Hoppa till innehållet

Gameplay (TV-program)

Från Wikipedia
Den utskrivbara versionen stöds inte längre och kanske innehåller renderingsfel. Uppdatera din webbläsares bokmärken och använd standardutskriftsfunktionen istället.
För speltermen, se Gameplay.

Gameplay är ett spelmagasin som tidigare sändes på TV 7. Programmet bevakar TV- och datorspelsvärlden. Programmet produceras av Xover TV, ett produktionsbolag som specialiserat sig i genren. Istället sändes Gameplay på hemsidan Press2Play.tv. I samband med detta ändrades också programmets utformning. Till exempel recensioner för sig, och reportage för sig, istället för att sända allt i ett magasin.

Historik

Gameplay sände sin första säsong våren 2006 på TV7. Programledaren Christer Engström och spelrecensenten Victor Leijonhufvud ledde tittarna i spelvärlden. I programmet ser man inslag om speldesigners, artister som gillar att spela, e-sports-stjärnor, spelkultur, nyheter och spelrecensioner. Säsong 1-3 sändes i TV och säsong 4-12 på webben. Då på sajten press2play.

Idag kan man se gamla avsnitt (om ej komplett) på Youtube (se länk)

Dokumentärer

Under sommaren 2007 gjorde Gameplay en, i spelarkretsar, uppmärksammad dokumentär om fenomenet och kulturyttringen Dreamhack (världens största LAN-party). Dokumentären sändes som ett helt avsnitt av Gameplay, avsnitt ett, säsong två.

Externa länkar