Hoppa till innehållet

Position (poker)

Från Wikipedia
Den utskrivbara versionen stöds inte längre och kanske innehåller renderingsfel. Uppdatera din webbläsares bokmärken och använd standardutskriftsfunktionen istället.

Position är ett begrepp inom poker.

I positionella pokerspel som Texas hold'em är en spelares position dennes placering relativt knappen. Spelaren närmast till vänster (medsols) om knappen sägs sitta i första position, spelaren till vänster om denne i andra position osv. Knappen är i sista position. Det är normalt en fördel att sitta i sista position (eller i så sen position som möjligt) av alla kvarvarande i en giv. "Sista position" kan alltså avse den som talar sist av alla kvarvarande och inte nödvändigtvis knappen (som ju kan ha lagt sig).

I Texas hold'em talar spelaren i första position först i andra till fjärde satsningsrundan. I första satsningsrundan talar spelaren i tredje position först eftersom första och andra position avlagt mörkar.

En positionssatsning (eller positionshöjning) är en satsning (höjning) i syfte att försöka förbättra sin position genom att skrämma bort spelare i ännu bättre position.