Meydan Racecourse

Meydan Racecourse
Jaguar_Style_Stakes_Set_to_be_Highlight_of_Dubai’s_2014_Fashion_Calendar_(12560402544).jpg
Huvudläktaren på Meydan Racecourse.
Map
PlatsFörenade arabemiraten Meydan City, Dubai, Förenade Arabemiraten
Öppnad27 mars 2010;
för 14 år sedan
 (2010-03-27)
ÄgareDubai Racing Club
RacetypGalopp
Baninformation
Banlängd
dirt
1 750 m
Viktigaste lopp
Dubai World Cup
Externa länkar
Officiell webbplats
Hästsportsportalen

Meydan Racecourse är en hästkapplöpningsbana i Meydan City, Dubai i Förenade Arabemiraten som öppnades den 27 mars 2010.[1] Huvudläktaren är över 1,5 kilometer lång, och kan rymma 60 000 åskådare.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Meydan Racecourse öppnade den 27 mars 2010[2], och ersatte då Nad Al Sheba Racecourse, som tidigare legat på samma plats. På samma plats finns även ett museum dedikerat till hästkapplöpning, galleri, ett femstjärnigt hotell samt en niohåls golfbana. Då banan inte används för hästkapplöpning används den som konferenscenter. Banans interiör har även använts som inspelningsplats till filmen Star Trek Beyond.

Den 10 september 2014 uppträdde Lady Gaga på arenan, under sin världsturné ArtRave: The Artpop Ball. På arenan har även Elton John, Santana, Kylie Minogue, Janet Jackson och Sia uppträtt.

Baninfo[redigera | redigera wikitext]

Dirttrackbanan har en banlängd på 1 750 meter, och banans huvudläktare har sittplatser för 60 000 besökare.[3] Tävlingar hålls mellan november och mars, då banans tre meet, Winter Racing Challenge, Dubai International Racing Carnival och Dubai World Cup Night hålls. Dubai World Cup är banans största löp, och är ett av de mest penningstinna i världen.

Galleri[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]