Användardiskussion:Acph

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia
Varmt välkommen till svenskspråkiga Wikipedia, Acph!

Vi hoppas att du kommer trivas här. Till att börja med kan vi rekommendera dig att läsa nybörjarkursen. Om det är något du undrar, kolla om frågan redan är besvarad först under frågor och svar. Wikipedia går ut på att vi arbetar tillsammans. Du behöver inte vara tekniskt kunnig för att bidra till encyklopedin, var djärv och våga pröva dig fram! Prova också gärna sandlådan där kan du testa wikitekniken innan du börjar redigera på riktigt!

Wikipedia är en wiki, och alla får redigera. Med denna teknik skapar vi ett fritt uppslagsverk till alla. Utgå från att andra menar väl, oftast är tillsägelser och tips välmenade. Tillsammans hjälps vi åt, och vi hoppas att du vill hjälpa till.

Hjälp

En bra sida att utgå ifrån när du behöver hjälp är deltagarportalen. Där finns många nyttiga länkar till sidor som kan hjälpa dig. Tveka inte heller att fråga någon av våra faddrar om det är något du undrar. Ett annat alternativ är att skriva in mallen {{hjälp}} på en sida följt av din fundering, så placeras sidan i en bevakad kategori och besvaras så småningom.

Tips för nybörjare
  • Det gör inget om det blir fel. Äldre versioner sparas alltid, och artiklarna går enkelt att återställa.
  • Om du vill kan du skriva lite om dig själv på din användarsida. Att berätta om dig själv och dina kunskaper ger ofta mer kredibilitet till dina ändringar. Läs mer om användarsidor här.
  • Att lägga in bilder i artiklar är inte svårt! Det går både att ladda upp bilder som du själv tagit/skapat eller använda bilder ur det fria biblioteket Wikimedia Commons. Läs mer om att använda/ladda upp bilder här.
  • NPOV, alltså ett neutralt perspektiv, är extremt viktigt. Artiklar ska spegla verkligheten neutralt.
  • diskussionssidor (som den här): signera dina inlägg med fyra tilde (~~~~) så kommer ditt användarnamn automatiskt synas med tid och datum. Redigeringar av artiklar ska dock inte signeras. Radera inte information från diskussionssidor, arkivera istället.
Om du hittar skräp
  • Ibland skapas skräpartiklar. Genom att skriva {{radera|motivering}} längst upp så uppmärksammas den av en administratör.
  • Klotter går att återställa. Gå till historik och spara en korrekt version.

Don't speak Swedish?

torvindusEt tu, Brute? 7 september 2008 kl. 07.26 (CEST)[svara]