Leif Jennekvist

Från Wikipedia

Leif Jennekvist, född 14 april 1957, är en svensk polis som tidigare var chef för länskriminalen i Stockholm. Jennekvist ledde utredningen efter mordet på Anna Lindh 2003, vilket han även har skrivit en bok om.

Som kommenderingschef har Leif Jennekvist lett ett flertal av de stora polisfallen i Sverige, bl.a. jakten på Ioan Ursut, morden på Stureplan, de försvunna kurdbarnen, OS-bombaren och kidnappningen av Erik Westerberg. Han var också Stockholmspolisens kommenderingschef efter tsunamikatastrofen och ledde arbetet med mottagandet av de omkomna offren och deras anhöriga. Han har varit polismästare i Roslagens polismästardistrikt och spelade en central roll tillsammans med länspolismästare Carin Götblad när kommissarier åtalats vid länskriminalen.

Leif Jennekvist är sedan 2008 polismästare i Söderorts polismästardistrikt. Där driver han frågor om att minska ungdomskriminalitet, våld mot kvinnor och för en ökad polisnärvaro i allmänna kommunikationer, i krogmiljöer och på allmänna platser i trygghetsskapande syfte.

Leif Jennekvist tillträdde som tillförordnad länspolismästare i Västmanlands län 1 september 2012 för en period av sex månader,[1] och utsågs 2013 till ordinarie länspolismästare.[2]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Leif Jennekvist tillförordnad länspolismästare för Västmanland, Nyhet från Polismyndigheten i Västmanlands län 2012-07-16
  2. ^ Jennekvist blir ordinarie länspolismästare i Västmanland, Sveriges radio P4 Västmanland 2013-03-21