Användare:Vogler

Från Wikipedia
Voglers användarsida

Välkommen hit! Här finns info om mina redigeringar här på Wikipedia.

2007 började jag engagera mig i Wikipediaprojektet svenska politiker med fokus på svenska riksdagsmän. Här återstår ännu arbete och det finns fortfarande många historiska politiker som saknar artikel. 2009 började jag också fokusera mer på svenska forskare och akademiledamöter som saknade artikel. Även där återstår mycket jobb – all hjälp är välkommen!

När jag får tid över redigerar jag så klart även artiklar i andra ämnen, artiklar som kanske inte är tillräckligt välwikiferade eller innehåller så mycket språkliga brister att kvaliteten och läsbarheten blir lidande. En språkligt normal nivå anser jag är en av de viktigaste kraven vi bör ställa på en wikipediaartikel. Det är en stor fördel om vi har experter som skriver om sina ämnen, men det behövs också övergripande experter som övervakar att samtliga artiklar har samma formatering, språk och kvalitet. Ett eftersatt område är våra sportartiklar som många gärna redigerar, men som ofta är språkligt eftersatta och felaktigt formaterade. Se exempelvis efterträdarboxarna i artiklar om svenska rekordhållare i friidrott!

Jag tillhör dem som tycker att det är viktigt att Wikipedia är en fri encyklopedi och att dess bilder är under en fri licens och märkta med sådan information och även att artiklarna kvalitetsgranskas. Om det är något du undrar över skriv gärna på min diskussionssida.Vogler 11 augusti 2010 kl. 18.35 (CET)

Tack till Användare:Elinnea för lån av design till denna sida! --Vogler 24 december 2006 kl. 05.27 (CET)

Artiklar jag skapat En artikel som jag bidragit till
Buckingham Palace!
Buckingham Palace!
Körsbärsträdgården är den ryske dramatikern Anton Tjechovs sista pjäs.

Pjäsen handlar om Ranevskaja, en aristokratisk ryska och hennes familj som återvänder till familjens belånade gods alldeles innan det ska auktioneras bort som betalning för lånen. Till godset hör också en stor och berömd trädgård med körsbärsträd. Läs mer...

Släktingar Önskelista
Du kanske känner för att skriva en artikel om t.ex. Den kaukasiska kritcirkeln?
Du kanske känner för att skriva en artikel om t.ex. Den kaukasiska kritcirkeln?
Artiklar som bör utökas Diverse länkar
Projekt




en-5 This user is able to contribute with a professional level of English.
de-3 Dieser Benutzer hat sehr gute Deutschkenntnisse.
it-1 Quest’utente può contribuire con un Italiano di livello semplice.
no-1 Denne brukeren kan litt norsk.