Sveagruppen

Från Wikipedia

Sveagruppen Tidnings AB var verksamma som tidningsutgivare av endagarstidningar i Mellansverige. Det grundades 1992 och gick i konkurs 2019[1].

Sveagruppen grundades av dåvarande Lantmännens Tryckeriförening tillsammans med Dalabygdens Tryckeriförening och Läns-Postens Tryckeriförening. Lantmännens Tryckeriförening stod då som ägare för 65 procent av aktiekapitalet medan de övriga två delägarna delade på återstående 35 procent.

I augusti 2000 köptes Dalabygdens Tidningsförening och Läns-Postens Tryckeriförening ut och Lantmännens Tryckeriförening stod kvar som ensamma ägare. Lantmännens Tryckeriförening köptes 2001 av Tidningshuset Kvällsstunden AB som i och med affären också blev ägare till Sveagruppen Tidnings AB. I maj 2012 köpte Reader’s Mind AB alla aktier i Sveagruppen och blev därmed ensam ägare.

Sveagruppen Tidnings AB omsätter idag drygt 30 MSEK årligen och har ett aktiekapital om 3 MSEK. Företaget sysselsätter cirka 50 personer på fem orter i Mellansverige. VD och styrelsens ordförande är Olle Wärmlöf som också är VD för moderbolaget.

Tidningar[redigera | redigera wikitext]

Sveagruppen utger följande tidningar:

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]