Anna Engh

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Anna Nordell)
Den utskrivbara versionen stöds inte längre och kanske innehåller renderingsfel. Uppdatera din webbläsares bokmärken och använd standardutskriftsfunktionen istället.

Anna Sara Christina "Anorah" Engh, född Nordell den 19 februari 1982 i Gävle, är en svensk sångare, låtskrivare, kompositör och röstskådespelare (dubbare). Hon är gift med musikern och låtskrivaren Samuel Engh.

Som fjortonåring var hon med musikalen Sound of Music i rollen som Liesl på Göta Lejon.

Nordell har sjungit in låten Drømmer Jeg? med den danska gruppen Johnny Deluxe som de kom in på MTV Up North top 5-lista med. Hon har också varit med och skrivit musiken till filmen Det blir aldrig som man tänkt sig och hon sjöng även soundtracket till filmen Message in a Bottle. Man kan även höra henne sjunga i bakgrunden till artister som Enrique Iglesias, Vanessa Hudgens, Bomfunk MC's, Celine Dion, Victoria Beckham, Mauro Scocco och GES.

År 2008 var hon en av artisterna i radiokanalen NRJ:s sommarturné NRJ in the Park. Hon har tillsammans med Samuel Engh skrivit nästan hela materialet till albumet Like He'd Do som har släpptes via hennes webbplats i början av år 2009. Anorah släppte 2009 debutsingeln "Story Of My Own" som också är med i en reklam för Apple.

Anorah har körat bakom Fredrik Kempe i melodifestivalen 2004 och hans nummer "Finally". Hon har medverkat i danska melodifestivalen (Duett med Johnny Deluxe) och i finska melodifestivalen 2008 med bidraget "Laying Down My Cards". 2008 var Anorah en av de som körade till Charlotte Perrelli i melodifestivalen 2008 med bidraget "Hero", (stod bakom scenen och körade). 2009 körade Anorah tillsammans med kusinen Jeanette Ohlsson i ett bidrag i Finlands uttagning till Eurovisionsschlagerfinalen. Ni kan också höra Anorah i de förinspelade körsången till 2009 bidrag "Disconnect Me".

Anorah och maken har skrivit många låtar åt Blender.

År 2017 spelade hon in sången i vinjettmelodin till den nya versionen av Disneys tecknade tv-serie Ducktales.[1]

Anna Nordell är även verksam som röstskådespelare och har gjort röster i filmer och TV- serier som Dave Barbaren, Ben 10, Fullt hus, American Dragon: Jake Long, Hannah Montana, Geronimo Stilton och Shrek den tredje. Hon har även gjort den svenska rösten till D.J. i Netflix-serien Huset fullt – igen (engelska: Fuller House).

Referenser

Externa länkar