The Vampire Diaries

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

The Vampire Diaries är en amerikansk TV-serie (baserad på böckerna The Vampire Diaries av L.J. Smith) som hade premiär på CWTV 10 september 2009. Serien hade premiär på svenska TV6 11 februari 2010 med den skillnaden att den där kallas endast Vampire Diaries. Manusförfattare är Kevin Williamson, Caroline Dries och Julie Plec. Säsong 2 och 3 har vissa blodiga scener som TV6 har valt att klippa. De blodiga scenerna har även en åldersgräns från 15 år.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Elena Gilbert är en helt vanlig tonårstjej i en liten småstad, och hon bär på en sorg efter att hennes föräldrar dog i en bilolycka. En dag möter hon Stefan Salvatore, som hon genast fattar tycke för. Men det Elena inte vet är att Stefan är en vampyr och har varit det i 145 år. Stefan har en farlig men oemotståndlig bror, Damon, som också är vampyr. Elena dras in i en farlig härva av vampyrer och häxor och måste lära sig att skydda dem hon älskar. Saker börjar att hända Elena, en av de äldsta vampyrerna i historien letar efter henne och hon gör allt hon kan för att skydda sina närmsta vänner och sin familj även om det kostar henne livet.

2009 tilldelades serien People's Choice Award för "Favourite New TV Drama".

Karaktärer[redigera | redigera wikitext]

Elena Gilbert[redigera | redigera wikitext]

Nina Dobrev spelar Elena Gilbert, Katherine Pierce och Amara. Den karaktär hon spelar mest är Elena

Elena, född 25 maj 1993, är den kvinnliga huvudrollen i serien. Serien inleds med att man får reda på att Elenas obiologiska föräldrar har dött i en bilolycka (dock vet inte Elena om att dessa är obiologiska i relation till henne), därefter bor hon med sin yngre bror Jeremy och moster Jenna Summers. Efter en tid får Elena reda på att Stefan och hans bror Damon, som också är förälskad i Elena, är vampyrer. Sedan får hon reda på att hennes bästa vän Bonnie är en häxa.

Stefan Salvatore[redigera | redigera wikitext]

Paul Wesley spelar Stefan Salvatore och Silas.

Stefan, född 15 november 1847 i Mystic Falls, är den manliga huvudrollen i serien. Stefan är vampyr och blev det 1864 då Katherine vände både Stefan och Damon till vampyrer genom att de båda var kära i henne, dock delvis på grund av att Katherine känslokontrollerade dem till detta. Efter att Stefan blev vampyr vägrade han avsluta övergången, men han gjorde det omedvetet genom att livnära sig på sin egen pappa.

Damon Salvatore[redigera | redigera wikitext]

Ian Somerhalder spelar Damon Salvatore.

Damon, född 25 juni 1840 i Mystic Falls, är förutom Stefan den manliga huvudrollen i serien. Damon är vampyr och blev det under samma tidsperiod som Stefan 1864. Damon har som roll att vara personen som alla avskyr på grund av sina hänsynslösa och ogenomtänkta handlingar. Dessa handlingar kommer ifrån att Damon valt att vara vampyr men i motsats till Stefan, stänger han av sina känslor som blir starkare när man förvandlas till vampyr. När hemska händelser och känslor ändå tränger sig in i Damon visar han sin ilska genom sina handlingar.

Jeremy Gilbert[redigera | redigera wikitext]

Steven R McQueen spelar Jeremy Gilbert.

Jeremy Gilbert är Elenas lillebror. Senare visade han sig vara hennes kusin, då hans farbor John Gilbert är Elenas biologiska pappa. Jeremy bor med Elena och sin moster Jenna Summers efter att Jeremys föräldrar dött i en bilolycka. Jeremy fattar i början intresse för droger tillsammans med Vicki Donovan, Matt Donovans syster. Efter att Jeremy kommer Vicki närmare blir hon förvandlad till vampyr av Damon och Jeremy får sedan se Vicki bli pålad av Stefan.

Caroline Forbes[redigera | redigera wikitext]

Candice Accola spelar Caroline Forbes.

Caroline Forbes är vän med Elena Gilbert och Bonnie Bennett. Hon är dotter till sheriffen i Mystic Falls, Elizabeth "Liz" Forbes och hennes pappa lämnade henne och hennes mamma för en man vid namn Stephen. I början av serien beskrivs Caroline som ytlig, självupptagen och avundsjuk på Elena. I de senare säsongerna har dock hennes karaktär mognat avsevärt.


Bonnie bennet------

Bonnies bästa vänner är Caroline Forbes och Elena Gilbert. Senare i serien blir Bonnie kär i Elenas lille bror Jeremy Gilbert och Jeremy blir kär i henne dem blir förälskade i varandra men vågar inte berätta för Elena. Bonnie vill be om tillstånd men vågar inte. Senare frågar hon och Elena säger ja.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]