Hallundakyrkan

Hallundakyrkan sedd från busstorget.

Hallundakyrkan ligger i Hallunda, Botkyrka kommun söder om Stockholm. Kyrkan tillhör Hallundakyrkans församling (fram till 2004 Hallunda frikyrkoförsamling) som ingår i samfundet Equmeniakyrkan.

Kyrkobyggnaden[redigera | redigera wikitext]

Församlingen uppförde kyrkan som blev färdig 1978. Byggnadskomplexet med kyrka och församlingslokaler har en stomme av trä och ytterväggar klädda med gulmålad stående träpanel. Kyrkorummet har nord-sydlig orientering och dess norra vägg är en vikvägg som kan öppnas upp till en intilliggande församlingslokal. Öster om kyrkorummet finns församlingsexpedition. Kyrkan är centralt placerad i området, vägg i vägg med Hallunda centrum och strax bredvid bussterminalen.

Församlingen[redigera | redigera wikitext]

Församlingen består av ca 200 medlemmar och är en av fem delägare, alla Equmenia eller syrisk ortodoxa församlingar, till Botkyrka folkhögskola i Hallunda[1].

Församlingen har gudstjänster på svenska, engelska och urdu (ett av de officiella språken i Pakistan). De har även en grupp för spansktalande personer, som startade februari 2011, samt ungdomsgrupper på sina tre huvudspråk.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Om Skolan”. Botkyrka folkhögskolas hemsida. Botkyrka folkhögskola. Arkiverad från originalet den 5 december 2013. https://web.archive.org/web/20131205051328/http://botkyrkafolkhogskola.org/om-skolan/. Läst 15 november 2012.