Samuel Tak Lee

Från Wikipedia
Samuel Tak Lee
Lee Tak-Yee
(李德義)
Samuel Tak Lee vid invigning av ett nytt utbildningscentrum vid Massachusetts Institute of Technology (MIT) i juni 2015.
FöddSamuel Tak Lee
April 1939 (84–85 år)
Brittiska Hongkong Brittiska Hongkong, Storbritannien
NationalitetHongkong Kina
UtbildningMassachusetts Institute of Technology (MIT)
Master
Civil- och miljöingenjör
Harvard Business School
Master of business administration
Yrke/uppdragAffärsman Företagsledare
Substansvärde$3,6 miljarder[1]
(2021–09–29)
HemortHongkong Hongkong, Kina
Storbritannien London, England, Storbritannien
MakaOkänd
Barn7

Samuel Tak Lee alternativt Lee Tak-Yee (kinesiska: 李德義; pinyin: Lǐ Déyì), född i april 1939, är en hongkongsk-kinesisk affärsman och företagsledare som kontrollerar det Hongkong-baserade fastighetsbolaget Prudential Enterprise och det brittiska fastighetsgodset Langham Estate. Prudential har fastigheter över världen[2] medan Langham har fastigheter i distriktet Fitzrovia i de centrala delarna av London i England[3].

Han avlade master som civil- och miljöingenjör vid Massachusetts Institute of Technology (MIT)[4] och en master of business administration vid Harvard Business School[1].

Den amerikanska ekonomitidskriften Forbes rankade Lee till att vara världens 899:e rikaste med en förmögenhet på 3,6 miljarder amerikanska dollar för den 29 september 2021.[1]

Lee äger megayachten Pelorus[5] men den används av hans son Samathur Li Kin Kan. Sedan december 2020 har megayachten dock varit förtöjd i Porto Montenegro i Montenegro och sen mars 2021 beslagtagen av montenegrinska myndigheter på grund av sonen har inte betalat skulder till olika intressenter.[6]

Referenser[redigera | redigera wikitext]