Anno 1404

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Anno 1404 Dawn of Discovery
Originaltitel Anno 1404
År 2009
Release 25 juni 2009
Utvecklare Ubisoft
Utgivare Related Designs, Blue Byte Software
Genre Stadsbyggarspel, Realtidsstrategi
Perspektiv Single player
Format PC
Datorspelsportalen

Anno 1404 är ett realtidsstrategi och stadsbyggarspel, utvecklat av Related Designs och Blue Byte Software, och publicerat av Ubisoft. Anno 1404 är efterföljaren till Anno 1701, och följs av den futuristiska uppföljaren Anno 2070. Den 26 februari 2010 släpptes en expansion till spelet, Anno 1404: Venice, som lägger till multiplayerspel samt andra funktioner.

Spel[redigera | redigera wikitext]

Spelet har samma mål som de andra Anno-spelen. Spelaren ska kolonisera öar, organisera bosättning, etablera verkstäder och byggnader för att tillfredsställa invånarnas behov, hantera diplomatiska relationer med andra spelare och engagera sig i strider på både land och hav.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Spelets kampanj handlar om att förvalta olika öar i både Occidenten och i Orienten. I de första kapitlen av kampanjen lär sig spelaren grunderna i spelet och ekonomin genom att hjälpa olika personer och huvudpersoner med olika uppgifter samt att uppfylla några av deras krav. Under de följande kapiteln måste spelaren vinna över nya allierade, övertyga missförstådda ledare och lösa svåra förhållanden genom att besegra brottslingar, så att fred kan återställas mellan västvärlden och orienten.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]