Danica Patrick

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Flag of the United States.svg Danica Patrick
Danica 2010.jpg
IndyCar
Aktiv 2005–
Senaste stall Andretti Green Racing
Segrar 1
Pole position 3

Danica Sue Patrick, född 25 mars 1982 i Beloit, Wisconsin, är en amerikansk racerförare.

Racingkarriär[redigera | redigera wikitext]

Danica Patrick inledde sin karriär i Storbritannien, där hon som sextonåring blev tvåa i Formula Ford Festival bakom Jenson Button 1998. Hon tävlade därefter i Toyota Atlantic Championship för Rahal Letterman Racing, och slutade trea i mästerskapet 2004, dock utan att vinna några tävlingar. Hon graduerade till IndyCar Series säsongen 2005, och blev fyra redan i sin fjärde start på Twin Ring Motegi. Det följande racet var Indianapolis 500, och där skapade Patrick stor uppståndelse genom att kvala in som fyra, och genom att leda tävlingen under 17 varv, då hon hade valt en okonventionell bränslestrategi. Hennes insats skulle dock inte räcka till för att vinna, utan hon blev omkörd av Dan Wheldon, Vitor Meira och Bryan Herta mot slutet av tävlingen, då hon försökte spara bränsle för att överhuvudtaget komma i mål. En gulflagga mot slutet på grund av en krasch av Sébastien Bourdais räddade hennes fjärdeplats. Det var den överlägset största framgången för en kvinna på en racingbana, och hon blev känd över hela USA i efterspelet till racet. Den resterande delen av säsongen blev inte lika lyckad, och hon blev till slut tolva i sammandraget, vilket dock var före 2003 års mästare Scott Dixon. Det var den bästa placeringen för en kvinna inom amerikansk formelbilsracings högsta serier.

Patricks prestationsnivå var betydligt jämnare under 2006, som kom att bli hennes sista säsong med Rahal Letterman. Hon blev fyra vid två tillfällen, vilket räckte till en niondeplats, i kombination med jämna resultat i övrigt. För säsongen 2007 skrev Patrick på ett välbetalt kontrakt med Andretti Green Racing, där hon fick mobiljätten Motorola som huvudsponsor. Patricks debutsäsong blev relativt lyckad, där hon visserligen inte kunde matcha sina två erfarna stallkamrater Dario Franchitti och Tony Kanaan, men likafullt tog tre pallplaceringar, samtidigt som hon besegrade den tredje stallkamraten Marco Andretti i sammandraget.

Den 20 april 2008 blev hon den första kvinnan att vinna ett IndyCar-lopp då hon vann Japan Indy 300 efter att hennes konkurrenter tvingats i depå för tankning i slutet av loppet[1]. Hon följde upp vinsten med sin dittills bästa säsong mästerskapsmässigt, med en sjätteplats, även om hon tog färre poäng än vad hon hade gjort året innan. Säsongen 2009 innebar ännu ett steg framåt, då hon lyckades komma på prispallen i Indianapolis 500 samma år, med en tredjeplats, vilket paradoxalt uppmärksammades mindre än hennes fjärdeplats 2005 hade gjorts. Det berodde på att vinnaren Hélio Castroneves bara en månad innan tävlingen frikänts från skattefiffel, och återkom och vann tävlingen. Patrick låg bland de fem främsta hela säsongen, trots att hon inte klarade av att upperpa pallplatsen, vilket visade på en stark jämnhet.

Under säsongen 2009 ryktades det att Patrick skulle vara på väg till NASCAR för att på längre sikt tävla i Sprint Cup. Hon satte press på Andretti Green när kontraktet skulle gå ut, och krävde möjligheten att tävla på deltid i mindre NASCAR-serier parallellt med IndyCar under 2010. Det var något som Chip Ganassi Racing var beredda att erbjuda henne, vilket fick deras tvåfaldige mästare Scott Dixon att publikt hota att lämna stallet, då han kände att hans plats var hotad. Patrick kom till slut överens med AGR om ett nytt kontrakt, där hon skulle starta utvalda tävlingar i NASCAR Nationwide Series och NASCAR Camping World Truck Series under 2010.

Övrigt[redigera | redigera wikitext]

Hon gav ut en självbigrafi, Danica: Crossing the Line, 2006.

Danica Patrick 2007.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Danica Patrick: She's No Anna Kournikova postchronicle.com