Hoppa till innehållet

Kalmar Pirates

Från Wikipedia
Den utskrivbara versionen stöds inte längre och kanske innehåller renderingsfel. Uppdatera din webbläsares bokmärken och använd standardutskriftsfunktionen istället.

Kalmar Pirates är en klubb från Kalmar i Sverige som spelar amerikansk fotboll. Orten Kalmar hade en gång i tiden ett lag i denna sport som hette "Kalmar Unicorns" men de fick lägga ner sin verksamhet på grund av spelarbrist. Några år senare kunde man återstarta ett nytt lag och den 6 maj 2006 inträdde Kalmar Pirates i det svenska seriespelet.

Kalmar Unicorns

  • 1993: Började idén till ett amerikanskt fotbollslag ta fart, de första träningarna i unicorns historia hölls på sommaren 1993. Initiativtagarna till det hela var Peter Nilsson och Björn Persson.
  • 1994: Var man med i seriespel för första gången och slutade på en 4:e plats av 5 lag i division 2 södra. Planen man spelade på var Fredrikskans konstgräsplan. Att nämna är även att huvuddelen av spelarna på den tiden var högskolestudenter.
  • 1995: Spelade man i division 2 södra/västra som innehöll 9 lag, man slutade på en andraplats och hade möjligheten att gå upp i division 1 men valde att avstå. 1995 var även det första och enda året unicorns haft ett juniorlag, det gick väldigt bra man vann alla matcher man ställde upp i men drog sig ändå ur serien på grund av spelarbrist.

Externa länkar