidning Fler

Projekt wikifiering - Projekt infogningar - Projekt basartiklar - Vandal Fighter - Kvalitetsgranskningstabeller - CatScan - Nya artiklar - Snabba raderingar

Fri användning
Jag går med på att släppa mina bidrag till artiklarna på svenskspråkiga Wikipedia helt fritt om inte annat anges, alternativt det är en översättning från en annan språkversion av WIkipedia, då artiklarna troligtvis är licensierade under GNU FDL. Detta innebär att jag efterger min ideella rätt enligt 3 § tredje stycket i upphovsrättslagen som innebär att jag inte vill ha ett formellt erkännande av mina bidrag och att de är helt fria att använda. Var medveten om att andra bidragsgivare kanske inte gör likadant, så om andra har bidragit gäller troligen GFDL för artikeln. Detta inkluderar så kallade "infogningar"; då brukar jag attributera artikelförfattarna i redigeringsfältet, eller på annat vis ange att det inte är mitt enskilda bidrag. Mina enskilda bidrag (som inte är översättningar eller infogningar) är dock alltid helt fria.


Tack[redigera | redigera wikitext]

Denna sida kopierades i princip från Elinneas användarsida (historik till 20 ferbruari 2008, permanent länk till kopierade versionen), där Elinnea själv har redigerat fram sidans utseende, under GNU FDL.