Användare:Pjred

Från Wikipedia
Denna användare beundrar trestegshopparen Jonathan Edwards, som faktiskt tänker ännu längre än han hoppade.

Vad gör jag här?[redigera | redigera wikitext]

Befolkningsstatistik ligger mig varmt om hjärtat, speciellt när det gäller världens städer och storstadsområden. Jag har pysslat med det på hobbybasis i över 30 år, och i en djungel av olika officiella siffror, beräkningar, uppskattningar, olika definitioner, felaktigheter, missuppfattningar och ibland överdrifter så försöker jag hålla mig uppdaterad så gott det går. Mina redigeringar på Wikipedia gäller i första hand detta ämnesområde. Som en bieffekt av detta har jag även börjat lägga tid på att fixa till artiklar om administrativa indelningar i olika länder.

Jag använder ibland andra språkversioner av Wikipedia som stöd, men föredrar att leta information till artiklarna från "världen utanför". Roligast är det om man kan föra in uppgifter (givetvis med referenser) som ingen av de andra språkversionerna har lyckats få med. Artiklar som grundar sig på rent översättningsarbete från till exempel engelskspråkiga Wikipedia är inget för mig.

Jag är lite av en wikiperiodare, d.v.s. kan i perioder lägga ner mycket tid här för att däremellan tycka att det finns annat i livet som är viktigare.

Jag hjälper gärna till![redigera | redigera wikitext]

Jag bistår gärna med information, förslag, kommentarer och annan hjälp när det gäller uppgifter om städer och storstadsområden. I mån av tid och förmåga, förstås. Detta kan gälla invånarantal, definitioner, hänvisningar till bra källor och liknande saker. Har du något du undrar över, ta upp det på min diskussionssida.