Sonic the Hedgehog (2006)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Sonic the Hegdehog 2006 är ett plattformsspel i spelserien Sonic the Hedgehog. Spelet är det första spelet i spelserien som kom ut på Playstation 3 och Xbox 360 . Man får spela som karaktärerna Sonic the Hedgehog, Silver the Hedgehog och Shadow the Hedgehog under deras olika äventyr ända tills deras äventyr i slutet får en sammankoppling till ett gemensamt äventyr där de måste jobba och slåss tillsammans. Spelet kom på Sonic the Hedgehogs femton års jubileum. Spelet var ifrån början planerat att vara en uppföljare till Sonic Adventure 2 men man ändrade dock på det projektet. Man hade även samma planer för uppföljaren Sonic Unleashed där man hade kommit lite längre med den idén, men även där ändrade man på det projektet. Låten His World fick väldigt bra kritik i spelet. Spelet har även bland annat kallats för bland annat Sonic 06, Sonic 2006, Sonic 360, Sonic-Next-Gen Sonic: 15th Anniversary och SONIC THE HEDGEHOG.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Sonic the Hedgehogs äventyr[redigera | redigera wikitext]

Sonic springer förbi den vackra staden Soleanna (inspirerad av Venedig, den berömda italienska staden) och ser då att Dr. Eggman försöker att kidnappa Soleannas prinsessa Elise så att han kan får reda på hemligheten bakom The Flames of Disaster. Sonic får då rädda henne och skydda henne igenom spelet samtidigt som Eggman försöker att fånga henne. Sonic får rädda Elise gång på gång ifrån Eggtman och får också hjälp av Miles "Tails"" Prower och Knuckles the Echidna att rädda prinsessan Elise. Sonics story går på helhet ut på att jaga Eggman och skydda Elise. Sonic vill ändå att Elise skall le trots att de står inför en väldigt jobbig situation. Sonic är också den snabbaste karaktären i hela spelet.

Silver the Hedgehogs äventyr[redigera | redigera wikitext]

Silver och katten Blaze the Cat försöker att stoppa att stoppa eld monstret Iblis som har förstört framtiden. Dock misslyckas de då Iblis gång på gång växer upp igen. Då kommer den mörka igelkotten Mephelis the Dark och erbjuder sin hjälp. Han erbjuder sig att ta Silver och Blaze tillbaka till det förflutna där de kan stoppa den som släppte lös Iblis. Mephiles namnger den som släppte lös Iblis till Iblis Trigger. Det visar sig att det är den blåa igelkotten Sonic the Hedgehogg som är Iblis Trigger och Silver måste nu döda honom. Han får hjälp av Blaze och Amy Rose. Amy Rose vet dock inte vem det är som Silver letar efter eller vad han tänker göra med honom heller. Silver kan använda sig av telekinesiska krafter.

Shadow the Hedgehogs äventyr[redigera | redigera wikitext]

För Shadow är det här en direkt uppföljare på sitt förgångna spel Shadow the Hedgehog. Shadow har fått i uppdrag av GUN militären att rädda en fånge ifrån en av Eggmans många baser. Den fången visar sig att vara Rouge the Bat. Rouge har med sig ett föremål under namnet The Scepter of Darkness som hon hittade inne i basen. Eggman upptäcker dem dock och kräver att få tillbaka det stuluna föremålet. När de vägrar skickar Eggman ner sina robotar och en strid bryter ut. Under striden tappar Rouge dock The Scepter of Darkness på marken så att den går sönder. Då blir Mephelis frisläppt. Mephelis ser nästan identisk ut med Shadow med bara några små skillnader. Mephelis skickar Shadow och Rouge till den förstörda framtiden där de också träffar sin gamla kollega E-123 Omega och tillsammans måste de slåss mot Mephelis kloner och Iblis minions. Shadow kan också använda fordon av olika slag men han kan också kontrollera tiden och även använda sig av teleport.

Sista äventyret[redigera | redigera wikitext]

Sonic blir dödad av Mephelis. Detta får Elise att börja gråta. Elise tårar släpper lös Iblis och då kan Mephelis och Iblis tillsammans växa ihop till solguden Solaris som tar full kontroll över tiden. Alla står runt Sonic och sörjer hans död. Till och med Eggman visar sorg över att hans huvudfiende har blivit dödad av Mephelis. Men tack vare Kaos Smaragderna och Elises kyss återupplivas Sonic igen. Alla är glada att Sonic är tillbaka igen. Till och med Eggman. Sonic, Shadow och Silver utvecklas till sina superformer och förintar Solaris. Sonic och Elise släcker sedan The Flames of Disaster så att Solaris aldrig kan återvända eller återuppstå igen.

Exerna länkar[redigera | redigera wikitext]