Cykellyse

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Främre strålkastare till en cykel.

Cykellyse är ett tillbehör för cyklar som möjliggör belysning i mörker. Dessa kan vara batteridrivna, magnetdrivna eller drivas av en dynamo som antingen sitter i navet eller vid sidan om fram- eller bakhjulet.

Framlyktan kan vara avsedd som strålkastare för att i någon mån lysa upp vägen framför, eller bara för att synas för andra trafikanter. Baklyktan är framför allt avsedd att vara positionsljus.

Cykellysen bestod ursprungligen av vanliga glödlampor, men idag har även halogenlampor och lysdioder blivit vanliga. Batteridrivna lampor med lysdioder kan man få med blinkfunktion, vilket försämrar upplysningen men uppmärksammas mycket väl av andra trafikanter. I Sverige är framljus som blinkar olagligt medan det för bakljus är tillåtet om det blinkar mer än 200 gånger per minut. [1]

I Sverige är det lag på lyse och reflexer på cykeln vid färd i mörker. Vid avsaknad av detta så får man böta 500 kronor/lyse. Lagen säger att cykeln ska ha en vit eller gul lampa fram och en röd lampa bak, vit reflex fram, röd reflex bak och gula reflexer i hjulen.

De flesta cyklar har reflexer även i pedalerna. När man trampar rör sig pedalreflexerna på ett karakteristiskt sätt som gör det lättare att identifiera att trafikanten som syns är en cyklist. En del cyklister väljer att komplettera med en reflekterande varselpinne, reflexväst och reflexer på armarna.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Transportstyrelsens föreskrifter om cyklar, hästfordon och sparkstöttingar, TSFS:2009:31 14 §” (pdf). Transportstyrelsens författningssamling. Kristina Nilsson, Transportstyrelsen, Norrköping ISSN 2000-1975. 5 juni 2009. http://www.transportstyrelsen.se/Global/Regler/TSFS_svenska/TSFS%202009/TSFS_2009-31.pdf. Läst 28 oktober 2012.