Striden vid O.K. Corral (seriealbum)

Från Wikipedia
Striden vid O.K. Corral
OriginaltitelO.K. Corral
FörlagLucky Productions
Utgiven1997
SerieLucky Luke
Antal sidor44
Upphovsmän
ManusförfattareXavier Fauche & Éric Adam
TecknareMorris
Originalpublicering
SpråkFranska
Översättning
FörlagEgmont Serieförlaget
Datum1997
ISBN91-7912-705-3
ÖversättarePer A J Andersson
Kronologi
FöregångareKlondike
UppföljareOklahoma Jim

Striden vid O.K. Corral (O.K. Corral) är ett Lucky Luke-album från 1997. Det är det 67:e albumet i ordningen, och har nummer 73 i den svenska utgivningen.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Oktober 1881 - Lucky Luke och Jolly Jumper bistår vännen Tom Taylor med att föra en boskapshjord till Abilene,_Texas. På vägen dit rastar de i Tombstone, Arizona, där Wyatt Earp har utmanat den sittande borgmästaren Newman Haynes Clanton, Gamle Clanton kallad, i det stundande borgmästarvalet. Clanton är gammal i ämbetet, och hans tidigare konkurrenter, inklusive Wyatts far, har alla "råkat avlida dagen före valdagen".

När konflikten mellan å ena sidan den sluge Gamle Clanton och dennes söner Ike, Frank, och Billy, och å andra sidan den rättrådige Wyatt och hans bröder Virgil och Morgan hårdnar, beslutar sig Luke för att stanna kvar i Tombstone och, tillsammans med tandläkaren Doc Holliday, tidningsmannen John Clum, och Big Nose Kate hjälpa de senare.

Valrörelsen eskalerar dock fort, och slutar i vad som i historieböckerna kommit att kallas revolverstriden vid O.K. Corral.

Svensk utgivning[redigera | redigera wikitext]