Användare:Christian47

Från Wikipedia
sv Den här användaren har svenska som modersmål.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
da-2 Denne bruger kan bidrage på et medium niveau af dansk.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.

Hej alla användare![redigera | redigera wikitext]

Förtidspensionerad, numera folklig pensionär (f. 1947), noggrann, nyfiken, vetgirig, med kontrollbehov (ett visst, ändå). Därför finns jag här, till allas tjänst, när det behövs, eller när jag får ett uppslag eller känner mig tvungen att peta i en artikel. Har förflutet som bl.a. bildredaktör och redigerare på Bokförlaget Bra Böcker och Nationalencyklopedin (NE).

I vår stressade multimediavärld finns inte så mycket tid över för gemene man att tänka så mycket på meningsbyggnad, syftningar och ordval, interpunktion, typografi m.m., varför jag gärna gör en insats inom dessa områden. Över alla områden inom Wikipedia har jag de senaste åren lagt märke till en viss nonchalans vad beträffar utövande av administratörers s.k. kunnande för att gå in och kontrollera nya och/eller nya/befintliga artiklar.

Jag redigerar inget specialområde, men är personligen intresserad av musik, natur, motion och vetenskap, och svenska språket – och dess avarter.

And beware: Det är viktigt att hålla en trevlig och hyfsad ton, men den behöver inte vara superformell eller specialadministratöristisk! Det är tillåtet att föra en icke-byråkratisk diskussion på lättsam men anpassad nivå!

Mina aktuella projekt:

  • Ormar och att konsekvensföra latinska benämningar i deras olika artiklar.
  • Att få ner antalet artiklar med okända födelse- och dödsår samt att hitta datum.

Länder som jag besökt[redigera | redigera wikitext]

Danmark Frankrike Grekland Italien Liechtenstein Monaco Norge Polen Portugal San Marino Spanien Storbritannien Tjeckien Turkiet Tyskland Åland Österrike




Mallar