Wikipediadiskussion:Wikikärlek

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Eftersom den svenska mentaliteten, och den svenska wikipedian, skiljer sig från den amerikanske, vore det kanske lämpligt att skriva en oberoende definition av WikiKärlek?

Fred Chess 25 oktober 2005 kl.03.01 (CEST)

Dessutom är ju hela begreppet ett flummig abstrakt begrepp, och det refereras därför knappt till. Däremot är "Assume good faith" en mycket viktig policy, tycker jag. // Fred Chess 25 oktober 2005 kl.03.03 (CEST)
En sån här sida är ju ingen riktlinje och aldrig menad som nån sån heller... det står väl var och en fritt att skapa såna här sidor. Jag har lite svårt för själva ordet "wikikärlek" på svenska, om nån kan hitta på nåt bättre så gärna för mig.
För övrigt så finns Wikipedia:Utgå från att andra menar väl. / Habj 25 oktober 2005 kl.03.26 (CEST)

Wikifred? Wikifrid? / Habj 25 oktober 2005 kl.03.39 (CEST)

"Fred" är såklart ett väldans fint ord i sig. Men Wikikärlek är okej, tycker jag. Min kommentar var bara att det är svårt att kräva, svårt att göra sig en moralisk bedömning över andra. Nej jag gillar inte begreppet, särskilt eftersom det egentligen inte har relation till svenska wikipedia. Är det okej att djärfvt skriva om ?!?!?!?!?!
Jag lade nu till interwikilänken på en:Wikipedia:Assume Good Faith så kan andra hitta Wikipedia:Utgå från att andra menar väl..... // Fred Chess 25 oktober 2005 kl.04.00 (CEST)
Klart det måste vara okej att skriva om, även drastiskt. / Habj 25 oktober 2005 kl.04.03 (CEST)
Letar du efter riktlinjer, titta i Kategori:Wikipedias riktlinjer. / Habj 25 oktober 2005 kl.04.04 (CEST)
Efter att ha läst den, tycker jag det är skumt att sv wikipedia inte har någon policy alls. Men väldigt demokratiskt.... synd bara att Wikipedia inte är en demokrati... // Fred Chess 25 oktober 2005 kl.04.26 (CEST)

Ny version[redigera wikitext]

Även om ursprungsöversättningen kanske var lite amerikanskt smetig, är jag inte helt förtjust i den här nya versionen. Den är halvvägs till Wikipedia:Utgå från att andra menar väl, med sina referenser till riktlinjer etc... ska den här sidan ha ett existensberättigande, ska den IMO vara något annat. / Habj 26 oktober 2005 kl.05.15 (CEST)

En anledning till att jag ville översätta den engelska sidan var att jag tyckte att det var roligt att det verkar så pretentiöst att tala om kärlek i de här sammanhangen. Själva innehållet kanske inte säger så mycket mer än vad som står på Wikipedia:Etikett. Jag tänker mig mer en sida om wikikärlek som något man kan läsa när man vill ha tröst eller uppmuntran om man är lite ledsen över alla gräl och konflikter på Wikipedia./Nicke 26 oktober 2005 kl.11.35 (CEST)
Skriv om den då... den kan lika gärna skrivas om som att översättas ord för ord. (Ingen kritik mot dig Nicke, det var ett bra "first draft"). // Fred Chess 26 oktober 2005 kl.11.52 (CEST)