Användare:Saltgurka/Återställ inte borttagna kommentarer

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Om en användare tar bort kommentarer från sin egen diskussionssidaska de inte återställas. Genom att ta bort kommentarerna har användaren verifierat att den har läst dem. Kommentaren finns fortfarande i historiken, så det är inte nödvändigt att behålla den synlig bara för att visa att användaren har fått meddelandet. Det är också fel att tvinga användaren att ha kvar meddelandena som en sorts stigma. Om en användare tar bort meddelanden från andra etablerade användare så kan det inverka negativt på hans eller hennes anseende, men varje person har likafullt rätt att bestämma över sin egen användarsida.

Den finns bara tre typer av meddelanden som en användare inte ska ta bort: ej beviljade avblockeringsbegäran medan blockeringen fortfarande är i funktion, bekräftade marionett-meddelanden och mallar för delade IP. Dessa meddelanden avser att kommunicera med både användaren i fråga och med andra användare.