Bromma Enskilda Skola

Bromma Enskilda Skola
Bromma Enskilda Skola 2016a.jpg
Bromma Enskilda Skola, framsidan.
Bromma Enskilda Skola 2016b.jpg
Bromma Enskilda Skola, baksidan.
MottoJag kan! Jag vill! Jag vågar!
Skoltyp* Förskola med avdelningarna
"Lilla björn" 1-3 år
"Stora björn" 3-6 år
* Grundskola, åk 1-6
* Fritidsverksamhet
OrtBromma,
Mossvägen 7, 167 56 Bromma
LänStockholm
LandSverige
Grundad1990
ÄgareBromma Enskilda Skola ekonomisk förening
Antal elever180, antal barn i förskola 50
RektorLotten Antonsson
Webbplatshttp://www.brommaenskilda.se

Bromma Enskilda Skola, hette tidigare Bromma Montessoriskola, är en fristående idéburen grundskola, en Montessoriskola, som ligger på Mossvägen 7 i stadsdelen Stora Mossen i Bromma väster om Stockholm. Skolan ligger mellan Bromma gymnasium och Stora Mossens idrottsplats.

Skolan är en fristående grundskola med årskurserna F-6, med 180 elever och förskola med 50 barn och fritidsklubb. Skolan har verksamheter från förskoleklass, grundskoleklasser med årskurserna 1, 2, 3, 4, 5 och 6 samt fritidsverksamhet.

Från och med hösten 2013 blev Bromma Montessoriskola i stället Bromma Enskilda Skola.[1] Det är samma skola, med nytt namn, förklarar rektor Ulla Högberg. – Vi behåller vår bas i Maria Montessoris filosofi, om tron på barns lust att lära och en stark tilltro till barnens förmågor, men anpassad för vår tid. Skolan drivs av en ekonomisk förening med styrelse som består av föräldrar och en rektor som verksamhetsansvarig. Förskolan är ett föräldrakooperativ. Sedan starten 1990 har skolan byggt sin verksamhet på Maria Montessoris tankar och pedagogik. Skolans ledord är glädje, samarbete, lärande, respekt och ansvar. Skolans motto är Jag kan! Jag vill! Jag vågar!

Huvudman för verksamheten är en ekonomisk förening. Skolan värnar om Maria Montessoris filosofi och ser till att pedagogiken blir en pedagogik för vår tid. Skolan prioriterar barnets språk och läsutveckling och för det har skolan ett speciellt program, Literacy. För att kunna ge eleverna rätt stöd och utmaning följer skolan upp eleverna kontinuerligt. Pedagogerna får god fortbildning och trivs i skolan.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]