Wikipedia:Veckans tävling/Hela vägen II

Från Wikipedia
Veckans tävling
Hela vägen II
TävlingsledareHaxpett
DatumStart: 4 april 2022 00:00:00
Slut: 10 april 2022 23:59:59
SegrareNalle&Lisa
Priser
Seger
300 poäng
150 poäng
Lycka till allihop!
Tävlingslogg
Måndag: Full fart redan från början, med Zquid som tjuvstartade med flera bra tips. Välkomna därefter Per W, Nordelch, Nalle&Lisa, Paracel63 och Deryni och tack för uppdateringar av listor, nya artiklar och fix på Wikidata. Innehållet spänner mellan högt och lågt, nära och fjärran och stort och smått. Paracel63 har gjort ett litet ryck, men det är fortfarande mycket vecka kvar och vidöppet för andra att ge sig in i tävlingen. Om jag läser poängreglerna rätt (eller i alla fall som jag tänkt mig och försökt förklara) har Nalle&Lisa och Nordelch mer poäng att hämta ut där röda länkar blivit blåa vid skapande av nya artiklar, och har ni skapat objekten på Wikidata finns mer poäng att hämta där också.
Onsdag: Fler tips från VisbyStar och Thoasp med inriktning på Fredman och medaljer. Stort tack för det. Bland deltagarna är Ricjac välkommen med en ny artikel listad på flera platser och Nalle&Lisa har kämpat på med Helsingfors Metro så att den är helt blålänkad och leder fram till en brun rosett. Utökningen av Metron har även utökat ledningen, men fortfarande är det många dagar kvar att tävla vidare på.
Fredag: Veckan rasslar på, och helt plötsligt är det bara helgen kvar av tävlingen. Sen senaste loggen har Matanb anslutit (Välkommen!) och tagit sig an några sportrelaterade tips och Nalle&Lisa håller undan i täten. Wikipedia blir bättre genom artiklar om både makaier och baggar, liksom om politiker, världsdagar och gafflar. Jag lär mig väldigt mycket genom att läsa om det ni skriver, och ser fram mot mer när listan av veckodagar närmar sig slutet.
Måndag: Hela veckan har gått, och alla tävlingssugna har dragit vidare till Ny och populär 12 och kämpar för att få så många som möjligt att läsa sina nyskrivna artiklar. Vad gäller listor klättrade Nalle&Lisa återigen överst på prispallen genom att hålla ett jämnt och högt tempo hela veckan. Imponerande 585 poäng fördelat på både nya och utökade artiklar, uppdatering i listor och nyskapande av listor. Bra kämpat och stort grattis! Vidare ägnade sig Nordelch åt latinska namn, Paracel63 åt guldbaggar, Ricjac åt personer, Per W åt kraft och kasus, Matanb åt sport och Deryni spred meteorsken över hela tävlingen. Tack för era insatser också! Tack också till Zquid, VisbyStar och Thoasp för tips och glada tillrop, och förhoppningsvis är alla tips klara tills det är dags för Hela vägen III.
Den kommande veckan arrangeras Ny och populär 12 – välkommen även dit!

Livet är fullt av listor, och så även Wikipedia. Den här veckan lämnar vi livets listor utanför och gör vi vad vi kan för att gemensamt komplettera alla listor här. I en del fall är det röda länkar mitt i en lista, i andra fall har listan inte uppdaterats på några år, och ibland finns det inte ens en lista där det borde vara en. Oavsett så är både städande och kompletterande av befintliga listor, skapande av nya listor och förbättring/nyskapande av det som är med på listorna målet i uppföljningen av förra årets Hela vägen.

Exempel på listor och artiklar att jobba med är bandyns stora tjejer där det är mer rött än blått, Arbetets museum där listan med museichefer helt saknas eller Independent Spirit Award för bästa film som skapades och uppdaterades med vinnaren 2017 och därefter saknar efterföljande vinnare. Navboxar i stil med Olympisk mästare florett damer eller Huvudbonader är också med i tävlingen, och där Olympisk mästare florett damer är ett exempel på en lista som kan bli komplett och huvudbonader exempel på en lista som inte kan bli komplett.

Kategorier räknas i den här tävlingen inte som listor, även om dom är förvillande lika listor i sin utformning.

Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

  • Tid: 4 april 2022 00:00:00 — 10 april 2022 23:59:59
  • Tävlingsledare: Haxpett
  • Deltagande: Lägg till användarnamn (i alfabetisk ordning), artiklar och poäng.
  • Poäng: Deltagarna räknar själva sina poäng, vid behov med assistans från tävlingsledaren.
  • Priser: Segraren föräras gröna rosetten. Övriga som når minst 300 poäng får den lila rosetten och de som når minst 150 poäng får den bruna rosetten.
  • Botar: Är hjärtligt välkomna att vara med och tävla om alla rosetter, och extra välkomna att vara med på Wikidata.

Poängräkning[redigera | redigera wikitext]

Wikipedia[redigera | redigera wikitext]

  • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 51) utökning eller nyskrivning av artiklar som ingår i eller innehåller en lista. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt.
  • 1p extra per listobjekt i listor som läggs till, rättas, uppdateras eller går från röd till blå (till exempel när en ny artikel skapas)
  • 5p bonus om en lista/navbox som kan bli komplett blir det
  • 10p bonus till den som gör en komplett lista/navbox helt blå

Wikidata[redigera | redigera wikitext]

  • 1p per objekt som uppdateras på nånting som är med i en lista (till exempel lägga till efternamn eller commonskategori)
  • 1p extra om redigeringen är på ett listrelaterat objekt (till exempel företrädare)

Tipshörnan[redigera | redigera wikitext]

(Plats för artikelförslag som alla wikipedianer kan lägga in. Av praktiska skäl endast tio per tipsare. Stryk över det som har fixats.)

Här nedan kan man lista önskade artiklar, listor, navboxar och successionsboxar att förbättra. Jag har lagt in tips på artiklar från blandade ämnesområden. Det finns ju mycket att välja bland. Och alla är välkomna att föreslå artiklar från olika ämnesområden – både tävlingsdeltagare och "åskådare"!

I bildgalleriet nedan kommer jag att lägga in en eller ett par av varje "tipsares" önskningar från listan. (Om tipsaren istället själv vill lägga in ett eller ett par exempel från sina önskningar på listan, går det också bra.) Dessa bilder kommer sedan att bytas ut om önskningen uppfyllts.

För att inte sidan ska fyllas av önskningar och bilder får varje tipsare lägga in max tio önskningar (listas efter ditt användarnamn), och från denna önskelista, två bilder i galleriet. Stryk över det som har fixats. Om man lagt in tio önskningar och någon av dessa uppfyllts, kan man lägga in en ny.

  1. Haxpett: Svenska Yles litteraturpris (några röda länkar kvar)
  2. Haxpett: Elitserien (baseboll) och {{Elitserien i baseboll}} saknar flera år.
  3. Haxpett: Komplettera Guldhjälmen med SDHL-vinnarna.[1]


  1. Zquid: I artikeln 10 april är Carol V. Robinson (en) rödlänkad.
  2. Zquid: I artikeln Oscarsgalan 2021 är bland annat producenten Stacey Sher (en) rödlänkad.
  3. Zquid: I artikeln Alpin skidåkning vid paralympiska vinterspelen 2022 är bland annat Mollie Jepsen (en), Santeri Kiiveri (fi), (en) och Sverige i paralympiska vinterspelen 2022 (en) rödlänkade.
  4. Zquid: I artikeln 60 Minutes är bland annat Sharyn Alfonsi (en) och Lara Logan (en) rödlänkade. (listan på nuvarande resp tidigare medarbetare behöver för övrigt gås igenom och uppdateras).
  5. Zquid: I artikeln Årets Wikimedian är Sandister Tei (en) och Alaa Najjar (en) rödlänkade. Kanske vore det bra att även ta med vilka ytterligare personer som fått hedersomnämnanden, eftersom dessa utdelanden omnämns i artikeln. (Se artikeln på en-wp här)
  6. Zquid: I artikeln Presidentvalet i Frankrike 2022 är bland annat Reconquête (fr), (en) rödlänkad.
  7. Zquid: I artikeln Natotoppmöte är alla länkar (till respektive möte) röda, och det fattas dessutom några.
  8. Zquid: I artikeln Mars 2020 skulle det vara intressant med fler punkter på tidslinjen (gärna hela vägen till mars 2022...)
  9. Zquid: I artikeln Léonie Sonnings musikpris (da) fattas det lite i slutet, och den senaste som finns - Barbara Hannigan (en) - är rödlänkad.
  10. Zquid: I artikeln FN:s råd för mänskliga rättigheter borde det kanske finnas nån lista på medlemmar (en).


  1. VisbyStar: Fredmans epistlar. Här finns det flera som är rödmarkerade.
  2. VisbyStar: Fredmans sånger. Bör fler eventuellt markeras?
  3. VisbyStar: Lista över Sveriges medeltida ballader. Naturmytiska visor är i stort sett klar, sedan blir det fler röda visor.


  1. Thoasp : Lista över medaljörer vid olympiska sommarspelen 2020. Här finns det gott om röda länkar.

Fixade tips[redigera | redigera wikitext]

  1. Zquid: I artikeln Lyriderna saknar tabellen uppgifterna för 2020, 2021 och 2022.
  2. Zquid: I artikeln Helsingfors metro är bland annat Aalto-universitetets metrostation (fi) , (en) rödlänkad.
  3. Haxpett: Damallsvenskan 2022 startade nyss, och IF Brommapojkarna (damer) är inte skapad än.
  4. Haxpett: Lägg till en lista över Neptuniordens gafflar i artikeln.

Resurser[redigera | redigera wikitext]

Referenslista[redigera | redigera wikitext]

Exempelanvändare, 43 p
  • Ny artikel, 2300 byte om en person i en lista = 23 = 23 poäng
  • Befintlig artikel, utökad med 851 byte varav tre namn i en lista som gör att den täcker hela den tillgängliga tidsperioden, några namn är dock fortfarande röda= 9 + 3 + 5 = 17 poäng
  • Wikidataobjekt, lagt till förnamn till ett objekt samt att personen är efterträdare till ett annat objekt = 1 + 2 = 3 poäng

Deryni, 18 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Lyriderna, +1 441 byte, 3 listobjekt + 1 WD-objekt = 14 + 3 + 1 = 18 p

Matanb, 42 p[redigera | redigera wikitext]

  1. IF Brommapojkarna (damer), ny, rödlänkad i Damallsvenskan 2022 (nu komplett), 2 089 byte, = 21 + 5 = 26 p
  2. Elitserien (baseboll), +195 byte, 1 objekt tillagt till lista (nu komplett) = 2 + 1 + 5 = 8 p
  3. Mall:Damallsvenskan, +53 byte, 2 objekt tillagda till lista (nu komplett) = 1 + 2 + 5 = 8 p

Nalle&Lisa, 585 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Graz spårvägar, ny, rödlänkad i Variobahn, 3 715 byte = 37 p
  2. Schweiziska bokpriset, +1 647 byte, 25 nya länkar, komplett = 16 + 25 + 5 = 46 p
  3. Kägeluddens metrostation, ny, rödlänkad i Helsingfors metro, 1 344 byte = 13 p
  4. Aalto-universitetets metrostation, ny, rödlänkad i Helsingfors metro, 1 408 byte, 14 p
  5. Hagalunds metrostation, ny, rödlänkad i Helsingfors metro, 1 947 byte = 19 p
  6. S/S Suldal, ny, rödlänkad i Lista över norska ångfartyg, 4 498 byte = 45 p
  7. Lista över norska ångfartyg, 1 rödlänk fixad (alla) = 1 + 5 = 6 p
  8. Idrottsparkens metrostation, ny, rödlänkad i Helsingfors metro, 1 824 byte = 18 p
  9. Ängskulla metrostation, ny, rödlänkad i Helsingfors metro, 1 402 byte = 14 p
  10. Mattby metrostation, ny, rödlänkad i Helsingfors metro, 1 341 byte = 13 p
  11. Helsingfors metro, fixat 6 rödlänkar, komplett = 6 + 10 = 16 p
  12. Internationella dagen för det kinesiska språket, ny, rödlänkad i Förenta nationernas internationella dagar, 1 680 byte = 17 p
  13. Internationella dagen för franska språket, ny, listad i Förenta nationernas internationella dagar, 1 362 byte = 14 p
  14. Världscancerdagen, ny, rödlänkad i Förenta nationernas internationella dagar, 2 155 byte = 22 p
  15. Världstuberkulosdagen, ny, rödlänkad i Förenta nationernas internationella dagar, 4 101 byte = 41 p
  16. Förenta nationernas internationella dagar, +459 byte, 4 nya listobjekt, fixat 3 rödlänkar = 5 + 4 + 3 = 12 p
  17. Världsbidagen, ny, listad i Förenta nationernas internationella dagar, 1 811 byte = 18 p
  18. Kasper Salin-priset, +466 byte, 1 nytt listobjekt, komplett = 5 + 1 + 10 = 16 p
  19. Abelpriset, +1 585 byte, 5 nya listobjekt, komplett = 16 + 5 + 5 = 26 p
  20. Neptuniorden, lagt till en tabell om Neptuni gafflar, +3 480 = 35 p
  21. Stålbyggnadspriset, +408, 1 nytt listobjekt, komplett = 4 + 1 + 5 = 10 p
  22. Guldstolen, +257 byte, 1 nytt listobjekt, komplett = 3 + 1 + 5 = 9 p
  23. Léonie Sonnings musikpris, +395 byte, 2 nya listobjekt, komplett = 4 + 2 + 5 = 11 p
  24. Nordiska rådets musikpris, +611, 2 nya listobjekt, komplett = 6 + 2 + 5 = 13 p
  25. Frankfurter Musikpreis, +1 032 byte, 4 nya listobjekt, komplett = 10 + 4 + 5 = 19 p
  26. Bundesjazzorchester, ny, 1 349 byte, listad i Frankfurter Musikpreis = 13 p
  27. Quatuor Ébène, ny, 3 395 byte, listad i Frankfurter Musikpreis = 34 p
  28. Heidelbergs spårvägar, ny, 3 176 byte, rödlänkad i Variobahn = 32 p
  29. Variobahn, fixat 2 rödlänkar = 2 p

Nordelch, 394 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Lepilemur betsileo, ny, listas som art i vesslemakier, 2 640 byte = 26+1 = 27 p
  2. Lepilemur fleuretae, ny, listas som art i vesslemakier, 3 285 byte = 33+1 = 34 p
  3. Tantilla oolitica, +566 byte, listas som art i Tantilla = 6 p
  4. Tantilla petersi, +662 byte, listas som art i Tantilla = 7 p
  5. Lepilemur grewcockorum, ny, listas som art i vesslemakier, 2 930 byte = 29+1 = 30 p
  6. Lepilemur hollandorum, ny, listas som art i vesslemakier, 3 018 byte = 30+1 = 31 p
  7. Lepilemur hubbardorum, ny, listas som art i vesslemakier, 3 027 byte = 30+1 = 31 p
  8. Cynopterus nusatenggara, +1002 byte, listas som art i Cynopterus = 10 p
  9. Steatomys pratensis, +1402 byte, listas som art i Steatomys = 14 p
  10. Lepilemur jamesorum, ny, listas som art i vesslemakier, 2 741 byte = 27+1 = 28 p
  11. Reithrodon typicus, ny, listas som art i Kaninmöss, komplett, 3 834 byte = 38+10+1 = 49 p
  12. Thamnodynastes yavi, +740 byte, listas som art i Thamnodynastes = 7 p
  13. Thamnodynastes strigatus, +475 byte, listas som art i Thamnodynastes = 5 p
  14. Lepilemur milanoii, ny, listas som art i vesslemakier, 3 194 byte = 32+1 = 33 p
  15. Praomys lukolelae, +1456, listas som art i afrikanska mjukpälsråttor = 15 p
  16. Praomys jacksoni, +1233, listas som art i afrikanska mjukpälsråttor = 12 p
  17. Praomys derooi, +1442, listas som art i afrikanska mjukpälsråttor = 14 p
  18. Kellie Harrington, ny, 2014 byte, med i Lista över medaljörer vid olympiska sommarspelen 2020 = 20+1 = 21 p
  19. Blå putsarfisk, +1965 byte, listas som art i Labroides = 20 p

Paracel63, 349 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Guldbaggen för bästa manliga huvudroll, +2 298 byte, komplett lista, 1 listobjekt = 23+5+1 = 29 p
  2. Guldbaggen för bästa kvinnliga biroll, +3 295 byte, komplett lista, 3 listobjekt = 33+5+3 = 41 p
  3. Guldbaggen för bästa kostym, +3 650 byte, komplett lista, 3 listobjekt = 36+5+3 = 44 p
  4. Guldbaggen för bästa maskdesign, +4 600 byte, komplett lista, 3 listobjekt = 46+5+3 = 54 p
  5. Guldbaggen för bästa produktionsdesign, +2 200 byte, komplett lista = 22+5 = 27 p
  6. Guldbaggen för bästa klippning, +2 500 byte, komplett lista, 1 listobjekt = 25+5+1 = 31 p
  7. Guldbaggen för bästa foto, +2 800 byte, komplett lista, 3 listobjekt = 28+5+3 = 36 p
  8. Guldbaggen för bästa ljuddesign, +3 800 byte, komplett lista, 3 listobjekt = 38+5+3 = 46 p
  9. Guldbaggen för bästa visuella effekter, +3 300 byte, komplett lista, 3 listobjekt = 33+5+3 = 41 p

Per W, 52 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Kraftledning, +1 139 byte, komplett lista = 16 p
  2. Illativ, +337 byte, 3 p
  3. Inessiv, +436, 4 p
  4. Elativ, +813, 8 p
  5. Allativ, +377, 4 p
  6. Adessiv, +584, 6 p
  7. Ablativ, +363, 4 p
  8. Mall:Finskans_kasus, 742 byte, 7 p

Ricjac, 227 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Norah O'Donnell, +4 232 byte, listas i 60 Minutes & Wikipedia:Önskelista/Personer = 42+2 = 44 p
  2. James G. Roche, +8 386 byte, listas i USA:s flygvapenminister = 84+1 = 85 p
  3. Sheila E. Widnall, +9 430 byte, listas i USA:s flygvapenminister + Kvinnlig politisk representation + National Women's Hall of Fame + Lista över hedersdoktorer vid KTH = 94+4 = 98 p