Hoppa till innehållet

Portaldiskussion:Linné

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Några saker att göra:

  • Artikeln Carl von Linné borde ha en avdelning skrifter/bibliografi. Om den blir stor borde den kanske vara en egen artikel?
  • Fler lärjungar borde få egna artiklar. Säkert kan mycket plockas ur Nordisk familjebok.
  • Kanske borde man ha en kategori för växtarter som har "L." i vetenskapliga namnet, dvs som är namngivna av Linné? Detta är snarast en fråga för någon portal inom botanik eller systematik.

Är det OK från en portal-sida att länka till externa resurser? I så fall är detta en början:


Angående punkten om växtarter ovan så finns det ju en växtportal och ett växtprojekt. Förslag på eventuella aktiviteter på de sidorna i samband med Linné-jubiléet är välkomna på diskussionssidorna där. Jag har även länkat till den här Linné-portalen från växtportalen. /ShineB 24 april 2006 kl.20.08 (CEST)

En mall har lagts in i de flesta artiklar om Botaniker. Denna mall gör det möjligt att se vilka växter som är märkta med auktorn ifråga, men det kräver att man använder auktorsförkortingarna. Exempel:

Auktorsnamnet L. kan användas för Linné i samband med ett vetenskapligt namn inom botaniken; se Wikipediaartiklar som länkar till auktorsnamnet.

Chrizz 3 juni 2006 kl.08.13 (CEST)

French initiative[redigera wikitext]

Hello,

I launch, on the french wikipédia, a project about the birthday of Linné : Linné 2007. We would be happy to associate our work with your. We find here a list of french articles Liste of article about Linné and his pupils. And, on the portail HZB, many articles about history of zoology and botany (more of 2100 !). You can write me here or fr:here. :-))) --Valérie75 20 april 2006 kl.18.01 (CEST)

För smalt[redigera wikitext]

Jag tycker ämnet är för smalt för att kunna bygga en portal kring. Bättre i så fall att skriva en utmärkta artikelserie. ✍️(skrivet av:) GeMet(användare:) 💬  den 2 oktober 2021 kl. 21.13 (CEST)[svara]