Användardiskussion:Breitholtz

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia
Information
Information
Välkommen till svenskspråkiga Wikipedia, Breitholtz!

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Tack för dina bidrag. Att kunna skapa källhänvisningar är särskilt viktigt. Om du har frågor, kan du titta igenom de vanligaste frågorna om Wikipedia. Om det du letar efter inte finns där, fråga gärna på sidan för Wikipediafrågor eller ta kontakt med en av våra faddrar!

Det vanligaste nybörjarfelet är att man inte skriver; om du känner för att redigera en artikel, gör det! Det är inget större problem om du gör språkliga fel eller glömmer några uppgifter, andra rättar till sådant med tiden. Undvik dock att uppge direkt felaktiga uppgifter och sakfel. Du kan testa wikitekniken i Sandlådan (eller i din personliga sandlåda).

Om du vill kan du skriva lite om dig själv på din användarsida. Där kan du till exempel berätta om dina intresseområden och kunskaper. Du behöver naturligtvis inte avslöja någon personlig information.

Några sidor att börja läsa:

  • Nybörjarkursen – Grundläggande information om Wikipedia.
  • Grundprinciperna – Information om Wikipedia sammanfattat i fem punkter.
  • Deltagarportalen – Länkar till informationssidor om Wikipedia samt förslag på vad du kan göra för att hjälpa till här.

Du kan också skriva {{Hjälp}}din diskussionssida och ställa din fråga där under. Återigen, Välkommen!

*Zaphod 19 september 2006 kl. 22.25 (CEST)[svara]

Bildlicens och källa?[redigera wikitext]

Hej! Någon/några bilder som du har laddat upp saknar tyvärr information om licens och/eller källa. Bilder med oklar upphovsrätt kan komma att raderas. Vänligen kontrollera upphovsrätten och märk bildsidan/bildsidorna med licensinfo (ex. {{GFDL}} eller {{PD}}) och uppge källan. Bildsidor nås från din bildlista, eller genom att klicka på den aktuella bilden/de aktuella bilderna där de förekommer; välj sedan fliken "redigera" som vanligt. Är det du själv som tagit ett fotografi bör du skriva Foto: [[Användare:Ditt användarnamn|Ditt namn]], annars bör du kontakta upphovsrättsinnehavaren samt lägga in en länk till godkännandet/källan. Är bilden uppladdad från en annan wikipedia, interwikilänka till bilden ifråga, tack. *Zaphod 20 september 2006 kl. 12.21 (CEST)[svara]

Med ledning av ditt användarnamn och de artiklar du arbetat på gissar man lätt att du själv tillhör släkten Breitholtz. Jag är inte helt förtjust i hur sidan Wikipedia:Skriv inte om dig själv, familj eller vänner är utformad, men grundbudskapet instämmer jag i: det är problematiskt att skriva artiklar om sin släkt. Det är svårt att bedöma vad som har relevans i ett uppslagsverk och inte. Just nu ligger Metta Breitholtz, grevinna von Rosen anmäld på sidan där sidor föreslås till radering. I just det ärendet har jag nog ingen åsikt, tror jag.

Principen att inte skriva om sig själv eller sin släkt är inte i sig helt tvingande. Om du väljer att ignorerar den, föreslår jag att du är väldigt strikt och ordentlig ur andra aspekter. Till dessa hör att information på Wikipedia ska vara verifierbar. Lägg alltså in källa till de dina artiklar. Notiser ur släktarkivet klarar inte riktigt kraven på verifierbarhet, det ses nog som egen forskning vilket inte helt platsar på Wikipedia.

Leta gärna rätt på andra intressanta ämnen att skriva om! // habj 2 november 2006 kl. 23.08 (CET)[svara]

Molly Rohtlieb[redigera wikitext]

Du har ändrat Rohtlieb till Rothlieb och jag anser att det är FEL.

I boken Människor skriven av Carl G. Laurin 1909, stavas hennes efternamn Rohtlieb och det var hans faster! så han borde veta hur den rätta stavningen är.

Om jag inte tar fel så stavade Mollys far sitt namn Rothlieb. Rimligen borde då även dottern stava det på samma sätt. Å andra sidan kunde man kanske även på den tiden ändra sitt namns stavning. I väntan på bättre faktaunderlag böjer jag mig för Carl G. Laurins stavning av sin fasters namn.