Huddingegymnasiet

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Huddingegymnasiet
Huddingegymnasiet.jpg
Huddingegymnasiet, 2008
SkoltypGymnasieskola
OrtHuddinge kommun
LänStockholms län
LandSverige Sverige
Grundad1973
ÄgareHuddinge kommun
RektorMats Johansson
Webbplatshuddingegymnasiet.se

Huddingegymnasiet (HGY) är en kommunal gymnasieskola i Huddinge kommun ritad av Åke E. Lindqvist som invigdes 1973 och ursprungligen bestod av två byggnader, väster- och österdelen. Västerdelen är idag en egen gymnasieskola, Sågbäcksgymnasiet.[1] Idag går omkring 800 elever i skolan.[2] Gymnasieskolan delar idag lokaler med delar av kommunens förvaltningar. Elever från årskurs 7-9 på Tomtbergaskolan och Komvux undervisas även i ett antal ämnen i skolan. Elever från Sågbäckgymnasiet äter idag sin lunch i skolans matsal.

Samtliga elever och personal i skolan har ett personligt passerkort som krävs för att få en tallrik i matsalen och för att komma in i skolans korridorer och ingångar. Idrottsundervisningen sker i Huddingehallen. Tidigare har skolan rymt en fritidsgård och den kommunala musikskolan har haft sin undervisning där.

Gymnasieskolans aula uthyrs ibland till offentliga konserter och föreställningar samt föreläsningar. Skolan samarbetar med Karolinska institutet. Skolans tidning HGY Magazine har vunnit titeln årets skoltidskrift år 2005,[3] skolans idrottslag har också vunnit ett antal mästerskap.

Galleri[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Det började 1968... Arkiverad 26 januari 2010 hämtat från the Wayback Machine.
  2. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 17 augusti 2010. https://web.archive.org/web/20100817225312/http://www.gymnasieguiden.se/Templates/School.aspx?PageID=195&SchoolID=551. Läst 27 april 2010. 
  3. ^ Vinnare av tidskriftspriset Arkiverad 19 augusti 2010 hämtat från the Wayback Machine.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]